Molimo vase misljenje

Nazalost uzalud u ovoj drzavi svaki prosvjed sve dok vecina ljudi ne izade na ulicu kao sto je bilo u Grckoj
Ovo sve ostalo je gubljenje vremena

Eto nisan jos clan udruge ali da kazen i svoje misljenje.
Ka sta je vec dosta ljudi napisalo bez obzira zvali nas ili ne (hehe ja sebe vec vidin ka clana sta cu) triba doc i podrzat prosvjed i po mogucnosti trazit da nan daju jedno govornicko misto na prosvjedu.
Gubi u vladi triba pokazat da nas ima kritična masa bez obzira ko organizira prosvjed.
Isto tako podrzavan ideju da clanovi udruge dodju u majicama UPH da se vidi da nas ima....

Iako nisam clan udruge u potpunosti se slazem sa Offshore1975.Mozda je ovo vrijeme kada treba pruziti ruku pomirenja i zajedeno organizirati "jaci prosvjed"...

Nije uopce vazno ko je u Udruzi, a ko nije. Ovo je od interesa za sve pomorce i one koji su u dodiru sa njima (nama). Nadam se da ce vecina to tako i prepoznati.

Last edited:
Ja osono mislim kako cilj SPH sa ovim prosvjedom nije dobrobit pomoraca, vec nesto sasvim drugo, inace bi oni davno nesto pokusali promijeniti, ali t je vec stara tema..
U svakom slucaju, sigurna sam da poziv prema nama kao Udruzi nece biti upucen iz solidarnosti, nego s ciljem da dobiju bilo kakav argument da i dalje pljucaju po nama, budimo realni, oni to oraganiziraju zbog sebe,zbog nekakvog opravdanja, prikupljanja bodova kod pomoraca ili neceg treceg, a ne zbog pomoraca.
Usprkos tome svemu, mislim da prosvjed triba podrzat, ja cu doci sigurno (ako me muz pusti i svekrva uzme dite:D),ali isto tako zbog onog dispeta u meni i nemogucnosti da primucim neke stvari, ja osobno bi im prilikom obracanja medijima vezano za prosvjed (a upita prema nama ce biti sigurno), na diskretan nacin, onako u rukavicama, bez prevelikog bunta natuknila kako bez obzira sto oni nisu podrzali nas, mi smo trenutno tu uz njih, jer smo spremni podrzati svaku inicijativu za dobrobit pomoraca, a to je ono sto je ode najbitnije. Zapakirati sve to divno i krasno, ako treba, nahvaliti ih, ali dati do znanja koliko smo veci ljudi od njih. Svjesna sam da to mozda ne bi bio najpametniji potez, ali sta cu, kad sam takva:rolleyes:

Dress code: prekrasne polo bile UPH majice!

Podijeljenost na SPH i UPH svakako paše onima zbog kojih se prosvjeduje(valjda vlada). Tribalo bi uložit nekakve napore da se nekim čudom SPH i UPH ujedine, jer zajedništvo nije mala stvar.

Svaki prosvjed podr?žati u najvećem broju bez obzira na članstvo u sindikatu SPH ili UPH kao i oni koji to nisu.
Za??to prosvjed sada?
Kako mi se čini dolazi do velikih rezova u ekonomskoj politici na??e nam vlade a to viđate na svim dnevnim izvje??ćima raznih medija.
? ta nas čeka?
Čeka nas da postoji velika mogućnost da se formira porezni sistem da se pomorcima bez obzira na provedena 183 dana van zemlje uzima 40% poreza od dohodaka koje će oni koji su bili van zemlje 183 dana na kraju godine potra?živati kroz godi??nju prijavu poreza natrag ??to kod nas traje mjesecima a i godinama bez ikakvih zateznih kamata na u??trb nas a do tada će se na??i milioni jako dobro oploditi kroz raznorazna financijska ulaganja i financijskih malverzacija na??ih dičnih pametnih ministara i njihovih perača novaca.
? ta treba pokazati?
Treba pokazati da je Hrvatski pomorac jedna cijelina bez obzira na članstvo ili ne članstvo bilo koje udruge i sindikata.Ne čekati da se desi jer je onda kasno nego u idejnim začecima koji su svima jasni poku??ati pokazati snagu da se malo zamisle prije nego ??to poku??aju formirati bilo kakav novi namet svima nama bez obzira na vrstu posla koju obavljamo jer u jednu ruku svi smo jednom riječju radnici od kojih ova dr?žava i ?živi.Ne ?žive od ministara i njihovih trabanata nego od onih koji im daju plače i prekrasne beneficije a da to ničim nisu zaslu?žili.
Neću vi??e pisati jer bi to i??lo do unedogled ali mislim da sam ovim malim izlaganjem mo?žda dotaknuo sr?ž ovih skora??njih prosvjeda.
Pozdrav.

