FRED OLSEN Cruisers

FIRST ENGINEER

To be considered for this role, you would need:

- Experience in the position of 1[SUP]st[/SUP] Engineer on-board cruise ships;

- Experience in the upkeep of technical records and certification;

- Excellent leadership and decision making skills along with ability to work under pressure in a multicultural environment;

- The ability to work independently and as an effective member of a small team.

Qualifications:

Candidates must have:

- a valid First Engineer Unlimited License as per STCW code A-III/2 with shipboard experience on a passenger ship;

- experience in ensuring that systems and equipment within every sub-division of the Engine Department are operating correctly and are maintained up to the highest possible standards of the cruise line and international regulations - main and auxiliary engines, generators, electrical and electronic systems, communication systems, heating, cooling, ventilation systems, plumbing, waste management systems, and the machinery in the lifeboats and rescue boats;

- excellent references/recommendations;

- the ability to read, write and speak English clearly and distinctly, and the ability to communicate with guests and crew in a professional manner.

Benefits:

In return we can offer you: a competitive salary paidtwelve months of the year, a 1:1 work rotation of two months on board with two month’s paid leave, a single cabin with private facilities, flights to/from the vessel arranged and paid for by the company, an exciting opportunity to work on board our cruise ships, travelling to worldwide destinations.

https://careers.fredolsen.co.uk//Vacancies/Vacancy-Details.aspx?VacancyID=497&Source=JobAlert

SAFETY OFFICER

Date Posted:
18 May 2018
Vacancy Location:
Fred. Olsen Cruise Lines (Ship Based)
Fred. Olsen Cruise Lines are currently looking to recruit an experienced Safety Officer to work on board our vessels. To be considered for this role, you would need: Extensive deep sea and coastal navigational experience. To have experience of conducting safety related training onboard cruise ships. To have experience of ship’s safety equipment and the planned main...
Login to add to jobs file
MORE INFO APPLY

REFRIGERATION ENGINEER

Date Posted:
18 May 2018
Vacancy Location:
Fred. Olsen Cruise Lines (Ship Based)
Fred. Olsen Cruise Lines are currently looking to recruit an experienced Refrigeration Engineer to work on board our vessels. The Refrigeration Engineer's main responsibilities are as follows: - Responsible to Chief Engineer for all maintenance of the machinery plant for air conditioning, pumps. refrigerators, ice machines, fan units and air supply units in passenger ...
Login to add to jobs file
MORE INFO APPLY

za safetija ugovor je 2on/2 off permanent.stari brodovi,a gazda je los ludji.Kad dodje u vizite na brod.uvik nesto mu smeta i zna izvridjat sve zive.Tko se prijavi mislim bit ce razgovor sa nekom zenskom te posli sa inspektorom ili nekim Safety and Security likom od firme.

A opet nema baš logike da objavljuju svako malo ažurirane oglase na službenim stranicama ako ne misle imat direktan kontakt sa zainteresiranima.

Evo još jedan kontakt za pokušat:

kerrie.harvey@fredolsen.co.uk

Last edited:
za safetija ugovor je 2on/2 off permanent.stari brodovi,a gazda je los ludji.Kad dodje u vizite na brod.uvik nesto mu smeta i zna izvridjat sve zive.Tko se prijavi mislim bit ce razgovor sa nekom zenskom te posli sa inspektorom ili nekim Safety and Security likom od firme.

Brodovi su stari ali su uvijeti(place i ugovori) odlicni.
Sta se tice starog Freda cuja sam da je idijot zesci.

Sad bi treba imat 89 godina.

Vrlo zanimljiv članak o Olsenu:
http://fortune.com/2015/03/07/fred-olsen/

Slika iz članka:
(urbana legenda je da je Fred poslužio kao predložak za lik Mr Burnsa iz Simpsona)
156becf60c6544af02d6fe692f09a45b--earthship-andrew-ross-sorkin.jpg

Last edited:
stari i mladji su teski kreteni.Ne cijene rad ekipe.Nego kad bane na brod onda pocene; ruzina tamo i vamo,pa ovde sporko i tak odalje.
Zbog broda sto nije u ok stanju po njemu prvi kuverte je dobija otkaz.Negleda on tko je i odakle je nego odma direkt.
Plae i ugovor su ok.

U nas je bija samo jednom i nesto poceja Kapetanu i Kapu pripovidati pa su ga brzo zastavili.Reka mu Kapetan ako ti ne pasemo idemo cak svi pa ti nadi u roku 24 sata novu posadu s jacking iskustvom a brod bija pod najmom i to na jebenom day rate-u i reka mu objasni client-u zasto ne mogu nastaviti s radom.Znajuci i sam da ako do toga dode da moze ova dva jack up-a prodat odma jer nebi ga nitko nikad vise uzeja u najam brzo je skrenija s teme.Koliko znam nikad vise nije dosa na niti jedan od ova dva broda.

Tako se radi kad počme neko izmišljat toplu vodu odma mu se lipo objasni.

U nas je bija samo jednom i nesto poceja Kapetanu i Kapu pripovidati pa su ga brzo zastavili.Reka mu Kapetan ako ti ne pasemo idemo cak svi pa ti nadi u roku 24 sata
novu posadu s jacking iskustvom a brod bija pod najmom i to na jebenom day rate-u i reka mu objasni client-u zasto ne mogu nastaviti s radom.Znajuci i sam da ako do toga dode da moze ova dva jack up-a prodat odma jer nebi ga nitko nikad vise uzeja u najam brzo je skrenija s teme.Koliko znam nikad vise nije dosa na niti jedan od ova dva broda.

A ne znam. Kad odeš na link, piše da se traži ETO brevet. Ako je moguće i iskustvo na ETO poziciji. Ne liči mi to na filipi rating šemu na carnival i drugim cruise kompanijama.

Last edited:
Back