marindedic
New member
Jeli ima itko tko je nedavno polaga da mi kaže otprilike sta ce pitat, jeli cjepidlace puno ? ( u Splitu)
Po zakonu bi trebali, a oce li ovisi o vidovitom Milanu...Priznaju li nasi advance oil koji je polozen u eu ?
Poslano sa mog SM-G930F
Opet zapelo sa nasom birokracijom.
Naime kazu da se nemoze na osnovu adv.oil braveta koji je izdan u EU dobiti hrvatski adv.oil ....
Malo cudno jer je na bravetu iz skotske sve jasno napisano ali kazu da ne ide.
Dalje se ne isplati ni pitati jer iz ministarstva ce znati jos manje.
Poslano sa mog SM-G930F
Svi traze bravet od drzave iz koje dolazis ..... npr ako treba izdati bahama ili neki drugi adv oil onda moras imati hrvatski...Nerazumijem...ako si radio advanced oil u skotskoj, pretpostavljam da te je firma poslala na njega, znaci da ti firma prizna taj brevet, sto ce ti uopce nas? Ides na brod sa njim, zaboli te za nas ako ti ne zele izdat. I druge firme ce ti priznat skotski ako je STCW.
Ovo gore je samo dio ... bravet je sa brojem i sa slikomCekaj, znaci ti imas tecaj, svjedodbu kursa, a nemas bas njihov brevet sa slikom? sto se tice breveta, jel mi mozes objasnit zasto je indijac samnom na brodu sa singapurskim COC, ne indijskim, drugi sa novo zelandskim, treci sa liberiskim, bio bosanac sa crnogorskim brevetima, srbin sa hr putovnicom i crnogorskim brevetima, sirijac sa hrvatskim brevetima i jos znam 100 slucajeva...znaci opet ponavljam meni nitko ne brani da ja odem u sloveniju, tamo zavrsim skolu, polozim sve njihove brevete i plovim s njima, kao sto sirijci i libijci dolaze u Ri na faks itd.