Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/94

Tema: Pekari

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno Pekari

Dobro ima li tko da mi s sigurno??ću mo?že reć jeli taj RCL ima pekare na brodu ili ne...

Imam lika s 20 godina iskustva i najboljim pogačama Balkana.
    10 godina bakery owner
    8 godina Chief Pekar u velikoj pekari
    2 godine Internacionalnog iskustva
    2 nagrade ( Najbolje poslovanje maloga obrta 2007 i Najbolje pogače po izboru Hrvatskog sindikata pekara za 2006tu ).

Zanima ga ukrcaj na kruzera radi ?životne avanture u svojstvu pekara ili Chief pekara ( ne da mu neki tamo amateri pizde kako raditi kruv ). Ako tko zna kolika je plaća bilo bi dobro da se iznese ali nije to toliko ba?? va?žno. Ne vjerujem da jedan kruzer mo?že goste prve klase puniti onim smećem iz kese a ne vrhunskim kruvom made by Ba??o.

Post je ozbiljan i molim da se ne bri??e.
    Ukoliko RC nema pekare jel' znate koja firma ima ?
    Gospodin će se dati u polaganje D2 čim se skupi malo informacija
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

...ima pekara ali su to vecinom filipi koji rade za nekih 1000$....tako da se nece usrecit hehe...
    Od mora do mora...

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    ...ima pekara ali su to vecinom filipi koji rade za nekih 1000$....tako da se nece usrecit hehe...
    Filipima je u kulturi da rade kruh već tisućljećima.
    Nema problema oko plaće , upravo je prodao pekaru i sad ladi jaja do daljnjega.. i 1000$ je dobro.

Sad me zanima hijerarhija jedne pekare. Jel postoji netko tko je šef tim pustim filipima ili je filip šef filipima. Ovaj neće prihvatiti da mu kao jednome profesionalcu i osobi s 20to godišnjim isusktvom šefuje neka budala koja ne zna šta je kvas.. Raspitat ćemo se u Uspinjače oni krcaju posadu na kruzere ali za sada dolazi u obzir samo za šefa pekare ili samostalnog pekara ( bez šefa , na normu )..

Kad mu vide CV koji spremamo ima da mu daju i oficirski status. Najbolje pogače su to daleko što ih on radi , nema problema oko radnoga vremena jer inače radi 362 dana u godini..

Ako jedan gospodin koji je na manifestacijama kruva osvajao medalje uz divljenje taznih magova iz pekarske industrije ne može postati voditelj pekare na kruzeru ne znam tko može.. u krajnjem slučaju neka bude pekar pa da filipi nauče kako se to radi..

Ako Hrvati imaju pomorsku tradiciju onda imaju i pekari. Još ako spomenem da je staž ( kadeturu ) odradio s nadaleko poznatim Halibijem ( otac moderne pekarske industrije ) onda vam je jasno zašto je u svome poslu jedan od najboljih.. A onoga trena kad mi dopizdi spajati žice i ja ću se dati u pekariju.

Mislim da Pekarija na kruzeru nije zastupljena u onolikoj mjeri koliko bi trebala jer bi Pekara trebala biti odmah iza palube i stroja.. daleko prije kazina , hotela , sauna , salona... Što ima ljepše nego u gvardiji u sate kasne glođati bureke masne..

Naravno za bureke postoji drugi vanjski suradnik ovoga pekara a ukoliko se na kruzeru iskaže interes za to plemenito jele očekujem da će Gala vrlo brzo Bašinim stopama.. jer oni jedan bez drugoga ne mogu , međusosbno se nadopunjavaju..

OK ?

Jel ima tko kakvu informaciju o kakvim pećima se radi ?
    Koliko pekara obično ima ?
    Što je u opisu pekara ( postoji li specijalizacija - krafne - štruce - pogače ... )
    I naravno hijerarhija jedne pekare...

