Brodovi kontenjerasi

Dalmos

New member
MOgu li oni koji su na kontenjerasima napisati par stvari o njima? Kakvi su danas uvjeti, place, i ugovori na tim vrstama brodova. Cisto da malo napravimo update jer odavno se nije pisalo o njima.

Sicam se kad sam poceo navigat da su bile najajce MSC, Maersk, Hapag Loyd itd.. Dali je danas jos tako?

Hvala

Kontejneri

Kontejneri

Vecinom sve su to noviji brodovi od 2005 do danas,korejci uz blisku pratnju Kineza.Konforni,svaka kabina sa kupatilom a kod nekih firmi Televizija,CD/DVD player.muzicki mini-set..Nazalost internet jos nije toliko rasprostanjen i vrlo se ritko moze srest na tim brodovima izuzev emaila koji je i dabe samo bez attachmenta.
Nasih casnika ima na velikom broju tih kompanija nazalost "nize"posade,vecinom filipi,istocnjaci..
MSC negdi do 2010 za Chifa kuverte i prvoga makine i 6500 eura bija je neki bonus za navedene rangove 500 eura pa je ukinut ali svake godine placa je rasla 100-njak eura od talijanskog sindikata.
Jednon san bija u kontaktu sa nekon Rumunjskom agencijom za Maerska uvjeti su bili permanentno 3-3,placa 2860 eura opet u prije navedenim rangovima,i tu je bija i internet.
Hapag Lloyd neznan tacno ali sigurno je dobro jer ugovor je "Njemacki" i sve one povlastice u svezi zdrastevenog,penzijonog,neke bonuse.. medjutim neznan ko ukrcava na njih..na njihovim stranicama pise da mista ima za second eng..nisan vise pokusava
Hamburg Sud ukrcava "Deltamarine" UK a "Globtik" radi za njih place su u funtama 4850..normalno samo na brodu a ugovori su 4 - 2/3 doma .

Uvjeti na CMA CGM, barem ovi veći brodovi (11 000 TEU+):
Akomodacija velika i konformna, hrana odlična. Å to se tiče rekreacije ima bazen, teretana, dva recreation rooma za gledati filmove. Mail ima svaki član posade, poseban account sa kojim se logira na kompjuter koji može koristiti cila posada. Istom programu se može pristupiti i sa svih ostalih kompjutera, nije dozvoljeno slati i primati attachmente. Interenet je u planu ali otom-potom... Plaće okvirno (gori-doli parsto eura, nemojte me držati za rič i ovise o senioritiyu) kuverta; Master 7.5k, C/O 6.2k, 2/O 3.5k, 3/O 3k, Makina; C/E 7.2k, 2/E 6.4k, 3/E 3.6k, 4/E ?? (bija je Filipinac, neznam koliko je za Europljane). Za seniore ide poseban bonus ovisno o ranku (oko 500e), vridi samo za veće brodove. Postoje i permanentni ugovori, neznam koliko imaju oni koji su na permanent. Ugovori su 4-2 za sve osim kapa i mastera koji imaju 3-3. Na mostu je uvik dupla gvardija (dva časnika) i ima 2 support officira koji bi tribali raditi po circular letteru 6-6 svaki dan... :udriglavom

Evo osma godina na lego kockicama, Seniri samo nasi i struje
Master 6900, c/o 5300, kapo 6500, 2/e isto ka i c/o struja 4300, mala kantica kapaciteta 2500 lego kockica, linija snova jadran turska, e-mail svi preko svog accounta ali bez attachmenta, bazen, gym, za internet tu su usb stickovi

Evo osma godina na lego kockicama, Seniri samo nasi i struje
Master 6900, c/o 5300, kapo 6500, 2/e isto ka i c/o struja 4300, mala kantica kapaciteta 2500 lego kockica, linija snova jadran turska, e-mail svi preko svog accounta ali bez attachmenta, bazen, gym, za internet tu su usb stickovi

Care jesu ove cifre od gospode Merkel ili od gospodina Obame?

Dali je to permanent ili samo kad si na lamarinu?

Care jesu ove cifre od gospode Merkel ili od gospodina Obame?

Dali je to permanent ili samo kad si na lamarinu?

