Strano drzavljanstvo, strana matrikula? (pre asistenture)

filipps

New member
Zdravo ljudi,
imam prilike trazit HU drzavljanstvo a posle toga (valjda) i njihovu putovnicu. Koliko sam citao negde, to nema veze sa matrikulom. Onda je pitanje, dal se vredi zezati sa tim?

E sad, da li valja posle toga (ako se vec uzme putovnica- kao gradjanin EU) otici u Italiju i uzeti njihovu matrikulu i nju imati samo? Sa njom ici i onda ITA placati porez & ostale dadzbine?

I jos jedno pitanje, u vezi breveta.. bune me ti standardi. Da li ja mogu brevete poloziti u HU negde i dobiti to po STCW a da mi pisu u ITA matrikulu? i biti odmah ETO po novom?

sad pocinjem da skupljam papire, pa se nadamo..

Čini mi se besmisleno zezat se oko tog državljanstva ukoliko već imaÅ¡ Hr.
Nameti,porezi i ostala placanja vecinom su ti svugdi ista, tako da i nemaš potrebe komplicirat se s Talijanskom matrikulom.
Svi breveti koje polazes ili koje ćeÅ¡ polagat - u skladu su s STCW konvencijom, i jednostavno nema veze koju matrikulu imaÅ¡ jer su priznati svugdi u svitu.

Eh da ja imam Hr, verovatno ne bi ni razmisljao o tome.. ali nemam.

Dobro bar sada znam da su Hr breveti u redu i da je svejedno dal cu ih tu polagati ili negde..

A to za Talijasku matrikulu pitam zbog toga sto mislim da bi tada radio za Talijansku drzavu tj. da se vodim da radim u inostranstvu? Zar ne? Volio bi ja da radim i za Svicarsku, ali..

Back