Gulite kompire a ne pomorce !!!!
A šta je tu čudno?Eto vidite doklen je došlo!
Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...
a doslo je do toga da ne moze gore.Jednom rjecju prestrasno.Ovoga ce kapetana kao pravog sindikalistu koji se bori za prava svoje posade cim dojde doma pokusat vrbovat vodje SPH-e koji bi za hrvatskog pomorca ruke i noge dali.
trebalo bi doznat coviku ime.uglavnon , iako ne znan sve cinjenice , baren iz ovoga sto je objavljeno , svaka mu cast!!!
Svi smo mi samo broj,nema nezamjenjivih.
Covik je postupija prema vlastitoj savjesti,a vjerojatno je bija svjestan i posljedica.
Malo je takvih.Nadam se da ima 183 dana,a ljudi takvoga kalibra ce brzo naci novo misto pod kapom nebeskom.![]()
Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema
ja sam tu blizu , u west palm beachu. moram izvidit situaciju
Ovo je dobro šta se posada pobnunila.Jer ako se čovik več zalaga za njih i pod cijenu svoga otkaza uz takvu osobu treba stati i podržati ga maksimalno.
slazen se,malo je takvih,danas manje vise svi gledaju samo svoju guzicu
Nazalost!!!
Sve je to u redu.
Medjutin... covik bi mora i ranit svoju obitelj. Sad kad je barba dobi otkaz, ne znan oce li se njega kasnije sitit posada i poslat mu ca god, prezivi dok i kad najde drugi posal.
Otkaz?
Dobija otkaz?
Pa zasto?
Zato ca je master predstavnik owner-a, a ne sindikata - i onda ga je owner (employer) otira.
Naravno da to ni dobro.
I onda je rezultat bila pobuna....
Ovo ca san gore napisa ne zvuci dobro, jer triba se borit za prava pomoraca, ali konacni rezultat je da je barba dobi otkaz, da je izbija cili kazin, vlasti intervenirale i ko zna ca ce bit sa ostalimi i oce li im zaista svim smanjit placu.
tribalo je lipo da se najdu 2-3 pametna, i anonimno da lipo jave u ITF da im se kidaju place kontra ugovoru.
Dosli bi ovi iz ITF-a, brod bi malo bija detained, barba ne bi dobija otkaz, i svima bi ostale place.
Greska u koracima.
Ne bost se s rogatima.
Potpuno se sla?žem sa tobom!Ali ipak mislim ako je netko u ovom slučaju kapetan stao uz posadu pod rizik svog otkaza da bi bija red i od posade da budu maksimalno uz kapetana koliko je god to moguće!!
A to ??ta ka?že?? ne valja se s rogatima bosti u pravu si,a ovi su sigurno mislili da če sve to ispasti drugačije nego kako je ispalo!!![]()
Posada je bila uz barbu, ocito.
Ali barba je doma sad.
A sad triba naci posal. A s takovom reputacijom, more mu bit i ne tako lako i ne tako brzo.
Recimo, da si ti crew menager, ili owner: bili uzeja barbu koji se zakacija zbog posade i place s prethdnin poslodavcem?
Poslidice mogu bit dugorocne.
Da je nazva itf soto-voce. Sve bi risija, bez problema.
A posli lako bi prominija kompaniju bez mrlje na karijeri....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)