Mail govnaru brazzoduru i svim medijima

Jeli ovo negdje zapelo ili je u proceduri?
Steta bi bilo ne pokusat

Poslano s ASUS_T00I putem Pomorac.net

Ja sam u pocetku ovog thrreada najavio da ne zelim imati nista s nicim jer sam preokupiran sa svojim privatnim poslovima a mislim (daj boze da se varam) da ce i ovo zavrsit kao i sve do sad. Pucanj u prazno. Ponavljam: dabogda da se varam ali svi ocekuju da netko drugi povuce.

Last edited:
Žalosno,al eto...
Nemamo se pravo vise zalit kad nezelimo nista promijenit

Nije pucanj u prazno, bar ne joÅ¡ jer se radi na tome da se doje do ministarstva kojemu bi predložili promjene koje najviÅ¡e muče hrvtske pomorce. Neki kontakti su ostvareni te se čeka pogodan trenutak za sastanak jer neki ljudi nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza. NajlakÅ¡e je pitat ode Å¡to se dogadja i čekat da se stavri same srede. Ima tread za to na viberu i dosta kolega to prati pa se možete informirat. Da nebi sutra ispalo da se ide na svoju ruku pa da sluÅ¡amo žalopojke kako se tobože niÅ¡ta nije rijeÅ¡ilo.

Nije pucanj u prazno, bar ne joÅ¡ jer se radi na tome da se doje do ministarstva kojemu bi predložili promjene koje najviÅ¡e muče hrvtske pomorce. Neki kontakti su ostvareni te se čeka pogodan trenutak za sastanak jer neki ljudi nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza. NajlakÅ¡e je pitat ode Å¡to se dogadja i čekat da se stavri same srede. Ima tread za to na viberu i dosta kolega to prati pa se možete informirat. Da nebi sutra ispalo da se ide na svoju ruku pa da sluÅ¡amo žalopojke kako se tobože niÅ¡ta nije rijeÅ¡ilo.

bravo Fico svaka cast na postu. Daj ljudima ode stavi tu viber grup da znaju svi koja je. Jeli mozda public chat ili sta? Jer ako je netko osobno onemogucen (u ovom slucaju ja osobno) ne znaci da sve mora stati. Daj broj vibera ili sta vec da se ljudi mogu informirat a ode i ako stavis ovo je club thread pa ga nevide svi

Gavro i ovako si zatrova forum svojim pizdarijama, ako nemaÅ¡ Å¡ta pametno reći bar muči. pozz

Ico molim te, daj ljudima contact Viber grupe da nebi ispalo da se bajpasira pomoračka populacija tj da si sudjeluju u raspravi te doprinose mogućim promjenama.

Grupa se zove "Cuba" i ima nas 15tak sa foruma. Svi su dobro doÅ¡li. Možete poslat svoj broj na moj pm, pa ću vam poslati pozivnicu.. pozz

Evo doli Ico se javio jer je on jedan od inicijatora Viber grupe, pa neka se ljudi njemu jave na PM. Tamo se javno pokazuju naša imena pa neznam jeli svima odgovara da se zna ko je ko. Ja osobno nemam s tim nikakvih problema.

...svaka aktivnost u tom smijeru bi trebala bit dobrodoÅ¡la. Mi pokuÅ¡avamo pokrenuti promjene ali to nije da nas par hoće bit pametnije od ostali naÅ¡ih kolega, dapače svi su pozvani sudjelovati u raspravi te iznjeti smjernice i prijedloge. Ako ćemo filozofirat i bacat klipove pod noge...

Fico.., eo vako..,

Nisam imao namjeru podcjenjivati i od toga sam se ogradio u prvoj rečenici prethodnog posta. Isto tako nije mi bila namjera "filozofirati" nego sam jednostavno izrazio skepsu u vezi s tim. Å to se tiče doprinosa cijeloj stvari.., ajmo malo ako nije naruÅ¡avanje teme i reda, neka svatko izrazi zbog čega je nezadovoljan. Evo ja ću decidirano iznijeti svoje pa vi prosudite kolike su Å¡anse da se ispravi - ali volio bih čuti Å¡ta je uzrok vaÅ¡ih mutnih raspoloženja:

1 - Porez neka Hrvatska ubire na ono što se odvija unutar njene jurisdikcije. Nisam dio njenog ekonomskog sustava i porez na zaradu i porezne prijave su vid fašizma, tj. fašizam financijskog tipa. Jasno kao dan!

2 - Zdravstveno osiguranje odvojiti potpuno od mirovinskog sustava, i tko hoće neka plaća, tko neće neka krepa na cesti kada ga ufati neka bolest. Plaćati kontinuirano bez obzira da li sam na brodu ili doma. Država po pitanju zdravstvenog može biti samo monitor, a nikako imperator.

3 - Mirovinsko plaćanje isto kao i zdravstveno, tko hoće neka plaća, tko neće treba mu jasno reći da sutra ne može doći i podnijeti zahtjev za mirovinu iz fonda u koji nije uplaćivao. Isto tako odyebati sve neo-partizančine iz mirovinskog fonda i boračka primanja preimenovati tako da se i po nazivu vidi da takva primanja nisu od novca uplaćivanog za mirovinu.

4 - Raspustiti sve centre tipa Libar i Atlantis, ili ih svesti u okvire kojima zadovoljavaju kriterije. A ne kao sada, imaÅ¡ kakvu takvu diplomu fakulteta i moraÅ¡ ići kod tih yebivjetara napraviti endorsment diplome za dvi-tri iljade evra! Evo, gledam nedavno u Lučkoj Split stoje uvjeti za ispite kapa i zapovjednika "diploma viÅ¡e Å¡kole ili fakulteta", a samo za ETO-a koji je diplomirao na istom fakultetu stoji da mora dodatno ići u Atlantisa ili Libra na endorsment!

