Cestitka od zdravstvenog

Je istina je da ne ide mirovinsko, ali može tkz produženo. Tj kada si kući plačaš 480 kN tako da mirovinsko ide cijelu godinu. A što se tiće benificiranog iz polu-pouzdanih izvora trebao bi krenuti 01.01.2009 i to 2 mj po godini.

Hvala Propuh,samo jedno pitanje:da li i zdravstveno treba svaki put prijavljivat i odjavljivat kad se ukrciva?? i skrciva?? ko i mirovinsko?

Hvala Propuh,samo jedno pitanje:da li i zdravstveno treba svaki put prijavljivat i odjavljivat kad se ukrciva?? i skrciva?? ko i mirovinsko?

tako je samo ti sve to ide skupa u paketu i naravno ako zelis produzeno osiguranje moras ga svaki put zaokruzit da ili ne.
u svakom slucaju to nije lose sa produzenim jer ako plovis 8 mj i kuci si 4 kao ja imas punu godinu radnog staza jos plus beneficirani kada dodje bice 14 mjeseci za 8 na brodu sta znaci imas pravo penzije oko 55-57 svoga zivota .penzija tko zna kakva ce biti a valjda cemo sta i ustedit.

OK, hvala dečki ,jer mirovinsko,zdravstveno i poreznu upravu rje??avan ja,a kapetaniju Groff,pozdrav!

uplatnice

uplatnice

Kako sam prije petnaestak dana dobio uplatnice za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a prije nekoliko dana rjesenje u kojem je vdidljivo ??to placam.
Kada sam zbrojio dane provedene na brodu i iznos koji moram platiti nesto nije stimalo. Ne budi ljen odoh do poreznog da mi kazu kako su dosli do iznosa koji moram platiti. Prica dalje ide ovako, u rjesenju mi stoji da moram platiti od dana ukrcaja (08.04.08) pa do dolaska kuci (19.06.08) e ali oni meni obracunaju umjesto 19 dana u Lipnju cijeli mjesec, pa ce kad DODJE POTVRDA IZ KAPETANIJE O MOM ISKRCAJU (proslo je gotovo mjesec dana a oni nisu bili u stanju poslati moju prijavu) stornirati ovo sto sam vise uplatio, sto iz ovaga sljedi da bi mi morali kreditirati ove fondove , nema veze sto iznosi nisu veliki ali zasto da i jednu kunu dam vise nego sto pripada.
Po rjecima susretljive sluzbenice mi mozemo sami izracunati iznos za dane provedene na brodu i taj iznos uplatiti, bez posljedica da nas tuze da nismo podmirili svoje obveze.

I ja sam isto dobia rjesenje,ali ni meni ne stima tako da cu morat otic do porezne...to je na Opcini,jel?
Placaju se dani od trenutka ukrcaja do trenutka iskrcaja? Sta e sa danima koje provedemo na putu? Ja imam "viska" 15 dana,jer sam bia u uredu na briefingu....Kome to i kada prijavljujem (jer dobro mi dodje ako slucajno ne skupim 6 miseci same navigacije)

I ja sam isto dobia rjesenje,ali ni meni ne stima tako da cu morat otic do porezne...to je na Opcini,jel?
Placaju se dani od trenutka ukrcaja do trenutka iskrcaja? Sta e sa danima koje provedemo na putu? Ja imam "viska" 15 dana,jer sam bia u uredu na briefingu....Kome to i kada prijavljujem (jer dobro mi dodje ako slucajno ne skupim 6 miseci same navigacije)

Je na opcini II kat soba 8.
A to ti je dobro pitanje dali se placa mirovinsko i zdravstveno ako ides vani na tecaj, familijarizaciju ili samo radne dane na brodu te vrijeme provedeno na putu.

e ali oni meni obracunaju umjesto 19 dana u Lipnju cijeli mjesec,

To je jos dobro. Ja san platija cili 5 misec a dosa san doma 15.05. i uredno se javija na kapetaniju di mi je ovjerilo matrikulu i ubacilo me u kompjuter na moje oci. A sad mi je doslo da moran platit puni iznos za mirovinsko i zdravstveno za 6 misec. Naravno to necu platit jer me ni ne dopada. E da i jos mi na svakoj novoj uplatnici ima naznacen dug u lipama. Pa nisan nista duzan kad san sve dosad platija !!!! Je bija san i ja na poreznu u Kastila i dobija san obrazlozenje slicno vasen da se obracun vrsi tromjesecno i da ce se sve preplate racunat za buduce dugove. Ali zasto moramo placat kad nas ne zapada na to pitanje nema odgovora!

