D2 zavrÅ¡avam, čime se oboružati?

Creatine55

New member
Pozdrav joÅ¡ jednom ,već sam se predstavio, ali evo joÅ¡ jednom.
Znači Imam 25 godina, iz Splita sam i zavrÅ¡io sam četverogodiÅ¡nju Å¡kolu za Elektrotehničara.
Upisao prije 5 dana D2 brevet i rješavam pomalo papire.
Zbog trenutnog nedostatka novca volio bi se ukrcati samo s osnovnim d2 brevetom i svojom Å¡kolom, barem dok ne odradim kadeturu koja je čuo sam za električare 6 mjeseci.

Informatički sam kao i većina nas ovdje sposoban, pa mi nije problem Å¡ibati CV-ove okolo.

Pitanje je jeli u Splitu ima koja kompanija da se odem osobno obratiti, i dali to raditi i prije nego završim D2 brevet, ili tek kad sve bude gotovo.

Vidim da ima dosta različitih postova o čekanju za ukrcaj. Neki ne mogu naći za godinu dana, a neki nađu u 2 tjedna.
PoÅ¡to vidim da ima dosta starih postova, zanima me kakva je aktualna situacija za električare na brodu, jer nemam baÅ¡ mogućnost predugog čekanja na ukrcaj.

Za kraj, zamolio bi nekog iskusnijeg da mi "ćirne" moj CV i vidi jel to u redu i jel trebam Å¡ta mjenjati u njemu...

Hvala unaprijed, LP.

?

?

jesan postavija glupo pitanje ili?
pregledao sam cili forum ali svako ima specifična pitanja za sebe, a vidim da mi niko nije odgovorio nista :/...

A virujen da je dosta ljudi sad na odmoru pa i ne posjećuju baÅ¡ forum...

Uglavnom pripremi se na dugo čekanje na ukrcaj, ako upadne dosta brzo super.
Imaš ode po forumu hrpu mailova od kompanija, na jednome san i ja stavia veliku listu pa eto pokušaj, lipo složi CV i CL, (Casper je negdi stavia svoj CV pa pogledaj kako je to kvalitetno napravia).
Posjeti osobno sve kompanije/agenciju u Splitu nakon Å¡ta in prvo poÅ¡aljeÅ¡ sve mailom i zovneÅ¡ na telefon neovisno kakav odgovor dobijeÅ¡, ipak je oči u oči majka svih komunikacija. Tamo ponesi sve papire Å¡ta imaÅ¡ (originale) a ponesi za svaki slučaj i sve lipo iskopirano.

Neznan više šta bi ti reka, budi strpljiv, posveti se baš ovome, prolistaj forum uzduž i poprijeko, to sna ja napravia i sazna hrpu stvari, dosta mi je olakšalo ukrcaj.

Neki se ka Å¡ta si reka ukrcaju nakon 10 dana neki nakon 10 mjeseci ali pusti ti sve to i samo punom parom kontaktiraj okolo agencije i upast će kad tad neÅ¡to. Å alji mailove dok ne poÅ¡aljeÅ¡ na sve adrese koje nađeÅ¡ po forumu i po internetu, nemoj stat na 100, 200 ili 400 nego doslovno dok ne poÅ¡aljeÅ¡ CV na svih njih.

Onda zovi domaće na telefon, a strane moÅ¡ zvat priko skypa, dosta je jeftinije.

E da, kad zoveÅ¡ agencije, uvik se predstavi i nastoj razgovarat svaki put sa istim agentom. ZapiÅ¡i negdi koga si i kad zva te Å¡ta su odgovorili. Onda ih opet zovi svako 7 ili 10 dana. Tako će te i zapamtit pa i ako im se otvori misto za asistenta prvi ćeÅ¡ in past na pamet.

Uglavnom sve ovo gore napisano imaš po forumu... prolistaj i sritno ti.

Pozdrav

DAkle sve sta si pita ima jako lipo odgovoreno i evo ti linkovi pa samo citaj.

Sanse ima koliko se potrudis a kazes da volje imas.

Dakle cv napravi ovako CV predlo

a kad ovo procitas i posaljes svima na ovoj listi onda se javi ovima na sljedecem linku Å to gdje kako

Ovo nek ti bude za kraj Karijera

PONAVLJAM TRIBA CITATI PORTAL SVAKI DAN IMA PUNO FIRMI KOJE GRADE BRODE I SVAKODNEVNO O NJIMA PRINOSIMO VIJESTI. ISTO TAKONOVE FIRME POCINJU SA OGLASIMA U RUBRICI KARIJERA OD SUTRA I NADALJE KROZ 8 MISEC,

Hvala tipkovnici i dalmosu, sutra mi je ispit za d2 pa vadim matrikulu pa se odma bacam na slanje CV-a...

EDIT: samo jos jedno pitanje

pošto sam u financijski i ne baš najboljem stanju zanima me jesan li šta propustija:

D2- uplaćeno 1900kn

- 250kn ispit D2

- 400kn cjepivo zuta groznica

- 400kn izrada putovnice

- 600kn ljecnicki

- 60kn kapetaniji za izradu matrikule

koji su još troškovi prije traženja kompanije i ukrcaja?

Last edited:
skype - 10Euri pa koliko traje i tako nekoliko puta

kava - bar 2 kila

cigareti po potrebi

nesto za smirenje kad ti od pustih odbijenica i kave skoci tlak

a hebiga, ne znan ti ja za te nove. ja san ti covik seljak.. odreka se placanja skype-a i preusmjerija sredstva u misinu

e hvala :D

btw. cigarete ne puÅ¡im, kavu ne pijem (umisto toga ću red bull)
-tablete za smirenje nakon odbijenice - tribat će :)

Skype imam na mobitelu, uplatit ću 10-15 dolara....

Hvala na informacijama ljudi ! :uzdravlje

Pitanje

Pitanje

Evo da ne otvaram novu temu ovdi ću postavit pitanje:
Izvjesno mi je ukrcavanje preko poznanstva na MSC Alexu
Jel ko zna kakva je MSC kompanija danas? Vidio sam na forumu o njima ali stare postove...
Zanima me koliko placaju asistente struje i kakvi su uvjeti na brodovima...
Hvala, pozz :D.

Back