Northern Marine Management Otvorena radna mjesta

Pozdrav svima,

Zanima da li je iko ikad dobio odgovor na poslano aplikaciju za otovoreno radno mjesto na web stranici Northern Marine Management.
Tamo ima uvijek zanimljivih oglasa ali nije moguće poslati određenoj osobi CV nego se aplicira online,ali desetak puta sam slao CV ali prvo mi se čini da ga nikad nisu primili jer ga prebrzo cca. 2 sec. učitava,moj CV je skoro 1MB,a i nikad se ne dobije potvrda da je CV zaprimljen a kamoli odgovor od dotičnih.
Nekog direktnog maila nema.
Da li je neko imao skustva sa dotičnim problemom i da li postoji kakav direktni mail?

ETO for Stena VLCC
About Stena- salary 4-5k every month depending on experience and shitty part is contract 4 on/ 2 off. But it is also acceptable to go 4/4, only then there will be paid first 2 months while you are at home.

murmanis.martins@gmail.com

+371 271 20103

Trazu sve zivo i nezivo za LNG, dobio sam ponudu.
Kontaktiraj Silvia Sawiuk preko linkedin iz Clyde marine.
Kaze, vrhunska novcana ponuda, top safery firma, mogucnost napredovanja. Na kraju za Stena lng mi ponudili isti $$ kao sto sam imao 2013 na tankerima, samo mi je na tankerima bio 3-2 ugovor a odje nude 4-2. Ko voli nek izvoli.

Jeli ti se svidilo sa ponudom ili ne tvojaje stvar samo zahvaljujuči Silviji Sawiuk sam doÅ¡a na NMM a ne priko "najpoÅ¡tenijeg hrvatkog agenta" koji več godinama radi maning za NMM.NMM fali ljudi da lova je ista na KOTCa samo Å¡ta su ljudi puno puno normalniji posebno na toj razini da ti niko ne priti zatvorom i putničenjem na dnevnoj razini ka na KOTCa.Ja sam recimo sad ima smjenu redovnu jer dovedu juniora i avancaju ga.Firma je solidna daje dobru lovu nema na brodima razbacivanja sa interijerom ka na KOTCa ali nema i psihijatrije ka na KOTCa i safety je ne normalnoj razini.O Slwiji sve najbolje vrhunski agent i prije čete se priko nje ukrcat nego priko hrvatskog maning agenta za NMM.
Stena LNG ima svega 3 broda ostatk Å¡to se tiče plina se odnosi na Stenine LPGije i Glory Ships isto LPG.
Fali in ljudi dosta lova je ok ravna ka na KOTCa golara ili sličnim firmama jebe jedino ugovor 4/2.

Trazu sve zivo i nezivo za LNG, dobio sam ponudu.
Kontaktiraj Silvia Sawiuk preko linkedin iz Clyde marine.
Kaze, vrhunska novcana ponuda, top safery firma, mogucnost napredovanja. Na kraju za Stena lng mi ponudili isti $$ kao sto sam imao 2013 na tankerima, samo mi je na tankerima bio 3-2 ugovor a odje nude 4-2. Ko voli nek izvoli.

Last edited:
Evo od Silvije/ Clyde marine

Are you available for imminent joining? Company needs 4ENG to join Stena Conqueror ASAP.

4-2 ugovor, 2984$ permanent.

Last edited:
Jeli ti se svidilo sa ponudom ili ne tvojaje stvar samo zahvaljujuči Silviji Sawiuk sam doÅ¡a na NMM a ne priko "najpoÅ¡tenijeg hrvatkog agenta" koji več godinama radi maning za NMM.NMM fali ljudi da lova je ista na KOTCa samo Å¡ta su ljudi puno puno normalniji posebno na toj razini da ti niko ne priti zatvorom i putničenjem na dnevnoj razini ka na KOTCa.Ja sam recimo sad ima smjenu redovnu jer dovedu juniora i avancaju ga.Firma je solidna daje dobru lovu nema na brodima razbacivanja sa interijerom ka na KOTCa ali nema i psihijatrije ka na KOTCa i safety je ne normalnoj razini.O Slwiji sve najbolje vrhunski agent i prije čete se priko nje ukrcat nego priko hrvatskog maning agenta za NMM.
Stena LNG ima svega 3 broda ostatk Å¡to se tiče plina se odnosi na Stenine LPGije i Glory Ships isto LPG.
Fali in ljudi dosta lova je ok ravna ka na KOTCa golara ili sličnim firmama jebe jedino ugovor 4/2.