5 - Raspustiti fikus službu SPH, ta organizacija mene ne predstavlja u bilo kojem smislu niti vidim svrhu postojanja fikusa, osim prehrambene svrhe od koje jedino oni imaju korist.

Evo, to je ono Å¡to me yebe.., međutim ako ćemo dalje ulaziti u ove probleme tada ćemo brzo doći na uzvisinu, vidik će nam biti Å¡iri i veći, ali gledati možemo samo mrak ili u najboljem slučaju maglu.

I na kraju, nije ovo o čemu govorim samo problem pomorca, nego manje viÅ¡e svakog građanina Hrvatske.

:uzdravlje

Last edited:
Fico.., eo vako..,

Nisam imao namjeru podcjenjivati i od toga sam se ogradio u prvoj rečenici prethodnog posta. Isto tako nije mi bila namjera "filozofirati" nego sam jednostavno izrazio skepsu u vezi s tim. Å to se tiče doprinosa cijeloj stvari.., ajmo malo ako nije naruÅ¡avanje teme i reda, neka svatko izrazi zbog čega je nezadovoljan. Evo ja ću decidirano iznijeti svoje pa vi prosudite kolike su Å¡anse da se ispravi - ali volio bih čuti Å¡ta je uzrok vaÅ¡ih mutnih raspoloženja:

1 - Porez neka Hrvatska ubire na ono što se odvija unutar njene jurisdikcije. Nisam dio njenog ekonomskog sustava i porez na zaradu i porezne prijave su vid fašizma, tj. fašizam financijskog tipa. Jasno kao dan!

2 - Zdravstveno osiguranje odvojiti potpuno od mirovinskog sustava, i tko hoće neka plaća, tko neće neka krepa na cesti kada ga ufati neka bolest. Plaćati kontinuirano bez obzira da li sam na brodu ili doma. Država po pitanju zdravstvenog može biti samo monitor, a nikako imperator.

3 - Mirovinsko plaćanje isto kao i zdravstveno, tko hoće neka plaća, tko neće treba mu jasno reći da sutra ne može doći i podnijeti zahtjev za mirovinu iz fonda u koji nije uplaćivao. Isto tako odyebati sve neo-partizančine iz mirovinskog fonda i boračka primanja preimenovati tako da se i po nazivu vidi da takva primanja nisu od novca uplaćivanog za mirovinu.

4 - Raspustiti sve centre tipa Libar i Atlantis, ili ih svesti u okvire kojima zadovoljavaju kriterije. A ne kao sada, imaÅ¡ kakvu takvu diplomu fakulteta i moraÅ¡ ići kod tih yebivjetara napraviti endorsment diplome za dvi-tri iljade evra! Evo, gledam nedavno u Lučkoj Split stoje uvjeti za ispite kapa i zapovjednika "diploma viÅ¡e Å¡kole ili fakulteta", a samo za ETO-a koji je diplomirao na istom fakultetu stoji da mora dodatno ići u Atlantisa ili Libra na endorsment!

5 - Raspustiti fikus službu SPH, ta organizacija mene ne predstavlja u bilo kojem smislu niti vidim svrhu postojanja fikusa, osim prehrambene svrhe od koje jedino oni imaju korist.

Evo, to je ono Å¡to me yebe.., međutim ako ćemo dalje ulaziti u ove probleme tada ćemo brzo doći na uzvisinu, vidik će nam biti Å¡iri i veći, ali gledati možemo samo mrak ili u najboljem slučaju maglu.

I na kraju, nije ovo o čemu govorim samo problem pomorca, nego manje viÅ¡e svakog građanina Hrvatske.

:uzdravlje

Sve napisano potpisujem i podržavam. Stavove treba artikulirati te s njima ići prema ministartsvu jer ukoliko ostanu mrtvo slovo na papiru nikakve promjene nemožemo očekivati. Ako ne pokuÅ¡amo provesti promjene nemamo niti moralnog uporiÅ¡ta tražiti niti očekivati zakone koji bi iÅ¡li nama u korist.

Last edited:
Ide pomalo,
Ko zna hoce li to i veci portali preuzet

@dalmos

dobra ideja i nadam se da ce se nesto i napraviti konkretno jer ovo je doslo na zivo sprdanje sa nama , tjeranje iz drzave (preko 6mj),a zasto ? zasto je recimo covjeku koji ima 60g i zeli ploviti 2mj godisnje to onemoguceno,tj omoguceno al uz bezobrazno veliki porez.

koliko godisnje uvezemo cistih novaca ( 10x vis od svih todoricevih firmi ) ,a sta zauzvrat dobijemo?

danas citam da kad pomorac umre a nema 183 dana , familija mora platiti porez.

nisam citao od pocetka jer sam malo u guzvi ali kad procitam mozda sto pametnijega napisem.

sto se maila tice , tu mi malo tko na crtu moze stati , samo kad me uhvati inspiracija tako da i tu stojim na raspolaganju...

tko nas vodi i tko odluciva u ministarstvu o nama? agronomi,ekonomi i razni drugi bakaraci a nitko nema veze sa morem kao ni sa pomorstvom....

mozemo se malo pobuniti ali mislim da u ovoj lijepoj nasoj to tesko urodi sa plodom jer je previse uhljeba koje je skoro pa nemoguce iskorijeniti....

Back