Iako ne znan o kojoj je firmi rič,mogu ti reć sa 100%sigurnoÅ¡ću da su cifre od gospođe Merkel i to samo kad si na lamarinu.:uzdravlje

Iako ne znan o kojoj je firmi rič,mogu ti reć sa 100%sigurnoÅ¡ću da su cifre od gospođe Merkel i to samo kad si na lamarinu.:uzdravlje
potpisujem
slicno je bilo i na mojoj izgleda "bivsoj" firmi preko BSM iz Splita
Barba 6500-7000,kapo tu negdje,C/O i 2/E oko 4900-5300,2/O i 3/E cca. 3200 struja oko 4500 narafski ovih nasih susjedskih €,od blagodati:
kuhar burmanac :(,
internet NE ali mail DA (bez attach.) na nekim brodovima limitirano na 30 kom mjesecno a na nekim unlimited,
telefon na kartice 18 $ za nekih 30-32 minute poziva (Globe Wireless radi znanja i ravnanja).
Kabine su bile OK narocito za oficire,a posada je imala isto kabine sa svim potrebnim (mislim WC i tus) tako da nije bilo onog "zajednickog" tusiranja mozda i na neciju zalost :hihi:hihi.
Posto se radi o njemackoj kompaniji koja gleda na svaki cent,lifta naravno "nije" bilo pa se to racuna kao teretana :p

Ja sam preko BSM, ali dirketno iz Njemačke,ne preko BSM-a Split...mene uvijek krcaju na brod čiji je vlasnik E.R..to je malo zajebano..BSM mi daje ugovor,to jest daje plaću...Kapetani i Å¡efovi makine,dolaze preko E.R i oni su na permanent svi,možda koji struja ponekad dođe ili 2nd makine...to su ga smiksali krasno...neznas ko koga jebe...sto se tice Globe Wirell...bolje iÅ¡ta nego niÅ¡ta, i attachment je moguć ali maksimum 1Mb..ja sam primao tako..1 Mb ali jbg sta je tu je...Å to se tiče liftova, svi veći brodovi to imaju, barem Å¡ta ja znam..sigurno onaj od 1800TEU nece imat ali od 8500TEU na dalje hoće,čak i 5700TUE imaju liftove..bio sam s kapom Poljakom taj neće da hoda,lift mu je prioritet.

Ja sam bija na MSC prije nekih 5 godina i onda je MSC ima najvece place,
nakon toga su smanjili nesto place oficirima a posadi su prebacili na ITF ali ne svima,
bez obzira na to sve i dalje su place bolje od ostalih.

Ja sam bija na MSC prije nekih 5 godina i onda je MSC ima najvece place,
nakon toga su smanjili nesto place oficirima a posadi su prebacili na ITF ali ne svima,
bez obzira na to sve i dalje su place bolje od ostalih.

Ne bih se složio s tim da su plaće i dalje bolje od svih.

Ne bih se složio s tim da su plaće i dalje bolje od svih.

Daj neki primjer ako se ne slažeÅ¡.Po meni oni imaju jedne od najboljih plaća Å¡ta se tiče kontejnera jedino je zajeb ugovor od minimum 6 miseci i zato osobno nisan iÅ¡a na njih.Tu di si ti na ER-a ti je neka zlatna sredina za kontejnere.Hapag i OOCL najbolji Å¡ta se tiče novca i ugovora.

Ja sam bio isto na MSC i nikad viÅ¡e. Plaća manja nego Å¡ta sada imam, kupovao sam hranu vani jer se nije imalo Å¡ta jest na brodu.Å vercala se koka na sve strane, pilo se svaku noć. Kapetan talijan hoda bos i gol po brodu,ko neki cigo. Safety-a nije nikad bilo u mom ugovoru. DoÅ¡ao PSC, iÅ¡li on i sekondo palube talijan da provjere boce kisika BA...sve boce prazne..čovijek nije mogao vjerovat...ja sam uvijek bio za pit i zabavu kad je trebalo. Ali ovo Å¡ta je tamo bilo, neznanja, nediscipline ,postalo je opasno po život. Ja imam svoje miÅ¡ljenje, po mome sve kontenjerske firme su bolje od MSC-a.

Ja sam bio isto na MSC i nikad viÅ¡e. Plaća manja nego Å¡ta sada imam, kupovao sam hranu vani jer se nije imalo Å¡ta jest na brodu.Å vercala se koka na sve strane, pilo se svaku noć. Kapetan talijan hoda bos i gol po brodu,ko neki cigo. Safety-a nije nikad bilo u mom ugovoru. DoÅ¡ao PSC, iÅ¡li on i sekondo palube talijan da provjere boce kisika BA...sve boce prazne..čovijek nije mogao vjerovat...ja sam uvijek bio za pit i zabavu kad je trebalo. Ali ovo Å¡ta je tamo bilo, neznanja, nediscipline ,postalo je opasno po život. Ja imam svoje miÅ¡ljenje, po mome sve kontenjerske firme su bolje od MSC-a.