1. KUVAJĆANI se ne razbacuju, oni zaista jesu SUPERBOGATI !!!

2. Svaki brod je psihički naporan...

3. Europljani, Indijci, Filipinci i Arapi koji normalno rade, komuniciraju i poštuju se
lagano zarađuju dolarčiće i sve pet, na the best tankerima money can buy!

4. KOTC je super za naÅ¡e juniore (terci i sekiji palube i stroja). Hrvati juniori idite na KOTC, dobra plaća, dobra hrana.

5. Hrvati seniori nije za vas KOTC, to je za mlade kozmopolite, moderne europljane,
bez boljÅ¡evičkog mentalnog sklopa... Na ovoj firmi nema deranja na one ispod sebe...

6. Za stroj: MR William Blewitt (british, 30 god u kotca) on je za stroj, fwb@kotc.com.kw (Frederick William Blewitt)

7. Capt Leon Aranha za palubu (ljudina ipo, indijac): leo@kotc.com.kw

8. Ništa kontra Splita, pardon kotca - the end

Last edited:
Alo johny boy jesi se ti to osjetia mozda prozvanim zbog necega jer san usporedia NMM i KOTC?Coviku san da usporedbu jer znan da je bia na kotca ali vidon ti se nesto osjecas prozvanim kad ja bilo sta ispalin vezi kotca?Reci prika sta te muci i odakle ti pravo me prozvat balkancem ili rasistom citorajuci mi telst?

Poslano sa mog LG-V490 koristeći Tapatalk

Alo johny boy jesi se ti to osjetia mozda prozvanim zbog necega jer san usporedia NMM i KOTC?Coviku san da usporedbu jer znan da je bia na kotca ali vidon ti se nesto osjecas prozvanim kad ja bilo sta ispalin vezi kotca?Reci prika sta te muci i odakle ti pravo me prozvat balkancem citorajuci mi telst? Poslano sa mog LG-V490 koristeći Tapatalk

Ja se ispričavam tebi ako mi je post malo bio oÅ¡tar, ALI kritizirajući bivÅ¡u firmu deÅ¡ava se jedna nuspojava:

neko ko traži posao zbog negativnog komentara neće ni slat cv na tu firmu.
Kuvajt tankeri su normalna tankerska firma,a meni je svaka firma bila dobra,
i nema loÅ¡e firme kad je čovjek u potrebi plaće i posla...

TREBAMO svi prestat prakticirat s kritizerskim komentarima o nekoj bivšoj firmi. Nema tu šta bit loše.
Na kuvajta je juniorima Hrvatima veća plaća za 1000 do 2000 usd nego kad ideÅ¡ preko naÅ¡ih agenata negdje.
Treba mlade i one bez posla ohrabrit, a ne obeshrabrit.

Ko god pročita komentare o "crnim nogama" u threadu o kotcu a tamo nije bio
ogromne su Å¡anse da tamo neće ni aplicirat.

kuvajt tankeri nisu psihijatrija, niko nikome ne prijeti zatvorom, a safety je svagdje isti as per SOLAS.

Last edited:
A oprosti prika ako moje iskustvo bilo negativno zasto bi ja ttriba sutit?Valjda je svrha ovog foruma podjela informacija a kolege ce same odlucit di ce aplicirat a ako je meni bilo lose ne mora njemu ali ja iman pravo na svoj stav i na usppredbu.
O tome kako su normalni mogu pobit tvoju tezu s masu dokaza pa di bi bia ti opet vozia svoju a ja svoju.
Nikakvu proviziju nikad mi niko nije uzea na svakoj formi san dosad bia drito uposlen i eventualno mi je neko pprints kartu najvise pa ti to isto mogu potvrdit i za sadasnjeg poslodavca jer san se zaposlia na njega balansirajući upravo nasu agenciju a priko gore navedene agentice.

A oprosti prika ako moje iskustvo bilo negativno zasto bi ja ttriba sutit?Valjda je svrha ovog foruma podjela informacija a kolege ce same odlucit di ce aplicirat a ako je meni bilo lose ne mora njemu ali ja iman pravo na svoj stav i na usppredbu.
O tome kako su normalni mogu pobit tvoju tezu s masu dokaza pa di bi bia ti opet vozia svoju a ja svoju.
Nikakvu proviziju nikad mi niko nije uzea na svakoj formi san dosad bia drito uposlen i eventualno mi je neko pprints kartu najvise pa ti to isto mogu potvrdit i za sadasnjeg poslodavca jer san se zaposlia na njega balansirajući upravo nasu agenciju a priko gore navedene agentice.

Već sam reka zaÅ¡to treba Å¡utit,... jer negativizmom odvraćamo ljude da tamo apliciraju (koja god firma bila kritizirana).

