Pozdrav svima. Dobio sam ponudu za ic na genmar. Pa me zanima dali netko ima iskustva na toj kompaniji i kakvi su uvjeti (koja je posada, kakve su place ugovori...). Hvala
Rekli su mi danas popodne, da sutra sto prije dodem kod Zorovica i donesem sve dokumente jer da se oslobodilo jedno mjesto za kadeta. Pitao sam samo koja je firma. Pogledao sam na njihovoj stranici kakve brodove imaju, al neznam kakvi su uvjeti. Pa sam mislio da ce mi netko na forumu mozda pomoc. Ako je ikako moguce
Brevete i matrikulu sam napravio nakon dvije godine fakulteta. Jer su mi rekli da sa trecom godinom ne dobivam niti jedan novi. A kod Zorovica sam predao papire krajem sestog mjeseca
Pozdrav svima. Dobio sam ponudu za ic na genmar. Pa me zanima dali netko ima iskustva na toj kompaniji i kakvi su uvjeti (koja je posada, kakve su place ugovori...). Hvala
Postovani kolega....ugovor vjezbenika palube na Genmaru traje 4 mjeseca, a placa je 700 dolara. Posada Filipinci, a casnici su mi bili kombinacija Filipinaca i Indijaca dok su mi zapovjednici bili Hrvati. Moje iskustvo je pozitivno,stovise nisam imao nikakvih zamjerki.
Jedan se kolega upravo iskrcao sa genmarova broda, tu je na forumu samo je drugi topic o genmarovim brodovima, i rekao mi je da je bio na njihovom brodu Pheonix i da je placa kadetima i asistentima bila 1200 dolara i da je bio 6 mjeseci. Tako da mi ovo tvoje ne pije vode osim ako i ti nisi na genmara pa da se nesto u međuvremenu promjenilo. I nije mi nikako jasno odakle 4 mjeseca kadetura. Od dosta kolega sam cuo da je min 6 mjeseci, ali da neke kompanije idu i na punu godinu, znači 12 mjeseci. Je li to možda 4 mjeseca kadetura pa onda kao treci puni ugovor? Možeš li mi molim te ovo objasnit jer bih i ja ubrzo trebao na brod raditi kadeturu pa da znam sta me ceka. Nisam upucen u ugovore i tu proceduru pa bi mi svaki savjet dobrodosao. Lijep pozdrav
Postovani kolega....ugovor vjezbenika palube na Genmaru traje 4 mjeseca, a placa je 700 dolara. Posada Filipinci, a casnici su mi bili kombinacija Filipinaca i Indijaca dok su mi zapovjednici bili Hrvati. Moje iskustvo je pozitivno,stovise nisam imao nikakvih zamjerki.
Jedan se kolega upravo iskrcao sa genmarova broda, tu je na forumu samo je drugi topic o genmarovim brodovima, i rekao mi je da je bio na njihovom brodu Pheonix i da je placa kadetima i asistentima bila 1200 dolara i da je bio 6 mjeseci. Tako da mi ovo tvoje ne pije vode osim ako i ti nisi na genmara pa da se nesto u međuvremenu promjenilo. I nije mi nikako jasno odakle 4 mjeseca kadetura. Od dosta kolega sam cuo da je min 6 mjeseci, ali da neke kompanije idu i na punu godinu, znači 12 mjeseci. Je li to mo?žda 4 mjeseca kadetura pa onda kao treci puni ugovor? Mo?že?? li mi molim te ovo objasnit jer bih i ja ubrzo trebao na brod raditi kadeturu pa da znam sta me ceka. Nisam upucen u ugovore i tu proceduru pa bi mi svaki savjet dobrodosao. Lijep pozdrav
Kao sto vec rekoh...ugovor mi je bio 4 mjeseca ( +/- mjesec) a placa 700 dolara. Iskrcao sam se prije mjesec dana. Ne znam sta tu nije jasno.
