Asistenti Struje ,Stroja ,Cadeti........

e da zaboravija sam,ako imas oko 3000 kn viska:), polozi i tankerski jer ti se otvara vise mogucnosti s tima da mozes na sve vrste brodova.

Novi brevet Elektricara je STCW rating brevet. Sta znaci da s njim mozes poc minjat lampe i obrisat guzicu. To je brevet u ranku timinjera.
Novi brevet ETO-a je ono sta nama svima ovde treba.

Breveti za elektricara , elektronicara , gospu elektrike do sada nisu postojali jer nisu bili prema STCW. Oni papir sta bi nam davali do sada vridi samo na HR zastave a na ostale je dobar da mozes mahat s njima po brodu i ljubit ga ko Tudjman zastavu na Kninu..

Ako ce ic na kruzera treba mu STCW ETO brevet kojega moze izvadit s svoje 4 godine srednje + dodatnom edukacijom od 190 sati.

koliko puta treba to ponovit..

O ova 2 breveta pricamo zadnje 3 godine. Kad je UPH isla napravit nesto oko ovoga da se to na vrime organizira onda vas je bolilo muda i nitko se nije ukljucio. Osim mene i Alena. Sad kad je pravilnik dosa a dodatne edukacije nema ni na vidiku uajme majko sta cemo.. a da smo se lipo skupili mogli smo trazit da naprave pravilnik ko u Engleskoj.

Sad mozemo gledat u nebasea i cekat da dodje ta dodatna edukacija koju cemo uzet bez obzira koja lova bila jer drugoga izbora nemamo. Jer od 1.1.2017te s brevetom Elektricara ( bio to STCW ili HR brevet ) mozes obrisat guzicu. S njim posla nema i bit nece.

190 sati ne zvuči malo to treba trajati viÅ¡e od mjesec dana, te njihove Å¡kole su skupe, to su ti modeli koji te na kraju izađu preko 60000 kn, mene je zanimalo samo da se ukrcat pa polako napredovati i to polagati, ako se položi taj brevet za tankere koji koÅ¡ta 3000 kn sa kojim se može na sve brodove ipak bi to prvo polagao pa onda kasnije birao ostale brevete ovisno o vrsti broda, mene ovo zanima isključivo da vidim svijeta i da neÅ¡to naučim, mogao bi ovako nekolko ugovora ako me netko uzme paonda kasnije ići na STCW ETO, ili neki drugi ovisno o vrsti broda, iskreno jedino kruzer je mjesto gdje se vidim jer ne bih želio ploviti sa 30 ljudi od kojih su 25 kroneri,postoje ljudi koji imaju poriv za pomorstvom, a ja za putovanjima pa ako treba i na ovaj način, nadam se da kad brod pristane da se barem jednom od nekoliko pristajanja može naći slobodnog vremena za malo izaći barem nekoliko sati... koliko ima razina električara na kruzeru, mislio sam da ima samo jedan ali meki kažu da ih ima viÅ¡e ? zanima me joÅ¡ Å¡to bi morao položiti prije nego odem kao kadet, vidim da svi spominju taj D2 i koliko treba uloziti u te ispite prije nego se ode.... Hvala

190 sati ne zvuči malo to treba trajati viÅ¡e od mjesec dana, te njihove Å¡kole su skupe, to su ti modeli koji te na kraju izađu preko 60000 kn, mene je zanimalo samo da se ukrcat pa polako napredovati i to polagati, ako se položi taj brevet za tankere koji koÅ¡ta 3000 kn sa kojim se može na sve brodove ipak bi to prvo polagao pa onda kasnije birao ostale brevete ovisno o vrsti broda, mene ovo zanima isključivo da vidim svijeta i da neÅ¡to naučim, mogao bi ovako nekolko ugovora ako me netko uzme paonda kasnije ići na STCW ETO, ili neki drugi ovisno o vrsti broda, iskreno jedino kruzer je mjesto gdje se vidim jer ne bih želio ploviti sa 30 ljudi od kojih su 25 kroneri,postoje ljudi koji imaju poriv za pomorstvom, a ja za putovanjima pa ako treba i na ovaj način, nadam se da kad brod pristane da se barem jednom od nekoliko pristajanja može naći slobodnog vremena za malo izaći barem nekoliko sati... koliko ima razina električara na kruzeru, mislio sam da ima samo jedan ali meki kažu da ih ima viÅ¡e ? zanima me joÅ¡ Å¡to bi morao položiti prije nego odem kao kadet, vidim da svi spominju taj D2 i koliko treba uloziti u te ispite prije nego se ode.... Hvala