Mogu ja kritizirat Almi tankere, ali to nije realno. Doći će momak poslje mene i ostat možda 10 godina.

Treba širit pozitivu. U pozitivi je spas. Ima turista Hrvatska im je nula a ima ih da dolaze svake godine...

Jel zna mozda kakva je sad situacija sa NMM, tj. clyderecruite-om? Od Sylwia Sawiuk san dobia mail nekidan da bi ubrzo moga bit program za kadeta, al da jos nije sigurno. Uz to mi je poslala Cadetship programme broschure dokument iz kojeg san ja uspia skuzit da su njima kadetima ugovori 4/2 za tankere i da se posli triba ostat 24 miseca kod njih ako si potpisa ugovor (taj za kadeta). Takoder mi je u mailu napisala " Our Client – Northern Marine Management – offers Cadetship Programme which lasts until you’re issued with OOW licence. Once you’re eligible to sail in capacity of OOW they offer permanent employment ". Koja je shema s tim OOW? Jel to za kadete palube samo?

Za sad jos nista nije sigurno i rekla mi se jos javit. Sad mene zanima ako je neko vec priko njih ovako isa da napise iskustva ili ako je neko od starijih pomorac na njihovom brodu i da je ima kadete kod sebe da napise kako to sve ide.
Btw, aplicira san za kadeta struje.

Koliko ja kontan mislin da ti je OOW -officer of the watch....dakle iza klase kad se postane 3rd off

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Ja se ispričavam tebi ako mi je post malo bio oÅ¡tar, ALI kritizirajući bivÅ¡u firmu deÅ¡ava se jedna nuspojava:

neko ko traži posao zbog negativnog komentara neće ni slat cv na tu firmu.
Kuvajt tankeri su normalna tankerska firma,a meni je svaka firma bila dobra,
i nema loÅ¡e firme kad je čovjek u potrebi plaće i posla...

TREBAMO svi prestat prakticirat s kritizerskim komentarima o nekoj bivšoj firmi. Nema tu šta bit loše.
Na kuvajta je juniorima Hrvatima veća plaća za 1000 do 2000 usd nego kad ideÅ¡ preko naÅ¡ih agenata negdje.
Treba mlade i one bez posla ohrabrit, a ne obeshrabrit.

Ko god pročita komentare o "crnim nogama" u threadu o kotcu a tamo nije bio
ogromne su Å¡anse da tamo neće ni aplicirat.

kuvajt tankeri nisu psihijatrija, niko nikome ne prijeti zatvorom, a safety je svagdje isti as per SOLAS.

Hehe moj JohnnyC,
zvucis ko i ja prve dvije godine na kotc.. Kasnije sam malo realnije sagledo stvari i pobjego glavom bez obzira.
Da, placa je vrlo dobra za juniore, to stoji, al za te juniore trazu svemirske zahtjeve (8mj plus ciste navigacije u ranku) a 90% ti je sansa da ti se nece ni javit na aplikaciju, a ako ti se jave, sanse su ti za dobit poso jedno 70-30 da neces jer ce izmislit neki izgovor, tipa, bio si na product, a mi upravo trazimo za vlcc casnika, ili ce ti ponudit 2 ranka nize, ili, u zadnje vrijeme, ce ti se javit medical advisor i rec da nije zadovoljan s tvojim medical kartonom. Takodje mkozes bit i pre star. Dok sam slusao takve price od strane nase celjadi koja je aplicirala, navego sam sa crnim nogama koje su imale po 20-30 kg viska, dolazile za traininge a starije od mene par godina bili. Dolazili sa producta a da nikad vlcc nisu vidili za C/O pa mi u zoru nedje tokom iskrcaja plakali na telefon da sto ce on sad sa parnom cargo pumpom da mu tripava stalno i tako.. Samo opusteno..
Ja sam bio prvi i jedini junior makine nas, taman kad sam poso ca doso je jedan 3/e, muda otego a mako se iz ranka nisam, slusao svakakve izgovore, treba 2e brevet, treba god u ranku na firmi, treba 100 metara trcat za 1.6 sekundi, treba znat palcem lijeve noge rastavit i sastavit ME-C makinu, dok su crne noge doslovce odsvugdje dolazile, pizdarije radile i avancavale u ugovor dva.
Nako sto sam se mako sam u niti 10mj navigacije dva ranka gore poso, tako da sumnjam da sam buzdovan, jel..
Nek prova ko oce, brodovi su top, safety ppe oprema takodje, ugovori relativno kratki. A za ostalo je sve na pojedincu. Sigurno nekom tko uspije upast, a dolazi sa polu gypsy firme dje se stedi na vizama, hrani i smjenama ce kotc bit drugi svijet.

