Holland America Line

Ljepo se vrati puno stranica unazad pa čeÅ¡ pronač jer sam sve stavia dosada o mom iskustvu s njima koje bilo isključivo s intervjuima, Zato je i svrha foruma lipo listaj teme od početka do kraja pa čeÅ¡ nač sve odgovore. Ako ne obrati se osoblju foruma slikovito če ti objasnit.

Nema problema, nitko ne sili nikoga na niÅ¡ta. Bilo bi dobro da napiÅ¡eÅ¡ i svoje iskustvo s obzirom da je pozitivnije tako da sutra kada budu neki čitali znaju o čemu se radi i Å¡to mogu očekivati. Ovdje se samo piÅ¡u iskustva i zbog toga sam tu. Mada iskreno i nisam želio pisati, ali mi je krivo da se ne zna cjelokupna priča.

Ljepo se vrati puno stranica unazad pa čeÅ¡ pronač jer sam sve stavia dosada o mom iskustvu s njima koje bilo isključivo s intervjuima, Zato je i svrha foruma lipo listaj teme od početka do kraja pa čeÅ¡ nač sve odgovore. Ako ne obrati se osoblju foruma slikovito če ti objasnit.

Vidim da si iznerviran sa mojim postom, ali to mi nije bila svrha.

kako bi se osjeca da nekom englezu nisi drag, kako nekog nagovorit da ti pokaze ako ne zeli (?).... a gospe ti pitanja 😂😂😂... ovo nemozes cut ni u "Audiciji"

Meni se cini da se njima omililo doc tu malo u Meridiena,pokupit koji Cv reda radi i tako svako tri miseca.
Jos prosle godine krajem 6. miseca sam kao "primljen" i evo do danas jedino sto cujem od njih je da sam u procesu.
Tako da.....
Posebno za palubu je tesko ocekivat da ce se upast ali eto ne kosta nista poc na intervju.
Ja sam im napravio i norveski lijecnicki jer kao to traze ali eto zasad nista.
Long live Capt.Lefering

Meni su ti ti testovi presudili pri zaposlenju za RCCL i za Costu cruises. S tim da sam za costu bia cili dan u Milanu na nekim jebenim testiranjima od 8 do 5 bez poÅ¡tene pauze a bavia sam se stvarima koje su niđe veze i za vojnog pilota mlažnjaka. Tako da uz viÅ¡ak ljudi ti tstovi su ti jako lako mogli isto presudit. Na RCCL sam ronuo stress test mada sam ga rjeia prema njihovom kriteriju nikad nisam dobia obrazloženje zasÅ¡to i kako. Prijatelji piloti su mi rekli da ne znaju čega bi in to bilo mjerilo.

nije mi jasno, bio sam dobar na interviewu, Marlin test 92%..jedino ako nisam bio totalni debil pa krivo riješio one testove motorike ili psihotest...žali Bože truda i troškova[/QUOTE]

We are hereby regretfully have to inform you that you have not been selected as a prospective candidate for the next fase of the interview process.

Nista jos.
Mislim test nema veze s mozgom. Meni je prika kontrolor leta i oni su imali takve testove.
A mozemo lajat na mjesec to su poslodavci i oni odlucuju.

Mnei nista nije doslo a nisam ni rjesavao drugi test jer su im kompjuteri bili ukurcu
....ma ta firma HAL je smijurija volio bi otici na seabourna jer je zivot dobar tamo cujem i imaju lijepe cruiseve ali HAL nikako

Ti si genije stari. Ode nas se 80% sjebalo ili izgubilo to jutro najmanje po ure svog dragocijenog vrimena na jebavanje s testovima koje mi u dijelu pomorstva di sam sada niÅ¡ta ne zače a ti si to bajpasira i ima samo čežeran razgovor ojim čeÅ¡ možda proč a možda ne ali i dalje imaÅ¡ snage srat nebuloze kakvih nema. Pa kog si se kurca maka od kuče kad ti je tako teko bilo? Å ta nije ni meni drago se opet bakčat sa vetingom pa brale život ide dalje. Ti si več u toj branÅ¡i tražiÅ¡ neÅ¡to bolje sve 5 ali evo u samom provesu si proÅ¡a puno viÅ¡e liÅ¡o nego pola nas i joÅ¡ imaÅ¡ opbraz toliko pizdit.