A čovječe Å¡ta ti je. Na početnoj stranici Pomorac.Net di su vijesti imaÅ¡ upute Kako prvi put na brod! To ti je napiso Bilich Å¡ta ti je već odgovorio na tvoj upit. Svi se vide na kruzera jest to baÅ¡ lipo,prekrasno. Ti nemaÅ¡ ni osnovne brevete za se ukrcat a već biraÅ¡, Å¡ta ti je pa imaÅ¡ li pojma kakva su vremena doÅ¡la.

ja bi na plinaša za 7000eur i ugovor 2-2 bez da vidim svijeta...

A u kojem ti svitu,ili bolje receno galaksiji,zivis...ocito nisi svjestan ni danasnje situacije ni sebe samoga pa govoris takve nebuloze...bolje prvo malo procitaj po forumu neke stvari pa onda daji izjave

A u kojem ti svitu,ili bolje receno galaksiji,zivis...ocito nisi svjestan ni danasnje situacije ni sebe samoga pa govoris takve nebuloze...bolje prvo malo procitaj po forumu neke stvari pa onda daji izjave

jbga takav sam i takvi trebaju živiti

e, ne mogu čitati sve vaÅ¡e postove jer mi se prokleti kompjuter kvari pa ako adi 10 minuta dobroj je, kod nas sam pronaÅ¡ao samo dvije agencije za kruzere, ima li joÅ¡ koja....... i kakve su Å¡anse da te uzmu..........

Majke mi si ti kralj,takvi ka ti tribaju zivit jel?aaaa prijo sanjaris malo puno,sa takvim razmisljanjem neces daleko dogurat,ovo je uvreda onda za sve ostale koji razmisljaju drugacije poput tebe a takva je velika većina.znači ja sad nebi triba živit jer san prihvatija kadeturu na Bulku za 600$?...lipo nadi bilo sta za pocetak pa onda biraj,jer onaj ko visoko leti jako nisko pada

Last edited:
jbga takav sam i takvi trebaju živiti

Da,u pravu si i takvi trebaju zivit,al doma...jedino ako ce povest nekoga sa sobom na brod,da mu svaku vecer cita price za laku noc,u tom slucaju idealan si kandidat za brod i zelim ti puno uspjeha....

Hvala na ljepim zeljama, ne trebaju mi price nego posao da vidim svijeta, nesto zaradim i naucim. E to je moj motiv, jer ovdje nema zivota glupi politicari i uvijek isto. Koliko sam vidio mnogi imaju odredenu vrstu broda na kojubi isli, pa tako sam i ja imao, ali nadam se da cu naci nesto. Ovo je ozbiljno dosta je zajebancije...

Ljepse je zivit i sa 600 dolera, nego sa 0 e sa tolko ja sada zivim svako od nas bi zelio naci sto bolje, valjda cu i ja negdje pogoditi, ti si prihvatio i ja bi prihvatio i prihvatit cu kad se ukaze prilika...nisam mislio da ljudi koji su na drugim kompanijama manje vrijede, ili bilo tko drugi' bilo gdje, bez obzira na posao koji rade.

Ljepse je zivit i sa 600 dolera, nego sa 0 e sa tolko ja sada zivim svako od nas bi zelio naci sto bolje, valjda cu i ja negdje pogoditi, ti si prihvatio i ja bi prihvatio i prihvatit cu kad se ukaze prilika...nisam mislio da ljudi koji su na drugim kompanijama manje vrijede, ili bilo tko drugi' bilo gdje, bez obzira na posao koji rade.

sereš kvake

A čovječe Å¡ta ti je. Na početnoj stranici Pomorac.Net di su vijesti imaÅ¡ upute Kako prvi put na brod! To ti je napiso Bilich Å¡ta ti je već odgovorio na tvoj upit. Svi se vide na kruzera jest to baÅ¡ lipo,prekrasno. Ti nemaÅ¡ ni osnovne brevete za se ukrcat a već biraÅ¡, Å¡ta ti je pa imaÅ¡ li pojma kakva su vremena doÅ¡la.