Ma razumin ja tebe.Čua san i ja takve priče za MSC,ali Å¡ta se para tiče nema teorije da imas vise na ER-a nego tamo.Jos nisi direkt nego priko BSM-a.Znam o čemu pričam jer sam bija na ER-a 5 punih godina i to direkt tako da točno znam za svaki rank koja je plća bilo da si iÅ¡a direkt ili preko BSM-a.:uzdravlje

Pa daj kaži mi kolika je plaća za struju na msc. Ja imam platnu listu ovdje iz 2010.

To ti ja ne znam.Nadan se da ce se javit neko frišak sa MSC-a.Virujen ja tebi.Reci ti kolika je.Znam za druge oficire da je u prosjeku bila oko otprilike 1200EUR i više na MSC nego na ER npr(2OFF/3ENG)

Msc

Msc

Ja sam bio isto na MSC i nikad više. Plaća manja nego šta sada imam, kupovao sam hranu vani jer se nije imalo šta jest na brodu.Švercala se koka na sve strane, pilo se svaku noć. Kapetan talijan hoda bos i gol po brodu,ko neki cigo. Safety-a nije nikad bilo u mom ugovoru. Došao PSC, išli on i sekondo palube talijan da provjere boce kisika BA...sve boce prazne..čovijek nije mogao vjerovat...ja sam uvijek bio za pit i zabavu kad je trebalo. Ali ovo šta je tamo bilo, neznanja, nediscipline ,postalo je opasno po život. Ja imam svoje mišljenje, po mome sve kontenjerske firme su bolje od MSC-a.
Ako ti je placa sada visa od 4000 "Merkel-ovaca" onda ti svaka cast..znades se pogadat...falija bi Egipcanima.!!
Sve to ostalo samo je stvar momenta..trenutnog ukrcaja...znaci brat bratu 5%..nemoj sad zbog takvog jednog ukrcaja davat generalnu ocjenu..pricamo do 2010 god.
Kupuje se hrana na vise kojoj firmi, nije MSC izoliran slucaj...nekome fali ono nekome ono..svakome po svome gustu !
Sta je sada...od kad je su place kolabrirale,od kad je ukinut treci pijat..e to neznan.

To ti ja ne znam.Nadan se da ce se javit neko frišak sa MSC-a.Virujen ja tebi.Reci ti kolika je.Znam za druge oficire da je u prosjeku bila oko otprilike 1200EUR i više na MSC nego na ER npr(2OFF/3ENG)

Oko 3800€ za mjesec dana...joÅ¡ su uzimali nekih 300€ Å¡to se zove Previdenza Marinara...to kao trebaju vratit kad se iskrcaÅ¡...uvijek problemi s tim,Å¡alji vamo tamo..nikad da dođe..čekaj idući brod i tako...kako je situacija sada neznam,ali nebih htio ići vidit...posada je na ITF kao Å¡ta je već rečeno,naÅ¡i ljudi također.

Ako ti je placa sada visa od 4000 "Merkel-ovaca" onda ti svaka cast..znades se pogadat...falija bi Egipcanima.!!
Sve to ostalo samo je stvar momenta..trenutnog ukrcaja...znaci brat bratu 5%..nemoj sad zbog takvog jednog ukrcaja davat generalnu ocjenu..pricamo do 2010 god.
Kupuje se hrana na vise kojoj firmi, nije MSC izoliran slucaj...nekome fali ono nekome ono..svakome po svome gustu !
Sta je sada...od kad je su place kolabrirale,od kad je ukinut treci pijat..e to neznan.

Je visa je 4000€

Msc

Msc

Oko 3800€ za mjesec dana...još su uzimali nekih 300€ što se zove Previdenza Marinara...to kao trebaju vratit kad se iskrcaš...uvijek problemi s tim,šalji vamo tamo..nikad da dođe..čekaj idući brod i tako...kako je situacija sada neznam,ali nebih htio ići vidit...posada je na ITF kao šta je već rečeno,naši ljudi također.
.....mrki..nemoj tako komentirat..ja san bija na sest brodova od 2005 do 2010..nisu bili problemi sa Previdencom..tribalo je poslat ovjeren papir sa potpison i peceton...i s time je bilo zavrseno...dobija si svaki solad..
NIJE SVA POSAD NA >ITF<..iman tamo i prijetelja i znanaca..i danas timunjer ima 3500Eura,nostomo ima 3800Eura....ne svi ali vecina onih sa kojima sam i danas u kontaktu

A iskreno nisam ostao dobar s njima,imao sam dosta problema na brodu. Ispričavam se,nisam znao to da nisu svi na ITF...onda je to dobra para za posadu

Back