D13A, molim savjet

Pozdrav ljudi,

vjerojatno koliko znate nakon zavrÅ¡enog fakulteta student dobiva nekakva osnovna ovlaÅ¡tenja, nažalost ta ista ovlaÅ¡tenja ne sadrže osnovna za tankere. Nisam imao sreće da se ukrcam na tankera, već je to bio kontejnerski brod. Dva puta duga plovidba, položena klasa ali trenutno zbog krize ni u matičnoj kompaniji ne mogu naći ukrcaj/na čekanju sam.
Interesira me iz vaÅ¡eg iskustva, ukoliko položim osnovno ovlaÅ¡tenje za tankera D13A (ulje/kemikalije) jeli mi to možda povećava Å¡anse za ukrcaj kao OOW?

Hvala

Teoretski gledano sanse su vece, jer bez njega nemores na tu vrsu broda.

Mores i sam testirat te sanse: Napravi si u photoshopu dobru fake kopiju tog certifikata (uzmes od prijatelja koji ima to polozeno i prepravis ime i prezime) i prijavljuj se i u tankerske firme. Ukoliko te neko zeli uzet odes na tecaj gdi god prvi bude. Jedino sto nemores u tom slucaju je prihvatit neki brzi ukrcaj.

I sta ces onda reci u agenciji/kompaniji kad im kazes da im dostavljas novi brevet sa drugim serijskim brojem?

Nadjes ukrcaj i ako je u kratkom roku, odmah moras lagati da bi odbio ukrcaj jer ne mozes naci gdje polagati. Tako si opet na pocetku.

Nadam se da shvacas neozbiljnost takvog prijedloga ...

I sta ces onda reci u agenciji/kompaniji kad im kazes da im dostavljas novi brevet sa drugim serijskim brojem?
- Nitko se nece ni obazirat na novi brevet.

Nadjes ukrcaj i ako je u kratkom roku, odmah moras lagati da bi odbio ukrcaj jer ne mozes naci gdje polagati. Tako si opet na pocetku.
- ukrcaj odbijaju mnogi u kratkom roku, nebi bilo nist spektakularno.

Prijedlog je nekome ko nema para jedna od boljih opcija.

Nadam se da shvacas neozbiljnost takvog prijedloga ...

Tako je. A da ne govorimo o kaznenom progonu... :)

Bože sačuvaj..kakvi savjeti, TOP!!! Å ta će onda taj isti radit kad bude barba ili kapo jedan dan,čisto me strah 😎

Bio samnom jedan barba sto je tio lazirat svjedodbu za fire aparate prije US coast guard inspekcije, jer nam firma nije organizirala shore inspekciju za njih, a prosao datum, pa ja na kraju odustao, kaze zasto da laziram za firmu. Marko_kc vjerojatno ne zna da vecina svjetskih firmi provjerava u sistemu tvoje stcw brevete koje posaljes ako te misle zaposlit. Zamisli iznenadenja kad bi skuzili da si poslao kopiju laznog breveta! onda bi sve hrvate duplo provjerili.

Bio samnom jedan barba sto je tio lazirat svjedodbu za fire aparate prije US coast guard inspekcije, jer nam firma nije organizirala shore inspekciju za njih, a prosao datum, pa ja na kraju odustao, kaze zasto da laziram za firmu. Marko_kc vjerojatno ne zna da vecina svjetskih firmi provjerava u sistemu tvoje stcw brevete koje posaljes ako te misle zaposlit. Zamisli iznenadenja kad bi skuzili da si poslao kopiju laznog breveta! onda bi sve hrvate duplo provjerili.

Vidim da se drzite ko pijan plota mojih rijeci, malo ih prevrcete, jos malo i bit cu kazneno gonjen.
Nikome se ni ne savjetuje ici sa fals brevetima na brod, ono sto je kolega gore naveo je DAL MU SE POVECAVAJU SANSE ZA UKRCAJ ukoliko ce imati brevet D13A. Jedno je isprobavati srecu slanjem aplikacija za posal (sasvim legalno), a drugo ploviti sa fals brevetima, ogrijesiti se zakon!!!!!!!
Btw. tvoj barba triba znati da more od zastave broda dobiti dispensation letter za fire aparate te napraviti inspekcija u sljedecem portu. Ne vidim ni jedan razlog zasto bi on lazira tu svjedodzbu! Kako je na kraju proso coast guard?

To smo mu mi i govorili, a govorili smo mu i prije da FE moraju ici na kraj za shore inspektion, al on je imao neke svoje balkanske zamisli u glavi, pa je razmisljao lazirat komad papira da ne dobije remark. Inspekcija prosla super, to su mu stavili u remark da u sljedecem portu FE moraju ic na kraj ako je moguce. Al onda ga je firma napala da zasto to nije prije slao na kraj, eto valjda se toga bojao.
Ne napada te nitko, niti sam pisao za ic naviganje na brod s laznim brevetima. Ti si sam napisao u smislu aplicirat na firmu s laznim brevetom i isprobavanja, pa onda odbit ukrcaj... Ja ti kazem da firme i kad apliciras, ako te misle uzet, provjere brevete prije nego ides na brod, tako da nebi morao odbijat ukrcaj, jel ga nebi ni dobio, i zatvorio bi si vrata firme i za buduce. neka decko ode i prodje taj brevet, i druge sto je vise moguce, svakako ce imat vise sanse.

Back