Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 27 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/539

Tema: Ncl

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Ncl

Evo kad pisemo o putnickim brodima da napisen par rici i o NCL-u. Norwegian cruise line. je firma koja je prije zaposljavala samo tj pretezno skandinavce, danas zbog visokog standarda skandinavskih drzava zaposljava tj mogu slobodno reci zaposljavala je nase ljude. JEr od pocetka 2008 godine su donili odluku da se okrenu trzistu Paname,Poljske i Bugarske,te Ukrajine. Tako da nas Hrvata je bilo dolazilo u zadnje dvije godine dosta ali su rekli da nas ima dovoljno i da ne zele napraviti kao na Royala da ima previse jedna nacije. U jednu ruku dobro a u drugu i nije. Sta se tice firme ona je po meni jako dobra. Ugovori 10-10 tjedna i placa je za 1st engineera ( zavisi o senioritiu) oko 10000 dolara ali svake godine ide gori po 500 dolara najmanje. Sta se tice brodova pretezno su svi noviji a stari se prodaju. Cuja san od ljudi koji su tu dosli nedavno da je njih ode ukrca SSM. Ja san tu direktno pa neznam koja je prica kad se ide priko Bozica a neznam i kakav je status sada otkad su donili odluku da nas uzimaju samo u slucaju da nemaju koga iz gori navedenih zemalja. Skaninavaca ima jos uvik ali sve manje i manje i pretezno su na pozicijama kapa, barbe i slicno. Posto se dosta pricao ROyalu mogu reci da dosta ljudi s Royala s kojima se srecemo u luci svakodnevno pitaju da bi dosli ode (pogotovo sad kad je na Royala ukinulo senioriti) . Mislim da je prednost ove firme sta nema nikakve deracine kao s Talijanima( bar je takvo moje iskustvo s Princess linea) i ugovori su u sistemu 1-1 kao i na RCCL-a i Crystal cruisa. Eto nadam se da san objasnija ukratko kakva je situacia na NCL-u i cekam da vidim vase misljenje i nesto o vasim firmama.
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 03-25-2008 at 06:44 AM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Putnicki brodi- unutra i vanka

Evo malo slika s putnickih brodi. Nadam se i kojem komentaru a i ako ima koje pitanje slobodno pucajte. Prva slika je N. gem i druga je Gem. Onda je 3 slika pogled s bazena od posade na Carnival brode te 4 je kokpit mosta a 5 je control room.
    Attached Images Attached Images
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 03-25-2008 at 05:04 AM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Evo jos malo iznutra

1 slika je igranje baluna na palubi 14 ( to nam je umisto trcanja 3 puta tjedno)
    2 slika je prolaz izmedu motora 3 i 4
    3 slika je ulaz u spa ili salon za uljepsavanje ( paluba 12 )
    4 slika su putnicki krmeni liftovi

Eto nisan ima jos nekih ode slika da stavim. Mislin na restorane , kazaliste i slicno ali ima vrimena nije ni dobro sve stavit odjednom

Pozdrav
    Attached Images Attached Images
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 03-25-2008 at 05:18 AM

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Lijepo

Clan Posade orange avatar
    Datum registracije
    Jan 2008

Početno

Lijepo. Daj jos. I drugi isto!
    Pa vi ste ovdje kao na odmoru. Koliko kosta jedna sedmica na ovom brodu?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od orange Vidi poruku
    Lijepo. Daj jos. I drugi isto!
    Pa vi ste ovdje kao na odmoru. Koliko kosta jedna sedmica na ovom brodu?
    7 dana kosta od 700 dolara pa do 25000 dolara zavisi o kabini.

Makinista bartolito avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Paul Gauguin Cruises

Početno

nije lose,kod mene je od 4,700 do 25.400 za sedmicu plus letit iz US-a 9 ili 13 sati.Pa ko voli nek izvoli.

Clan Posade orange avatar
    Datum registracije
    Jan 2008

Početno

Bartolito, imas ti kaku fotku?

Makinista bartolito avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Paul Gauguin Cruises

Wink Fotka

Citiraj Prvotno napisano od orange Vidi poruku
    Bartolito, imas ti kaku fotku?
    imam,sve fotke su sa Tahitija jer fr.Polinesia je baza.Ubacicu nesto

edit by admin: ako netko jos nezna slike bartolitove moze vidit na http://www.pomorac.net/gallery

Kadet carlitoo avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

evo jedno pitanje opcenito za cruisere. da li se primaju kadeti na brod i ako da sta su njihova zaduzenja?tj ako je cetiri sata na mostu, sta radi ona druga cetiri? znam kako je na tankeru i bulku ali nisam imao priliku nikoga upoznati tko je radi kadeturu na putničkim brodovima..

