Ima li netko da navegava na njihovim brodovima ili zna ne??to o njima. Eto toliko.![]()
Ima li netko da navegava na njihovim brodovima ili zna ne??to o njima. Eto toliko.![]()
MSC dobro firma na kojoj prevladavaju Talijani mada mi Hrvati kazemo da MSC znaci
M-mafia
S-shipping
C-Croatia
Isto tako ugovori su dosta dugi i za oficire kao i za posadu. S menom na brodu je covik koji je bija u njih chief Electrical i jos je radia na novogranji njihovih brodi po brodogradilistima i nakon 12 godina je prisa na NCL jer mu je bolja placa i ugovor. ALi kaze da je zivot tamo nesporedivo bolji tjekom slobodnog vrimena.
Za oficire je ugovor 6 mjeseci + ????
Za posadu je 7-8 mjeseci + ????
zar tako još nešto ima posebno na putničkim brodovima
Natko Zrnčić PIČKIN Dim...
Na MSC cruisere se moglo stat i po godinu dana ako se tilo, place su bile dobre koliko ja znam ali dugi ugovori. Ne znam kako je sad ali na MSC naviga sve vise crnogoraca i njihovi kadeti i asistenti pa ih ima valjda i na cruiserima.
M-mafia, S-shipping, C-company![]()
Ima li kakva web adresa sa aplikacijom za MSC kruzere? imam frenda brodskog elektronicara/ elektricara, trazi posao na kruzerima za asistenta struje ili drugog elektricara (bez iskustva). Ako mi tko moze pomoci neka mi javi na pm. Hvala.
Ovdje kod nas ti traze na NCL-a....sad im valjda pocelo falit elektricara
Neka se javi u SSM 021/558-558 jer oni rade kontakt sa NCL-om a moze i pogledat na www.ncl.com,dolje u desnom kutu klik na 'career' onda na 'shipboard employment' i 'positions available'
Tamo mozes vidit koje pozicije traze.
Ako jos sta treba javi mi na P.M.
Hvala High Voltage, javit cu sto je bilo od toga..
E pa i niste bas u pravu, NCL u zadnje vrijeme ne uzima bas puno Elektricare.
Ponekad se ipak dogodi, nedavno su uzeli jednog Automationa Eng.-a jer je trebalo hitno popunit jednu rupu. Inace su mi rekli da im trenutno ne fali Elektricara (a meni ovdje falio jedan mjesec i po dana, ali ne zato sto nisu imali koga poslat nego iz drugih razloga, najvise zbog lose organizacije oko tog slucaja). Sad se i pojavljuje problem da ljudi zele produziti ugovor pa i time zatvaraju pozicije. Meni je ovdje jedan Amerikanac Elektricar odradio cijelih 6 mjeseci u komadu (a ugovor 12 tjedana).
A sto se tice MSC, Dalmos je spomenuo naseg prijatelja koji je tamo bio da ga ispravim ne 12 nego skoro 17 godina (ukljucujuci njihove cargo brodove) pa dosao ovdje. Ali da je tamo zivot bolji i lakse se izdrzi duze nego ovdje - to svakako.
Tako je Vuce sve sta si napisa je istina. A jebiga sta je nas Chief bija 17 godina ali sve u svemu bija je dosta
Koliko ja znam,a znam jer sam vidio,na nasu su oglasnu plocu stavili da im treba elektricara i nostroma i pitaju nasu preporuku za te ljude.
A u principu se slazem sa tobom Morski Vuk,pricao mi je Sean u Genovi za taj ugovor,zato je sad na 'ready list-u'....
Pozdrav svima sa beautifull Dawn-a
pozdrav,evo završavam fakultet na ljeto(nautika),pa me zanima kakve su sanse da se upadne di na putnicke kao kadet i jeli netko zna koja to firma priko beograda ukrcava na MSC
Ugovori na MSC-u:
makina i paluba 6 mjeseci (euro contract). dolarski ugovor je 9 mjeseci ali njega imaju uglavnom indonezani, madagaskar itd.
aha a jeli znate kakav kontak kome da se obratin
Da i ja budem koristan; otidji ma Maritime Conector, pa onda udji na forum koji vodi čovik iz Crne Gore, on ti je Kapetan na MSC, donedavno je rijesavao ukrcaj tamo ali imao je nekakvu obiteljsku tragediju pa je prestao s time ali je stavio broj od zene iz Beograda koja ukrcava tamo. A ako ti je to sve prekomplicirano, nazovi Bogdana u Sinj, mada po nekim pričama ljudi koji su njega kontaktirali nije bas da se trga krcati nase ljude. I on je navodno usao u priću kako je recesija i slična sranja ( BTW idealno vrijeme da opet počnu uzimati lovu za ukrcaj)
A evo i da ja budem malo od koristi kao Iguazu.Svi vi sto se mislite ukrcat priko Bogdana ostavite svaku nadu kuci posto doticni gospodin cini sve da nas je sta manje na firmi,ide logikom sta nas je manje to maje posla i papira za njega i tako vec zadnjih 15 godina ,ali se malo preracunao u racunici posto ga MSC agentica presisala u poslu i to debelo a pocela radit 5 godina posli njega ,i to vam sve govori TE GA POLAKO ALI SIGURNO GURA IZ POSLA. Takodjer iz Kotora ukrcava mislim da se preziva Capt:Bracocevic-vidi(pomorci.com),zasto to govorim posto znam por ljudi koji su apliocirali Bogdanu te su uredno odbiveni te su poslje aplicirali u Kotor i bili ukrcani na brod , pa se pitam ko je lud u cijeloj ovoj prici?Inace MSC odlicna firma za mladje pomorce koji tek pocinju posto su ugovori duzi.Za ukrcaj najbolje kaka preporuka i onda negine ukrcaj a ovo priko Bogdana je samo pretakanje iz supljeg u prazno.Nekada smo bili vecina i srz na toj firmi dok je bog po zemlji hoda a danas smo manjina,te velike zasluge za to idu doticnom agentu iz Sinja itd itd itd.Pozdrav svim pomorcima i glavu gore i samo naprid........
01.07.2009 Svi na prosvjed:Zena,dica , Otac(RIBAR),punica ,punac,ljubavnica ma svi na prosvjed nek se nas glas cuje ......
Hajduk zivi vjecnooooooooooo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)