• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Obnova breveta

ja sam obnavljao u trecem mjesecu...

za prvu pomoc je bila potrebna samo navigacija... medical care neznam
basic, brodica i firefighting... je trebalo polagati....ne slusat nego samo polagat i to kao sto je netko naveo ne tlace nego lagani razgovor kolega kolega

fast rescueboat i DG neznam...
DG sam sada tek polozio

evo bija jučer u kapetaniji za ovi refreÅ¡ment od brodice...bilo nas je dosta, al nije dugo trajalo. ljudi iz kapetanije su ok, pitanje - dva, niÅ¡ta posebno. čuja san da je u petak firefighting, pa ko triba joÅ¡ mu nije kasno.....

evo bija jučer u kapetaniji za ovi refreÅ¡ment od brodice...bilo nas je dosta, al nije dugo trajalo. ljudi iz kapetanije su ok, pitanje - dva, niÅ¡ta posebno. čuja san da je u petak firefighting, pa ko triba joÅ¡ mu nije kasno.....

Hvala na informaciji;)

Jel zna ko sta triba za obnovit/produzit master licence.

Potrebno

1.ECDIS
2.BRM
3.Rukovođenje , upravljanja posadom i unapredenje timskog rada na brodu - RADNA I UPRAVLJACA RAZINA cca 2800 kuna svaki tecaj traje dva dana ...
4. Sprecavanje Oneciscenja mora ( nije potrebno ako ima 6 mj plovidbe)

Potrebno

1.ECDIS
2.BRM
3.Rukovođenje , upravljanja posadom i unapredenje timskog rada na brodu - RADNA I UPRAVLJACA RAZINA cca 2800 kuna svaki tecaj traje dva dana ...
4. Sprecavanje Oneciscenja mora ( nije potrebno ako ima 6 mj plovidbe)

sve navedeno al pod 3. je dovoljna samo upravljacka razina.

:D:cool:

za chief off & master treba oba tecaja a za casnicka samo radna hm tako je barem filozofija na kapetaniji u Rijeci... :udriglavom:udriglavom

Last edited:
Jel zna ko raspored tecajeva u Splitu a moze i ostalo ovih breveta sta su prije 5 god postali sa ogranicrnjem.
Isticu mi i triba bi ih polozit a ne odslusat

Evo ja sam danas bio na obnovi za brodicu, bilo nas je dosta 30-ak. Pitanje ili dva za svaki brevet koji obnavljas (basic, fire fighting, brodica). Sve u svemu nista posebno. Medical se ne obnavlja s ispitom kao gore navedeni nego samo prilozis navigaciju uz onu standardnu papirologiju. Ispiti se odrzavaju svaki tjedan (u Rijeci).

TEMELJNA SIGURNO/ ADVANDCED FIREFIGHTING/ lifeboat

TEMELJNA SIGURNO/ ADVANDCED FIREFIGHTING/ lifeboat

jel zna ko kad su termini za ove ispite u zadru?

mislim da je D2 svaki utorak..a ovi drugi?

Juce sam bio da zamijenim brevete, kod nas u kapetaniji u Kotoru su mi rekli da brevet Familiarization training vise ne postoji, tj da njega pokriva ovaj novi Security Awareness, a da se umjesto Tanker familiarization, dobijaju dva breveta, valjda jedan za oil, drugi za gas ? Je li tako i kod vas, posto je ova mala za salter izgleda tek pocela radit, nije mi bas najsigurnija? :D

Last edited:
Juce sam bio da zamijenim brevete, kod nas u kapetaniji u Kotoru su mi rekli da brevet Familiarization training vise ne postoji, tj da njega pokriva ovaj novi Security Awareness, a da se umjesto Tanker familiarization, dobijaju dva breveta, valjda jedan za oil, drugi za gas ? Je li tako i kod vas, posto je ova mala za salter izgleda tek pocela radit, nije mi bas najsigurnija? :D

Da sad ti je kao "basic" brevet za oil/kemiju i za gas, a onda na to dodatno polazes advanced za oil/chem ili gas, sto oces. s tim da se kod nas u HR familiarization moze prominit u jedan od ova (ili mozda oba?!) osnovna...uglavnom skuplje i kompliciranije.

Koliko i pise na njemu. Znaci ako jos vrijedi, priznati ce ga ...

nije bas tako...ja sam nedavno polagao pa su trazili da vridi odredjen period, ne sjecam se tocno koliko, krace su trazili ako je upisan u matrikuli...sad neznam je li bilo 6 mjeseci za matrikulu ili za papir ali definitivno ne priznaju onoliko koliko pise na njemu...
ili je bilo 6 miseci za papir a u matrikuli ako je upisan onda vrijedi...
provjeri u kapetaniji pa stavi ovdje da ekipa zna za ubuduce...

Last edited:
Zanimljivo, a ima i smisla.
Mene su samo pitali da li imam lijecnicki koji vrijedi i ako da, da ga predam njegovu kopiju. Moguce da bi meni isto rekli sto i tebi da su vidjeli kako mi uskoro istice ali nema jos ni godinu dana pa mi nisu to vezano za minimalni rok trajanja spomenuli...

GMDSS GOC obnova

GMDSS GOC obnova

Pozdrav,

Zanima me je li ko obnavljao u zadnje vrijeme GMDSS GOC brevet, što sve traže za to obnoviti ?

Hvala

Back