Maltezanska zastava

fiki0606

New member
Plovim pod maltezanskom zastavom i na Malti placam doprinose i porez, kod nas na kapetaniji su mi rekli da ne moram placati doprinose u hr, novi sam u svemu ovome i ako netko zna kako se to odnosi na porez kod nas?

Dakle placam porez i doprinose na malti, da li u tom slucaju takoder moram sakupiti 183 dana ili sam plavanjem poreza na malti oslobođen placanja u Hr?

Hvala

Plovim pod maltezanskom zastavom i na Malti placam doprinose i porez, kod nas na kapetaniji su mi rekli da ne moram placati doprinose u hr, novi sam u svemu ovome i ako netko zna kako se to odnosi na porez kod nas?

Dakle placam porez i doprinose na malti, da li u tom slucaju takoder moram sakupiti 183 dana ili sam plavanjem poreza na malti oslobođen placanja u Hr?

Hvala
Ne trebas jer se radi o zemlji clanici eu.
O kolikim doprinosima se radi i dje se to moze provjerit?
Ja sam na istoj zastavi al sam cinio izuzece.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Moram jos provjeriti gdje se sve vidi, sigurno mi se vidi na svakoj platnoj listi da je uplata za porez i davanja na svakoj placi preko 1000€

Pa oces imat sto od tih placenih doprinosa na malti, koliko trebas minimum staza za minimalnu penziju na malti?

S obzirom u kakvoj bizarnoj državi zivimo , bolje ti to napismeno dobij od nadležnih institucija ove zemlje, inače bi se mogao naći u problemima. NiÅ¡ta te ne treba čuditi tu.

S obzirom u kakvoj bizarnoj državi zivimo , bolje ti to napismeno dobij od nadležnih institucija ove zemlje, inače bi se mogao naći u problemima. NiÅ¡ta te ne treba čuditi tu.

Istina, kad zavrsi rotacija cu ici to rijesavati, ovdje provjeravam da li se tko nasao u slicnoj situaciji

Ja sam odustao od placanja malteskih doprinosa jer iskreno ne vjerujem da cu 30g bit na toj zastavi, tj. dozivit pravo penzije njihove

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pozdrav ekipa,

Mene zanima vezano uz ovu temu da ne otvaram novu, radim na rijecnom kruzeru i isto tako kompanija placa (tj ja od svoje place odvajam) mirovinsko i zdravstveno.
E sad, mene zanima pošto mi je sad ovo sve novo "ŠTO AKO" mi se nešto dogodi recimo dok sam doma i moram u bolnicu, kako oni meni pišu samo moram pokazati taj A1 i EHIC certifikat kao i S1 koje sve imam od Malte, mene zanima gdje bi ja trebao provjeriti kakva ja točno prava imam da nebi bilo da se nesto razbolim pa budem doma 10 dana u bolnici i dođe mi racun 6000 eura doma nakon 2 tjedna iz Malte... Ima li netko iskustva s ovakvim stvarima?

Hvala :)

Pozdrav ekipa,

Mene zanima vezano uz ovu temu da ne otvaram novu, radim na rijecnom kruzeru i isto tako kompanija placa (tj ja od svoje place odvajam) mirovinsko i zdravstveno.
E sad, mene zanima pošto mi je sad ovo sve novo "ŠTO AKO" mi se nešto dogodi recimo dok sam doma i moram u bolnicu, kako oni meni pišu samo moram pokazati taj A1 i EHIC certifikat kao i S1 koje sve imam od Malte, mene zanima gdje bi ja trebao provjeriti kakva ja točno prava imam da nebi bilo da se nesto razbolim pa budem doma 10 dana u bolnici i dođe mi racun 6000 eura doma nakon 2 tjedna iz Malte... Ima li netko iskustva s ovakvim stvarima?

Hvala :)

Cek dali imas HR zdrastveno osiguranje?

Ugovori policu dopunskog zdravstvenog osiguranja od HZZOa i miran si po svim pitanjima. Mozes je online ugovorit uz par klikova.

Napomena: ugovara se na 12mj i ako je ne dodjes raskinit prije isteka oni ti je automatski produze, raskinit je ne mozes online vec moras poc u jedan od ureda HZZOa.

Last edited:
Ugovori policu dopunskog zdravstvenog osiguranja od HZZOa i miran si po svim pitanjima. Mozes je online ugovorit uz par klikova.

Zato sam ga i pita ima li nase zdrastveno da mu dam isti odgovor kao i ti jer ako kojim slucajem nema nase zdrastveno onda nemoze ni imat dopunsko.

Imam ja i dopunsko ali me sad zanima da li mi i to dalje normalno vrijedi doma, jer taj EHIC i sve to mi je OK za van Hrvatske ali dok sam doma mi je jednostavnije ako mogu naše zdravstveno i dalje koristiti e to mene zanima.... ili sam ja sad ukinut iz našeg sustava pošto imam Malteško zdravstveno i socijalno?

Imam ja i dopunsko ali me sad zanima da li mi i to dalje normalno vrijedi doma, jer taj EHIC i sve to mi je OK za van Hrvatske ali dok sam doma mi je jednostavnije ako mogu naše zdravstveno i dalje koristiti e to mene zanima.... ili sam ja sad ukinut iz našeg sustava pošto imam Malteško zdravstveno i socijalno?

Ako nakon iskrcaja u roku 30 dana se prijavis na nase zdrastveno onda nemas brige.Ako to ne radis onda bezveze placas dopunsko jer ti ne vrijedi u tom slucaju.

Ako nakon iskrcaja u roku 30 dana se prijavis na nase zdrastveno onda nemas brige.Ako to ne radis onda bezveze placas dopunsko jer ti ne vrijedi u tom slucaju.

To je tocno ili jedna od istina jer ima i drugih varijanti al kako ovo svi citaju necu ic u detalje. U svakom slucaju ja uvik kazem “Hrvatska je zemlja puna mogucnosti”. plati dopunsko i miran si.

E pa to me zanima, što da se prijavljujem na naše zdravstveno svaki mjesec kad mi ovo Malteško vrijedi i doma i vani, cijelu godinu.
Ali nastavit cu placat dopunsko, nije da cu propast od te cifre, jer ne vjerujem u nasu birokraciju iako imam i potvrdu i sve da sam pod Malteškim osiguranjem, svejedno im ne vjerujem.

E pa to me zanima, što da se prijavljujem na naše zdravstveno svaki mjesec kad mi ovo Malteško vrijedi i doma i vani, cijelu godinu.
Ali nastavit cu placat dopunsko, nije da cu propast od te cifre, jer ne vjerujem u nasu birokraciju iako imam i potvrdu i sve da sam pod Malteškim osiguranjem, svejedno im ne vjerujem.

A cuj radi kako te pamet uci jer stvarno neznam koja je sema kad si pod Maltom osiguran ali znam da ako se ne prijavljujes na zdrastveno,dopunsko ti ne vridi.Istina da neces propast za 80 kn misecno ali rade ih daj sirotinji da kupe kruh nego davat drzavi bez ikakve potrebe.

Imas pravo sada mi je sve to malo jasnije. Ja imam Maltesko zdravstveno kroz cijelu godinu i nema smisla da placam dopunsko ako ne vrijedi jer nemam nase zdravstveno vise posto sam dobio A1 potvrdu od naseg mirovinskog i sad se ja vodim kao da sam s Malte i to je to sva filozofija. Receno mi je kad dobijem i S1 od malteskog zdravstvenog da s tim odem kod nas na zdravstveno da oni vide da nisam vise kod nas registriran i to je to.

hvala na pomoci decki

Back