Evo ovako: kolega se zove karlop a topic se zove genmar. Tamo mi je napisao da je imao 1200 USD kao ass stroja, brod je bio Genmar Pheonix, a ti mi ka?že?? da si imao 700 USD i tu mi nesto ne stima. Ili nisu isti uvijeti na svakom njihovom brodu? To mi nije jasno...![]()
a priko koga ti se prika ukrca-direkt ili?Kao sto vec rekoh...ugovor mi je bio 4 mjeseca ( +/- mjesec) a placa 700 dolara. Iskrcao sam se prije mjesec dana. Ne znam sta tu nije jasno.
Evo ovako: kolega se zove karlop a topic se zove genmar. Tamo mi je napisao da je imao 1200 USD kao ass stroja, brod je bio Genmar Pheonix, a ti mi ka?že?? da si imao 700 USD i tu mi nesto ne stima. Ili nisu isti uvijeti na svakom njihovom brodu? To mi nije jasno...![]()
Kao sto vec rekoh...ugovor mi je bio 4 mjeseca ( +/- mjesec) a placa 700 dolara. Iskrcao sam se prije mjesec dana. Ne znam sta tu nije jasno.
Evo ovako: kolega se zove karlop a topic se zove genmar. Tamo mi je napisao da je imao 1200 USD kao ass stroja, brod je bio Genmar Pheonix, a ti mi kažeš da si imao 700 USD i tu mi nesto ne stima. Ili nisu isti uvijeti na svakom njihovom brodu? To mi nije jasno...![]()
Ej vidim da tu ima nekih nejasnoća pa da ih probam riješitmoram priznat da ni meni nije baš bilo jasno kad mi je sjela prva plaća od 1200 $ pošto sam bio potpisao ugovor na 700 $ i sad ja onako mudar šutim i mislim si možda je neka greška ili su mi uplatili za dva mjeseca ili tako nešto ali ne i druga i treća i četvrta plaća sve redom 1200 $ tako da je zaključak bio plaća mi je 1200 $
Inače ukrcaj nije direkt već preko Zorovića a zašto sam ja imao plaću 1200 dok je u ugovoru stajalo 700 još dan danas mi nije jasno ali se ne bunim. Inače ugovor mi je bio 4 mjeseca ali sam ga produžio na brodu.
Ej vidim da tu ima nekih nejasnoća pa da ih probam rije??itmoram priznat da ni meni nije ba?? bilo jasno kad mi je sjela prva plaća od 1200 $ po??to sam bio potpisao ugovor na 700 $ i sad ja onako mudar ??utim i mislim si mo?žda je neka gre??ka ili su mi uplatili za dva mjeseca ili tako ne??to ali ne i druga i treća i četvrta plaća sve redom 1200 $ tako da je zaključak bio plaća mi je 1200 $
Inače ukrcaj nije direkt već preko Zorovića a za??to sam ja imao plaću 1200 dok je u ugovoru stajalo 700 jo?? dan danas mi nije jasno ali se ne bunim. Inače ugovor mi je bio 4 mjeseca ali sam ga produ?žio na brodu.
Tako znači, ali pametno si ??utio nisi lud da priča?? okolo, sad jeli neka gre??ka neznam, i drago mi je ??to se mo?že na brodu produ?žit ugovor, jer 4 mjeseca je premalo, ja planiram 2X4=8 mjeseci ali u komadu, a ova preostala 4 mjeseca nesto na Jadranu neda mi se to prekidat i radit ono pi??kit kakit nego otuć sve odjednom. U svakom slucaju hvala na informacijama.
Rekli su mi danas popodne, da sutra sto prije dodem kod Zorovica i donesem sve dokumente jer da se oslobodilo jedno mjesto za kadeta. Pitao sam samo koja je firma. Pogledao sam na njihovoj stranici kakve brodove imaju, al neznam kakvi su uvjeti. Pa sam mislio da ce mi netko na forumu mozda pomoc. Ako je ikako moguce
Tako znači, ali pametno si ??utio nisi lud da priča?? okolo, sad jeli neka gre??ka neznam, i drago mi je ??to se mo?že na brodu produ?žit ugovor, jer 4 mjeseca je premalo, ja planiram 2X4=8 mjeseci ali u komadu, a ova preostala 4 mjeseca nesto na Jadranu neda mi se to prekidat i radit ono pi??kit kakit nego otuć sve odjednom. U svakom slucaju hvala na informacijama.
Neka samo daj svaka čast !