MakarNavis

buki

New member
Pozdrav, doslo na mail od gospodina Peveca da su mlada firma koja trazi mladi kadar, posada i casnici, koliko sam uspio saznati radi se o cementasima koji plove po Mediteranu, ugovori su 3/3 4/2 ...dali neko zna reci koju besidu vise o njima
Hvala

Brodovi su bivša plovila Splitske plovidbe

ÄŒlanak iz Slobodne od prije 2 godine:

"Sveti Duje" je za polovinu procijenjene vrijednosti, što mu je bila početna cijena, prodan na javnoj dražbi na Trgovačkom sudu tvrtki "Molior Peroj" čiji je direktor Jurica Pevec ujedno član Uprave i većinski vlasnik "Splitske plovidbe".
Tako je Pevec kupio svoj brod koji mu je pripao "očišćen" od 6 milijuna kuna "teške" hipoteke Lučke uprave Split koja ga je do tada opterećivala. Naime, iako hipoteka nije plaćena, nakon ovršne prodaje se brišu svi tereti s kupljene stvari.
"Sveti Duje" je zatim bio na djelomičnom remontu u Turskoj i dobio je privremene papire za plovidbu. Sada mu je vlasnik tvrtka "Panamaris", a kao brodar se vodi kompanija "Makar Navis". Na brod je ukrcana hrvatska posada, a u ponedjeljak (jučer) je bio privezan u Rijeci gdje je ukrcao staro željezo za Tursku.
Kada je "Splitska plovidba" u kolovozu prošle godine prodala brod "Jadro" spomenutom "Makar Navisu", krovna lučka ustanova za to je doznala od autorice ovog teksta umjesto od Lučke kapetanije koja je o tome imala podatke, te je hitno reagirala sudskim zaustavljanjem broda dok Pevec nije isplatio dio potraživanja za to plovilo.
Jadranski veteran sada prevozi cement od "Cemexovih" tvornica u Kaštel Sućurcu i Svetom kaju prema Rijeci, Zadru i crnogorskom Baru, ima osiguran teret i na njemu su isključivo naši pomorci.

SPH iz 2017.:

Nakon gotovo jednogodišnjih pregovora pomoćnik glavnog tajnika za kolektivne ugovore i kolektivno pregovaranje u Sindikatu pomoraca Hrvatske Vladimir Svalina i ITF inspektor Mario Šarac uspjeli su s opunomoćenikom vlasnika brodova Juricom Pevecom potpisati Nacionalni kolektivni ugovor i posebne dodatke. Naime, brod «Jadro» plovi pod hrvatskom zastavom i poslodavac je kompanija Makar Navis d.o.o. , dok brod «Sveti Duje» plovi pod zastavom St. Vincent and The Grenadines i čiji je poslodavac Panamaris d.o.o. - Kompanije su preuzele obveze prema pomorcima sukladno NKU, rekao Svalina.

Nude mi ukrcaj kroz 2-3 tjedna, pocetne place za AB je 1400 $ , treci oficir 1900$
ako su to ovi brodovi sta su spomenuti to su starci iz 68'.

Nude mi ukrcaj kroz 2-3 tjedna, pocetne place za AB je 1400 $ , treci oficir 1900$
ako su to ovi brodovi sta su spomenuti to su starci iz 68'.

Bitno da je on tebe pita kako stojis s fakultetom i dali imas visu skolu.

On ima jedino brod Jadro drugih nema vise.
Sad su kupili neki stariji kontenjer brod i pritvorili u cementasa i taj triba posadu.

1400 dolara za AB pa to je kad podilis na pola (jer si placen samo na brodu) i platis drzavi (plovis na stranoj zastavi) tebi ostaje oko 3000kn placa. Pa sinko moj sta da ti recem...

On ima jedino brod Jadro drugih nema vise.
Sad su kupili neki stariji kontenjer brod i pritvorili u cementasa i taj triba posadu.

1400 dolara za AB pa to je kad podilis na pola (jer si placen samo na brodu) i platis drzavi (plovis na stranoj zastavi) tebi ostaje oko 3000kn placa. Pa sinko moj sta da ti recem...

Tako je meni bilo kad sam krenija.Jbg

Back