Lose iskustvo s bankama

Suprug mi posluje sa Zagrebačkom bankom 15ak godina.Nit miri??u,nit smrde.Imamo 3 godine otvoren stambeni kredit s promjenjivom kamatnom stopom jer nismo mogli isposlovat fiksnu.Kamata redovito raste tako da nam se anuitet u 3 godine povećao za cca 800kn.Po novome,od 1.05.2010g kamatne stope na ranije realizirane stambene kredite padaju za 0,25% ali samo za komintente koji imaju REDOVITA MJESEĆNA PRIMANJA PO TEKUĆEM RAČUNU.Tu ne spadaju pomorci koji većinom imaju DEVIZNE DOZNAKE.Jutros provjerila.Ispada da smo uzeli stambeni kredit sa promjenjivom kamatnom stopom samo ako se ista povećava a ako treba pasti dobije?? figu.

evo taman realizira kredit u erste banci pokazali se najsrdacniji,najotvoreniji za rad s pomorcima,od 2004 godine sam kod pbz a nista nisam dobia od njih kad san dosa pitat kredit ka da san ih dosa opljackat,a kad san zatvara racun pitaju zast aj lipo reka zato i put pod noge

evo mene nakon duze vrimena da se javin dica sredila kompjuter ebiga jasan u hypo banci tra?žija san kredit iza??li su mi maximalno u susret bez jamaca samo zadnja dva ugovora i polica osiguranja i dobivan ga u roku par dana to je za nenamjenski za ostale traze jamce i ostale njihove regulative inaće su jako ok

Suprug mi posluje sa Zagrebačkom bankom 15ak godina.Nit miri??u,nit smrde.Imamo 3 godine otvoren stambeni kredit s promjenjivom kamatnom stopom jer nismo mogli isposlovat fiksnu.Kamata redovito raste tako da nam se anuitet u 3 godine povećao za cca 800kn.Po novome,od 1.05.2010g kamatne stope na ranije realizirane stambene kredite padaju za 0,25% ali samo za komintente koji imaju REDOVITA MJESEĆNA PRIMANJA PO TEKUĆEM RAČUNU.Tu ne spadaju pomorci koji većinom imaju DEVIZNE DOZNAKE.Jutros provjerila.Ispada da smo uzeli stambeni kredit sa promjenjivom kamatnom stopom samo ako se ista povećava a ako treba pasti dobije?? figu.

Nakon ovoga posta prije par dana supruga se cula sa nasom osbnom bankarkom u ZABI i u razgovoru su dosle do kredita na sto joj je moja supruga rekla da razmisljamo da kompletno poslovanje povjerimo nekoj drugoj banci zbog toga sto pomorci i oni koji primaju placu izvana nisu ukljuceni u smanjenje kamatne stope na sto je doticna gospodja rekla da smo u potpunosti u pravu te da ce to ona proslijediti dalje svojim nadredjenima. jucer sam bio kod nje poslom pa mi je rekla da je dobila odgovor u kojem stoji da bi to dodatnim uputama trebalo biti ispravljeno i da ce se pomorci koji primaju placu preko njih ukljuciti u planirano smanjenje kamata na stambene kredite i da je namjera bila nagraditi one koji su klijenti banke i po drugim osnovama a ne samo u kreditu. Vidit cemo 01.05. sto ce biti od toga.
Da li je to bio slucajan previd ili ne, ne znam ali bih preporucio svima koji imaju osobne bankare da na slican nacin vrse pritisak na njih, naravno na jedan civiliziran nacin :hihi
:uzdravlje:uzdravlje

Nedavno,sam se malo"uvatija"sa službenicom u banci.Na moj upit kako me to tretiraju,a imam i osobnog bankara,samo što nije izgovorila da lažem.
Navodno,to nije zabilježeno u mojim osobnim podatcima kod njih u sustavu.
Kad sam joj istresa pod nos vizitku mog navodnog,osobnog bankara,koju su mi oni BTW poslali poštom samo je neznatno trznula glavon i ka da ništa nije bilo upitala želim li vidjeti svog osobnog bankara.Nikad nisam koristija osobnog bankara,a sigurno ni neću.
Ništa on meni ne može pomoći,što ja sam ne mogu doznati te sam sebe savjetovati i izabrati za sebe najpovoljniju soluciju.Toliko sam pismen.
Nažalost,račun moram imati u toj banci jer imam dva trajna naloga za kredite.
Htio sam reći,na njihovo prodavanje magle i paučine;osobni bankari(davanje neke lažne važnosti klijentu)povoljne kamate,povlastice,navodne privilegije,uvlačenje u šupak itd ne dajem ni pišiva boba.
Kod mene je to sasvim jednostavno.Oni imaju svoju ponudu i usluge,a na meni je dali ću i što od te ponude koristiti ako mi je i koliko stvarno nužno.
Naravno da gledaju svoj profit,ali oni su ti koji prodaju usluge,a mi ih koristimo i plaćamo.
Nije bitno koja je to banka,u Hr su sve,manje/više iste i u dogledno vrime se neće prominit na bolje.

Last edited:
Ba?? sam priča sa jednom osobom koja me je uputila na Jadransku banku - ? ibenik ! Naimeradi se o nenamjenskim kreditima di komitent polo?ži npr. 50000 kn. i podi?že kredit na te novce koji je jako povoljan a na polo?žen novac mu ide i jo?? nekakva kamata ??to u konačnici izađe dosta povoljno!
Onaj dija kredita koji je isplačen kroz rate se mo?že u svako doba povući sa banke! ako netko kupuje ne??to veće i ako na taj način plati u ke??u proći će jo?? i bolje , uglavnom bolje nego plačanje namjenskim kreditom!
ovo ipak moram provjeriti , pa me nemojte vatati za rič 100% !