Ja podrzavam svakoga ko radi u interesu ovog naroda,samo mislim da sve to nema smisla,jer do sada niti jedan prosvjed nije napravio nista dobrog
Mi smo banana drzava,i sve sta zamisle nazalost ce uvest.

Ako ga organiziraju, a ne pozovu Udrugu, neka svak dođe ili ne dođe po vlastitom nahođenju.

Ako nas pozovu kao Udrugu, tribamo se odazvat u šta većem broju.

To je po meni jedino ispravno.

SRAMOTA bi bila da nas ne pozovu i obavijeste, al ja očekujem da neće. Nek me razuvjere.

IZNENAĐENJE bi mi bilo da se udostoje poslat mail i mislim da se onda ne triba dilit, nego izać za pomorce, bez obzira ko organizira. I nama su došli Jadrolinija i još neki...
Naravno triba vidit i koji su ciljevi prosvjeda, a pitat i za rijeć na prosvjedu ako će bit govorancije... Za ravnopravno sudjelovanje, ako triba i donirat 1000kn...Hehe...

Živi bili pa vidili...Možda ipak na kraju vidimo i g.Svalinu nigdje prisutnoga zastupnika hrvatskih pomoraca...:uzdravlje

Podrzavam ovaj stav Kolege, zato ga u cijelosti ponavljam odnosno navodim -

UPH je nastala izmedju ostalog i zbog neaktivnosti SPH, kojeg jos uvijek smatram obicnim fikusom - dok ne dokaze suprotno svojom aktivnoscu u korist pomoraca. Naravno, na njima je da nas pozovu - i to da nas pozovu upravo imenom UPH. Ako nas ne pozovu na taj nacin, mogu samo iz znatizelje povirit kao anonimac i popit pivu usput.

Sto se tice pomirenja s SPH, vjerovatno bi bilo korisno jer Suki i Jaca nece sami otici sa scene, treba ih natjerati na to!

Triba ići pozvali oni nas ili ne i ne spustiti se na Bracin nivo.
Ako nas i ne pozove to samo pokazuje tko je i ??ta je, volila bi da me razuvjeri i da napokon poka?že da se bori za pomorce.
Na??oj je Udruzi ponajprije stalo do dobrobiti svih pomoraca i to ćemo pokazat izlaskom na prosvjed, a ne kontre??tavanjem s kompleksa??em kojemu je stalo samo do svoje stolice.
Dakle, ja idem u majici :uzdravlje i nek me potira ako mo?že. :D:D:p:p

Potpisujem!!!!

Naravno da su clanovi UPH trebali biti pozvani, ali i svi pomorci u hrvatskoj su trebali biti pozvani!!! Lako je u registru doci do podataka!
A vidite kakvi su kolege i s jedne i s druge strane! Jaz se ovim povecava jos vise. A kome je to u planu? UPH vs. SPH? Cemu sve to?

Prosvjed SPH

Prosvjed SPH

Svakako bi tribalo otić na prosvjed i poslu??ati o čemu će se govoriti ! Bojim se da će biti i govora o UPH kao o Udruzi koja "destruktivno" djeluje na HR pomorstvo , tj. bojim se da bi netko mogao prosvjed iskoristiti kontra UPH !
Ja sam za to da se ode na prosvjed kao pomorci i individualci , podr?ži sve dobro ??to je za HR pomorstvo ali i izvi?žda svako preseravanje i namjera podcjenjivanja ostalih Udruga !

Ja mislim da bi mi ovde u ovom slucaju tribali zaboravit na proslost i sta je bilo bilo je. Tili mi to priznat ili ne SPH je dio medjunarodne organizacije (ovde ja sad necu ulazit ko sta i koliko radi) i mi bi trebali taj prosvjed iskoristit i za svoju promociju. Mozemo mi njih volit ili ne volit, ali cinjenica je da se za njih zna u cilome svitu, sto nazalost nije slucaj sa UPH.

Nemojmo na SPH gledat sa osobnih stajalista i ko se kome zamirija i na koji nacin. Dignimo ovo na razinu Udruge i krenimo dalje. Dok god se mi kontrestajemo sa njima ili oni sa nama ovima na vlasti to ide u prilog. Znate onu staru? "Zavadi pa vladaj". Dok se mi ovde trosimo i ganjamo jedni druge po razno-raznim novinama i portalima dotle ovi rade( citaj: donose zakone koji njima pasu i pune proracun) sta ih volja jer vide da nismo jedinstveni.

Jos jednom, zvali oni nas ili ne, ja mislim da bi se trebali pojavit tamo. Uostalom ako je kome ego pogodjen, neka se taj pojavi u statusu pomorca, a neka ne dolazi tamo kao zastupnik UPH-a.