Mnei nista nije doslo a nisam ni rjesavao drugi test jer su im kompjuteri bili ukurcu
....ma ta firma HAL je smijurija volio bi otici na seabourna jer je zivot dobar tamo cujem i imaju lijepe cruiseve ali HAL nikako

Amnesti taj test od HAL a je smijurija iskreno bilo bi mi draze da sam.rijesavao test nego cekao 2 sata da oni osposobe kompjutere.
Ako ti je to bilo tesko ispunit taj test.onda se bolje kloni putnickih brodova ili upoce bilo kojeg broda.
Bez obzira bilo.bi mi drago da svi dobijete posao i da mi je bilo tesko.maknuti se od kuce nebi ni dosao u Split na interwiev

Ma nemoj pa znam po priličan broj nas koji se ne jebe sa tim testovima na tankerskim firmama i navigamo i navigat čemo i sad po tebi ja nisan kompetnetna plovit zbgog tog sranja? Znači po tebi sam ja nekompententan pomoroac zbog testova koje inače rijeÅ¡avaju kontrolori leta. Oprostite klaso iznad sviju nisam var prepoznao ali malo si previÅ¡e kurčeviti nema teme di nisi posra o putničkim brodovima ka da si bogom dat čak piÅ¡eÅ¡ imena preporuka za RCCL pa kog kurca onda nisi tamo nego sereÅ¡ samo.
Kad bi pisa ka i ti i tvojim stilom ond bi moga pljucat po HAlu koliko bi god tia jer sam ima 2 pokuÅ¡aja nije iÅ¡lo pa Å¡to onde di jesam Å¡to se tiče tankera je sasvin ok i sve ocijene su mi sasvin ok ali ne ja bi se po tebi triba klonit broda zbog boja i zvukova namjenjenih kontroli leta.
Jeben si ti igrač neki klasa iznad svih.
PričaÅ¡ da ja nisam u staju rjeÅ¡it test. Ja sam ga za razliku od tebe na licu mjesta rjeÅ¡ia ka i svi ode momci ti baÅ¡ slučajno nisi pa bi vaÅ¡ volia vidit tvoje izlazne rezultate klaso svih klasa.

Amnesti taj test od HAL a je smijurija iskreno bilo bi mi draze da sam.rijesavao test nego cekao 2 sata da oni osposobe kompjutere.
Ako ti je to bilo tesko ispunit taj test.onda se bolje kloni putnickih brodova ili upoce bilo kojeg broda.
Bez obzira bilo.bi mi drago da svi dobijete posao i da mi je bilo tesko.maknuti se od kuce nebi ni dosao u Split na interwiev

Last edited:
Amnesty, imaš bod za reputaciju od mene za ovaj post. ;)

Reka bi i ja da ne bih uspija proći taj test, a držim se tog savjeta da budem daleko od brodova. DoduÅ¡e, to se odnosi samo na putničke (tj. držim se čim dalje od putničkih brodova). :D

Sutra krećem na TSHD u Haifu kao ETO, a za taj posa mi nije trebalo polagati takve testove, iako ponekad je na dredgeru posal puno stresniji...
Ne moram valjda spomenuti da je plaća sasvim OK te da ne plaćam na brodu internet, a bogme ni pivo ni cigarete.
Na kapetanu je da nabavi i pivo i cigarete, a hrana je bolja nego u prvoklasnom restoranu...
Ponekad se radi i po 18 sati na dan, ali je dobro da se prekovremeni rad uredno plaća. Kad sam pretproÅ¡le godine bija na CSD (cutter dredger), spava sam na kraju i svako jutro iÅ¡a na brod. Naravno, vrijeme putovanja se plaća kao prekovremeni rad. :cool:

Svejedno mi je draži hopper dredger aš je na njemu život puno laganiji...

Peter bp. Nije namjera otvaranja tema i djeljenja iskustva da bi se usporedivalo, di je bolje i di je losije.
Znaci tema se otvara s namjerom da pomogne ljudima da se nade posao ili eventulalnio da se bolje pripreme za intervju.
Ko ima mukte pive i internet svakako nije nesto o cemu bi se odi tribalo raspravljat.
Osobno znam da Stena drilling i Maersk imaju jos kompliciranjije testove pa se niko na to nije zalio.

Ljudi ne svadajte se kako koja firma radi svoj recruitment proces to je njihova osobna volj.
Uvik se moze ne aplicirat ako vam to smeta, a zahvaljujuci forumu to se i moze saznat UNAPRID.

