1 ukrcaj!

Dobar dan svima!
Ovako,poÅ¡to mi se bliži prvi ukrcaj,koji će se dogodit do kraja ove godine želio bih se raspitat par stvari.
Položeno imam sve Å¡to treba,ostalo mi joÅ¡ samo u 9 mjesecu odlučit dal da idem kao frižiderista na kontejneraÅ¡a,ili kao asistent struje na tankera preko agencije globtik.Neznam gdje otic.Samo znam da je plača frižiderista 2500€,ali mi za prvi put stvarno nisu bitni novci.ZavrÅ¡io sam,odnosno ostao mi je zavrÅ¡ni za obranit početkom 7 mjeseca na Pomorskom fakultetu u Rijeci, smjer Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu.Moje prvo pitanje bi bilo kakva je ta agencija globtik,kako se krecu place za asistente(znam da nije lijepo pitat,al bi mi svaka informacija dobro doÅ¡la)?
Drugo pitanje je sasvim glupo,ali ga moram postavit.Ionako sam zavrÅ¡io elektro-tehničku Å¡kolu,taj fakultet u Rijeci,znanje mi nije baÅ¡ neÅ¡to.Mislim znam Å¡to je multimetar(sluzit se s njim) i općenito neÅ¡to o stvarima poput generatora,istosmjerne struje,i takve stvari.Problem je Å¡to u praksi nitko nikad nije s nama niÅ¡ta radio,sve knjiga, bubanje i razumijevanje.Å to s praksom na brodu,poÅ¡to ce mi sve tamo bit novo.Da budemo na čistom sve sam ja uredno zavrÅ¡io u roku,ali nisam neki lumen.Zanima me vaÅ¡e miÅ¡ljenje Å¡to biste odabrali.Sve dodatne informacije bi mi dobro doÅ¡le,poÅ¡to se bliži taj brod i to more sve sam nervozniji. .Eto ja sam prvi valjda koji nema problema s ukrcajem,nego biranjem Å¡to je bolje.Nadam se bar jednom pravom odgovoru

Dobar dan svima!
Ovako,poÅ¡to mi se bliži prvi ukrcaj,koji će se dogodit do kraja ove godine želio bih se raspitat par stvari.
Položeno imam sve Å¡to treba,ostalo mi joÅ¡ samo u 9 mjesecu odlučit dal da idem kao frižiderista na kontejneraÅ¡a,ili kao asistent struje na tankera preko agencije globtik.Neznam gdje otic.Samo znam da je plača frižiderista 2500€,ali mi za prvi put stvarno nisu bitni novci.ZavrÅ¡io sam,odnosno ostao mi je zavrÅ¡ni za obranit početkom 7 mjeseca na Pomorskom fakultetu u Rijeci, smjer Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu.Moje prvo pitanje bi bilo kakva je ta agencija globtik,kako se krecu place za asistente(znam da nije lijepo pitat,al bi mi svaka informacija dobro doÅ¡la)?
Drugo pitanje je sasvim glupo,ali ga moram postavit.Ionako sam zavrÅ¡io elektro-tehničku Å¡kolu,taj fakultet u Rijeci,znanje mi nije baÅ¡ neÅ¡to.Mislim znam Å¡to je multimetar(sluzit se s njim) i općenito neÅ¡to o stvarima poput generatora,istosmjerne struje,i takve stvari.Problem je Å¡to u praksi nitko nikad nije s nama niÅ¡ta radio,sve knjiga, bubanje i razumijevanje.Å to s praksom na brodu,poÅ¡to ce mi sve tamo bit novo.Da budemo na čistom sve sam ja uredno zavrÅ¡io u roku,ali nisam neki lumen.Zanima me vaÅ¡e miÅ¡ljenje Å¡to biste odabrali.Sve dodatne informacije bi mi dobro doÅ¡le,poÅ¡to se bliži taj brod i to more sve sam nervozniji. .Eto ja sam prvi valjda koji nema problema s ukrcajem,nego biranjem Å¡to je bolje.Nadam se bar jednom pravom odgovoru

pozdrav kolega,Å¡ta se tiče znanja nemaÅ¡ se Å¡ta brinut,ako imaÅ¡ volje sve se da naučit. samo pokaži volju,pitaj struju Å¡ta god te bude zanimalo,bez ustručavanja. poslije posla (ili za vrijeme posla kad nemaÅ¡ Å¡ta radit) manuale u ruke,čitaj o principima rada,proučavaj sheme i nemaÅ¡ brige. nisam ni ja imao nekog praktičnog iskustva jer sam zavrÅ¡io isti fax ko i ti,ali sam pokazao volju za učenjem i nakon nekog vremena već sam sam obavljao neke poslove. najvažnije ti je da misliÅ¡ svojom glavom i da se znaÅ¡ snaći u nekim situacijama. Å¡ta se tiče odabira broda,da sam ja na tvome mjestu iÅ¡ao bi na tankera. manja je plaća na početku ali treba gledati dugoročno. to je moje miÅ¡ljenje.

Pozdrav

Nastojacu biti kratak i jasan s odgovorima

O firmi Globtik imas tu na forumu dosta napisano pa procitaj i donesi zakljucak kakva je on your own.

Sta se tice place pa neces potpisat nista a ni cekat posao za koji neznas koliko si placen. Nazovi Globtik i otvoreno pitaj kolika mi je placa za frizideristu a kolika za struju. i to je to

Sta se tice odluke di bi isa ja bih ti savjetovao posto si strujni fakultet zavrsio da ides na brod za ass.struje i da se tim putem kroz zivot boris. (to je samo moje misljenje).

I na kraju zadnje si ako se nevaram pitao je znanje. A moj prika kako ti je napisao Kire808 povise ako imas volju netribas brinut jer od asistenta niko ne ocekuje nikakvo znanje samo pitanja i VOLJU za nauciti i raditi

Zelim ti sricu koji god put odabrao i zapamti da se ti nemas cega bojati tj biti nervozan to je samo jedan novi pocetak u zivotu koji ce od tebe (ako se ostanes bavit pomorskim pozivom) napraviti muskarca malo brze nego sta bi napravio da si doma.

Jos jednom sritno

Puno hvala.
Nema druge,nego krenut i učit.
Javim se ja joÅ¡ sigurno koji dan prije mog polaska kad dođe na jesen,sigurno ce bit panike oko sitnica(siguran sam :) ).
Pozdrav!;)

Nikakvi frizideri i kontejnerasi
Tankeri i samo tankeri
Znaci ass struje na tankeru
Nije bitno jel globtik ili sta drugo
Bitno je stec iskustvo

Back