Fico.., eo vako..,
Nisam imao namjeru podcjenjivati i od toga sam se ogradio u prvoj rečenici prethodnog posta. Isto tako nije mi bila namjera "filozofirati" nego sam jednostavno izrazio skepsu u vezi s tim. Å to se tiče doprinosa cijeloj stvari.., ajmo malo ako nije naruÅ¡avanje teme i reda, neka svatko izrazi zbog čega je nezadovoljan. Evo ja ću decidirano iznijeti svoje pa vi prosudite kolike su Å¡anse da se ispravi - ali volio bih čuti Å¡ta je uzrok vaÅ¡ih mutnih raspoloženja:
1 - Porez neka Hrvatska ubire na ono što se odvija unutar njene jurisdikcije. Nisam dio njenog ekonomskog sustava i porez na zaradu i porezne prijave su vid fašizma, tj. fašizam financijskog tipa. Jasno kao dan!
2 - Zdravstveno osiguranje odvojiti potpuno od mirovinskog sustava, i tko hoće neka plaća, tko neće neka krepa na cesti kada ga ufati neka bolest. Plaćati kontinuirano bez obzira da li sam na brodu ili doma. Država po pitanju zdravstvenog može biti samo monitor, a nikako imperator.
3 - Mirovinsko plaćanje isto kao i zdravstveno, tko hoće neka plaća, tko neće treba mu jasno reći da sutra ne može doći i podnijeti zahtjev za mirovinu iz fonda u koji nije uplaćivao. Isto tako odyebati sve neo-partizančine iz mirovinskog fonda i boračka primanja preimenovati tako da se i po nazivu vidi da takva primanja nisu od novca uplaćivanog za mirovinu.
4 - Raspustiti sve centre tipa Libar i Atlantis, ili ih svesti u okvire kojima zadovoljavaju kriterije. A ne kao sada, imaÅ¡ kakvu takvu diplomu fakulteta i moraÅ¡ ići kod tih yebivjetara napraviti endorsment diplome za dvi-tri iljade evra! Evo, gledam nedavno u Lučkoj Split stoje uvjeti za ispite kapa i zapovjednika "diploma viÅ¡e Å¡kole ili fakulteta", a samo za ETO-a koji je diplomirao na istom fakultetu stoji da mora dodatno ići u Atlantisa ili Libra na endorsment!
5 - Raspustiti fikus službu SPH, ta organizacija mene ne predstavlja u bilo kojem smislu niti vidim svrhu postojanja fikusa, osim prehrambene svrhe od koje jedino oni imaju korist.
Evo, to je ono Å¡to me yebe.., međutim ako ćemo dalje ulaziti u ove probleme tada ćemo brzo doći na uzvisinu, vidik će nam biti Å¡iri i veći, ali gledati možemo samo mrak ili u najboljem slučaju maglu.
I na kraju, nije ovo o čemu govorim samo problem pomorca, nego manje viÅ¡e svakog građanina Hrvatske.