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od carlitoo Vidi poruku
    evo jedno pitanje opcenito za cruisere. da li se primaju kadeti na brod i ako da sta su njihova zaduzenja?tj ako je cetiri sata na mostu, sta radi ona druga cetiri? znam kako je na tankeru i bulku ali nisam imao priliku nikoga upoznati tko je radi kadeturu na putničkim brodovima..
    Kod mene ti je doslo par kadeta iz Hravtske i to priko SSM-a ali neznad dali jos dolaze. Ali znan da im je triba bravet GMDSS i da su oni kadeturu vrsili kao 2nd officeri a to ti je ode u rangu 3rd engineera ali si u gvardiji s prvim palube ( koji je u rangu s 2nd engineerom) i samo njemu pomazes i stices iskustvo. Znan da je njima ugovor ode 6 miseci. A u gvardiji si dnevno 8 sati a ostatak radi sta oces. Fala bogu bar zanimacije ima.
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 03-26-2008 at 05:07 AM

Moderator - Master lise avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    ASM GmbH Co. KG

Početno

Citiraj Prvotno napisano od carlitoo Vidi poruku
    Javi se Bozicu u Zagrebu, agencija TA -Na. Krca kadete na putnicke (bar je do sada). Evo ti podaci...

TA-NA
    10 000 ZAGREB
    Pavla Hatza 28
    gosp. Ivan Bo?žić
    Tel: 01 4923 183
    Tel: 01 4923 254
    Fax: 01 4923 247
    Mob. 098/275-690
    e-mail: ta-na@zg.t-com.hr
    Nomen est omen...

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

ako mi moze dalmos odgovorit koje su nacionalnosti ovi sta rade na electro tehnical department. Jel ima nasih ljudi??? KAKAV JE TEST ZA ZAPOSLIT SE U NCL?? Kako izgleda razgovor za posao??

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od down22 Vidi poruku
    ako mi moze dalmos odgovorit koje su nacionalnosti ovi sta rade na electro tehnical department. Jel ima nasih ljudi??? KAKAV JE TEST ZA ZAPOSLIT SE U NCL?? Kako izgleda razgovor za posao??
    E Down evo vako. NA brodu su elektricari ili skandinavci ili nasi. U mene su ( govorin o oficirima naravno) ch.elec norvezin i 2 elektricar norvezin dok su automation eng. to ti je kao prvi struje on je nas i jos jedan drugi struje je nas. Za zaposlit se ponavljan da neznam jer san ja upao priko weba a imao sam intervjupriko telefona te sam isao u Svedsku na polaganje psiho testa. Sad ka sta san vec reka ukrcaje SSM ( ako jos uvik ukrcaje) i to je to. Pita san jednog tipa koji je s menom ode a ukrca se priko SSM-a i kaze da je imao samo test Engleskog jezika. Probaj se javit u SSM i reci da bi ti proba na NCL pa ces vidit sta ce ti reci. Nemas sta izgubit.

Kadet carlitoo avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

hvala dalmos i lise!

Moderator - Master lise avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    ASM GmbH Co. KG

Početno

Nista Carlito, mladim snagama treba uvijek pomoć (barem savijetom ako nikako drukcije) a oni će sami odabrati svoj put dalje...

Sretno i javi sta si na??o.

Dalmo??,
    na kojem si brodu sada, moj prijatelj ide na Norwegian Dawn (po 4 mj.).
    Nomen est omen...

strojar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    MSC

Početno

Evala,

Mo?že li mi ko reć kakav je ugovor na Carnivalu, koja je lova za terca? Jesu li gvardije, ima li owertime, kakvi se motori uglavnom susreću itd?

Fala in unaprid

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od FREND Vidi poruku
    Evala,

Mo?že li mi ko reć kakav je ugovor na Carnivalu, koja je lova za terca? Jesu li gvardije, ima li owertime, kakvi se motori uglavnom susreću itd?

Fala in unaprid

Ugovor 4-2 placa oko 3500 eura a neradis posli gvardije nista. Eto to staja znan.

Aeng
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    NCL

Početno Malo o ukrcaju preko SSM-a

Na NCL-u sam od srpnja 2006,odnosno četiri kompletna ugovora.Dosao sam preko SSM-a koji je bio samo posrednik.Procedura je izgledala ovako:

- telefonski test engleskog jezika

NCL dostavlja PIN i tel.broj (Amerika) SSM-u.Slijedite upute(na listu papira) koje ukratko opisuju sto se ocekuje od vas na testu, i izvrsavate ga(od kuce ne u agenciji).Test je kompjuterski,tako da imate ograniceno vrijeme za svaki odgovor.NCL salje rezultate SSM-u,te mi je nakon toga ugovoren termin interview-a (poziv iz NCL na moj kucni broj).

- telefonski interview za posao

Trajao je nekih 40-ak minuta,bez vecih upita o nekim detaljima vezanim za posao.Imao sam dojam da su samo orijentirani na psiholosku stranu (mada bez ociglednih pitanja tog tipa).Napominjem da sam imao prethodno iskustvo na kruzerima,pa mozda je i to neki od razloga.

