Cruise industrija i uragan Irma i Jose

Dalmos

New member
Pozdrav svima.

Posto iman dosta prijatelja i poznanika na cruiserima a bome i doli po otocima di sam naviga interesira me dali mislite da ce ovi uragani utjecat na razvoj/i standard cruise industrije?

Ono mislim da je ovo veliki udarac na cruise industriju pogotovo jer ce nakon srusene infrastrukture na otocima di su dolazili (a jos cemo vidit sta ce bit s Miami-e) trebati vremena za oporavak.

Dajte vase misljenje ako imate i neke info od ljudi koje znate, ili slike da malo doznamo sta se desava iz prve ruke

P.S
Ja sam cuja da je RCCL ukrcao sve svoje zaposlenike i iz offica ljude koji zive u Miamiu i krenuo na voyage da se spasu dok prode Irma kroz Miami.

Dalmos jel ti dobro
Ili si jo iznervan od fejsa sa Alfonson

Sent from my internet mobile device

Dalmos jel ti dobro
Ili si jo iznervan od fejsa sa Alfonson

Sta sam krivo napisa? Pa sta nema nasih kolega na cruiserima ili po otocima?

Od cega ti je srce Jose?

Last edited:
Dalmos....ovo mi je bas ovih dana napameti....nije mi toliko do kolega koji rade na tim brodovima vec do ljudi koji zive po otocima....sve sta sam upoznao otocana su super ljudi...ono sirotinja teska al stvarno pravi ljudi...i sad ovo uragana ih pomete....a za radnike i industriju i nije neki problem ja mislim...ima tu jos masu otoka koji nisu zahvaceni irmom pa ce tamo biti guzve....a ako ko nedaj boze ostane bez posla moze kod nas u offshore...sranje tesko i puno srece tamo svima

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Sta sam krivo napisa? Pa sta nema nasih kolega na cruiserima ili po otocima?

Od cega ti je srce Jose?

Igrom slucaja cili prosli ugovor Gulf o Mexico
Isa doma iz Houstona
Saljem poruku frendu koji me minja
Kaze nema straja. Sve OK
Srce.....
Nean pojma
Valjda od betona
Krenila skola
Nije mi dobro

Enchantment of the seas je ukrcao zaposlenike iz officea i njihove obitelji dok ne prodje uragan. Gledao sam na vijestima da je uragan opet u pojacanju kako ide prema Floridi. Vidit cemo sta ce bit... Mislim da za industriju nema straha.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Enchantment of the seas je ukrcao zaposlenike iz officea i njihove obitelji dok ne prodje uragan. Gledao sam na vijestima da je uragan opet u pojacanju kako ide prema Floridi. Vidit cemo sta ce bit... Mislim da za industriju nema straha.

sta ih nisu mogli na goru kantu od enchantmenta ukrcati...ja mislim da nema goreg broda na floti....bas su zidovi....a za industriju se slazem s tebom

Kaze meni prijatelj da si krenili prema Mex.briga njih glavesine.Ukrcali su glave iz offica i sad se vozikaju a za sitnu raju nije njih briga ni najmanje.Ionako su plakali da su u minusu a ovo in je samo dobro doslo da mogu jos stegnit remen,to su zidovi pravi.NCL jr lipo posla brod dole za pomoc na St.Marteen to je dobra gesta ....

I tako su tri najveca igraca vlasnici pola tih otoka, tj. ducana, barova i slicnih stvari na tim otocima. Te stvari ce se obnoviti jako brzo, dati ce se koja donacija, dovesti malo pomoci u hrani, donirati staro smece sa brodova ko i obicno.
Na kraju ce cruise kompanije jos dobiti dobru reklamu od svega toga.
Za par mjeseci ce sve biti obnovljeno i niko se vise nece sjecati Irme

Nisan ti bas siguran da ce se to brzo obnovit gledajuci slike i sto ljudi govore sto je ostalo od otoka pogotovo St.Marteen koji je njima bia sve ajmo tako rec.Pa porta vise kao da i nema,a di je sad zaraza i strah gostiju od iste....
Na zalost ovo ce isyo dat jedan udarac ovoj industriji na neki kratki period.RCCl odgodio 5 kruzeva nije to bas mala lova a druge kompanije takoder odgodile putovanja....

