Dilema : nautika ili brodostrojarstvo

Hvala svima na savjetima. :)
Meni je nautika uvik bila prvi izbor sve dok nisan vidila da ove godine za skolovanje priko MORH-a traze brodostrojarstvo a zelja mi je studirat priko MORH-a zato sta me posli ceka siguran posao.

Mimy ajde ti lijepo preko MORH-a upisi nautiku pa kod mene na usavrsavanje ( zemljopisna duzina, sirina, vrste karta, logoritamska tablica,prijedjeni put, brzina,vrijeme );)
Inace uvijek sam spreman pomoc mladim porucnicama korvete..to nazivam zalog za buducnost:hihi

Last edited:
nemas se uopce o cemu mislit
ti si cura tj zena i definitivno rad u stroju nije za tebe
(govorim opcenito o stroju di su i ljepe a i ruzne strojarnice)

generalno brod nije lagan ali stroj definitvno nije za curu;)
puno lipsi zivot i zanimaciju bi imala na kuverti to ti je moj savjet

sad ako sebi minjas sama ulje na autu minjas pogonski remen plocice kocnica i slicne stvari onda otidi u makinju:udriglavom

sta god odabrala stritno

ako to uzimas samo zbog morha onda je sve isto stroj ili kuverta jer ti ne rade nista pa ako budes u stroju neces se isporkat a i neces bit dugo u njemu:uzdravlje

Mimy ajde ti lijepo preko MORH-a upisi nautiku pa kod mene na usavrsavanje ( zemljopisna duzina, sirina, vrste karta, logoritamska tablica,prijedjeni put, brzina,vrijeme );)
Inace uvijek sam spreman pomoc mladim porucnicama korvete..to nazivam zalog za buducnost:hihi
Dektiva, ??to jes, jes.. dobro gura?? mlade časnice naprid.. :hihi
// OSRH

Kako je krenula biti ce i prva admiralica u HRM:hihi, a znas kako je, uvijek je dobro imati njen broj mobitela:hihiTo ti je kao da si dobar sa Maninjorgom:D
Jesan ti reka da me prestane?? lajkat, kako je počelo zavr??iću i treći kat koliko će mi pricidnik zalipit matuna do kraja ugovora.. :hihi
Neko ima Strinu, a neko Strikana.. :D

Draga Mimy!!!
KOVAČI -nafta , ulje , mast , visoke temperature , buka , leteći objekti , mace ,paranci , varenje , dim , zavlačenje po rupama , uvlačenja u motore ,
cijevčuge , klipovi......paper work ,safety i kad će biti gotovo
ASFALTERI - masti eventualno pitura sopra , piketine , high pressure pumpe , piumbivanje , vez-odvez , upravljanje uređajima na palubi:D, visoki radovi , gvardije od mora i od skale , slušanje Nostroma za kavom , čajem , ručkom , večerom i doručkom-Bassa forza ...paper work , safety , navigacija , vježbe -Časnici
BANDERAŠI-sitni obrt u OUR KOVAČI
Na svijetu postoji jedno carstvo , u njemu caruje drugarstvo .
Pozdrav našoj Mimy od Banderaša!!

Mimy Rose
Ni makina ni paluba....nego elektrika. E tu si ubola sedmicu i penziju. Elektrika to je to.:hihi:hihi
Iako ako si za HRM to ne igra nista. Ali nikad se ne zna.

Mimy Rose
ja ti predla?žem da se ti lipo uda?? za pomorca i time skrati?? cili postupak...mi ti ovde imamo poprilično kandidata i mo?že?? birat između strojara, palube, električara...:)

Mimy Rose
ja ti predla?žem da se ti lipo uda?? za pomorca i time skrati?? cili postupak...mi ti ovde imamo poprilično kandidata i mo?že?? birat između strojara, palube, električara...:)
Jesi ti medju potencijalnim kandidatima? ;)

Cekat cu rezultate u sedmi misec pa sta bude,bit ce!
Hvala svima jos jednom!