Opet kažem , post je ozbiljan i molim da se ne briše..
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 12:31 PM
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

2 off cepo avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    RCCL

Početno

Kod mene na brodu nije bia niti jedan europljanin u kuhinji osim glavnog kuhara,tako da sumnjam da ce upast
    Kad san tia nisan smia kad san moga nisan tia..

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cepo Vidi poruku
    Kod mene na brodu nije bia niti jedan europljanin u kuhinji osim glavnog kuhara,tako da sumnjam da ce upast

Koja si ti firma ?

I ja očekujem da će u početku biti jako teško ali s obzirom na talent i iskustvo koje gospodin ima mislim da nema te kompanije koja mu nakon prvoga ugovora ( ma šta ugovora , prvih tjedan dana ) neće ponuditi mjesto šefa pekare i permanent plaću.

Opet napominjem ovaj ne planira to raditi za stalno , samo da vidi malo svita i proživi kasnu mladost.

Uostalom , kad mu CV napišemo da je bolovao od raka pluća ( što je istina ) zbog prekomjernog udisanja kancerogenih čestica brašna i da mu je upravo ljubav prema kruvu ( pogačama ) ta koja ga je vratila iz mrtvih i nakon nepunih 2 mjeseca od operacije vratila pred peć.

Kako vidite radi se o jako ozbiljnom čovjeku koji nema predrasuda prema nikome pa tako ni prema Filipincima , ukoliko znate da neka firma prima pekare molim da mi javite na PM, jer ipak je riječ o gospodinu koji je svojim imenom u pekarskoj branši zaslužio svoj nadimak - Dida Kvas.

Bez obzira na to što našoj posadi nema mjesta na brodovima o kojima pričaš mislim da će svaka normalna firma za istu plaću prije uzeti njega nego bilo kojega Filipa ( svaka čast Filipima ) ali ovdje se radi o istinskom profesionalcu i ocu mnogih naraštaja pekara.

Prilika je ono što tražimo. Nakon pružene prilike ukoliko firma ne otvorit centar za obuku pekara s njim kao glavinm učiteljom i predavačem praktičnog djela nastave ja ću matrikulu bacit u Jadro. Isto tako očekujem da će navedena firma u roku od mjesec dana maximalno na svoj web site staviti sliku gospodina Baše u bjeloj kuti s lopatom u ruci uz natpis - Cruise with us , we have the best bread

Zna li tko kakve su kontrole pušenja u pekarama. Jer izvlačiti kruh iz peći s i bez cigarete u ustima nije isti doživljaj i feeling.

Zna li tko jeli pekara ima svoj tank - evaporator - sterilizer jer je voda sama po sebi jako bitan sastojak kruva...

I upamtite. Nestat će i broda i stroja , i kuverte i barbe ali kruv će se uvijek jesti..

Sav info je dobrodošao.

Hvala
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 12:50 PM

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Bilicu okani se hasisa....imati ces problema na pregledu
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku
    Bilicu okani se hasisa....imati ces problema na pregledu
    Ja sam već 3 puta izjavio i ponavljam radi se o vrlo ozbiljnoj temi. Ukoliko ti misliš da su samo strojari i palubari dostojni biti na brodu ne znam što da učinim osim da raskinem virtualno prijateljstvo koje imamo.

Očekujen normalan savjet i priče iz prve ruke. Momci koji su na kruzerima neka malo popričaju s pekarima pa će viditi da su , ispod tvrde kože i progorjelih ruku to osobe s osjećajima,potrebama i dobrotom kao i većina nas ovdje.

Nema veze što se ovde radi o pekaru a mi na forumu nemamo nijednoga pekara , pitanje je samo koliko smo mi spremni pomoći , koliko smo spremni otvoriti naša srca novim ljudima i novim zanimanjima , koliko smo spremni razumjeti različitosti i koliko zbilja cjenimo ljude koji nam na stol stavljaju ono što svaki dan jedemo - kruv.

