Sigurnost na moru D.zec

nkomljenovic

Deck cadet
Da li postoje možda nekakve skripte iz kojih se može ta sigurnost naučiti bez da pritom Å¡trebaÅ¡ cilu knjigu?

Ako prof. Zec predaje i u Zadru, odnosno ako je na ispitu onda ti je knjiga najbolja opcija. Uostalom ne moras znati bas svaki detalj ali pismeni mu se sastoji od nekoliko pitanja koje dobijes na papiricu, a svako pitanje ti je zapravo naslov odnosno podnaslov iz njegove knjige, pa onda sibaj sa odgovorom od par stranica. Kad sam ja polagao, skoro nitko od nas nije imao manje od 3 pune A4 strane teksta. Takodjer, cim vise napises, manje te pita, tj. ako su odgovori relstivno kratki i sturi, onda ce ge puno vise pitati. Usmeni je odmah kako mu predas papir.

Tako je sve bilo kad sam ja to polagao prije 6. godina. Mozda je sad nesto i izmjenio ...

Sent from my GT-I9100

Ako prof. Zec predaje i u Zadru, odnosno ako je na ispitu onda ti je knjiga najbolja opcija. Uostalom ne moras znati bas svaki detalj ali pismeni mu se sastoji od nekoliko pitanja koje dobijes na papiricu, a svako pitanje ti je zapravo naslov odnosno podnaslov iz njegove knjige, pa onda sibaj sa odgovorom od par stranica. Kad sam ja polagao, skoro nitko od nas nije imao manje od 3 pune A4 strane teksta. Takodjer, cim vise napises, manje te pita, tj. ako su odgovori relstivno kratki i sturi, onda ce ge puno vise pitati. Usmeni je odmah kako mu predas papir.

Tako je sve bilo kad sam ja to polagao prije 6. godina. Mozda je sad nesto i izmjenio ...

Sent from my GT-I9100

a čula sam i ja o tome neÅ¡to, već sam preÅ¡la knjigu xxxx puta i joÅ¡ se nadam nekako skratiti to a opet da skratim na najbitnije... isto tako znam da SOLAS I MARPOL da to je najbitnije od konvencija i protupožarna zaÅ¡tita(koju navodno upila) a da se bar imam nekako fokusirati na neÅ¡to najbitnije iz te knjige,jer kako učim i pokuÅ¡avam to donekle u normali skratiti sve se nadovezuje jedno na drugo i ne ide nikako.. pa rekoh možda postoje neke skripte pa da uspoređujem i sl

Da li postoje možda nekakve skripte iz kojih se može ta sigurnost naučiti bez da pritom Å¡trebaÅ¡ cilu knjigu?

Da ti ovu upadicu vidi LakoÅ¡ vjerujem da bi tri dana davao ukore tipa - treba raditi, učiti.., i to.., i tako?!
Treba čitati najmanje tri puta, da bi se Å¡togod naučilo. BTW, koliko ima stranica ta knjiga koju si spomenula?!

Ima li barem 500 stranica?

;)

Da ti ovu upadicu vidi LakoÅ¡ vjerujem da bi tri dana davao ukore tipa - treba raditi, učiti.., i to.., i tako?!
Treba čitati najmanje tri puta, da bi se Å¡togod naučilo. BTW, koliko ima stranica ta knjiga koju si spomenula?!

Ima li barem 500 stranica?

