Asistent struje domaca kompanija

Shaby

New member
Pozdravljam vas!
Imam jednu nedoumicu,pa ako mi mozete pomoc?!
ZavrÅ¡ija sam visu za brodskog elektroničara na pomorskom faksu u Splitu.
Moguce je da se ukrcam na jednu nasu domacu kompaniju, ali bi iÅ¡ao kao mazac prvih 6 mjeseci da odradim asistenturu. I dali bi ja nakon toga dobio brevet brodskog elektricara/elektronicara koji bi bio važeći po STCW-u ili se treba ici nakon toga na neki tecaj?!
Ispricavam se ako mozda tema nije na pravom mjestu.
Unaprijed zahvaljujem!:)

Bitno ti je samo sta ce ti pisat u matrikuli. A posto je nasa kompanija tako bi te tribali i prijavit.
Znaci u matrikuli ti triba bit da si ukrcan ka asistent da bi posli moga izvadit brevet.
Sta se tice STCW kod nas breveti za elektricara ili elektronicara nisu po STCW. :udriglavom
Potrazi malo po forumu bilo je vec nesto na tu temu.

Zivija

Čemu onda taj brevet ako ga se priznaje samo u RH?

Recite mi da li je istina kao Å¡ta san neÅ¡to načua da bi posli nove godine valjda asistenti struje takoder trebali odraditi 12 mjeseci asistenture te polagat klasu ka i strojari? Jel to nekakva izmiÅ¡ljotina ili?

Čemu onda taj brevet ako ga se priznaje samo u RH?

Recite mi da li je istina kao Å¡ta san neÅ¡to načua da bi posli nove godine valjda asistenti struje takoder trebali odraditi 12 mjeseci asistenture te polagat klasu ka i strojari? Jel to nekakva izmiÅ¡ljotina ili?

Pod pojmom pretrazivanja ukucati:Manila amendments(misli se na STCW konvenciju ).Na nekoj od stranica koje se kao rezultat prethodne akcije izlistaju pronaci opise promjena/dopuna. Odgovor na vase pitanje ce te dobiti citanjem sa razumijevanjem.
I da nije, izmisljotina.
No da se ne ponavljam Manila amendments.....

To ti je papir eto samo da neÅ¡to imaÅ¡. Točno je Å¡to kaže ElectricalA, nije izmiÅ¡ljotina.
Prije si imao školu za struju,pa kada si završio svi su se gurali na brod i nije bilo po STCW-u kao oficiri palube i makine.
Sada do 2017 svi struje po ovom novom bi trebali imati brevet po STCW-u.
Sada treba malo pogledat,kako će biti sa ljudima koji su godinama radili kao struje na brodu.
Pročitao sam negdje na forumu da ako imaÅ¡ određeni period odrađen na brodu moći ćeÅ¡ dignut brevet ETO-a.
Ili položit neku razliku ispita. Nisam siguran, tražio sam to na papiru nekom službenom na netu. Ali nisam našao ništa.

Back