A evo,kazu da mi sami mozemo obracunat koliko smo duzni platit....tj, izracunamo koliko smo dana bili na brodu i dobijemo iznos...i onda mozes uplatit tocan iznos i nikome nista....
ma gluposti...sve je to jos uvik u rasulu...a stvano nemam volje doc sa broda i bavit se time....bilo bi puno lakse kad bi oni to obracunali i da mi to moramo platiti....ali,zasto lako kad moze........

A evo,kazu da mi sami mozemo obracunat koliko smo duzni platit....tj, izracunamo koliko smo dana bili na brodu i dobijemo iznos...i onda mozes uplatit tocan iznos i nikome nista....
ma gluposti...sve je to jos uvik u rasulu...a stvano nemam volje doc sa broda i bavit se time....bilo bi puno lakse kad bi oni to obracunali i da mi to moramo platiti....ali,zasto lako kad moze........

istina je ,ali bar ovako mozemo biti sigurni da ne placamo vise ili manje i za 5 godina kada ides obnovit brevet nece te nitko zezat i ne daj boze da upadnemo u takvu situaciju.za izracunat ti tocno triba 5 minuta,meni su isto kao prvome sada dosta vise obracunali pita sam ka i ti smatram da je ok,dobro je ovo +produzeno osiguranje brzo mozemo u penziju.
samo da nam rijese beneficirani radni staz to je sada prioritet i da se potrude za Cap.Laptala.

Je, istina...evo sam bia sad do porezne i u biti je najbolje da sami obracunamo, za svaki slucaj....
Uglavnom, sta se tice putovanja (seminara,tecaja i svega ostalo van granica drzave) to moramo sacuvat tako dana kraju godine kada budu obracunavali porez,tj ona 183 dana mozemo prilozit.....najbolje je sacuvat putne karte, boarding pass i sl......
Ja necu uzet ovo produzeno mirovinsko sve dok ne vidim da ce stvarno uvest beneficirani radni staz....a onda cu mozda moc i retrogadno (iako spominju 01.01.2009).....
A sta da kazem za Capt Laptala.......sramota za jednu drzavu ka sta je Grcka, a i za nasu koja se nije malo bolje potrudila.....

Morovinsko i zdravstveno

Morovinsko i zdravstveno

:mad:

Nevjerovatno je kako se pomorci brinu o sebi is vojo buducnosti. Nitko ne shvaca da nam je drzava s ovim bahatim zakonom zabila noz u ledja, prvo nama, pa pomorstvu a onda samoj sebi. Koji to politicari brinu za nas, gdje su ti sindikati sto se busaju u prsa. Ma to su obicne sluge onima na vlasti i to me ne brine toliko koliko me brine ovo sto nam rade. Umjesto 7 kora stavili su nam i osmu. Ovakav zakon moze donjeti samo neprijatelj svoga naroda.

S ovim zakonom DEFINITIVNO nestaje pomorstva i pomoraca u Hrvatskoj i nista ih vise nece vratiti. Pa ja pitam ove plackase sto su nam donijeli zakon, koga ce poslje kad nestane pomoraca, koga ce plackati. Ovako smo im donosili pare u domovinu i trosili.

I tko ce se sada s ovim nositi imajuci u vidu da ja moram izdvajati 1500 kuna nekome da bi debili punili svoj proracun i bahato se ponasali. Koja je logika u tome da ako si manje od 183 dana da moras placati porez. Koja je to logika, znaju li oni sto se dogadja na trzistu pomoraca. Znaju li oni da mozda ne mogu pronaci brod u to vrijeme, da me mozda kompanija nece zvati itd. Briga njih, samo znaju naplatiti porez. Pitam ja nadalje te mafijaske mozgove, zasto moram placati zdravstveno dok sam na brodu a kad sam doma onda ne mogu ostvariti to isto zdravstveno vec me ucjenjuju da platim produzeno mirovinsko da bi ostvario zdravstveno i to zamislite besplatno. kako besplatno, pa naravno tako sto sam ga placao dok sam bio na brodu. Nevjerovatno licemjerje i lopovluk zdruzenih mafijasa tamo nekog sukera i kalmete.
Pitam ja njih tko ce i tko ima volje trcati od kapetanije do poreznog pa na mirovinsko zdravstveno i tako ukrug dok nas bahati lopovi vozikaju i salju nam uplatnice, pa ti nemoj platiti.

