Knjige za visu/brodostrojarstvo

leo

New member
Ekipa,ako ima tko iz Splita ili okolice da mi posudi sve sta ima vezano za visu, jebi ga moran se ponovo knjige uvatit,fala lipa.:udriglavom

Leo stari moj evo ovako,
ja san zavrsija visu ima dvi godine i nazalost sve san da ekipi koja je upisala ubrzanu visu, i meni su tribali neki materjali kad san polaga klasu pa su mi vec izgubili ili dali drugima itd.
Neznan koji su ti ispiti ostali ali ako mogu savjetovat da sve strucne predmete odes u DR. Radica, on ti daje repeticije, nikakva veza sa faxson samo covik godinama kupi ispite od studenata sta ovi daju pa ima mali miljun zadataka i kad prodes sve zadatke u njega nema sanse da padnes ispit, osim ako se nisi kome zamirija osobno.
A sve ove druge materjale je lako nabavit na faxu, citaj Hrvojeva na pazaru.

Ako te zanima mogu ti nabavit br od covika.

pocinjen u 6 misecu,i to onaj ubrzani,ali iden sada 17 na brod pa san malo mislija proucavat,to su 4 semestra,ako ko ima stagod materijala ,ja san iz trogira.mob 0919109047

Ajde napiši nešto malo više o tome,jer i ja,a možda i netko drugi razmišlja isto o višoj,pa da znamo na čemu smo. Koji su uvjeti,koliko to traje,koliko ima semestara,kako ide polaganje itd. Mislim da bi svatko ovde volija pročitat,ako ništa drugo,barem da je u toku.

Ajde napi??i ne??to malo vi??e o tome,jer i ja,a mo?žda i netko drugi razmi??lja isto o vi??oj,pa da znamo na čemu smo. Koji su uvjeti,koliko to traje,koliko ima semestara,kako ide polaganje itd. Mislim da bi svatko ovde volija pročitat,ako ni??ta drugo,barem da je u toku.

Ja sam je prije par dana zavrsia. Prije je bilo cetri semestra 2-6-9-2mj a sad cujem da su reducirali samo 2 semestra godisnje. Ispiti na kraju svakog semestra ako nisi doma kad dodes doma dogovoris se sa profesorom. Svaki semstar po miseca dana...
Po meni jedina sansa za nas koji navigajemo i imamo familije da napokon dodemo do breveta prvog.

Nemoj te me vatat za rić, najbolje nazvat pa provjerit.

Nedavno san završija dvogodišnji studij za brodostrojarstvo, izvanredno al još nenavigajen, pa znan kako je to krenilo.
Ubrzana je krenila za upravitelje i kapetane na manjim brodovima (do odrđene tonaže i Kw) i za prve časnike palube i stroja kako bi mogli napredovati. Nakon nekog vremena se dozvolilo i drugim časnicima, potom su počeli primati i treće časnike te je ondašnji
voditelj izvanrednog studija odustao od predavanja i bila se digla velika prašina na faksu oko toga, a on je jedan od rijetkih tamo šta ima sve uredne papire po STCW jer se sve to sputilo ispod njihovog zamišljenog nivoa (al velika lova je u điru pa naravno zašto ne).
Tako da sumljam da se može upisati ubrzana viša bez određene navigacije, kažem opet neznan jeli su šta mijenjali al ko misli upisat može lako provjerit.

Nautičarima je dosta lakše i ko misli upisat nema se šta mislit (ako je iz dalje okolice Splita bit će stvarno teže).
Za brodostrojare: dvojica velikana idu u penziju a doša je prije dvije godine jedan čovik koji je stvarno sasvin nešto drugo i moga bi nešto i napravit od faksa, naravno ako mu dozvole

Izvinjavan se ako san šta falija.

Nautičarima je dosta lak??e i ko misli upisat nema se ??ta mislit (ako je iz dalje okolice Splita bit će stvarno te?že).
Za brodostrojare: dvojica velikana idu u penziju a do??a je prije dvije godine jedan čovik koji je stvarno sasvin ne??to drugo i moga bi ne??to i napravit od faksa, naravno ako mu dozvole

Za??to misli?? da je nautičarima lak??e?

Taj novi ??ta je do??ao, u kojem smislu bi mogao napraviti ne??to od faxa, a ovi prije njega nisu? Prolaznost na ispitima podignuti? Potpisivati diplome leva-leva?

A čuj prijo, daleko je lakši program nautičara nego strojara (vidi se i pogodinama studiranja, nezavršajete vi prije zato šta ste pametniji). Ovdje ja nikog neomalovažavan.

Taj novi koji je doša predaje strojarima, triba mu malo vrimena da se uhoda jer mu fali još doktorat al brzo će to on i bit će tamo kralj, čovik ima iskustva u pomorstvu niz godina i u brodarskoj firmi, al znanje traži al traži to šta pomorcima treba a ne neki nepotrebni proračuni.

A potpisivanje diploma leva-leva, ništa od toga ovaj je dobro podmazan

Nije knjiga loša, stvarno je ok i može se koristiti za pomoćne brodske uređaje. Ako kome triba materijal ima sve na fakultetu: skripte profesora, knjige u knjižnici, iman van broj čovika u Splitu za repeticije za brodostrojarske kolegije ako koga interesira, čovik je odličan i nema ko ne položi, također to vridi i za ubrzane, prošlo ih je masu kroz njegov stan. To van je moj savjet jer sam učit i nabavljat zadatke nećete nikad.
Broj vam mogu dat na PM ako nekoga zanima

Back