Brazil- dvostruko oporezivanje

akac

mladi struja
Pozdrav kolege,
Jel netko imao slucaj da je placao porez u Brazilu a imao manje od 183 dana u plovidbi ?
Posto nemamo ugovor s Brazilom o dvostrukom oporezivanju dali moramo platiti u Hr cijelu poreznu stopu sto je po zakonu ili razliku od Brazilskog do iznosa stope u Hr ?
Zvane su i tete na poreznoj ali nikakav pametan input nije dobiven ,bar zasad .

Zvane su tete na poreznoj....to ti je prvi krivi korak kojeg napravi svaki početnik pa tako i ja davnih dana, nema ti ništa od upiranja prstom i traženja znanja i odgovornosti od teta, to je samo tvoj lakši put koji će te izludit i ništa korisnog neće donit i još će te dodatno navest na krive poteze koje ćeš platiti vremenom, stresom a možda i novčano. Zato knjigu u ruke ili daj dite materi i angažiraj profesionalca.
Iz vlastitog iskustva ovo je sve šta ti imam za reć a šta bi tebi možda moglo pomoć, nisam doša samo pametovat. Davno je bilo to kad sam se zanima za ovu temu i puno toga se prominilo. Možda neko drugi zna bolje, svakako pohvaljujem tvoje traženje odgovora u ovom forumu.

Last edited:
Nadeno na papiru vec sve ,malo angaziranja i to je to , iako nema ugovora o dvostrukom Hr priznaje placeni porez u Brazilu , placa se samo razlika , eto na kljucaj temu ko oce

Eto ga, svaka čast. U platnoj listi će ti pisat brazilski porezni odbitak a vjerojatno ćeš dobit i annual statement od firme (zahtjevaj ako sami ne izdaju) pa sa ta dva papira čačkaš po našima

Nije tema, al je u vezi brazila. Dali je netko letio iz brazila nedavno, sa Air franceom, i dali treba PCR test za covid prije boardinga ili check-in. Koliko ja znam ne traze ako destinacija za koju ides ne trazi, i ako si samo u tranzitu u parizu. nama firma kaze da svi traze bez obzira, da treba test za boarding?

Back