GEARBULK otpusta svu eu posadu i zamjenjuje sa filipima i chinezima ??

zao mi svita,al je za bulk ipak ugovor od 6 miseci nekako prirodni........

Ma koji bulk, 7 vrsta tereta sam imo prosli put. Krcamo sve a najmanje bulk. Ovdje se stvarno moze skupit ogromno iskustvo jer krcas juice, drvo, steel prod. , alum. Prod , cijevi, papir, heavy lift cargo, a od prasine sodu sumpor pet come i zito jednom rijecju SVE. tako da ove brodove ( 10 box shape štiva ) ne svrstavajte pod bulk. On je samo nuzno zlo

Ok dakle. General cargo / Bulk.

Eno ti jednoga doli u Sj.Luci bili ja i Perza sinoć iÅ¡li vidit. Indijci , Pilipi i Ukrajinci. Ljudi istovaraju i sigurno nisu na 10/10 i permanentu.
Ako je istina to Å¡ta sam čuo da su senior struje imale 6000€ perme na Gearbulka kad se gleda po misecu, Å¡ta triba mislit zaÅ¡to se ovo dogodilo ?
Lakše zaminit nego se natezat s ljudima da su rekli , e ovako više ne može , 4 miseca i 4ijeade samo na brodu.

Last edited:
svima normalnima je bilo jasno da tako nemoze vjecno....

Pozdrav od "ne normalnog"

Nemoras se odma nac uvridjen....
al od 100 geneeral cargo/bulk ili kako ti god oces kompanija, samo jedna je nudila 10/10 i perament.....
onda koliko ih je "normalnih" a koliko "ne normalnih".

Ja san ti napisa i stvarno mi je zao kolega sta su ostali bez posla,al je cinjenica da su uvjeti bili predobri a da danasnjo trziste daje nesto drugo.....i na kraju balade svi se prilagode ton trzistu!
:uzdravlje

Nemoras se odma nac uvridjen....
al od 100 geneeral cargo/bulk ili kako ti god oces kompanija, samo jedna je nudila 10/10 i perament.....
onda koliko ih je "normalnih" a koliko "ne normalnih".

Ja san ti napisa i stvarno mi je zao kolega sta su ostali bez posla,al je cinjenica da su uvjeti bili predobri a da danasnjo trziste daje nesto drugo.....i na kraju balade svi se prilagode ton trzistu!
:uzdravlje

Jel ko zna kolike su vozarine za taj magični 10 box Å¡tiva brod ?

19 000$ je je 57.000DWT Geared bulk zadnje šta sam vidio.
14 000$ smo dali 35.000DWT da ne ide prazan u Europu
Maersk uzima 2/3 ijade TEU + dostava u Singapur (bez kranova ) za manje od 10k dnevno i to na ugovore od misec / dva. Dovezi ga u Super Slow Steamingu do Singapura.:confused:

Pa sad ti daji 10/10 :kafa

The daily charter rate for a 2,500-TEU vessel is just over $10,000 compared with $12,868 a month ago and around $25,000 in May, according to the Hamburg Shipowners Association. The group's Contex index, which tracks earnings of ships of 1,100-, 1,700- and 2,500 TEUs, has plunged from 974 at the beginning of May to 416 for the week ending Nov. 28.

Evo Supramax dry, vesele se skoro 20kila.

For the Supramaxes and it was another difficult week for the Atlantic markets, although as the week closed there seemed to be a touch more optimism in the air. A nicely described 2011 built 56,000 tonner was booked for a trip from the US Gulf to the Far East at a more encouraging $19,750 daily.

Nisu Filipi ništa krivi.

Dakle uzmi da je posada bulka cca 70 000 dolara ( 21 čovik ) + rata kredita + ovo + ono + spare parts + miljon drugi troÅ¡kova..

Last edited:
Ali kad su pitali stariji masteri i kapi onoga iz kadrovske mrsavoga hoće li se dizat plaće, hoće li uvest internet na brod itd. odgovor je bio da neće niÅ¡ta i ako nam ne odgovara da se ukrcamo na hrvatsku kompaniju... ove riči glavnoga iz Bergena se moglo shvatit svakako ali jedino je bilo pravilno dignit sidro i poć ća dok je bilo navrime...