Last edited:
Pa onda su falili napisat vjerojatno....uglavnom misle na licencu dakle kad postanes eto ili kako to vec u vas ide sad.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Hehe moj JohnnyC,
zvucis ko i ja prve dvije godine na kotc.. Kasnije sam malo realnije sagledo stvari i pobjego glavom bez obzira.
Da, placa je vrlo dobra za juniore, to stoji, al za te juniore trazu svemirske zahtjeve (8mj plus ciste navigacije u ranku) a 90% ti je sansa da ti se nece ni javit na aplikaciju, a ako ti se jave, sanse su ti za dobit poso jedno 70-30 da neces jer ce izmislit neki izgovor, tipa, bio si na product, a mi upravo trazimo za vlcc casnika, ili ce ti ponudit 2 ranka nize, ili, u zadnje vrijeme, ce ti se javit medical advisor i rec da nije zadovoljan s tvojim medical kartonom. Takodje mkozes bit i pre star. Dok sam slusao takve price od strane nase celjadi koja je aplicirala, navego sam sa crnim nogama koje su imale po 20-30 kg viska, dolazile za traininge a starije od mene par godina bili. Dolazili sa producta a da nikad vlcc nisu vidili za C/O pa mi u zoru nedje tokom iskrcaja plakali na telefon da sto ce on sad sa parnom cargo pumpom da mu tripava stalno i tako.. Samo opusteno..
Ja sam bio prvi i jedini junior makine nas, taman kad sam poso ca doso je jedan 3/e, muda otego a mako se iz ranka nisam, slusao svakakve izgovore, treba 2e brevet, treba god u ranku na firmi, treba 100 metara trcat za 1.6 sekundi, treba znat palcem lijeve noge rastavit i sastavit ME-C makinu, dok su crne noge doslovce odsvugdje dolazile, pizdarije radile i avancavale u ugovor dva.
Nako sto sam se mako sam u niti 10mj navigacije dva ranka gore poso, tako da sumnjam da sam buzdovan, jel..
Nek prova ko oce, brodovi su top, safety ppe oprema takodje, ugovori relativno kratki. A za ostalo je sve na pojedincu. Sigurno nekom tko uspije upast, a dolazi sa polu gypsy firme dje se stedi na vizama, hrani i smjenama ce kotc bit drugi svijet.

Kad citam tvoj post rekao bi da nigdje nije bajno... evo ja bas trazim drugu firmu jer mi je vec pun k* Teekay-a I njihovih zahtjeva. otkako sam ovdje samo natovaruju poslove I zahtjeve a ukidaju benificije. Prvo su nam smanjili placu tj povecali ugovor sa 3-2 na 4-2, zatim su ukinuli placanje bilo kakvih braveta, onda sto se posla tice, imali smo 3 checkliste prije sad za isti posao imamo 6 checklista pa puta 2 jer su nam dali da svaka checklista mora biti provjerena od strane jos jedne osobe :) dalje, kako nismo paperless ali prelazimo vec 3 godine radimo I karte I ecdis plus to sto imamo I TAKE ME HOME FOLIO koji broji 270 karata(sve firme imaju oko 60-100).
znaci, da pojednostavnim, stvari idu jaaaaako lose za nas. a poanta je - kod susjeda je trava uvijek zelenija... svi misle da je drugdje bolje

Mislis na Charts folio od 270 karata,a sto da imas folio na handy size brodu 900 aktivnih karata + ECDIS a po Company policy moras sve dzati up date,prvo Voyage charts,pa Like trading area karta pa onda resto.

Jel zna mozda kakva je sad situacija sa NMM, tj. clyderecruite-om? Od Sylwia Sawiuk san dobia mail nekidan da bi ubrzo moga bit program za kadeta, al da jos nije sigurno. Uz to mi je poslala Cadetship programme broschure dokument iz kojeg san ja uspia skuzit da su njima kadetima ugovori 4/2 za tankere i da se posli triba ostat 24 miseca kod njih ako si potpisa ugovor (taj za kadeta). Takoder mi je u mailu napisala " Our Client – Northern Marine Management – offers Cadetship Programme which lasts until you’re issued with OOW licence. Once you’re eligible to sail in capacity of OOW they offer permanent employment ". Koja je shema s tim OOW? Jel to za kadete palube samo?

Za sad jos nista nije sigurno i rekla mi se jos javit. Sad mene zanima ako je neko vec priko njih ovako isa da napise iskustva ili ako je neko od starijih pomorac na njihovom brodu i da je ima kadete kod sebe da napise kako to sve ide.
Btw, aplicira san za kadeta struje.

Jeli moze mail od te sylwie da joj i ja posaljen cv?

Back