;)

ma nema 500 ..ima oko 300 i neÅ¡to.. ma nije problem to čitati čitati,lako sad dok nas ne stisnu drugi predmeti,pa pokuÅ¡avam skupiti Å¡to viÅ¡e pa barem i neke smjernice,kad uzmen knjigu idem podcrtavati i učiti ubiti sve je bitno,ko će cilu knjigu naučiti... triba mi za to misec dana a da se pritom ne bavim drugim predmetima,jedino spaÅ¡avaju ove vježbe iz sigurnosti...ovo ka praktična nastava,vidiÅ¡,probaÅ¡..čujeÅ¡ i zapamtiÅ¡... a ona predavanja suhoparna,jedino Å¡to su prezentacije ajmo reći bile ok, puno je lakÅ¡e ovako kad ti vidiÅ¡ neke stvari i pokuÅ¡aÅ¡ nego ko tele buljiti u knjigu a nemožeÅ¡ si dočarati

da bi nesto docarala moras razvijat mastu

@nkomljenovic
Kolegice ja sam cekao da se javi safety guru.Nisam zelio prije pisat.Naime savjetujem vam da dojdete u Kastela i provozate se sa gospodinom (na relaciji npr Solin-Krilo Jesenice mada je ruta u biti irelevantna) nakon jedne dobre zabave. Tek tada cete uspit doprijeti do poante sigurnosti i tek tada cete stvarno pocet cijenit zivot i njegovu vrijednost.
Na zalost svi prevozi gospodina kokola su trenutno u nevoznom stanju osim mojih bojnih kola za specijalne intervencije koja sam mu velikodusno stavio na raspolaganje Bog neka im je na pomoci.

@nkomljenovic
Kolegice ja sam cekao da se javi safety guru.Nisam zelio prije pisat.Naime savjetujem vam da dojdete u Kastela i provozate se sa gospodinom (na relaciji npr Solin-Krilo Jesenice mada je ruta u biti irelevantna) nakon jedne dobre zabave. Tek tada cete uspit doprijeti do poante sigurnosti i tek tada cete stvarno pocet cijenit zivot i njegovu vrijednost.
Na zalost svi prevozi gospodina kokola su trenutno u nevoznom stanju osim mojih bojnih kola za specijalne intervencije koja sam mu velikodusno stavio na raspolaganje Bog neka im je na pomoci.

ah nećemo mi niÅ¡ta naučiti od ovih suhoparnih knjiga,sve je u praksi

na pfst taj kolegij drzi prof. Bičanić, i on po meni to skroz dobro odrađuje; nema knjige nego studenti zapisuju sto on diktira na satu, na kraju semestra ispadne malo vise od pola biljeznice vrlo citkog i lako pamtljivog teksta za naučiti...
nemam teku, ali ako poznas nekoga sa pfst ko ima vjerujem da bi bilo dosta za prolaz i na zdst...;)

na pfst taj kolegij drzi prof. Bičanić, i on po meni to skroz dobro odrađuje; nema knjige nego studenti zapisuju sto on diktira na satu, na kraju semestra ispadne malo vise od pola biljeznice vrlo citkog i lako pamtljivog teksta za naučiti...
nemam teku, ali ako poznas nekoga sa pfst ko ima vjerujem da bi bilo dosta za prolaz i na zdst...;)

tnx na info sad ću protegnuti horizonte do st.. ;)

Iz iskustva, kod njega ti je najbolje ucit iz te knjige, cijele. Jbg, nije jednostavno niti kratko, tj dosta slozeno je ali drukcije tesko da ces proc, nac ce ti neku sitnicu..sretno :cool:

Ako si proÅ¡la knjigu ka Å¡ta kažeÅ¡ xxxx puta neće ti biti problem jer ne traži previÅ¡e,imaÅ¡ podnaslove a tu možeÅ¡ pisati koliko god oces,a usmeni kod njega je pizdarija.Prije dvi godine,isto u zd

Ako si proÅ¡la knjigu ka Å¡ta kažeÅ¡ xxxx puta neće ti biti problem jer ne traži previÅ¡e,imaÅ¡ podnaslove a tu možeÅ¡ pisati koliko god oces,a usmeni kod njega je pizdarija.Prije dvi godine,isto u zd

a imaÅ¡ pravo viÅ¡e i nije toliki problem... imam joÅ¡ misec dana pa polako ću si joÅ¡ upisati neke biljeÅ¡ke i nadam se prolasku ;)

a imaÅ¡ pravo viÅ¡e i nije toliki problem... imam joÅ¡ misec dana pa polako ću si joÅ¡ upisati neke biljeÅ¡ke i nadam se prolasku ;)

