kadetura-znanje

toro

New member
Pozdrav svima

Dok tra?žim ukrcaj za kadeta na brod (putnički ) razmi??ljam :kafa ??to da ponesem od knjiga i ??to da ponavljam jer na fakultetu smo učili sva??ta od medicine,ekonomije,prava do navigacija ,meteorologije i ... tjelesnog:D:D sve to ponoviti je JAKO te??ko u kratkom vremenu...
Pa ako me mo?že netko savjetovati ... :cool:

p.s
Spremam se uzet COLREG I SOLAS sa sobom i dobar maritimno-engleski riječnik.;)

Spremam se uzet COLREG I SOLAS ...
To ti ne treba. Kao sto je napisano iznad mojeg posta, to vec imas na brodu. Nema potrebe da si preopterecujes prtljagu takvim stvarima.

Uzmi si kalkulator (onaj s kojim si radio na faksu, odnosno s kojim si vican), da mozes rijesavati zadatke. Uzmi si teke u kojima si vjezbao na faksu (astronomska, terestrika, stabilitet) da se podsjetis ako negdje zapnes ili da objasnis odnosno podsjetis nekog kolegu na brodu koji je to mozda vec i zaboravio, zasto ne?

Ako ga imas, uzmi sa sobom i Vademecum Maritimum. On takodjer zna biti praktican. Ja sam ih i poklonio par na brodu :)...

evo ako zelis na cruisere javi se na ovaj mail,meni su ponudili ugovor za kadeta 6miseci,placu mi je ponudija 2000$ al zato sto sam terco,odbija sam ga jer mi se neda ic ponovo ko kadet ,za kadeta bez oficirskog:uzdravlje breveta ne znam..

uglavnom napisi mail,posalji svoje papire i sta bude bit ce!

MCelano@rccl.com

Last edited:
Pozdrav svima

Dok tra?žim ukrcaj za kadeta na brod (putnički ) razmi??ljam :kafa ??to da ponesem od knjiga i ??to da ponavljam jer na fakultetu smo učili sva??ta od medicine,ekonomije,prava do navigacija ,meteorologije i ... tjelesnog:D:D sve to ponoviti je JAKO te??ko u kratkom vremenu...
Pa ako me mo?že netko savjetovati ... :cool:

p.s
Spremam se uzet COLREG I SOLAS sa sobom i dobar maritimno-engleski riječnik.;)

uzmi si eventualno taj CRO-ENG rječnik ovo sve drugo će?? nać na brodu.

obavezno uzmi laptop,ako ga nema?? posudi ga i nakrcaj filmovima.

ono ??to bih savjetovao je da uzme?? pitanja za poručnički s rije??enim zadacima i odgovorima i da se uhvati?? toga.

Ponesi dobru volju i bez straja!
Budi spreman uvik prihvatiti zajebanciju na svoj racun.
Iako nesto znas, drzi za sebe. Niko ne voli kad mu kado pametuje! Od dobrih uci posa, a od losih kakav ne treba biti! Ne mari za satnicu! Neboj se pitat nesto sta ne znas.
Na most trci vazda kad je manovra! Pogotovo kad je gust promet. COLREG ponovi prije broda, cisto osnovno. MarPol - poglavlja. Solasom se uopce ne zamaraj vele. Posto ti je prvi put, prvi brod neka ti budu na pameti samo osnove prvih par miseci. Javi mi mail adresu da ti posaljen COLREG na emergency jeziku (Engleskom).

Back