Sto njih boli ona stvar hocu li ja placati mirovinsko i zdravstveno, ma zamisli kojeg li dusebriznistva licemjernog prema pomorcima. Jeli to oni meni traze posao pa si davaju za pravo da nam to rade. Znaju li oni koliko sam se ja mucio dok sam skupio svoje preskupe brevete i toliko vremena protratio trazeci posao i sad mi oni zele biti gazde i dusebriznici. Ma obicno licemjerje!!!
A ja sam mogao dobrovoljno platiti neko osiguranje na tu svotu i na taj nacin pomoci a da mi se novac na kraju vrati. Sto su s ovim napravili, popunjavaju rupu bez dna, krpaju svoj bahati proracun i one bahate koji zive na sisi drzave. Drzava s 2 milijuna umirovljenika a pola mladje od 50 godina. Ma to je zlocin, to je apsurd.

No sto dalje??, dobri Hrvatski pomorci ce to sutke istrpjeti i reci, ma platit cu sve sto traze samo me pusti stat. Tko ce se s rogatim bosti. Nema se tko u ovoj drzavi za nas boriti. lazni sindikati ni nemaju volje jer su se svijesno prodali. I sto sad sa zakonom koji uopce nije legalan, to se vidi po sramezljivim potpisima i pecatima i nedorecenim rijesenjima. Jedna rijec: SRAM VAS BILO POLITICARI.

A vi dragi pomorci, poklopite se po usima i sutite, ne talasajte puno, tako je najlakse jer su vlasi na vlasti odlucili da pomoraca u Hrvatskoj vise nece biti.

Lijepi Vam pozdrav i ugodan dan!

Nevjerovatno je kako se pomorci brinu o sebi is vojo buducnosti. Nitko ne shvaca da nam je drzava s ovim bahatim zakonom zabila noz u ledja, prvo nama, pa pomorstvu a onda samoj sebi. Koji to politicari brinu za nas, gdje su ti sindikati sto se busaju u prsa. Ma to su obicne sluge onima na vlasti i to me ne brine toliko koliko me brine ovo sto nam rade. Umjesto 7 kora stavili su nam i osmu. Ovakav zakon moze donjeti samo neprijatelj svoga naroda.

S ovim zakonom DEFINITIVNO nestaje pomorstva i pomoraca u Hrvatskoj i nista ih vise nece vratiti. Pa ja pitam ove plackase sto su nam donijeli zakon, koga ce poslje kad nestane pomoraca, koga ce plackati. Ovako smo im donosili pare u domovinu i trosili.

I tko ce se sada s ovim nositi imajuci u vidu da ja moram izdvajati 1500 kuna nekome da bi debili punili svoj proracun i bahato se ponasali. Koja je logika u tome da ako si manje od 183 dana da moras placati porez. Koja je to logika, znaju li oni sto se dogadja na trzistu pomoraca. Znaju li oni da mozda ne mogu pronaci brod u to vrijeme, da me mozda kompanija nece zvati itd. Briga njih, samo znaju naplatiti porez. Pitam ja nadalje te mafijaske mozgove, zasto moram placati zdravstveno dok sam na brodu a kad sam doma onda ne mogu ostvariti to isto zdravstveno vec me ucjenjuju da platim produzeno mirovinsko da bi ostvario zdravstveno i to zamislite besplatno. kako besplatno, pa naravno tako sto sam ga placao dok sam bio na brodu. Nevjerovatno licemjerje i lopovluk zdruzenih mafijasa tamo nekog sukera i kalmete.
Pitam ja njih tko ce i tko ima volje trcati od kapetanije do poreznog pa na mirovinsko zdravstveno i tako ukrug dok nas bahati lopovi vozikaju i salju nam uplatnice, pa ti nemoj platiti.

Sto njih boli ona stvar hocu li ja placati mirovinsko i zdravstveno, ma zamisli kojeg li dusebriznistva licemjernog prema pomorcima. Jeli to oni meni traze posao pa si davaju za pravo da nam to rade. Znaju li oni koliko sam se ja mucio dok sam skupio svoje preskupe brevete i toliko vremena protratio trazeci posao i sad mi oni zele biti gazde i dusebriznici. Ma obicno licemjerje!!!
A ja sam mogao dobrovoljno platiti neko osiguranje na tu svotu i na taj nacin pomoci a da mi se novac na kraju vrati. Sto su s ovim napravili, popunjavaju rupu bez dna, krpaju svoj bahati proracun i one bahate koji zive na sisi drzave. Drzava s 2 milijuna umirovljenika a pola mladje od 50 godina. Ma to je zlocin, to je apsurd.

