Ecdis

jokez

co joke
Sta je sa ECDIS brevetom.Zasada imam onaj papir-potvrda o obavljenom tecaju I to je to.Citam da trebaju firme rijesiti tzv.Type specific course,i sve to vrijedi do pocetka 2017,a preporuka je napraviti ranije pravi brevet I sad ne znam sta treba jer pravi brevet nije type specific,onda vecina nasih institucija koja obavlja tecajeve ima opremu siromasniju nego je na brodu.Moja firma zasada nema pravo tumacenje osim sta ce nam dati na brode CD za internal tecaj I neku potvrdu kao onaj USA Hazmat ,Njemacko izdanje.
Ima li netko ispravno tumacenje jer mi je sad ionako kasno,idem natrag za 2 tjedna.

Sve piše ovdje :

ECDIS Regulations | IMO - SOLAS | ECDIS

Sami morate rediti generički ili opći ECDIS tečaj. U načelu vas kompanije treba poslati na dvodnevni ( ili trodnevni ) tečaj za tip ECDISa koji se nalazi na brodu, za koji dobijete nalog ukrcaja ( to je po MLCu)

Sve piše ovdje :

ECDIS Regulations | IMO - SOLAS | ECDIS

Sami morate rediti generički ili opći ECDIS tečaj. U načelu vas kompanije treba poslati na dvodnevni ( ili trodnevni ) tečaj za tip ECDISa koji se nalazi na brodu, za koji dobijete nalog ukrcaja ( to je po MLCu)

Zahvaljujem,bas sam sad zvao Libar pa su mi objasnili slicno,znaci ona lova sta smo trosili ranije je zanista.Jedino sta Kapetanija jos to ne priznaje za pravi brevet.

Pa nije za nista. Treba imati ship specific ali stot tako i ovaj IMO certified (5.27 mislim) 5-dnevni tecaj. Ako imas samo kratki, ship specific, a na brodu si koji nema taj tip ECDIS-a, onda ti je kao da nemas taj brevet uopce. Mi smo bas imali problema sa vettingom zbog toga. Svi osim jednog smo imali taj 5-dnevni standardni IMO tecaj i dobili remark da nemamo ship specific, a za tog casnika deficiency da nema uopce ECDIS brevet jer taj skraceni se priznaje ako bas tu vrstu opreme brod ima.
Barem je nama tako bio slucaj ...

Sent from my GT-I9100

Pa nije za nista. Treba imati ship specific ali stot tako i ovaj IMO certified (5.27 mislim) 5-dnevni tecaj. Ako imas samo kratki, ship specific, a na brodu si koji nema taj tip ECDIS-a, onda ti je kao da nemas taj brevet uopce. Mi smo bas imali problema sa vettingom zbog toga. Svi osim jednog smo imali taj 5-dnevni standardni IMO tecaj i dobili remark da nemamo ship specific, a za tog casnika deficiency da nema uopce ECDIS brevet jer taj skraceni se priznaje ako bas tu vrstu opreme brod ima.
Barem je nama tako bio slucaj ...

Sent from my GT-I9100

IMO ECDIS Model Course (1.27)

40 sati :)

Je, je. Bas gledam. Moja greska. I pise 4 dana. Navodno da npr. na faksu u Rijeci treba jos jedan dan odslusati za cca. 1700kn da bi se ta razlika rijesila ...

Sent from my GT-I9100

Postovane kolege,
ukoliko mozete pricekati s ECDIS-om bilo bi dobro posto treba izaci na drzavnoj razini po STCW-u.
Znaci biti ce predavanja i potom ispit od strane kapetanije i dobivanje STCW breveta za ECDIS.
Ja sam ga polozio prosle godine po IMO-u s vecim broje odslusanih sati i na pitanje u ministarstvu su mi odgovorili da
cu morati izaci na ispit, inace taj tecaj i nije bas tako jeftin.
Pozdrav

Postovane kolege,
ukoliko mozete pricekati s ECDIS-om bilo bi dobro posto treba izaci na drzavnoj razini po STCW-u.
Znaci biti ce predavanja i potom ispit od strane kapetanije i dobivanje STCW breveta za ECDIS.
Ja sam ga polozio prosle godine po IMO-u s vecim broje odslusanih sati i na pitanje u ministarstvu su mi odgovorili da
cu morati izaci na ispit, inace taj tecaj i nije bas tako jeftin.
Pozdrav

pricekati dok se kapetanija i ministarstvo dogovori...hm...
bit ce to zanimljivo vidit kako ce se organizirat prakticni dio ECDIS-a i njegovo polaganje koje
iznosi 25 sati od njih 40!!!
bas suprotno, bolje da se ne ceka s polaganjem ECDIS-a :)

Back