Teska vremena, istina da nemam nista ali polozit cu, zaduzit cu se samo da krenem, koliko se vi pomorci zalili ali to je jedini posao u kojem se moze napredovati, u tom poslu vidi se napredak odes za 600$ pa doguras do 3000 kroz nekoliko godina i kad to ispolazez sve sto imas vidi se da si napredova, niti jedan pocetak nije lak, ili to ili se nadati poslu na kopnu za max 6000 kn i tako potratiti zivot...samo da ironija i nesreca bud veca ne mozez dobiti niti na kopnu posao, za onih smijesnih 1600 kn, eto potratio sam vrijeme na glupi fax kostao me zivaca i novaca i sto mi ostaje, nego na brod.

e moj prijatelju,da ti svevisnji da se ukrcas cim prije tako da mozes sam sebi reci reci "glup li san" jerbo ocito ti ne dopire kad ti to kaze neko sa strane,pa cak i kad je dobronamjerno

Teska vremena, istina da nemam nista ali polozit cu, zaduzit cu se samo da krenem, koliko se vi pomorci zalili ali to je jedini posao u kojem se moze napredovati, u tom poslu vidi se napredak odes za 600$ pa doguras do 3000 kroz nekoliko godina i kad to ispolazez sve sto imas vidi se da si napredova, niti jedan pocetak nije lak, ili to ili se nadati poslu na kopnu za max 6000 kn i tako potratiti zivot...samo da ironija i nesreca bud veca ne mozez dobiti niti na kopnu posao, za onih smijesnih 1600 kn, eto potratio sam vrijeme na glupi fax kostao me zivaca i novaca i sto mi ostaje, nego na brod.

U redu..nadam se da ćes dostići sve Å¡ta si zacrtao..sve to vuče jedno za drugim znaÅ¡..nije ni na brodovima sjajno i bajno.
Faks ti može samo pomoći, a ne odmoći koliko god mislio da je traćenje vremena...neznam Å¡ta si zavrÅ¡io,nadam se neÅ¡to tehničko, a ne ekonomiju. Ti si se odlučija samo na kruzere kao i mnogi Å¡ta su,pa su tu potratili vrijeme čekajući. Danas kad se dođe do ukrcaja za kadeta,pa to je feÅ¡ta. Kreni pa vidi,javi se kad se budeÅ¡ ukrcavao.

U redu..nadam se da ćes dostići sve Å¡ta si zacrtao..sve to vuče jedno za drugim znaÅ¡..nije ni na brodovima sjajno i bajno.
Faks ti može samo pomoći, a ne odmoći koliko god mislio da je traćenje vremena...neznam Å¡ta si zavrÅ¡io,nadam se neÅ¡to tehničko, a ne ekonomiju. Ti si se odlučija samo na kruzere kao i mnogi Å¡ta su,pa su tu potratili vrijeme čekajući. Danas kad se dođe do ukrcaja za kadeta,pa to je feÅ¡ta. Kreni pa vidi,javi se kad se budeÅ¡ ukrcavao.

Sad kad sam prosurfao vidim da nisan jedini koji je sanjario, ne kazem da je lako, raditi taj posao, barem pokusati da kasnije sebi ne brojim u bradu, zavrsio sam promet ali cestovni, sa tim bi se moglo u neku luku ali prije ces dobiti na lotu dva puta, nego posao u luci..tako da nema sanse sa tim da ista trazim, nego krenuti bilo gdje u ovom poslu, mozes se nadati da ce biti, barem kroz godinu dana, jer ipak se pojavi potraznja negdje, pa mozda ti se posreci dok u ovim drzavnim firmama i lokalnoj samoupravi, sve diktira politika i uzimaju se clanovi stranaka koje su na vlasti i oni su sposobni, pametni, uspjesni itd...e ja im se klanjat necu, pa makar po moru trazio srecu...

oj

oj

evo ovako posla san previse molbi jeli moze koji stariji pomorac pogledat moc cv i cl i aplikaciju nadam se da sam debil i da sam to debilno napiso...jer je pervise vrimena proslo hvala unaprid!!!

Alo ekipa pomagajte evo ovako sibam aplikacije i mailove na sve strane , velik broj je iza mene al nazalost
teska vrimena pa se nema posla pa eto molim starije iskusnije kolege koji imaju 2min vrimena da mi sibnu neke adrese ili mailove. znaci sve prolazi od stranica sa popisom pojedinih kompanija do crew agencija. Srdacan pozdrav Unaprijed Hvala.
Molim da adrese kopirate tu,na PM ili na
p.s. adrese koje su vec na forumu netrebate stavljat posto sam kontaktirao iste. :uzdravlje

Last edited:
Back