Holland America Line

Vidim da si iz ri, mozemo na kavu jedan dan pa pitaj sta hoces.
ja bi se dvoumio izmedju hal i ncl, o vikingu ne bi puno razmisljao

Zivili,
07.08 sam na tecaju NACOS za Holland America Line i malo iza toga na BRM.
Hoce li tko biti na istima u to vrijeme?
Ako ima tko kakav savjet ili iskustvo moze podijeliti.
Takoder interesira me ako netko zna tocnije ugovor i placu za 3. palube? Ovdje sam procitao svasta pa neznam sto je istina, da li je zaista oko 6000 USD s kapetanskim? Spominju se i nekakvi bonusi i sl...
Moze li se uzeti ugovor 3/3, ili je striktno 4/2? Na intervjuu nisam htio pitati za placu prvi puta, pa ako netko zna moze podijeliti
Zanima me jos jedna stvar, posto su brodovi pod Nizozemskom zastavom, da li su doprinosi placeni s njihove strane ?
Pitam iz razloga sto sam trenutno na Belgijskoj firmi i zastavi i oni mi placaju zdrav., mirov., te porez pa si mislim da bi mogli biti slicni uvjeti u svezi svega toga :D
Unaprijed se zahvaljujem svima

Moras bit na firmi duze od 2god da bi mogo trazit 3/3 i moras bit senior off. znaci min. 2/O
3/O ako imas brevet cifa 7200$ 4-2, + return bonus + vacation pay
3/O bez breveta cifa startna 4800$ 4-2, + return bonus + vacation pay, placa ti raste svake god uz senioriti 4% sve do 18% to je max.
2/O startna 7500$ 4-2, ako si 3/3 10200$ ali gubis bonuse.
Placaju penziju, a mogu i zdrastveno ako ti zelis, tako da ne moras nista placat doma.
CSMART ti je placen ka da si na brodu.

Zahvaljujem puno na informacijama ;) ;)
Odlicni su uvjeti, stovise bolji nego na tankeru gdje sam trenutno sekondo...
Cuo sam za taj Colreg da su sad uveli te testove tako da nema, Ratko Radulic i udri :D

ja san nakon onog intrvjua u lava bija u 5. mjesec u Almere na nacos i brm i evo nedavno nakon toliko cekanja dobija ovo

We can’t assign you to a ship at this time, also in the near future there is no assignment for you.
However at Princes Cruises they can use you on short term.
You will be contracted soon by my counterpart at Princes Cruises.

tako da bi preporucija da ne dajete otkaz dok karta nije u ruci!!

ja san nakon onog intrvjua u lava bija u 5. mjesec u Almere na nacos i brm i evo nedavno nakon toliko cekanja dobija ovo

We can’t assign you to a ship at this time, also in the near future there is no assignment for you.
However at Princes Cruises they can use you on short term.
You will be contracted soon by my counterpart at Princes Cruises.

tako da bi preporucija da ne dajete otkaz dok karta nije u ruci!!
Kakav otkaz! Ja sam prosao intervju za struju davne 2014 pa me nisu nikad zvali :D

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Placaju nam treninge smjestaj i sve, i onda nas otkantaju da nema mjesta, ne kuzim logiku, uloze silan novac u covjeka kad ga posalju po tim silnim tecajevima, a na kraju nista od svega...steta...

Placaju nam treninge smjestaj i sve, i onda nas otkantaju da nema mjesta, ne kuzim logiku, uloze silan novac u covjeka kad ga posalju po tim silnim tecajevima, a na kraju nista od svega...steta...

A jesu li ti prije treninga ponudili ugovor i placu ili te samo nakon intervjua poslali tamo?

Poslano s SM-J320F putem Pomorac.net

Trenutno sam odradio nacos i brm. Nakon intervjua te salju u csmart na tecajeve bez ugovora. Ponudu za brod dobijes kasnije ako ima mjesta.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

A jesu li ti prije treninga ponudili ugovor i placu ili te samo nakon intervjua poslali tamo?

Poslano s SM-J320F putem Pomorac.net

Tocno ovako kako je kolega ispod rekao, nakon odradenog intervjua slijede treninzi u Csmartu ( Nacos i BRM1) - potpises ugovor i to ti plate, ja sam jos bio jedan dan na tecaju isto u Csmartu- Crisis and Human Behavior, to su isto uredno platili. Sad su mi javili da ce biti lijecnicki tokom ovih treninga tamo i dobio poziv za pocetak 10.mj - 3 tjedna na brodu training (kao upoznavanje s nacinom rada firme HAL i ostalo) i nakon toga da ce mi naci i dodijeliti brod za prvi ugovor. Kada ce to biti neznaju...

Back