Mitsui-Kashima Sun

Ne znam jer je novi brod ali do sada 90% brodova na ovoj floti vozi Perzija pa za daleki istok, vecinom Japan, Kina, Korea, Singapur i Tajland.

Ja cu ti rec jer sam pri tri dana dosa doma. Kadet kao i svaki drugi casnik bilo cif ili barba na misec dana na brodu ima 20 dana placenih doma.
Dok si na brodu placa ti je 430eura(70eura ti je deparac) tako kad si doma primas 360e. Terco ti ima 1750eura permanent.
Kao kadet imas pravo max ostat kuci 4 mjeseca nakon prvog ugovora da ti placaju. Oni te pitaju kad hoces nazad. Ja osobno sam reko za sredinu 11og a ovaj sto je bio s menom strojar je reko iza nove godine. Tako da se sve da dogovorit iako nista nije jos potvrdeno.
Kako sam cuo, neznam jel istina, da nece uzimat nove dok mi ne odradimo kompletnu kadeturu tako da bi to moglo bit negdje na ljeto.
Ruta uvijek Perzija-Japan al ponekad znaju uletit jednom godisnje filipini, tajland, kina ili koreja. Mi bili na tajlandu.
Posada mi, crnogorci, grci, poljaci, rumunji, nesto engleza i spanjolaca i 3 bugara( s menom sekondo bia).
Meni osobno prvo bia rumunj cif i ubiva me,doslovno, da mi se sve zgadi, svaki dan 6-7sati na palubu na 48 stupnjeva koda sam za mornara dosa, pa iza toga jos na most. Dnevno 11-12 sati sam bia u pogonu dok nije njega zaminija nas cif i olaksa mi zivot bar 50%.
Ovim putem mu se puno zahvaljujem.
Ako jos sta treba samo pitaj.

nyk i mitsui

nyk i mitsui

Kolege da se i ja ukljucim.
Kapetan sam na kontejnerima. Zna li netko kakvi su ugovori i placa kapetana na container ship NYK-a i MITSUI-a.
Trenutno sam na jednoj nelosoj kompaniji, ali mi se cini da nekako malo placaju i ugovor mi je 3-3. Kad sam kuci nema nista. Ako netko zna nesto o tome.....

Kolege da se i ja ukljucim.
Kapetan sam na kontejnerima. Zna li netko kakvi su ugovori i placa kapetana na container ship NYK-a i MITSUI-a.
Trenutno sam na jednoj nelosoj kompaniji, ali mi se cini da nekako malo placaju i ugovor mi je 3-3. Kad sam kuci nema nista. Ako netko zna nesto o tome.....

Ne znam tocno kolika im je placa na suhoj floti (MOL) ali znam da nisu bas prezadovoljni. Sad se suska da ce ured u Zadru preuzeti kontejnerase od nizozemaca pa ce i place ici nabolje.. Inace pozdrav i dobro nam dosli na ove stranice...

Back