• Raspored Ispita

E.t.o.

Antonio J

New member
Zavrsio sam cetverogodisnju elektrotehničku skolu-tehničar za racunalstvo

zanima me dali zadovoljavam uvjete za E.T.O. ?
Ovo su neki od predmeta koje je skolovanje obuhvatilo:
Osnove elektrotehnike
Mjerenja u elektrotehnici
Elektrotehnički materijali i komponente
Finomehanička tehnika
Elektronički sklopovi
Digitalna elektronika
Električni strojevi i uređaji
Informacije i komunikacije
Automatsko vođenje procesa
Elektronička instrumentacija
Sklopovska oprema računala
Sustavna programska potpora

Plus iman neke predmete s fakulteta iako neznam pomaze li mi to sta ( brodska elektrotehnike...)

gleda sam pravilnik i mislim da zadovoljavam, dok mi niko tocno nemoze odgovorit pa pitam vas. Hvala na odg

Ljudi koji su magistrilali na FESBu ne zadovoljavaju uvjete za ETOa tako da ces tesko i ti sa cetverogodisnjom.

i sam imam dosta polozenih kolegija na fesbu i razlicit su dosta od srednje elektrothenicke skole.
pravilnik:C46 Časnik elektrotehnike
Predmeti:
– Engleski jezik (usmeno i pisano)
– Brodska elektroenergetika (usmeno i pisano)
– Brodska automatika (usmeno i praktično)
– Brodska elektronika (usmeno i praktično)
– Brodsko strojarstvo (usmeno i praktično)

Skola je obuhvatila podrucje :
– automatika (usmeno i praktično)
– elektronika (usmeno i praktično)
– strojarstvo (usmeno i praktično)
te djelomicno energetike ona ostaje upitna i uvjet iz pravilnika: C47 KoriÅ¡tenje elektroničkog pokazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS)

E prijatelju ja sam zavrsija cetverogodisnju elektrotehnicku poslje pomorski faks smjer brodska elektroenergetika i elektronika.... i nepriznaju mi nista vec sam morao upisati dodatnu edukaciju za ETO :(

Uplatis 10800 i slusas 190 sati (energetika, strojarstvo i automatizacija) , polozis sve brevete (d47, d48....) i onda mozes pristupiti ispitu u kapetaniji

Uplatis 10800 i slusas 190 sati (energetika, strojarstvo i automatizacija) , polozis sve brevete (d47, d48....) i onda mozes pristupiti ispitu u kapetaniji

Jel prova ko direkt na kapetaniju trazit da je odslusano to pa samo ispit kod njih nakon ovih breveta jer tecaj je bespotreban ako je odslusano vec u srednjoj/fakuktetu

Da ne govorim da sam u minstarstvo kod nevenke coso posla mail ima 2 miseca, tada mi se obratila da je doticni gospodin na godisnjem te da ce mi odgovorit kad se vrati s njega jer je ocito on jedini sposoban za to u ministarstvu. Zovem nakon misec dana opet pricam s gospodjom Nevenkom i kaze da je doticni gospodin tu i da ce mu osobno prosljedit mail , meni na mail posalje potvrdu da je prosljedila. Međutim ni dan danas nema odgovora i zovem je opet danas da pitam radi li taj gospodin misleci da je otkaz dobia medjutim jos radi na toj funkciji samo izgleda da nije sposoban odgovorit na mail pa sam je opet srdacno zamolio da pita gospodina bili mu bilo tesko zaradit barem mali dio svoje place i da mi odgovori na mail. Sad cu bice opet cekat misec dana bez odgovara. Ovo je sramota od drzave di zivimo i kome dozvoljavamo da radi

Ekipa jel zna ko jel trebam polagati ispit ako imam brevet Brodski Elektronicar?
Ako sam dobro skuzio potrebni breveti su D2, Advanced FF, Advanced Medical, D17, D47A, D48 jel to tocno?
Hvala na pomoci :uzdravlje

Ekipa jel zna ko jel trebam polagati ispit ako imam brevet Brodski Elektronicar?
Ako sam dobro skuzio potrebni breveti su D2, Advanced FF, Advanced Medical, D17, D47A, D48 jel to tocno?
Za brevete si u pravu,ali ne znam dali jos traje akcija mijenjanja breveta :D mislim da je jedini ovdje od nas Vlaho mijenjao. Mozda se javi.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Ekipa jel zna ko jel trebam polagati ispit ako imam brevet Brdoski Elektronicar?

U lučkoj kapetaniji stoji na oglasnoj ploči upravo tako tj. ako imaÅ¡ brevet brodskog elektroničara onda možeÅ¡ na temelju njega izvaditi novi brevet za ETO, koji je po STCW. Dakle, to joÅ¡ stoji izvjeÅ¡eno na zidu.

Ako nemaÅ¡ brevet elektroničara onda moraÅ¡ izaći na ispit, a da bi prijavio ispit moraÅ¡ priložiti potvrdu da si odsluÅ¡ao IZOBRAZBU u nekom panćofarskom učiliÅ¡tu, a cijena je astronomska.

Zanimljivo, za ostala zvanja alla prvi kuverte, prvi makinje, kapo, zapovjednik - njima je za prijaviti ispit dovoljna diploma više škole ili fakulteta. Nisu obavezni da se dodatno IZOBRAZUJU.

To je jedan paradoks i tražio sam o tome ob-razloženje iz Ministarstva.

Odgovor je bija od nekog Mrvice da je "Odsutan do petka."

Ako si u diplomira po bologni onda ne mora se ić na dodatnu izobrazbu nego se može pristupit ispitu. Uzimajući u obzir koliko strojarstva sadržava brevet i koliko čovik zaboravi sa vrimenom, nije loÅ¡e otić sidit tamo u učionu i ponovit malo.

Uzimajući u obzir koliko strojarstva sadržava brevet i koliko čovik zaboravi sa vrimenom, nije loÅ¡e otić sidit tamo u učionu i ponovit malo.

Refreshmant znanja kod Joska Dvornika, Tomasevica, Slavena Pehara $$$, Belosevica, itd... hebate zaboravio bi i ovo sta znam :( :confused: Obrazovanje u nas se srozalo totalno..

Ako si u diplomira po bologni onda ne mora se ić na dodatnu izobrazbu nego se može pristupit ispitu. Uzimajući u obzir koliko strojarstva sadržava brevet i koliko čovik zaboravi sa vrimenom, nije loÅ¡e otić sidit tamo u učionu i ponovit malo.
Jedino ako je diplomirao na pomorskom faksu

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Jedino oni koji su zavrsili PEIT na pomorskom fakultetu mogu izravno prijavit ispit, ostali na dodatnu izobrazbu. Isa ili ne isa na dodatnu izobrazbu nece ti pomoc da ista bolje znas strojarstvo, ni ljudi sa 10+ god. plovidbe nisu znali bas strojarstvo kad sam ja polaga, sve ovisi o ljudima iz kapetanije

Ja san bia u atlantisa, Nikola nas je refa a plus šta nas je u grupi bilo oko 16. Toliko iskustva na istom mistu, asti sve se znalo.

Back