- nakon svega

Dva-tri dana kasnije saznate jeste li zadovoljili ili ne,(NCL obavijestava SSM,a oni vas) te slijedi lijecnicki,potvrde o nekaznjavanju,prijevodi na engleski trazene dokumentacije te avionske karte.Karte osigurava NCL, stizu postom na adresu SSM-a,a ja sam ih samo podigao.

Dodatni trosak(SSM required), koji nije bio nuzan sto se NCL-a tice, je bio Marlins test engleskog jezika koji zaracunavaju, ako se sjecam dobro,negdje oko 130 kn.Sve toskove refundirate kad stignete na brod,te s tim nema problema.Ugovor potpisujete na brodu.

Tako je to izgledalo 2006,a je li se sto promijenilo u medjuvremenu ne bih znao pouzdano.Mislim da sada periodicki dolaze predstavnici NCL-a u SSM te su interview-i u?živo (kako mi je rečeno tamo).
    U tom periodu prije dvije godine je stiglo nas troje Hrvata na isti brod u razmaku od dvije sedmice (2 u stroj,jedan na palubu),s time da je prvi palube bio u Svedskoj na psiho testu.Jos neki nasi ljudi su u isto vrijeme ukrcani,takodjer preko SSM-a.

Nakon toga fleetwide poceli su dolaziti Ukrajinci,ove godine na moj brod i Bugari (sve stroj).Cini se da su jednostavno zaustavili ovo agencijsko popunjavanje iz Hrvatske,pa ako nasi i pristizu onda je to izravno preko Miami-a,ili za top pozicije.

Javna baza podataka (MAPS znati ce oni koji su na NCL-u) daje uvid u trenutno stanje po brodovima (po departmentima,radnim mjestima itd.) i raspored za naredne ugovore,te omogucuje da pratite sto se dogadja sirom flote.Da se primjetiti gore prethodno opisano(makar za deck i engine).

Evo to je ukratko kako je u mom slucaju izgledao ukrcaj na NCL.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ElectricalA Vidi poruku
    Na NCL-u sam od srpnja 2006,odnosno četiri kompletna ugovora.Dosao sam preko SSM-a koji je bio samo posrednik.Procedura je izgledala ovako:

- telefonski test engleskog jezika

NCL dostavlja PIN i tel.broj (Amerika) SSM-u.Slijedite upute(na listu papira) koje ukratko opisuju sto se ocekuje od vas na testu, i izvrsavate ga(od kuce ne u agenciji).Test je kompjuterski,tako da imate ograniceno vrijeme za svaki odgovor.NCL salje rezultate SSM-u,te mi je nakon toga ugovoren termin interview-a (poziv iz NCL na moj kucni broj).

- telefonski interview za posao

Trajao je nekih 40-ak minuta,bez vecih upita o nekim detaljima vezanim za posao.Imao sam dojam da su samo orijentirani na psiholosku stranu (mada bez ociglednih pitanja tog tipa).Napominjem da sam imao prethodno iskustvo na kruzerima,pa mozda je i to neki od razloga.

- nakon svega

Dva-tri dana kasnije saznate jeste li zadovoljili ili ne,(NCL obavijestava SSM,a oni vas) te slijedi lijecnicki,potvrde o nekaznjavanju,prijevodi na engleski trazene dokumentacije te avionske karte.Karte osigurava NCL, stizu postom na adresu SSM-a,a ja sam ih samo podigao.

Dodatni trosak(SSM required), koji nije bio nuzan sto se NCL-a tice, je bio Marlins test engleskog jezika koji zaracunavaju, ako se sjecam dobro,negdje oko 130 kn.Sve toskove refundirate kad stignete na brod,te s tim nema problema.Ugovor potpisujete na brodu.

Tako je to izgledalo 2006,a je li se sto promijenilo u medjuvremenu ne bih znao pouzdano.Mislim da sada periodicki dolaze predstavnici NCL-a u SSM te su interview-i u?živo (kako mi je rečeno tamo).
    U tom periodu prije dvije godine je stiglo nas troje Hrvata na isti brod u razmaku od dvije sedmice (2 u stroj,jedan na palubu),s time da je prvi palube bio u Svedskoj na psiho testu.Jos neki nasi ljudi su u isto vrijeme ukrcani,takodjer preko SSM-a.

Nakon toga fleetwide poceli su dolaziti Ukrajinci,ove godine na moj brod i Bugari (sve stroj).Cini se da su jednostavno zaustavili ovo agencijsko popunjavanje iz Hrvatske,pa ako nasi i pristizu onda je to izravno preko Miami-a,ili za top pozicije.

Javna baza podataka (MAPS znati ce oni koji su na NCL-u) daje uvid u trenutno stanje po brodovima (po departmentima,radnim mjestima itd.) i raspored za naredne ugovore,te omogucuje da pratite sto se dogadja sirom flote.Da se primjetiti gore prethodno opisano(makar za deck i engine).

Evo to je ukratko kako je u mom slucaju izgledao ukrcaj na NCL.

Ja jedino sta san isa direkt priko neta te jos uz to ima psiho test u Svedskoj.

Stranica 1 od 27 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •