Bokun Blesav

Status
Not open for further replies.

Laganini

2nd Engineer
Evala,

Evo slucajno san naletija na ovu stranicu pa da se i ja predstavin.

29 godina, iz Splita, Ozenjen sa sinom od 2 godine
Navigajen nazalost od 1998 i od iste godine gledan kako se maknit sa broda ;)

A sta jos..prosa san virujen sve zive klase brodi: general,suplyer,product c.,kontenjere,LPG i evo zadnih 5 godina po cruzerima

Eto toliko od mene

Lipi pozdrav

a slusaj kad san bija mladi i slobodan bilo mi je bitno da san po Latino americi ;)

Iskreno ima san nesricu da san na kargu radija sa losin strojarima i ljudima opcenito..ozljeda san ima par i zna san krepavat od umora.

Na kargo bilo koje vrste vise nikad, ali ni na putnickin nije bas bajka.
Meni odovora jer se fizicki ne taren vise, iako je odgovornost po mojoj nekoj ocjeni ipak dosta veca a mista za neki propust u poslu bas i nema.

Zabava mi nije bitna samo kratki ugovor dobra para od koje se da sta ustedit i pobic sa brodu u dolednoj uducnosti.

10/10 ugovor malo OT na brodu kabina spavanje i svest stress na minimum.
Jebiga neko ne voli hibernirat dok je nabrodu ali meni ka ocu i muzu pase a dan skratin na cca 10 uri pa stvarno proleti vrime.

Dobro dosao a ima si isti skoro put ka i ja. Samo sta san ja non stop po strancima od assistenture. Inace ako si 10-10 onda si sad bice na Royala. Inace sve sta si naveja gori je tocno i slazem se s tebom. Sljedeca destinacija je yahte i place od bar 80000 eura godisnje pa cemo lako se ostavit navigacije. Eto i jos jednom ti zelim dobro doslicu i ugodno vrijeme na nasem siteu. :uzdravlje

Dobro dosao a ima si isti skoro put ka i ja. Samo sta san ja non stop po strancima od assistenture. Inace ako si 10-10 onda si sad bice na Royala. Inace sve sta si naveja gori je tocno i slazem se s tebom. Sljedeca destinacija je yahte i place od bar 80000 eura godisnje pa cemo lako se ostavit navigacije. Eto i jos jednom ti zelim dobro doslicu i ugodno vrijeme na nasem siteu. :uzdravlje

Jeli moze jedan savjet?Ja sam vjerovatno malo stariji od tebe i dok sam bija mladi isto tako sam mislija da cu se do 35 godine ostavit navigavanja.
Evo sada imam 33 godine i ne pada mi na pamet ostavit se navigavanja.
Godisnja placa mi je oko 70000 eura,a uz to jos imam i mirovnsko,zdravstveno i neke druge pogodnosti koje mi firma placa.
Daj mi molim te reci u sta je trenutno najbolje ulozit lovu i pri tome bit bar djelomicno siguran da cu uspit.
Skoro cili zivot navigajem i skoro nista drugo ne znam radit.
Bit cu ti zahvalan ako imas neku dobru ideju.

2 dalmos: fala lipa stari ma ja san otuka asistenturu na spliskoj i brodospasa od onda san na strancima..para jesan zaradija a usetdija san kratko receno kurac :)
Sad san sritan sta san pa sa 7+ na 2 kredita i po prvi pu pocinjen stavljat neke pare sa strane nista puno ali covika veseli.

Uglavnom nisan na rojala nego na malezijca (lik je vlasnik i tvoje kompanije dalmos) placa je ok..ja san zadovoljan..ima svega na kompaniji 5-6 hrvata i zatvoreni su. Ljudi su odlicni svede san zavolija jako brzo. Za jahte ako imas ikakvi info ali da je detaljan i da je para veca a uovor nije duzi otisa i odma..ma samo da nije vise kargo..a jebe mi se za sve osin za pare naravno.