Ma pusti seminare i price, ja sam u 11 mjesecu pogledao budget za 2012 u AMOSu za brod na kojem sam bio. Budget za palce su smanjili oko 10%, Traveling cost smanjili oko 30% Employment of new crew podignut za oko 1000% (nije greska za oko 1000% tj 10 puta). u istom je mjesecu doslo i priopcenje u uduplavanju nekih pozicija na brodu kao i dupla posada. A takodjer na position listi se vec neko vrijeme nije nalazilo novih evropskih imena, ali je zato Azijatskih bilo na pretek. Alarm se oglasio, i ja sam u 12om bio na drugoj kompaniji.

Zanimljivo je da sam sve koje znam upozorio na ovo sto sam vidio, i da mislim da u iducoj godini najvjerovatnije sljede otkazi, rekli mi da pretjerujem. Ispalo je da nisam pretjerivao, pokupio sam se u zadnji tren.

Pozdrav svima,

Zanima me jeli postoji ikakve pravne osnove za podic tuzbu recimo na rasnoj osnovi.

pozdrav

Cisto sumnjam, jer pravno nisu otpustali na rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Otpustili su posadu Bergen crewing departmenta bez obzira na naciju i rasu zaposlenika a kao razlog naveli smanjenje troskova.

To sto je posada bila poslagana tako da su samo Evropljani bili u Bergen crewing departmentu im je samo dobrodosla.

Jel ko zna kolike su vozarine za taj magični 10 box Å¡tiva brod ?

19 000$ je je 57.000DWT Geared bulk zadnje šta sam vidio.
14 000$ smo dali 35.000DWT da ne ide prazan u Europu
Maersk uzima 2/3 ijade TEU + dostava u Singapur (bez kranova ) za manje od 10k dnevno i to na ugovore od misec / dva. Dovezi ga u Super Slow Steamingu do Singapura.:confused:

Pa sad ti daji 10/10 :kafa

Evo Supramax dry, vesele se skoro 20kila.

Nisu Filipi ništa krivi.

Dakle uzmi da je posada bulka cca 70 000 dolara ( 21 čovik ) + rata kredita + ovo + ono + spare parts + miljon drugi troÅ¡kova..

na gearbulku su troskovi posade puno veci od te cifre. Nisu Filipi puno jeftiniji od nas, kojih 15ak posto. Zapovjednicima i Upraviteljima su ugovori 10 tjedana kao i nama (mogu birati 4 mjeseca), prvima 4 mjeseca (mogu birati 6 mjeseci). Tako da vjerujem da im je sljedeci potez korekcija placa i ugovora Filipima.

Pozdrav svima,

Zanima me jeli postoji ikakve pravne osnove za podic tuzbu recimo na rasnoj osnovi.

Pa nemate osnova za tužbu. Vi ste , kako se kaže "at will" zaposlenik u adhezijskom tipu ugovora. Nema šanse.

Ali uvijek možete bacit čiket direktoru pod auto :)

Pa nemate osnova za tužbu. Vi ste , kako se kaže "at will" zaposlenik u adhezijskom tipu ugovora. Nema šanse.

Ali uvijek možete bacit čiket direktoru pod auto

Ma stoji sve to ovo su samo zadnje slamke za pokusat izvuc kakvu odpremninu jer su se sami zajebali i u otkaznom pismu napisali da Evropljane mijenjaju sa Azijatima.
To mi je rasisticki.
Da je bilo vise versa bilo bi tuzbi ne boj se sto posti sam siguran. Onda bi se javio i ITF i njihovi sindikati i pitaj mater ko jos.
Znam kad se dogodi sranje i kad trebas iskrcat Filipa treba sto vijeca proc i zuti karton ovo ono.
Ma nisam ja protiv Filipa ali me uzasno nervira kad vidim kako nas izbacivaju. Poz

Ma stoji sve to ovo su samo zadnje slamke za pokusat izvuc kakvu odpremninu jer su se sami zajebali i u otkaznom pismu napisali da Evropljane mijenjaju sa Azijatima.
To mi je rasisticki.
Da je bilo vise versa bilo bi tuzbi ne boj se sto posti sam siguran. Onda bi se javio i ITF i njihovi sindikati i pitaj mater ko jos.
Znam kad se dogodi sranje i kad trebas iskrcat Filipa treba sto vijeca proc i zuti karton ovo ono.
Ma nisam ja protiv Filipa ali me uzasno nervira kad vidim kako nas izbacivaju. Poz

Bas pise posadu Evropskih nacionalnosti mijenjaju posadom Azijskih nacionalnosti ili posadu iz evropskih ureda posadom iz azijskih ureda. Velika je razlika izmedju to dvoje. Ovo pitam iz ciste znatizelje.