Najlakše je šutiti , ali zašto se ne , ukoliko već imamo internete na kruzerima i veći broj članova od tamo , ne spustati se u pekaru i pokupiti informacije iz prve ruke.. jer jednoga dana kad budete svojim sinovima , unučadima pričali o ovome.. hoćete li spustati pogled i sjetiti se kako niste pomogli jednom od najvećih , kako ste bili sebični.. ili ćete s ponosom pogledati sina / unuka u oči i reći mu kako ste upravo vi bili dio stvaranja povjesti , dio stvaranja novoga napretka i novih sudbina.. da ste upravo vi zaslužni za promjenu koja je obilježila život jednoga maloga čovjeka.. pekara iz ulice..

Hvala na infu
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 01:23 PM

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Bilicu imas moju podr??ku.Taklvi su nam ljudi potrebni.
    Bolje tvrdi ...ac neko tvrdi kruh.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od guc Vidi poruku
    Bilicu imas moju podršku.Taklvi su nam ljudi potrebni.
    Bolje tvrdi ...ac neko tvrdi kruh.
    Hvala ti prijatelju

Potražiti ću i od Sindikata pomoraca da podrži moj plan - Hrvatski pekar za svjetski uspijeh

s obzirom da se ovdje radi o jako velikom potenciju nadam se i da će investitori s foruma prepoznati moj plan i program te uvesti nešto što će promjeniti cijelu Cruise industriju..

Savjeti i informacije dobrodošli.
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 02:30 PM

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bilich Vidi poruku
    Dobro ima li tko da mi s sigurno??ću mo?že reć jeli taj RCL ima pekare na brodu ili ne...

Imam lika s 20 godina iskustva i najboljim pogačama Balkana.
    10 godina bakery owner
    8 godina Chief Pekar u velikoj pekari
    2 godine Internacionalnog iskustva
    2 nagrade ( Najbolje poslovanje maloga obrta 2007 i Najbolje pogače po izboru Hrvatskog sindikata pekara za 2006tu ).

Zanima ga ukrcaj na kruzera radi ?životne avanture u svojstvu pekara ili Chief pekara ( ne da mu neki tamo amateri pizde kako raditi kruv ). Ako tko zna kolika je plaća bilo bi dobro da se iznese ali nije to toliko ba?? va?žno. Ne vjerujem da jedan kruzer mo?že goste prve klase puniti onim smećem iz kese a ne vrhunskim kruvom made by Ba??o.

Post je ozbiljan i molim da se ne bri??e.
    Ukoliko RC nema pekare jel' znate koja firma ima ?
    Gospodin će se dati u polaganje D2 čim se skupi malo informacija

ovo vrlo lijepo zvuci ..".Zanima ga ukrcaj na kruzera radi ?životne avanture u svojstvu pekara ili Chief pekara"..mislim da bi mu bilo bolje i zanimljivije biriti fotograf na cruisru ..ovo pekar ...nije trend dok ima gotovih smrznutih lako dizajucih proizvoda pod izrekom kao iz nonine peknjice ..btw..pogace ne prolaze ali peciva svih oblika i velicina idu normalno uz kruh...ja neznam i jednog hrvata pekara na carnivalu .... no neka pokusa ...
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "
    Samo ljudi koje voliš - mogu ti učiniti život nepodnošljivim

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od emerik Vidi poruku
    ovo vrlo lijepo zvuci ..".Zanima ga ukrcaj na kruzera radi životne avanture u svojstvu pekara ili Chief pekara"..mislim da bi mu bilo bolje i zanimljivije biriti fotograf na cruisru ..ovo pekar ...nije trend dok ima gotovih smrznutih lako dizajucih proizvoda pod izrekom kao iz nonine peknjice ..btw..pogace ne prolaze ali peciva svih oblika i velicina idu normalno uz kruh...ja neznam i jednog hrvata pekara na carnivalu .... no neka pokusa ...
    Dragi Kolega

Jel tebi ikad na pamet palo da jednome Barbi koji traže posao kažeš da ide za fotografa ? Ili jednome Kapu da ide za timunjera. Ovde se ne radi samo o pekaru. Ovde se radi o pekarskom magu , utemeljitelju udruge stručnjaka u pekarstvu. Čovjeku čiji se život vodi oko i za kruh i prateće proizvode. Znam da tvoj post nije zlonamjeran ni provokativan nego u najboljoj mjeri, ipak riječ je o čovjeku s 50 godina koji ne zna služiti ni običnim digitalnim aparatom a ne SLRovima..

