Poštovani,
Tijekom ovih zadnjih godinu dana nakon prvog priručnika za kapetanski ispit, a sad evo i drugog priručnika za trećeg časnika palube kojeg sam napravila na temelju zamolbe kadeta koji imaju slabije predznanje iz stručnih navigacijskih predmeta ili spletom okolnosti nisu mogli tijekom kadeture pripremiti se za ispit, radila sam usporedno i na efektivnom rješavanju svih ispitnih zadataka ikad, počevši sa kapetanijom Šibenik, brodovima Sava i Korana, a uskoro slijede i svi ostali brodovi. Nažalost, dan je prekratak za obaviti sve poslove na dnevnom redu.
Ovdje objavljujem ono što trenutno imam spremno za kapetanski ispit:
STABILITET Zbirka ispitnih zadataka - Draft survey, brod Sava (link)
Zbirka ispitnih zadataka - RDS, brod Sava (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Even keel, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Samarica, kut nagiba, sa balastiranjem, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Samarica, kut nagiba, iskrcaj, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Summer line, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Summer line, druga verzija, brod Korana (link)
Sve su ispitni zadatci, neki su napravljeni na više načina (tj. da su zadane vrijednosti sa hrv. ili engl. oznakama, ili zaokruženi na 2,3 ili više decimala, što naravno mijenja konačno rješenje), pa vodite računa o tome.
I naravno, VAŽNA NAPOMENA, redovno vidim kandidate koji dolaze na ispit sa znanjem i sposobnošću da riješe svih 5 ispitnih zadataka, ali nažalost presporo. Potrebno je osim vježbanja rješavanja zadatka, vježbati i brzinu rješavanja.
PRIMJER JEDNE RJEŠENE GRUPE - u svrhu tempiranja (Morate biti sposobni rješiti cijelu grupu unutar 2,5 - 3 sata) LINK
NAVIGACIJA
Miješana loksodroma i ortodroma (2017)
Astronomska navigacija - godišnjak 2008
Mijene (razina, dubina, mogućnost ulaska u luku, ili prolaza ispod mosta)
USKORO
Klasični zadatci loksodrome i ortodrome
Ukoliko imate pitanja slobodno me kontaktirajte na marinapomorac@gmail.com.
Hvala svima na podršci, posebice pomorac.net i forumu gdje sam dobila dosta savjeta i pomoći u razvoju mog e-learning projekta Marinapomorac.
Tijekom ovih zadnjih godinu dana nakon prvog priručnika za kapetanski ispit, a sad evo i drugog priručnika za trećeg časnika palube kojeg sam napravila na temelju zamolbe kadeta koji imaju slabije predznanje iz stručnih navigacijskih predmeta ili spletom okolnosti nisu mogli tijekom kadeture pripremiti se za ispit, radila sam usporedno i na efektivnom rješavanju svih ispitnih zadataka ikad, počevši sa kapetanijom Šibenik, brodovima Sava i Korana, a uskoro slijede i svi ostali brodovi. Nažalost, dan je prekratak za obaviti sve poslove na dnevnom redu.
Ovdje objavljujem ono što trenutno imam spremno za kapetanski ispit:
STABILITET Zbirka ispitnih zadataka - Draft survey, brod Sava (link)
Zbirka ispitnih zadataka - RDS, brod Sava (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Even keel, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Samarica, kut nagiba, sa balastiranjem, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Samarica, kut nagiba, iskrcaj, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Summer line, brod Korana (link)
Zbirka ispitnih zadataka - Summer line, druga verzija, brod Korana (link)
Sve su ispitni zadatci, neki su napravljeni na više načina (tj. da su zadane vrijednosti sa hrv. ili engl. oznakama, ili zaokruženi na 2,3 ili više decimala, što naravno mijenja konačno rješenje), pa vodite računa o tome.
I naravno, VAŽNA NAPOMENA, redovno vidim kandidate koji dolaze na ispit sa znanjem i sposobnošću da riješe svih 5 ispitnih zadataka, ali nažalost presporo. Potrebno je osim vježbanja rješavanja zadatka, vježbati i brzinu rješavanja.
PRIMJER JEDNE RJEŠENE GRUPE - u svrhu tempiranja (Morate biti sposobni rješiti cijelu grupu unutar 2,5 - 3 sata) LINK
NAVIGACIJA
Miješana loksodroma i ortodroma (2017)
Astronomska navigacija - godišnjak 2008
Mijene (razina, dubina, mogućnost ulaska u luku, ili prolaza ispod mosta)
USKORO
Klasični zadatci loksodrome i ortodrome
Ukoliko imate pitanja slobodno me kontaktirajte na marinapomorac@gmail.com.
Hvala svima na podršci, posebice pomorac.net i forumu gdje sam dobila dosta savjeta i pomoći u razvoju mog e-learning projekta Marinapomorac.
Comment