Tako je juznjak slazem se s tebom. MOzda oni mogu prici na druge otoke ali ljudi moji triba napravit nove terminale, novu infrastrukturu da dodju ti cruiseri, putnike sad skupit Amere koji ce biti kucama sredivat stvari a ne ici na cruise. Ja osobno mislim da ce cruise indutrija ode imati udar ne jak kao sta je potonia offshore ali udar c se osjetit.

Pa sta se cudite da je St marteen unisten, sve od drveta sagradjeno. Ko nasa ciganska naselja, samo mozda malo bolje opiturano.
Vec nizozemci poslali vojsku da cuva i obnavlja.
nisu svi otoci dobili bas toliko. Mjesec dva i sve ce biti u normali.
Nece se ici toliko st marteen i st thomas, ici ce se arubu i curocao i problem rijesen :p

Ma ne cudimo se mi nista kako je razorilo i zasto.Mislis da je vojska dole posla sa brokvama i drvon a drugi brod da dolazi sa kupama,e nisu oni dole isli zidat nego cuva banke i rezerve koje su dole pohranjene,broga njih za kuce isto koliko i mene.Ja san ti bia na brodu u 2 misec kad je bia inaj Uragan u Bostonu i mi smo pobigli u New York i samo da snas da smo nakon toga uragana koji nije bia niti do kolina Irmi imali 8 kruzeva za redom 45% popunjenost broda.Za dole navedene otoke Aruba itd.... vec su rwzervirani brodovi godinama unaorid tako da nemozes ti sad doc sa brodon i rec na eto mene jeli ima malo mista da se utiskan.Znas da dole sidrista skoro kao i da nema,ako se i sidris vrime je nekikako za tendering ma ima tu miljun razloga da ce ovo njih poremetit nazalost.Evo sko pogledas dionice vec su svima pale za cca 1.5% sto ti je cisti dokaz.Pa zastocje RCCL ukrca ljude iz offica nego jer su svi gosti otkazali booking i treba sad i lovu vratit plus sto daju 25% gratis na sljedeci kruz.....

Ma.ovi ce se oporavit kroz pola godine,imaju love i ljude na vlasti koji znaju i mogu
slazem se s tebom samo neznam na koje mislis...st martin, florida, key west i takvi da....ovi ostali nazalost nemaju bas love

Ma da imaju oni toliko loce onda bi ulozili u Labadee,Coco Cay i slicne porte koji su u njihovo najmu a ne da svaki dolazak razbijes tender jer nema bokin rive.Gledajte ljudi moji oni svi rade preko velikih kredita pa noje za ludu RCCL uveo zabranu naridbi za kvartal 1,2,3,4,uveo jer je tada isplata kredita.Vecina njih je ko stare drvene barke,izvanka sjaje a iznutra trulo.
Banda je to lopovska

Ljudi nemaju oni toliki backup da mogu pola godine biti bez profita koji je vwc unaprid potrosen. Spasavace brodovi po Aziji sad

Sent from my iPhone using Tapatalk

sta ih nisu mogli na goru kantu od enchantmenta ukrcati...ja mislim da nema goreg broda na floti....bas su zidovi....a za industriju se slazem s tebom

Znas i sam zasto su ih tamo ukrcali. Zato jer im je kruz odgodjen. Sigurno ne jer ih je briga za ljude. Zidovi.

Evo ja plovim normalno.Tjedan dana se sakrivali ispod Cube a sad nazad na Bahame.Sta je reka jedan gori,industrija ne pati nista osin ovih sedan dana.Di je infrastruktura unistena,taj ce otok priskocit i idu na drugi.Nama prvi cruiz nakon Irme full 3200 ljudi a pricali su da ce bit otkaza.Ja plovin iz Canaverala a tamo je vise manje sve ok.Problem je bia u Tampi al i tamo je sve vec dovedeno u normalno stanje.Miami isto sve ok.Cila istocna strana Floride je u biti ok a zapadna malo porusena.Vijesti sta oni serviraju su malo prenapuhane.najvise je strada ovi St.Martin.Jbg na njih je prve udrila dok je bila cat.5.

Back