Nadalje sama informacija da se na kruzeru kosrite dizajući proizvodu me jako rastužuje. Riječ je o proizvodima koji se ''štanacaju'' na traci bez ljudske ruke. Bez ljudske ruke kruv gubi jednu jaku dimenziju koja je u biti 4ti dio kruva.

Što se tiče pogača i štruca , navedeni gospodin zna raditi i radio je sve što ima veze s tijestom i što se peče u peći tako da mu nije problem naviknuti se na novi režim rada. Dal' je jednom paluabru problem naviknuti se na to da ne koristi Furuno VHF kad mu je na mostu Konsberg ili bilo što drugo. To su nijanse , profesionalac je profesionalac.

Hvala na savjetu ali ja mu nemogu predložiti da ide raditi kao fotograf jer bi to bilo kao da Messiu kažem da ide raditi u Bauhausa.

U tijeku smo sastavljanja CV-a koji izgleda nadrealno nakon čega ćemo stupiti u kontakt s agencijama i kompanijama. Jedna od referenca biti će preporuka udruge hrvatskih stručnjaka u pekarstvu s napomenom da se radi o vjerovatno najboljem pekaru u zadnjih 20 tak godina na ovim prostorima..

Nadajmo se svi skupa da će ovo otvoriti jednu novu dimenziju u pomorstvu i da će hrvatski pomorci koji su već poznati kao dobri pomorci postati isto tako poznati kao najbolji pekari na kruzerima.. Mislim da se ne varam kad kažem da upravu o pekarima ( kojih imamo tko zna koliko visokoobučenih i talentriranih ) leži enorman potencijal koji može probuditi pomalo zamrlo hrvatsko pomorstvo i postati kolut zamašnjak povratu hrvatske posade na svjetska mora..

ovom prilikom zahvaljujem se svima na sadašnjim i budućim informacijama , zahvaljujem se onima koji su stali uz svoju braću , onima koji se nisu predali i odjebali topic čim su vidjeli naziv , onima koji znaju da pekarstvo nije lagan ali da je srčan i s ljubavlju rađen posao.. možete biti ponosni , a vaša djeca / obitelj / rodbina može s ponosom govoriti o vama kao o jednome od zupčanika koji pokreću veliki stroj. Stroj koji vraća hrvatsku posadu na more , stroj koji otvara granice , stroj koji plovi tam gdje nijedan pekar do sada nije plovio.. Stroj prijateljstva , ljubavi , sloge.. Stroj svih nas.. Stroj Hrvatskog zajedništva..

Hvala vam draga braćo i puno sreće vam želim..
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 05:14 PM

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Evo valjda će neko od kruzer boysa stvarno više i otić i povirit do tog departmenta i tako pripomoć mladu i perspektivnu crewing agenciju "Prančiok" od koje je dosad zaista bilo samo opće koristi. Znan to, a i usudit ću se reć, da bi Dalmoš to prvi i posve samoinicijativno napravija, ali je on sad u potpuno drugin vodama i doslovno i metaforički. Ako ima ko sa staff privilegijama ko smi skitat po brodu samo neka javi, jer triba se za svoga pekara i pogurat malo. Osobno mislin da Bilichev prika bez obzira na plaću ima dobru perspektivu sa Pinoyima, a pošto je u pitanju druga mladost možda i promijeni destinaciju, oko Manile ima sjajnih i jeftinih imanja. Ako se pametno priženiš cila familija ti budno pazi na to i sva perad te uvik dočeka na broju, ka jednon mon priki iz sela.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Neki se ovdje zajebaju ali dobro. Ne znaju oni kako je zagrcat se bra??nom , čupat kruv sav u znoju , shvatit da ti je nestalo kvasa prije zadnje ture pogača...