Definitivno da nije tema prepucavanje nego pomoč jedni drugima (osbno sam na ovom forumu podilia adresa ili naÅ¡a poslova zahvaljuči njemu ne znam ni ja koliko) samo me zanima ko je dotični tj po čemu je on kompententn da meni kaže da mi nema mjesta na brodu nakon 10 godina u ovom biznisu a zbog pomorske tradicije u familiji u načelu cili život sam u ovome ka i puno ljudi ode? Na svakoj kruzersku temi oče pokazat da je on baja i da je njegovo vrime najjdragocjenije i joÅ¡ pljuca po drugima. Ok proÅ¡a pa process jebe me se imam drugi poso a tražim joÅ¡ jedan i to tako ide. Ali nekome reč zbog nekih boja i zvukova da mu nije misto na brodu a on sam to nije rjeÅ¡ia e malo morgen. Iz vrimena dok sam bia na offshoru znam popričičan broj SDPOa koji bi to rokli a rade po pričino složeniji posal. Peter,Bp svaka najjjljepÅ¡a ti dala.

Momci,malo smirit strasti..... čitam sve gore napisano i svako od vas je u većini stvari u pravu. Gdje je i kome je bolje to je već stvar osobnog izbora, treba samo bit sretan da se posao ima i naravno težiti ka boljemu. Svi smo mi različiti i neko ima a neko nema ambicije.
Å to se gore navedenog interview-a tiče, za neke je bio smijurija,nekima lagan,nekima težak a nekima i uspjeÅ¡an. Mjerila za prolaz su poznata samo poslodavcu i nikome viÅ¡e. Iako radim u njihovom ogranku ni meni nisu jasne mnoge stvari niti kriteriji. Kako sam ja shvatio, oni rade interview u Splitu, CV-e odabranih kandidata Å¡alju na brod gdje je ta pozicija potrebna i onda o tome odlučuju glavni od tog departmenta. Pričam iz osobnog iskustva od pred par mjeseci. Druga situacija je ta da sam se osobno čuo sa spomenutim gospodinom i poslao sam mu CV od prijatelja kojeg sam tražio da dođe kod mene na brod za prvoga, da skratim detalje,trebao je bit sada na interview-u u Splitu početkom 3 mjeseca ali ga nisu niti pozvali. Neznam u čemu je stvar jer ima sve brevete i pozamaÅ¡no iskustvo u cruise industriji ali eto,kako vidim uzeli su dečka sa cargo broda. Dakle, kako vidim neka mjerila,nama logična,kod njih ne postoje, valjda 'kako im puhne' taj dan...

Momci,malo smirit strasti..... čitam sve gore napisano i svako od vas je u većini stvari u pravu. Gdje je i kome je bolje to je već stvar osobnog izbora, treba samo bit sretan da se posao ima i naravno težiti ka boljemu. Svi smo mi različiti i neko ima a neko nema ambicije.
Å to se gore navedenog interview-a tiče, za neke je bio smijurija,nekima lagan,nekima težak a nekima i uspjeÅ¡an. Mjerila za prolaz su poznata samo poslodavcu i nikome viÅ¡e. Iako radim u njihovom ogranku ni meni nisu jasne mnoge stvari niti kriteriji. Kako sam ja shvatio, oni rade interview u Splitu, CV-e odabranih kandidata Å¡alju na brod gdje je ta pozicija potrebna i onda o tome odlučuju glavni od tog departmenta. Pričam iz osobnog iskustva od pred par mjeseci. Druga situacija je ta da sam se osobno čuo sa spomenutim gospodinom i poslao sam mu CV od prijatelja kojeg sam tražio da dođe kod mene na brod za prvoga, da skratim detalje,trebao je bit sada na interview-u u Splitu početkom 3 mjeseca ali ga nisu niti pozvali. Neznam u čemu je stvar jer ima sve brevete i pozamaÅ¡no iskustvo u cruise industriji ali eto,kako vidim uzeli su dečka sa cargo broda. Dakle, kako vidim neka mjerila,nama logična,kod njih ne postoje, valjda 'kako im puhne' taj dan...

Nemas ti kome.to pricat to je nekima veliki IQ test...

Valjda si tamo skužija da nije IQ test u pitanju već za koncentraciju i stres.
Ako ti je 25 i pičiÅ¡ po PS-u onda nikakav problem. Ako si već uvatija godina onda i nije
jednostavno.
U tome je cila priča.

Zapravo tu HAL smijuriju i trebaÅ¡ proć da bi doÅ¡ao na Seabourn.

Back