Ima li na forumu netko da je bio na ovoj firmi , ili je sad?Ili da zna nesto malo vise o njoj?Kopa san malo po netu , ne cini mi se losa firma , ali ako san dobro shvati za oficire krcaju uglavnon holandeze i engleze
Help, anyone?
Pozdrav svima s Eurodama,
Trenutno smo u San Juanu, Puerto Rico. Isplovljavamo za nekoliko minuti prema St Thomasu.
Na brodu sam od subote i prvi dojmovi su jako, jako pozitivni. Radim s dva
Engleza i jednim Filipincem, a za deset dana se vraca Chief Electrician.
Negdi sam procita da je neko blatija kompaniju i ekipu, stvarno mi nije jasno zasto. Da sam ima priliku sastavit ekipu, ne bi moga sastavit bolju. Ima dosta Nizozemaca, naravno i Filipinaca i Indonezana.
Hrana je prva liga, higijena je na visokom nivou i ovdi se stvarno osjecam ka covik. Imam privilegije ka Officer i ljudi mi se tako i obracaju. Bolji pocetak nisam moga zamislit.
Jedino je Internet preskup, 460 minuta kosta 40 dolara, ali bija bi budala da se zalim.
Rekli su mi da se od mene ne ocekuje puno za prvi ugovor jer nemam iskustva na brodu, ali ako se pokazem ka dobar, vec drugi ugovor mogu bit promaknut u 2nd Electriciana. Ne radi se puno, atmosfera je jako opustena i nema nikakvog presinga. Stvarno, ovako nesto nisam moga ni sanjat.
Toliko za sada, pozdrav!
Sreca pa je samo desetak dana potrajalo. 
U subotu se krcam na Eurodam u Fort Lauderdaleu. Ima li neko ko je vec navigava na tom brodu, pa da mi da koji savjet, ukratko opise kakva je ekipa i sl.? Hvala![]()
Pozdrav ljudi!
Evo nakon pustih We are sorry to inform you... napokon ne??to pozitivno:
Javili su mi se iz holland america linea (ne preko viking recruitmenta na koji sam prijavljen) da me zovu na intervju.
Pa ako netko zna ??ta me očekuje na tome, npr. kakva su pitanja iz struke (pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije) i slično, neka me, molim lijepo, uputi. Kakva je uopće `stopa prolaznosti´ njihovih intervjua? Nadam se da ovo zadnje pitanje nije glupo kako zvuči. Nemam jo?? nikakva iskustva ni s intervjuima pa bi mi svaki savjet jako dobro do??ao, pogotovo od onih koji su bili na intervjuu za HAL.
Unaprijed puno hvala

kakva je situacija sada za deck? je li moguce upast bez kapetanskog?
Evo me nazad doma nakon tocno 14 tjedana po Karibima. Doma sam samo cetri tjedna i vec 30.4. letim za Barcelonu di ce mi bit ukrcaj, ali nemam se sta zalit jer se vracam na isti brod i ugovor mi traje od 1.5. do 29.8., a plovimo po ciloj Europi. Nije mi tesko palo samo cetri tjedna odmora, dapače![]()
Polako, ali sigurno se povecava broj Hrvata na kompaniji, cua sam da je dosta ekipe iz Splita dobilo posa prije par tjedana, a i ja sam uspija uvalit priku ka 3rd Eleca![]()
Nema kod njih asistenture, odma ides ka 3rd Elec ako te prime.
To kužin ali me zanima jeli priki to bija prvi ukrcaj ili je već naviga ka električar ili asistent na drugoj kompaniji - ?
Vidin na stranici da primaji električare (nisu naznačili jeli treće ili druge) je li minimum viÅ¡a ili može i SSS olitiga haj skul?