Nije ni va?žno.. Ako ima tko da zna neka javi a ja sam u kontaktu s mnogim renominarim cruise firmama i vidit ćemo kako će se rasplesti ova situacija.. ali samo da znate.. ovo je nova zora Hrvatskog pomorstva.. TORA TORA TORA !

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2011

Početno

U pekari ima da spava, jede, radi i sve ostalo...
    Svetlo dana nece videti jer pekara nema prozore, a da napolje izadje to neka zaboravi.
    I da, neki Rasta Man ce da mu bude sef.

Vece sanse ima da bude Sous Chef.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dunavac Vidi poruku
    U pekari ima da spava, jede, radi i sve ostalo...
    Svetlo dana nece videti jer pekara nema prozore, a da napolje izadje to neka zaboravi.
    I da, neki Rasta Man ce da mu bude sef.

Vece sanse ima da bude Sous Chef.
    A kad to inače pekar vidi svjetlo dana ?
    Jel' to uvreda ili ??ta ?

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Jedno pitanje, koji su tom knezu pekara kreativni interesi i dosezi? Npr. bili moga ispeć dobar kruv i ostalo od riže? Ja tražin takvoga meštra i ako mi može to napravit onda je moj igrač sto posto.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2011

Početno

Jel' to uvreda ili ??ta ?

Ma kakva uvreda! Rade i dan i noc, nemaju vremena ni za sta.
    Kazete da bi hteo da se malo provodi i da putuje?
    Kao pekar bas i nema sanse za to.

C/E`s land support kejt avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

meni se sve cini da ovdje nije rijec ni o brasnu tip 550 bijelo glatko... a ni tip 400 bijelo ostro... boja, cini se, odgovara... a i dize... bez kvasa...

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

pa stara pekarska pjesma ka?že "...te je boje radost moja, / tvoje lice, dusa, tijelo / sve je bijelo, bijelo..."

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dunavac Vidi poruku
    Jel' to uvreda ili šta ?

Ma kakva uvreda! Rade i dan i noc, nemaju vremena ni za sta.
    Kazete da bi hteo da se malo provodi i da putuje?
    Kao pekar bas i nema sanse za to.
    Nisam ja rekao da bi on htio da se provodi i putuje. Pričam o liku koji je najveća Manga u pekarskim krugovima. Ima on dovoljno love za putovanja. Liku je do životne avanture a raditi kao pekar na kruzeru je sigurno avantura.

Pekar radi dan i noć i na kopnu te nema vremena za ništa a gospodin o kojemu se radi je i u tome režimu rada od sebe stvorio ime jako poznato svima koji imaju veze s kruhom i slasticama.

Jesam li napomenuo da je isti bio pekar i za vrijeme rata na prvim crtama ? Gdje god bi se zarobila kakva pekara istu večer bi ju on stavljao u pogon i radio štruce na kojima su stasale genracije Hr.Vojske..

Molim bez provokacija , pomozite čovjeku

Iz Cv-a. Samo dio da se vidi o kakvom se Magu radi.

Work experiance:

04.1990 - 05.1991 - Apprentice in one of first Croatian private bakeries.

05.1991 - 09.1992 - Baker in midlle size Bakery ( Making all kinds of bread )

09.1992 - 09.1995 - Baker in Croatian Army. Two years experiance as leader of
    bakery regiment ( 12 people )

11.1995 - 02.1998 - Chief Baker in one of Croatian largest bakeries

03.1998 - 08.2010 - Owner of midlle size bakery. Owner of best small business
    by choise of Croatian baker union and best Bread awards by choise
    of Croatian bread expertise
    Posljednje uređivanje od Bilich : 09-17-2011 at 08:16 PM

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •