• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Bolovanje

Evo update ako koga zanima: prema tumačenju HZZO ukoliko je dijete hospitalizirano smatra se da mu ne treba skrb roditelja nego da je na skrbi doktora i sestara u bolnici. Ukoliko je dijete na kućnoj njezi roditelj može dobiti pravo na njegu dok je dijete bolesno. U mome slučaju to znači da starija mala ostaje sama u bolnici a žena će paziti mlađu a ja mogu na brod mirne duÅ¡e i čiste savjesti poÅ¡to 3 sestre na Pedijatriji daju sve od sebe da skrbe o 20ak djece.
StraÅ¡no, država koja reklamira demografsku obnovu ne omogućava osnovu a to je briga p bolesnom djetetu. Ne može niti jedan doktor ili medicinska sestra pružiti djetetu ono Å¡to mu mogu roditelji bez obzira na volju, ljubav i predanost poslu tih ljudi.

nazalost jos jedna od masu nebuloza koje su posljedica nebrige prvo sindikata a onda i svih vlada.nisam cuo jos da tkz.sph trazi misljenje raznih stranaka prema pomorcima bar uoci izbora te sukladno tome motivira pomoracko biracko tijelo za opciju koja najvise nudi.citamo 25 godina c/p tkz. sindikalaca a dok je tako nece biti dobro a bit ce jos i gore

Last edited:
18-08-16, 05:13 PM
nazalost jos jedna od masu nebuloza koje su posljedica nebrige prvo sindikata a onda i svih vlada.nisam cuo jos da tkz.sph trazi misljenje raznih stranaka prema pomorcima bar uoci izbora te sukladno tome motivira pomoracko biracko tijelo za opciju koja najvise nudi.citamo 25 godina c/p tkz. sindikalaca a dok je tako nece biti dobro a bit ce jos i gore

da li je moguce da netko iz tkz.sindikata cita pomorac.net hahahaa

link

"Sindikat pomoraca Hrvatske organizira Okrugli stol na temu "Ima li nade za hrvatske pomorce - Å¡to nam nude političke opcije?" koji će se održati 29. 08 2016"

Last edited:
Å ta čeÅ¡ čitati idiotariju.., ma jesi li vidija ono Å¡to bulazne da hrvatska flota broji 1245 brodova?
Pa i broji,pogledaj lokalne lučice,sve puno
Al i Hrvatska ima 4 mil stanovnika,al kad su izbori nabere se i 5,6 mil

Evo ovako su mi rekli na Hzzo u Å ibeniku,pravo na naknadu ima pomorac ako je u protekle 2g bio na brodu sve skupa 12mj ili 9mj odjedanput,naknadu moze primati naj vise 30 dana. S tim da ima sve potrebne papire od doktora i sve placeno na poreznoj(nikakva dugovanja)...

Kakvih 12 ili 9mj odjedanput?
Jesu ti to preveli na Hrvatski?
Meni to znaci 12 ili 9mj u komadu na brodu, a takvi ugovori i vremena su prosla jos krajem osamdesetih.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Pa da se sakupi 12mj navigacije(u vise ugovora) kroz 2g ili ako je netko otuka 9mj u komadu u te 2g ima pravo na naknadu uz ostale uvjete(gore navedene) tako mi reklo,,,na Hrvatskom.

Aha..
Znaci pomorac koji zeli otvoriti bolovanje uz sve gore navedeno treba imati minimum 12 ili 9 mj navigacije u zadnjih 2 kalendarske godine?

Supruga sam pomorca,zvala sam Hzzo vezano za novi zakon za bolovanje,oni joÅ¡ nisu dobili nikakav naputak niti je iÅ¡ta od promjena objavljeno u Narodnim novinama,tako da od države gdje plaćete kao pomorci mirovinsko i zdravstveno,a moj muž i dopunsko nemate joÅ¡ nikakvih prava na koriÅ¡tenje naknade kod bolovanja. :(

Supruga sam pomorca,zvala sam Hzzo vezano za novi zakon za bolovanje,oni joÅ¡ nisu dobili nikakav naputak niti je iÅ¡ta od promjena objavljeno u Narodnim novinama,tako da od države gdje plaćete kao pomorci mirovinsko i zdravstveno,a moj muž i dopunsko nemate joÅ¡ nikakvih prava na koriÅ¡tenje naknade kod bolovanja. :(

NiÅ¡ta novo.., čak i kada ideÅ¡ doktoru za banalnu stvar moraÅ¡ platiti iz svog džepa!

Naprotiv, pod talijanskom zastavom kolega mi je nedavno dobio 70% plaće za period koji je bija na bolovanju.

Last edited:
Osiguran je pomorac i ne plaća(uz dopunsko) niÅ¡ta u Hrvatskoj ako se u roku 30 dana prijavi na Hzzo nakon iskrcaja,ali nema pravo na isplatu bolovanja.
Smeta me to što se novi ministar pokušava izboriti barem za neka prava povoljnija za pomorce,ali evo još nitko ništa ne reagira službeno.

Osiguran je pomorac i ne plaća(uz dopunsko) niÅ¡ta u Hrvatskoj ako se u roku 30 dana prijavi na Hzzo nakon iskrcaja,ali nema pravo na isplatu bolovanja.
Smeta me to što se novi ministar pokušava izboriti barem za neka prava povoljnija za pomorce,ali evo još nitko ništa ne reagira službeno.

Nemoj da se neko bori za nas a da je tak isti na visokoj poziciji jer kad god je tako bilo uvijek je zavrsilo na stetu pomoraca
Nek me neko demantira ako nije tako

...evo ovako na osnovu onih uvjeta Å¡to sam pisa ranije ja sam dobia tu jednokratnu naknadu poÅ¡to sam na bolovanju(iskrcan zbog bolesti) prida sam papire na Hzzo početkom trećeg mj i prije par dana poslali jednokratnu naknadu koja iznosi: 1956,86 kn ja sam na brodu 3/Eng...

Kolege, jel nuzno donijeti s broda papir da sam iskrcan zbog bolesti/povrede ili mogu jednostavno odmah sljedeci dan u doktora rec o cemu se radi, dakle bez ikakve potvrde??
Unaprijed hvala.

Kolege, jel nuzno donijeti s broda papir da sam iskrcan zbog bolesti/povrede ili mogu jednostavno odmah sljedeci dan u doktora rec o cemu se radi, dakle bez ikakve potvrde??
Unaprijed hvala.

meni dva puta nije trebalo ,nikakav papir nisam nosio jedino sam sljedeci danu likara bio na pregled misljenje i dobit papir za bolovanje
2018,2015 st kapetanija

Back