Svi ratovi koji su se vodili nisu donili nista dobra, a zavrsili su tako da su opet zaracene strane sele za isti stol, prije ili kasnije. Sta prije to shvatimo, i mi i oni u SPH bit ce nam bolje.

Na koncu konca ima jos dosta vrimena i pozivnica mozda i stigne.

Potpisujem sve ??ta je kolega Offshore reka i zato sam kopira cili njegov post jer bi i ja sam točno ovko reka od riči di riči...
EVALA VAM OFFSHORE

p.s. a da nije ova POJAVA mo?žda Brazzaduro glavom i bradom :o

Dobra stvar je to sto Braco organizira te prosvjede.Triba se odazvati i kako tko moze pojaviti se na prosvjedu osobno,a ako bude pozvana UPH onda kolektivno.Dobro je znati da nije ove udruge da se ni SPH nebi probudio iz dugogodisnjeg sna u foteljama,vjerovatno zbog toga sto napokon i njih neko moze organizirano kritizirati ili zbog toga sto su se pobojali za svoje katride.U svakom slucaju nesto pozitivno se dogadja i sa njihove strane.

Svaki prosvjed podr?žati u najvećem broju bez obzira na članstvo u sindikatu SPH ili UPH kao i oni koji to nisu.
Za??to prosvjed sada?
Kako mi se čini dolazi do velikih rezova u ekonomskoj politici na??e nam vlade a to viđate na svim dnevnim izvje??ćima raznih medija.
? ta nas čeka?
Čeka nas da postoji velika mogućnost da se formira porezni sistem da se pomorcima bez obzira na provedena 183 dana van zemlje uzima 40% poreza od dohodaka koje će oni koji su bili van zemlje 183 dana na kraju godine potra?živati kroz godi??nju prijavu poreza natrag ??to kod nas traje mjesecima a i godinama bez ikakvih zateznih kamata na u??trb nas a do tada će se na??i milioni jako dobro oploditi kroz raznorazna financijska ulaganja i financijskih malverzacija na??ih dičnih pametnih ministara i njihovih perača novaca.
? ta treba pokazati?
Treba pokazati da je Hrvatski pomorac jedna cijelina bez obzira na članstvo ili ne članstvo bilo koje udruge i sindikata.Ne čekati da se desi jer je onda kasno nego u idejnim začecima koji su svima jasni poku??ati pokazati snagu da se malo zamisle prije nego ??to poku??aju formirati bilo kakav novi namet svima nama bez obzira na vrstu posla koju obavljamo jer u jednu ruku svi smo jednom riječju radnici od kojih ova dr?žava i ?živi.Ne ?žive od ministara i njihovih trabanata nego od onih koji im daju plače i prekrasne beneficije a da to ničim nisu zaslu?žili.
Neću vi??e pisati jer bi to i??lo do unedogled ali mislim da sam ovim malim izlaganjem mo?žda dotaknuo sr?ž ovih skora??njih prosvjeda.
Pozdrav.

procita san ove postove ali mi se ovaj najvise svidija. Nekako mi se cini da je pogodjen do same srzi.
Ako je za dobro svih nas onda san za prosvjed ali opet opreza nikad dosta kad znas ko ga organizira.

moje skromno mi??ljenje je da se uopće ne čudim ??to SPH nije poslao nikakav mail ili poziv na taj prosvjed! sph radi po svome, vozi svoje, očito je da je tu umije??ana politika, pa će se prema tome i po politici vodit....njih dr?žava financira pa prema tome neće ić protiv dr?žave niti se bunit na odluke vlade i dr?žave jer bi na taj način ostali bez ??oldi, jelte!:D

s druge strane, ipak neće radit niti protiv pomoraca, tako da bi se trebali odazvati i prisustvovati tome prosvjedu svi pomorci i UPH, ali pomorci kao pojedinci. u slučaju da ipak na kraju po??alju poziv, onda bi bilo pametno da se i UPH odazove kao udruga, bez obzira kakvo je va??e mi??ljenje o sph! :uzdravlje

Ja mislim da sph radi ono ??to je već učinjeno od strane UPH i po meni to je samo copy-paste....razlozi vjerovatno postoje jer ??jor Braco nije pozvao UPH a to je očito netrpeljivost a to se i u javnosti vidi. Sla?žem se da treba prosvjed podr?žati jer se radi za dobrobit svih nas ali isto kao ??to je napisano već ranije,treba ipak dati na znanje majicama tko je tko,jer u protivnom će se pričati na veliko i ??iroko kako je njegov prosvjed podr?žaniji od onog od strane UPH,to sam poprilično siguran. Netko je spomenuo 'ruku pomirenja'...pa neka prvi korak napravi sph,a to bi bilo da je prosvjed ogla??en i na pomorac.net i da je poslao poziv barem upravi UPH.

Back