Moje iskustvo sa "strasnim" zekom bilo je sasvim ugodno. Upisem ti ja vanredno pokojnu "visu" i odem na brod. Kad sam se vratija sa broda raspitam se na faksu koji je prvi kolegij za polagati i doznam da je prva Sigurnost kod strasnog zeke. Dodjem na ispit kod covjeka kojeg u zivotu nisam vidio, nisam zna niti da ima neka skripta ili knjiga, nisam bio na nijednom predavanju, uglavnom kao padobranac. Pita on mene nesto u vezi tankera bla bla bla, ja cili sritan pocnem biflati sve od a do z, a on ti mene zaustavi i kaze kolega to vam se tako ne radi na brodu. Zao mi je profesore ali iz mog skromnog iskustva od nekih desetak godina na tankeru mislim da znam o cemu govorim. Niste u pravu kolega, evo recimo na tankeru za prijevoz kemikalija to vam se radi ovako bla bla bla. Kad san mu reka da sam ja prvi casnik palube na najnovijim kemikalcima popizdija je:udriglavom Reka mi je da bi bilo najbolje da nas dvoje zakljucimo ovu nasu prepirku tako da mi on da duju pa da se vise nikad ne vidimo, naravno da sam sa odusevljenjem prihvatija njegov prijedlog haha.
Ovo je bilo prije nekih desetak godina, neznam kakav je danas ali meni ce uvijek ostati u sjecanju, ipak je on prvi rvatski dotur znanosti koji je mojoj malenkosti, ovako neukoj, udijelio pozitivnu ocjenu. Nemogu ti opisati kako sam bio sretan, nije to mala stvar, ipak nasi profesori i pomorski fakulteti imaju tezinu u svijetu. Vidit ces i sama kad zavrsis faks, nema straja, samo kazi da si zavrsila hrvatski pomorski faks i sva vrata ce ti biti otvorena, a jos kad spomenes ovakve velicine kao sto je doticni profesor auuuu, ima da ti se svi klanjaju;)

ma nema 500 ..ima oko 300 i nešto...

Aj, dobro.., pretipkaj sadržaj knjige ovdje da vidimo o čemu se radi?! Onda ćemo mi to is-predavati sažeto za par dana... baÅ¡ me zanima Å¡to učite?! A onako kroz zagrebanciju i uz kvalitetne upadice s naÅ¡e strane - bolje ćeÅ¡ zapamtiti.

:confused:

Aj, dobro.., pretipkaj sadržaj knjige ovdje da vidimo o čemu se radi?! Onda ćemo mi to is-predavati sažeto za par dana... baÅ¡ me zanima Å¡to učite?! A onako kroz zagrebanciju i uz kvalitetne upadice s naÅ¡e strane - bolje ćeÅ¡ zapamtiti.

:confused:

međunarodne konvencije,traganje i spaÅ¡avanje na moru,sredstva za spaÅ¡avanje,sredstva za komunikaciju,napuÅ¡tanje broda,preživljavanje na moru, protupožarna zaÅ¡tita na brodovima.... ovo su podnaslovi,a toga ima masu da ti tipkam

međunarodne konvencije,traganje i spaÅ¡avanje na moru,sredstva za spaÅ¡avanje,sredstva za komunikaciju,napuÅ¡tanje broda,preživljavanje na moru, protupožarna zaÅ¡tita na brodovima.... ovo su podnaslovi,a toga ima masu da ti tipkam

Konvenciju imaÅ¡ čak i na forumu u download rubrici (SOLAS). U njoj ima puno toga vezano i za ovo ostalo Å¡to si spomenila. O svakom tom podnaslovu prosječni pomorac bi mogao pričati danima bez da stane glagoljiti, tj. govoriti.

:cool:

Back