Na tuzbu zaboravi. Nadlezan je sud na Bahamima, a i koliko se sjecam ugovora duzni su samo dati 1 month notice, isto vrijedi i obrnuto. sud bi mogao biti gubljenje vremena i novaca i nista drugo. Bolje energiju trosi na trazenje solidne nove kompanije, ima vas skoro 200, nisam siguran da cete bas svi naci nesto solidno u kratkom vremenu, ne cekaj previse. umjesto pisanja tuzbi, radije pisi molbe.

Sto se tice Filipa, oni imaju jaki sindikat i zato bi bilo buke, i zato ih nije lako iskrcati.

Pa sada , to nije istina da Filipi imaju jaki sindikat.

Filipi imaju jako korumpirani sustav drzave, koli, vjerovali ili ne nadalako prelazi i nivo korumpiranosti lijepe nase.

Kada se Filipinac iskrca, njega ceka u Manili na aerodromu krdo odvjetnika, koji ga pitaju da li je kojim slucajem "nepravedno" iskrcana.

Ako je to slucaj, odvjetnik pogleda njegove papire i ode svome sucu i oni nabiju milijunsku kaznu, lokalnoj agenciji. Na primjer BSM Philippines, Maersk Philipines....... Sudac i odvjetnik podjele novce, a mornaru sica.

Zato postoji sustav zutih kartona, itd.......

Rasna diskriminacija ne postoji. U sustavu "outsourcing" (vidi Croatia strajk ) bitna je samo lova. Da hrvatski casnici plove za 4000 - 6000 dolara na mjesec, bez place doma, Gear bulk ih ne bi otpustio.

Nikoga nije briga da Zapovjednik filipinac zaradi 30 mjesecnih placa a Hrvat 10. Ballance sheet rulez.

Eto, zato tastaturu i telefon u ruke i zvati sve redom, agencije , kompanije, rodjake i prijatelje, zato sto u Hrvatskoj nema organizirane zastite i valja se snaci kako se zna i moze.

... a kada budes na Bahamima i ako vidis Rihannu, reci joj da sam je pozdravio.......

Ok dakle. General cargo / Bulk.

Eno ti jednoga doli u Sj.Luci bili ja i Perza sinoć iÅ¡li vidit. Indijci , Pilipi i Ukrajinci. Ljudi istovaraju i sigurno nisu na 10/10 i permanentu.
Ako je istina to Å¡ta sam čuo da su senior struje imale 6000€ perme na Gearbulka kad se gleda po misecu, Å¡ta triba mislit zaÅ¡to se ovo dogodilo ?
Lakše zaminit nego se natezat s ljudima da su rekli , e ovako više ne može , 4 miseca i 4ijeade samo na brodu.
Evo malo da vam pojasnim pitanje Strujine plaće na GB. Na Gantry dizalicama Struje su bili nezamjenjivi, čovik bi se ukrca tih 10 tjedana i u portu je bia 24 ure on call, bez ikakve mogučnosti za odmor, dizalice snage 300+ kilowatta, plc kontroleri, mikroprekidači, vrlo komplicirane naprave. Zato je naprimjer na crew listama bio top5, struja je bio odma iza kapa po ranku. Stari Jebsen je umro prije par godina, sinovi su se ovo ljeto podjelili, pametniji je uzeo SKS i Cement fleet, ovaj majmun je uzeo Gearbulk. Mitsui ga se stiso da smanji troÅ¡kove, a sad imaju 49% firme, naravno prva ideja je bila da skinu EU posadu, a sa njima čini mi se kako čujem i Filipe jer su im i oni skupi, izgleda nastupaju Kinezi pojačani jakim snagama iz Indonezije i Vijetnama. Ja sam se snaÅ¡o i idem dalje, a njima želim svu sreću, ali znam da će im brodi stat u roku godine dana ako ih ne rasprodaju prije toga. Laku noć Gearbulk. Lip pozdrav sa sunčane Å olte.