No sto dalje??, dobri Hrvatski pomorci ce to sutke istrpjeti i reci, ma platit cu sve sto traze samo me pusti stat. Tko ce se s rogatim bosti. Nema se tko u ovoj drzavi za nas boriti. lazni sindikati ni nemaju volje jer su se svijesno prodali. I sto sad sa zakonom koji uopce nije legalan, to se vidi po sramezljivim potpisima i pecatima i nedorecenim rijesenjima. Jedna rijec: SRAM VAS BILO POLITICARI.

A vi dragi pomorci, poklopite se po usima i sutite, ne talasajte puno, tako je najlakse jer su vlasi na vlasti odlucili da pomoraca u Hrvatskoj vise nece biti.

U SVEMU SE SLA??EM,KOLEGA !!!!!

Svaka ti cast prijatelju i kapa do poda. Od rici do rici san razumia i slazem se s tebom u svemu. Ovo je legalna pljacka pomoraca koju podrzava drzavni vrh a ljudi tipa Mamici, petraci, Gotovci i ostala govna zive na miljunima i niko ih nista ne pita. Zamisli Dinamu se oproste pusti milijuni eura a nama pomorcima se uzima iz usta. npr. Mamic dobije prosle godine 50tak milijuna eura i on netriba platiti poreza ni kune. mislim da je svala ric suvisna

Svaka ti cast prijatelju i kapa do poda. Od rici do rici san razumia i slazem se s tebom u svemu. Ovo je legalna pljacka pomoraca koju podrzava drzavni vrh a ljudi tipa Mamici, petraci, Gotovci i ostala govna zive na miljunima i niko ih nista ne pita. Zamisli Dinamu se oproste pusti milijuni eura a nama pomorcima se uzima iz usta. npr. Mamic dobije prosle godine 50tak milijuna eura i on netriba platiti poreza ni kune. mislim da je svala ric suvisna

Ma eto taj vlaski lazni Hrvat idiot mamic me uopce ne interesira. Nadam se da ce ga neki navijac upucati s tri metka u bosansku glavu i zavrsiti tu pricu.
mene nervira da nitko od navodno 30 000 pomoraca uopce ne reagira i to je ono zalosno. Koja to drzava radi pomorcima?reba svima onima sto su im puna usta pomoraca, od sindikata pa preko ovih tv autora "more" "pomorska vecer" i ostalih bluvotina treba im macom razbiti glavu. Tu se razmecu s pomorcima i snimaju neke pateticne trecerazredne emisije, izmisljaju lazu i seru a veze nemaju ni s Dalmacijom ni sa morem. Takva nam je cijela drzava. Ajde nesto se s pocetkom rata uozbiljilo ali su nabrzaka sve srozali. Ma nema ti tu nista od nerviranja, jebe se njima za sve zivo, nema tu pravde. Meni ostaje jedino da ih na sve moguce nacine varam. Ni ona bivsa juga se nije tako ponasala prema svojim pomorcima.

Ljudi moji..oni nas samo tu zavaravaju i prave budalama,a bit ce jos i gore sve mi se cini.
Ove njihove fore sa 183 dana da se ne placa porez i to,sve ce to uskoro otic u vjetar.Mozda glupo da navodim primjer jedne druge zemlje,ali eto to sam cuo od kolege s broda koji je Bugar.Kod njih su unazad par godina isto kao i kod nas uveli to sranje sa prijavljivanjima i porezima,i isti je sistem bio kao i kod nas da ako si vise od 183 dana vani,ne placas porez.
I sta se onda najednom dogodilo???
Kad su se svi pomorci lijepo prijavili i kad je recimo sve bilo o.k. oni su im donijeli zakon da sad lijepo svi placaju porez bez obzira koliko bili na brodu i to RETROAKTIVNO...tako da sad moj kolega 2nd Engineer iz Bugarske drzavi mora platiti oko 50 000 Eura na ime dugovanja ?!?!?...Mene je sve strah da bi tako moglo i kod nas u skoro vrijeme,jer smo lopovska drzava i samo se gleda di ce se komu pokupit lovu.
Inace,njega vam i dalmos poznaje i zna njegovu pricu.Rekao mi je da sad mora prodat jedan stan koji iznajmljuje da bi drzavi vratio dug,a prijatelj koji mu radi u poreznoj upravi kad ga je ovaj pitao da se sta moze rijesiti mu je odgovorio da mu je bolje da plati dok je vrijeme jer da ce ih on sam na kraju moliti da mu uzmu pare!!!

Eto to je samo jedan primjer susjedne nam drzave Bugarske,a sta ce bit sa nama ???????? Je li se netko zapitao?

