prvi ukrcaj...

vrijebac

New member
eto dosao je i moj dan da prvi put krenem na more... ( znam da topic postoji ali mi jos toga puno nije jasno)

i sad trpam u kufer sve moguće iz ormara i shvaćam da je to jednostavno nemoguce u neki prosjecni kufer... do (40kg)

pa me zanima sta da preferiram...
moj prioritet...
čarape, gaće, majice...

ali po??to radne cipele moram nositi s sobom a bome i 2 tute od firme i 2 moje...

ne stane mi jakna a nisam siguran dali se ona dobije na brodu...? i slicne stvari kao rukavice itd...ugl. radna oprema.... btw ide se na CMA CGM

isto dali se moze pasta za zube nositi u kuferu ili u ručnoj prtljazi i osnovni ljekovi tipa aspirin i sl....

hvala! budući kolege!

raule ne zahebaji covika. dobice po usima ni kriv ni duzan

sokole, lumbrelu ostavi doma. ako sad ne znas zasto, saznaces brzo

Malo sale nikada ne skodi.Sokole uzmi ako ima nasi ljudi na brodu malo hrvatske stampe biti ce ti zahvalni.

Lijekove mozes nositi u rucnoj prtljazi i tekucinu do 1dcl, sve preko 1 dcl ce ti uzeti.

eto dosao je i moj dan da prvi put krenem na more... ( znam da topic postoji ali mi jos toga puno nije jasno)

i sad trpam u kufer sve moguće iz ormara i shvaćam da je to jednostavno nemoguce u neki prosjecni kufer... do (40kg)

40 kila ? Ja 40 kila mogu ponit samo ako kupim i vriću od 20 kila brašna pa je ponesem... :rolleyes:

3 kratke , 3 duge hlače. Trenerka , 5 kraki majca , 3 duge i jakna je dovoljno da ideš bilo di. Na brodu si ionako u trlišu uvik :hihi

Pastu kupi u Duty free-u

Tableta mozes koliko oces to niko ne gleda. paste,deodoranti i sl. do 100 mL mnozes sa sobom u rucno ali odvojeno u plasticnoj kesi prozirnoj. Sve preko 100 mL u kufer. Sta se tice mista u kuferu ako umisto klasicnih mudanata uzmes tange ustedit ces na kilazi i moci ces stavit neceg drugog vise.

40 kila ? Ja 40 kila mogu ponit samo ako kupim i vriću od 20 kila bra??na pa je ponesem... :rolleyes:

3 kratke , 3 duge hlače. Trenerka , 5 kraki majca , 3 duge i jakna je dovoljno da ide?? bilo di. Na brodu si ionako u trli??u uvik :hihi

Pastu kupi u Duty free-u

da ali zanima me dali na brodu ima neka "radna jakna"...ono kad se ide na pregled kontejnera i sl. ili ja moram svoju radnu kupit pa nosit tamo...?

e jos jedno pitanje,

nisam bio u lučkoj kapetaniji prijavit ukrcaj, ali idem u pon popodne...sad neznam ako neidem da kad se vratim za par mjeseci da mi ne priznaju navigaciju....?

i da nisam se odjavio s zdravstvenog....? sta i kako?

Na brodu će?? dobit sve ??ta ti treba za posao za to se nemoras brinut. Cipele,radno odijelo,jakna ma sve.

e jos jedno pitanje,

nisam bio u lučkoj kapetaniji prijavit ukrcaj, ali idem u pon popodne...sad neznam ako neidem da kad se vratim za par mjeseci da mi ne priznaju navigaciju....?

i da nisam se odjavio s zdravstvenog....? sta i kako?

To sve agencija radi..ne brini se ni zato

Last edited:
Na brodu će?? dobit sve ??ta ti treba za posao za to se nemoras brinut. Cipele,radno odijelo,jakna ma sve.

To sve agencija radi..ne brini se ni zato

thnx na infu...

jer ovako neznam sta bi najradije bi uzeo cijelu sobu na brod :D jer ono stalno da nebi nesto falilo :uzdravlje

thnx na infu...

jer ovako neznam sta bi najradije bi uzeo cijelu sobu na brod :D jer ono stalno da nebi nesto falilo :uzdravlje

a di ide?? konkretno,pa će?? se bolje znati spremiti,koja kompanija ili vrsta broda?

na nekima ima sve od mudanata do cigara,a na nekima ni bra??na nema,tako da se obavezno naoru?žaj sa kompletnom kozmetikom,
-sve za brijanje,?žileti,gel afthershave,onda noktarica,krema,kaladont,četkica,kupke,stik itd....
lijekovi,zaldiar,voltaren,abc+,septolete,sumamed,klavocin,tobrex kapi za oči,peptoran,betrion klaritine,a mo?že?? ubaciti i jednu kutiju normabela da ti se nadje,ako koji dan bude depra.
od robe je najbitnije,bar meni po 7 pari mudanata,kanotjera,čarapa,10 kratkih majica,2 kratkih gaća,trenerka,2 duge majice,??lape ili klompe za po brodu i to je otprilike to.jo?? ubaci 2 ??ugamana.

papire sve posebno pregledaj prije nego krene?? (putovnica,madrikula,braveti,ugovor...itd)

Love ponesi koliko god mo?že?? vi??e,jer su pro??la vrimena da se sa 100$ ide na brod.

Ja sam zadnji put rasteza svoju lovu 3 i po miseca,jer se tek ke?? davao kad smo somaliju pro??li,a brod prije ni bele nismo dobili na tim gipsy kompanijama,ali ako ide?? na pravu firmu onda je to druga priča.

pozdrav i sritno

Drugovi kakva je situacija s airportima i duvanom za motanje. Ponio bi 2 kese jerbo mi je draži od cigara a nosio ga u džaku nisam nikad :hihi

Last edited:
Drugovi kakva je situacija s airportima i duvanom za motanje. Ponio bi 2 kese jerbo mi je dra?ži od cigara a nosio ga u d?žaku nisam nikad :hihi

stavi duvan,pa bas ako te stisnu u nigeriji,objasni im da je samo za osobne potrebe.......

... i jednu kutiju normabela da ti se nadje,ako koji dan bude depra....

Ovo je jednostavno krivo. Nikako ne uzimat normabel odnosno tablete bilo koje baze diazepama (valium,apaurin,diazepam Desitin, diazepam JADRAN, diazepam Alkaloid...) za stanja depresije. Radi se o klasicnom seadativu sa sirokim spektrom djelovanja.Od normabela postanes jos tuzniji i depresivniji jer on smanjuje djelovanje serotonina i noradrenalina.
Najbolji antipsihotik ili neuroleptik ti je zyprexa a za antidepresiv bi ti preporucio cymbalta.Ja tu kombinaciju uzimam vec godinama(od kad me Premic osisa na celu) i osjecam se odlicno.

Back