Evo malo da vam pojasnim pitanje Strujine plaće na GB. Na Gantry dizalicama Struje su bili nezamjenjivi, čovik bi se ukrca tih 10 tjedana i u portu je bia 24 ure on call, bez ikakve mogučnosti za odmor, dizalice snage 300+ kilowatta, plc kontroleri, mikroprekidači, vrlo komplicirane naprave. Zato je naprimjer na crew listama bio top5, struja je bio odma iza kapa po ranku. Stari Jebsen je umro prije par godina, sinovi su se ovo ljeto podjelili, pametniji je uzeo SKS i Cement fleet, ovaj majmun je uzeo Gearbulk. Mitsui ga se stiso da smanji troÅ¡kove, a sad imaju 49% firme, naravno prva ideja je bila da skinu EU posadu, a sa njima čini mi se kako čujem i Filipe jer su im i oni skupi, izgleda nastupaju Kinezi pojačani jakim snagama iz Indonezije i Vijetnama. Ja sam se snaÅ¡o i idem dalje, a njima želim svu sreću, ali znam da će im brodi stat u roku godine dana ako ih ne rasprodaju prije toga. Laku noć Gearbulk. Lip pozdrav sa sunčane Å olte.

Električari i elektroničari koji su izgubili posao na GB-u imaju najmanje razloga za brigu oko nalaska nove firme te zapoÅ¡ljavanja. Iskusnih struja se uvik traži a sam posao je takav da se lako integriraju u nove sustave. Tko razumije struju i zna svoj posao, može se lako integrirati doslovno svugdi. Ovo isto ne važi za strojare i nautičare, kojima firme traže iskustvo na odredjenim tipovima brodova da bi ih uzeli u razmatranje. Mislim da su ove dvi struke sa GB-a naprvili greÅ¡ku Å¡to se nisu prebacili na LNG kada je bio najveći bum 2008 godine kada se uzimalo ljude bez LNG iskustva na za popunit rupu. Sada takvo neÅ¡to skoro da nije moguće tj. možda je ali uz veliko degradiranje.

Filipi imaju jako korumpirani sustav drzave, koli,
Eto, zato tastaturu i telefon u ruke i zvati sve redom, agencije , kompanije, rodjake i prijatelje, zato sto u Hrvatskoj nema organizirane zastite i valja se snaci kako se zna i moze.[/QUOTE]
Vladimire , Å¡ta nam predlažeÅ¡ , da pojačamo joÅ¡ i jaće korumpiranost u nas .
Vidiš da naši elementarnu nepogodu znaju simulirati i na 75 kvadrata stana naplatiti 2200 HRK grijanje penzionerima .
Ovo Å¡to se događa ne GearBulka , događa se već odavno i svugdje drugdije .
EX Bulk Italia se dičila naÅ¡im Kapetanima i Upraviteljima ( koji su zamijenili Italijane ) znači Italijan spraÅ¡i Italijana .
Pa se pojavio Grk u meenagmentu pa sprašio i naše .
Da se prisjetimo lijepe Jugolinije aka Croatia line oni su to najpoÅ¡tenije napravili , sve destruktirali , čak i slike iz kancelarija .
kako je Kapetan Jarne Fedje reka o današnjem naviganju i crew listi " Imaš dva tužna bijela i dvadeset veselih crnih na brodu " i to ide tako nekako .
Možda nemamo organiziranu zaÅ¡titu ali zato imamo organizirani kriminal i Miu Begović .:D

Last edited:
stari sve to stoji
[...]
odes online sa cuvenim AB rs 5000 2002 god i trazis a ni sam neznas sta ni di jer kad otvor :rolleyes:is bozicno drvce izbaci 21 I/O locker
ma bolje prestat pisat jer ce vit mislit da sam lud(oni koji to nije vidia)
na kuverti imas wireless remote control sa pojasom trces pritisnes botun dizalica zasvira odaberes main ili aux zicu i idemo
normalno imas i mali ekran di ti govori tezine i alarme,filipici je bas nisu volili jer im je pobucala koncepciju naime samo jedan covik radi s njom nije potribna vojska ljudi s radiom

onda shvatis da taj gearbulk i nije bas bia toiko AU ... koliko ja ili mi nismo znali da postoji drugacije

To je ugradjeno i na gearbulkovim brodovima. :rolleyes:

Back