Ljudi moji..oni nas samo tu zavaravaju i prave budalama,a bit ce jos i gore sve mi se cini.
Ove njihove fore sa 183 dana da se ne placa porez i to,sve ce to uskoro otic u vjetar.Mozda glupo da navodim primjer jedne druge zemlje,ali eto to sam cuo od kolege s broda koji je Bugar.Kod njih su unazad par godina isto kao i kod nas uveli to sranje sa prijavljivanjima i porezima,i isti je sistem bio kao i kod nas da ako si vise od 183 dana vani,ne placas porez.
I sta se onda najednom dogodilo???
Kad su se svi pomorci lijepo prijavili i kad je recimo sve bilo o.k. oni su im donijeli zakon da sad lijepo svi placaju porez bez obzira koliko bili na brodu i to RETROAKTIVNO...tako da sad moj kolega 2nd Engineer iz Bugarske drzavi mora platiti oko 50 000 Eura na ime dugovanja ?!?!?...Mene je sve strah da bi tako moglo i kod nas u skoro vrijeme,jer smo lopovska drzava i samo se gleda di ce se komu pokupit lovu.
Inace,njega vam i dalmos poznaje i zna njegovu pricu.Rekao mi je da sad mora prodat jedan stan koji iznajmljuje da bi drzavi vratio dug,a prijatelj koji mu radi u poreznoj upravi kad ga je ovaj pitao da se sta moze rijesiti mu je odgovorio da mu je bolje da plati dok je vrijeme jer da ce ih on sam na kraju moliti da mu uzmu pare!!!

Eto to je samo jedan primjer susjedne nam drzave Bugarske,a sta ce bit sa nama ???????? Je li se netko zapitao?

Ma po prvi put nemam rijeci kako reagirati na ovo. Prvo su unistili flotu, sad zele unistiti pomorce. Apsurd ne moze biti veci a da pomorac jednostavno ne moze na nista utjecati. I sad se ja pitam cemu to vodi, totalno se osjecam bespomocan. Vjerujem i ja da nije tu kraj zlocina u koji su nas uvukli. Jednog dana cemo svi mi shvatiti stetu ali ce biti kasno
Pa di to ima, to ni komunisti nisu radili!!!! Moze se i ovima doci u kraj. Odradis jednu godinu kao prijavljen samo da mozes izvaditi brevet a ostalo ne prijavis i tko ih jebe! eto ne moze to svima poci za rukom ali se moze traziti ukrcaj preko stranih agencija ili direktno na kompaniju. Daj, di su ti nasi kapetani i casnici, kako to da oni mudri uvijek bili a sad sute.
nemam rijeci....

A cuj...svi sute i rade radnju......svako po svome,evo mene je na primjer strah da ce me sutra netko od susjeda prijaviti poreznoj ako ne placam porez,jer mi kao pomorci imamo pun kufer para,znas vec kako se o nama prica!
Danas ja vise nikome ne vjerujem.Meni jos i na pamet pada,posto ima nacina vise kako izbjeci porez,da nam nebi uskoro oni ulazili u bankovne racune i tako to,provjere imovine i ostalo.A pogotovo sad kad nam uvale te nove osobne iskaznice preko kojih ce se odmah viditi porezni broj i nas status,to ce biti jaaako prekrasno,uglavnom,ono sto ja mislim je da mozemo jos malo zavlaciti drzavu ali jako brzo ce oni nama sjest na racune pa smo pusiona !

I slazem se s tobom sto si napisao, da su prvo unistili flote koje smo imali,a bili smo medju najjacima u svijetu (sjetimo se Jugolinije ) a sad ce i nas satrat do kraja,jer su to i krenuli napraviti.....Hoce li im pomorske skole i fakulteti vise trebati,ja mislim da nece......

he he...smijem se samo zato jer cu ja njih sve skupa kroz 5 godina zajebat,otic vani ka pola mog razreda i prijatelja i zivit ka konobar bolje nego ka chief doma....

...ja u ovu drzavu vise nista ne virujen....virujen jedino u nase sportase...ka Marko Tomasovic,visetruki prvak Hrvatske u boksu u superteskoj kategoriji a ne smi vodit trenera sa sobom u Peking jer je Svez u qurcu ka i drzava...
...da ga bar neznan..da bar neznan koji je to sportas...

...zalud je moj otac ratova i zivce izgubia da bi mu sin na kraju biza ca a on to podrzava jer vidi da odi nema kruva..

kćer mu magistar eng.i tali.,odlikas od glave do pete a radi za 2100 kn misecno...da da...moja seka...

a za to je meni ćaća ratova eli?

..oprostite na pesimizmu al odi vise nema kruva za postenoga covika...Divlji zapad...ko se snaša-snaša se...ko se nije rodija ka lopov nemore nikad bit lopov..

Back