BTW na ZABA-i mi plaća već nekoliko miseci kasni i po nekoliko dana nakon ??ta mi kompanija uplati novce !Zva ih i ka da će to provjeriti , ha..ha...u dana??nje vrime informatike za jedan transfer triba i ??etemana!

Ma sve su to jednom rječju - lihvari. Kad treba otvorit račun, stavit neku lovu i slično, najbolji su na svitu, a kad ne??to tra?ži?? od njih - onda ni??ta.
Najveća pljačka je s kamatnom stopom sa kreditima. Brat mi radi na financijskom tr?ži??tu u USA i prvo pitanje koje mi je postavio, bilo je uz ??to je vezana kamatna stopa određenih banaka. Pa nema ??anse da bi u USA to bio nedostupan podatak, to je prvo ??to ti ka?žu. Zar to ovisi o tome kako se kome digne neka stvar, pa onda donese odluku da bi mogli dignit kamatnu stopu za 0.5%... to definitivno treba biti vezano za neki indeks i ovisno o tome padatr/rast, a ne o tome sto sam prije spomenuo. I jos nesto, kako su tu uvijek kad treba dignit, a kad treba spustit, nece... ma vidi ti to.... LIHVARSTVO. Treba tome stati na kraj.

Jos jedno sranje npr., prije 3 godine odem kod ZABA-e pitat kakve imaju modele i sve ostalo vezano za ?životna osiguranja. Odem ja na ??alter i ka?žem tamo toj slu?žbenici ??to me zanima, a ona meni da joj dam podatke pa da nema frke, sve će stići na adresu. Bilo mi je čudno, jer sam na drugim mjestima dobivao neke informacije. Ja kazem, ajd ok, neka posalju. E sad, znate sta su poslali? - uplatnice, ugovor, kao da sam ja vec sklopio policu... vidi ti to.... bitno da se sluzbenici uz ime pise da je sklopila ugovor, a mene ko jebe. Isao sam nakon par dana i to ispricao osobnoj bankarici, ova se samo nasmijala hehehe..... u Allianz nisam ni kune nikad uplatio, pa eto im...

Banke uvik gledaju svoju dobit i zakljucak je po meni da dobre banke NEMA ali recimo da postoji mogucnost da se neke banke prilagode i budu bolje prema pomorcima e to postoji ali se za to triba izboriti i traziti. JA san prije neki dan bio na razgovoru s direktorima nekih banki i kad smo pricali svi bi oni mozda otvorili mogucnost dobrog odnosa s pomorcima ali kazu da to niko nije trazia a oni se sami ne nude. Eto zato je stanje kako je jer ako nesto ne trazis neces nikad ni dobiti. Do sad po mom sudu se za pomorce nije niko brinia jer su bili rasuti po svijetu a danas kad je tu net i komunikacija odakle god zelis sve se to moze prominiti a oni koji su do sad lagodno zivjeli se sad koprcaju kao riba na suvom jer im mi nadamo lagodan zivot na nasoj grbaci ako do sad.
Nek se zna da je UPh sazidana od ljudi koji navigaju i koji ce sami reci kao im je i sta ih muci. Dakako da se nase zelje nece sve ostvariti ali cemo se boriti za svako poboljsanje a ne kao ovi do sad da se borimo samo za svoje stolice.
Jednom recenicom bi rekao ovako. ZOHARI CUVAJTE SE JER STE I SAMI SVJESNI DA SMO IZ DANA U DAN JACI I DA NAM NIKO NEMOZE ODUZETI ONO ZA STO SE BORIMO SVOJIM RADOM,ZNOJOM,I VRIMENOM.

To je moje osobno misljenje.

Banke uvik gledaju svoju dobit i zakljucak je po meni da dobre banke NEMA ali recimo da postoji mogucnost da se neke banke prilagode i budu bolje prema pomorcima e to postoji ali se za to triba izboriti i traziti. JA san prije neki dan bio na razgovoru s direktorima nekih banki i kad smo pricali svi bi oni mozda otvorili mogucnost dobrog odnosa s pomorcima ali kazu da to niko nije trazia a oni se sami ne nude. Eto zato je stanje kako je jer ako nesto ne trazis neces nikad ni dobiti. Do sad po mom sudu se za pomorce nije niko brinia jer su bili rasuti po svijetu a danas kad je tu net i komunikacija odakle god zelis sve se to moze prominiti a oni koji su do sad lagodno zivjeli se sad koprcaju kao riba na suvom jer im mi nadamo lagodan zivot na nasoj grbaci ako do sad.
Nek se zna da je UPh sazidana od ljudi koji navigaju i koji ce sami reci kao im je i sta ih muci. Dakako da se nase zelje nece sve ostvariti ali cemo se boriti za svako poboljsanje a ne kao ovi do sad da se borimo samo za svoje stolice.
Jednom recenicom bi rekao ovako. ZOHARI CUVAJTE SE JER STE I SAMI SVJESNI DA SMO IZ DANA U DAN JACI I DA NAM NIKO NEMOZE ODUZETI ONO ZA STO SE BORIMO SVOJIM RADOM,ZNOJOM,I VRIMENOM.

To je moje osobno misljenje.

zasto onda ne pokucati na vrata banaka, jer broj clanova i posjetitelja portala, odnosno velike brojke otvaraju mnoga vrata, te isposlovati bolje uvjete?

Back