LNG brodovi

Poprilicno sam siguran da su sve info u temi o navedenoj firmi, samo treba prelistat malo..

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Evo ja sam isto dosta prelistao, niti sam nasao place/ugovore ni smjene kakve su.. nema veze, mozda netko napise neki info vec o gaslogu, a i mozda nadem i post gdje pise, nikad se ne zna

Pitanje vezano za "Excelerate energy"

jesu li sve "lokalci" na njihovim regasima?

Radili smo neki dan STS sa njihovim FSRU "Expediente" u Escobaru.
Koliko sam vidio, sve su lokalci na njemu.

​​​​​
​​​

Nisu. Ja sam radio STS sa njima u Bangladesu i Pakistanu i tamo ima nasih ...

Mislim da Globtik krca na njih. Ako se ne varam ...

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Evo GasLog place. Mozda je vec bilo ovdje. Ne sjecam se ...
b36d44fc0ec84d8047d5f094c53dae7c.jpg

Nisu. Ja sam radio STS sa njima u Bangladesu i Pakistanu i tamo ima nasih ...

Mislim da Globtik krca na njih. Ako se ne varam ...

Ti brodovi su vjerovatno još pod Exmarom? Čim ima naših...

Ti brodovi su vjerovatno još pod Exmarom? Čim ima naših...
Nisu vise. Pricao sam sa kolegama sa tih brodova i vele da Excellerate krca nase (preko Globtika). Nemaju vise jamajcana, brazilaca itd. jer su ukinuli sve tech. ugovore koje je imao Exmar (ako sam dobro zapamtio detalje). Ima nasih juniora i seniora. Mozda nema na svim FSRU-ima ali ima ih ...

Ugovori su 2-2. Ne znam, odnosno ne sjecam se svega ali na FSRU imaju Cargo CO i Safety CO. Cargo ima 15000 EUR, a Safety 12000 EUR (nema cargo operacije samo papirologija i maintenance), 2/O ima izmedju 6500 - 7000 EUR. Ne znam za stroj ali je valjda slicno ekvivalentnom ranku ...

Imaju jos neke bonuse itd. ali ne znam te detalje ...

Ovo je na Marshall Island zastavi. Na belgijskoj su nesto vece place ali ide onda i na njihov porez dosta ... Ne znam koliko je pod tom zastavom. Na belgijskoj ima i naknada za svako dijete i zenu ako je nezaposlena (ako se dobro sjecam) ...

Last edited:
Ugovori su 2-2. Ne znam, odnosno ne sjecam se svega ali na FSRU imaju Cargo CO i Safety CO. Cargo ima 15000 EUR, a Safety 12000 EUR (nema cargo operacije samo papirologija i maintenance), 2/O ima izmedju 6500 - 7000 EUR. Ne znam za stroj ali je valjda slicno ekvivalentnom ranku ...

Imaju jos neke bonuse itd. ali ne znam te detalje ...

Ovo je na Marshall Island zastavi. Na belgijskoj su nesto vece place ali ide onda i na njihov porez dosta ... Ne znam koliko je pod tom zastavom. Na belgijskoj ima i naknada za svako dijete i zenu ako je nezaposlena (ako se dobro sjecam) ...

Hvala na info.

Postoji li LNG LPG kompanija koja uzima asistenta ili drugog ETOa. S obzirom da je cruise u banani triba tražiti izlaz ali nigdi se ne može ni aplicirati ako nemaš iskustvo. Jedna mi je kompanija rekla da mi triba nedavno iSkustvo čak i n bulkove i koNtejnere

Postoji li LNG LPG kompanija koja uzima asistenta ili drugog ETOa. S obzirom da je cruise u banani triba tražiti izlaz ali nigdi se ne može ni aplicirati ako nemaš iskustvo. Jedna mi je kompanija rekla da mi triba nedavno iSkustvo čak i n bulkove i koNtejnere

Da,da na bulk treba iskustvo...:(

Ima li tko da je struja na LNG-u (gradnja 2018g+), da nabaci opis jednog "normalnog" dana?
Znam da je svaki brod priča za sebe, ali rutinski poslovi su vjerujem slični.
Za usporedbu se može uzeti kontenjer (ME 52kkW, 4xGE 3.5kW, 6.6kV HV) pošto mi je to poznato područje. Može i na PM ako smatrate da je previše off topic.

Ima li tko da je struja na LNG-u (gradnja 2018g+), da nabaci opis jednog "normalnog" dana?
Znam da je svaki brod priča za sebe, ali rutinski poslovi su vjerujem slični.
Za usporedbu se može uzeti kontenjer (ME 52kkW, 4xGE 3.5kW, 6.6kV HV) pošto mi je to poznato područje. Može i na PM ako smatrate da je previše off topic.

Nemozes usporedit jer ako si googlao vidio si da su novi lng s converorima i azipodima ,nista slicno ovome sto ti radis,ali nije to nesto sto se nemoze savladati..
i automatika je titalno druga od kontenjera

Jasno mi je da se ne može usporediti, naravno. Više me zanima neka rutina i oko čega je u globalu najviše dnevnog posla.

Tipa na kontenjeru se vrtilo sve oko reefera, pa onda dnevna održavanja što stigneš. Konstantna buđenja po noći zbog reefera (u portu), ubitačne manovre i takve stvari. Ne mislim konkretno na usporedbu strojeva, principa već više na neku dnevnu poslovnu rutinu.

Pošto bi išao kao asistent, čega se valja prvo uhvatiti (osim konkretnog novonastalog problema) i pohvatati za lakše razumijevanje svega kasnije?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Back