2 bepino: stari ja ti mogu jedino rec moj izracun sta se tice nekog plana, na kojen san radija a jedno 4-5 godina. Bilo je tu tablica i poracuna risk assesment i ostalih gluposti..bilo koji privatni posal ti je rizik..ja san bija otorija firmu za satelite..ali nije to ispalo kako triba, doduse firma jos radi i vodi mi je prijatelj kojemu san pustija sve konce a ja se povuka..zaradi mozda 10000 kn misecno ali bome ostavi muda na terenu..
Dnevni kafic je jedna stvar koja uvik pali i ima neka shema u koju bi moga upast za godinu dana kad zavrse izgradnju kompleksa u spliti di rade ovu novu dvoranu..
Ali jedina sigurna stvar ti je iduca sa kojon san ja pocea Vecina banaka ti daje kratko orocive seme najmanje misec dana sa kamaton od 2% kako ides gori tako ti i kamata raste. sad ja san napravija financijski plan za 7 godina i bogami cu se toga drzat.isa san sa nekin realnin izracunom da ostavin samo 10000 $ po ugovoru, uglavnon glavnica naraste na toliku cifru da cu sa min 2% kamaton moc zivit samo od misecne dobiti.koja prilazi 20000 kn..jedini sigurni sistem koji je meni pa na pamet..a ujedno i izlaz iz posla koji radimo.

Eto nadan se da san ti bar malo pomoga

fala na dobrodoslici ljudi

Jeli moze jedan savjet?Ja sam vjerovatno malo stariji od tebe i dok sam bija mladi isto tako sam mislija da cu se do 35 godine ostavit navigavanja.
Godisnja placa mi je oko 70000 eura,a uz to jos imam i mirovnsko,zdravstveno i neke druge pogodnosti koje mi firma placa.
Daj mi molim te reci u sta je trenutno najbolje ulozit lovu i pri tome bit bar djelomicno siguran da cu uspit.

Na crveni dio ti odgovaran

Ja san godinama razmislja i mislim da iman shemu. Jer uvik je bitno imati plan. cuces kad ja krenem :hihi

A ti Laganini si na Star cruise jeli?

Last edited:
ledo

ledo

haha imas isto novca kao i ja samo sta gotovine nemam ama bas nista,sta znaci burza kupi dionce leda,zvijezde,dure dakovica,belja i diokija cekaj da ova kriza prode pa ces vidit prihode od preko 100 %.ne znam di navigajes ja sam na cruiseru spojen na internet non stop tako da i trgujen uvijek.vidi razmisli ali isto govorin svim svojim kolegama.

Na crveni dio ti odgovaran

Ja san godinama razmislja i mislim da iman shemu. Jer uvik je bitno imati plan. cuces kad ja krenem :hihi

A ti Laganini si na Star cruise jeli?

Daj stari da cujen semu...da maknemo ove KErum tipove sa liste lovasa u nas;)

je na stara san trenutno..a do kad vidit cemo za sad san zadovoljan a ako ovako ostane ne mislin minjat do penzije (citaj max nekih 7 godina i adiooo mare)

dobrodoso,evo ja prvi put stigo na putnicki CARNIVAL, primili me jedan brod za kadeta pa za oficira nadam se sljedeci brod ,ugovor mi se nesvida ali bit ce valjda bolje,ako moze pitanje tko ukrcava na taj STAR da probam poslat aplikaciju.POZDRAV

Da se nadovezem na temu ostanka na brodu. Prije nekih 11 godina sam otisao na more napraviti samo jedan sestomjesecni ugovor, tek da imam ucesce za kredit (u ono doba se trebalo davati i depozit). Evo me nakon toliko vremena, bez neke velike ustedjevine, i sa nepoznatom buducnoscu :). Planovi su jedno, a zivot drugo...
Za Laganinija... planiras staviti milion dolara na banku? Osim ako se nisi zeznuo u broju nula? ;)

Triba covik se nadat boljon buducosti jeli tako ecrop?
Nisan se zeznija u racunici, napokon san mrdnija guzicon doma i raspita se kako triba, nema drugog izlaza za mene nego stedit..i za 7 godina ako me zdravlje posluzi a luda mi jos koliko bude normalna..moc cu se maknit.
Ma zelin sricu svima koji imaju planove i zelju da se cin prije skinu sa broda.

Na stara ti ne krcaju kadete ni terce moras imat koju godinu na kruzerima ka sekondo, a i podeblji kargo xp ka ofical pomaze ja san upa priko lika koji krca za NCL i Stara ali to je bilo kad in je hitno tribalo par strojara i prvi hrvati smo sta smo dosli.. znan da ne krcaju nikoga trenutno a i ne vidin da ce tako skoro, ovdi ti je stalna ekipa imas svoj brod i rotacija i je sa istin covikon.

Status
Not open for further replies.
Back