Hvala svima jos jednom!
Da je prebacit ovo u konobu.. nasta bi lesbo show, ??ta je u duhu jučera??njih događanja skroz IN!!!.. :p:p
Mimy, Zrile je predstavnica jačeg spola.. :hihi

Pusti ti ove makiniste, mislu da su nezamjenjivi na brodima.

Je li Kolumbo ima ijednoga makinista??? Opet je napravija sta je tija...

Hahahaha!!! Kraljino!!!

Nautika definitivno! Ne?? bit ??porka, znojava, neće ti bubnjići patit.... Na mostu ti je divota.

...Nautika definitivno! Neš bit šporka, znojava, neće ti bubnjići patit.... Na mostu ti je divota.

Mimy
Makina ti je kako vidis kao dobar sex,a nautika vise onako kao pricamo o sexu,a nikad ga nismo provali kao vecina forumasa ovdje. Najbolji odgovor od svih ti je dala zrile.

Last edited:
Mimy
Makina ti je kako vidis kao dobar sex,a nautika vise onako kao pricamo o sexu,a nikad ga nismo provali.

A cuj, ako volis prljav, znojav i grub sex, definitivno makinja kako drug Frenki ka?že. A ako si profinjenog tipa, nje?žna, decentna, onda nautika. Pogledaj samo kroz povijest, kad si vidila neku zgodnu djevojku da se slikala kraj kapa?

No budući da tema ipak nije sex, nego dilema oko opredjeljenja, iskreno, i ja sam bio u dilemi u početku, ali ipak sam se opredjelio za nautiku. Nekako mi je zanimljivije. Uvik u navigaciji imas novih i neocekivanih situacija. Kao oficir palube (nauticar), bez obzira na rank (chief, secondo ili terco), imas svoju gvardiju i u navigaciju si ukljucen-a u jednakom postotku. Znaci, odlucujes u krucijalnim situacijama o smijeru, brzini i polozaju broda u odnosu na navigacijske opasnosti. Dok u makinji si u odnosu na svoj rank zaduzena za iskljucivo jednu vrstu posla (incenerator, kaldaje, purifieri, main engine, D/G.....)
Ma da kao strojar mozes lakse naci posao jer je ta grana zanimanja u velikom deficitu...

Ja sam takodjer izabra nautiku radi uzbudjenja,dobro sam izabra jer sam jos uvik uzbudjen,nikako da se smirim.

Hvala svima jos jednom!

Ako je Kokolo u pitanju ne triba?? čekat rezultate, on će odma priznat...:D

A mogu i ja bit jedan od kandidata, nema problema, samo te ja ne mogu ?ženit..;)

oprostite cijenjena drugarice zrile,ali ovo el diavolo manjijevo vino mi je omogucilo da danas cili dan budem duhom odsutan iz svih prostora u kojima san bija pa bi tija znat o kojim rezultatima je rijec i sta pristat?

....Ma da kao strojar mozes lakse naci posao jer je ta grana zanimanja u velikom deficitu...

Opet krivo i opet elementarno nepoznavanje industrije. Lakse nac posal za sto za postavljat klima uredjaje,sastavljat motore u skveru(kojem skveru) za 5 kila kuna.Ako ovo zoves poslom onda da.Ja ovo navedeno ni ne znam kako bih nazvao.

... Pogledaj samo kroz povijest, kad si vidila neku zgodnu djevojku da se slikala kraj kapa? .....

Vidis i ovo je krivo. Strojarima nije do slave.Nama je najbitnije da jebemo najbolje komade,a vi se slobodno slikajite s njima.Pitam se je li Nina sta je pokupija Anu Sasso i radi koga joj je krenilo naopako na izboru za Miss bija makinjista ili palubarac. opet puno gledas filmove poput Top Guna,Oficira i gentlemena ,a zivot je ipak malo drukciji od filma.

Last edited by a moderator:
Back