Posebni program obrazovanja nautica (ubrzana visa skola)

mario.croat

Chief Officer
Postovanje kolege.
ima li tko da je krenuo na visu ubrzanu skolu sada pocetkom rujna u Splitu?
14.1.2019 pocinje novi ciklus ubrzane vise skole u Splitu smjer Nautika.
Da li tko planira upisivat visu ubrzanu skolu u tom terminu?
Gledao sam cijene i vidim da je u Splitu 52000 kuna dok je u Dubrovnuku i Zadru 65000 kuna.

Postovanje kolege.
ima li tko da je krenuo na visu ubrzanu skolu sada pocetkom rujna u Splitu?
14.1.2019 pocinje novi ciklus ubrzane vise skole u Splitu smjer Nautika.
Da li tko planira upisivat visu ubrzanu skolu u tom terminu?
Gledao sam cijene i vidim da je u Splitu 52000 kuna dok je u Dubrovnuku i Zadru 65000 kuna.
Ja sam bio isto mislio u split ali je bila neka zavrzlama da ce neke bravete povlaciti iz razloga sto nisu odradili satnicu tj ljudi bi bili 3mj onda bi otisli na brod pa kad bi se vratili sa broda onda bi isli na klasu, medjutim vrime koje je vodjeno da su u skoli se nije poklapalo sa navigacijom.

Rijeka i split imaju tu nizu cjenu ali se ide 2 x 3mj a u zadru ides mjesec po mjesec i svakako kombiniras.

Jako puno ekipe iz rijeke,sibenika,splita i dubrovnika dolazi u zadar zavrsiti skolu.

Ja sam bio isto mislio u split ali je bila neka zavrzlama da ce neke bravete povlaciti iz razloga sto nisu odradili satnicu tj ljudi bi bili 3mj onda bi otisli na brod pa kad bi se vratili sa broda onda bi isli na klasu, medjutim vrime koje je vodjeno da su u skoli se nije poklapalo sa navigacijom.

Rijeka i split imaju tu nizu cjenu ali se ide 2 x 3mj a u zadru ides mjesec po mjesec i svakako kombiniras.

Jako puno ekipe iz rijeke,sibenika,splita i dubrovnika dolazi u zadar zavrsiti skolu.

Ja cuo od drugih da je Zadar daleko najbolji u svim segmentima neovisno sta je i skuplje.

Ja cuo od drugih da je Zadar daleko najbolji u svim segmentima neovisno sta je i skuplje.
Jednostavnije je jer se lakse mozes prilagoditi. U zd mozes odraditi samo modul ili dva pa na brod pa onda nastaviti a st i rijeka su 2 x po 3mj sto vecini pomoraca nije izvedivo pogotovo ako su ugovori 4/2 ... u zd je izvedivo cak i za ekipu koja naviga 1/1 jer nakon broda mogu rijesiti jedan modul pa onda pomalo.

Isto ti je u Dbk. 2x3mj. Morao sam 3 ugovora za redom po mj duse ostajat da se uskladim sa skolom. Ima i profesora koji ti nece dat izac na drugi dio predmeta ako si bio odsutan prvi dio. U tom sl8caju trebas cekat novu grupu i predavanja...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa informacijama koje sam cuo i raspitao se Dubrovnik i Split ne odgovaraju kolegama sa kracim ugovorima od 3 mjeseca. Offshore kolege su tu u jako losoj situaciji. Njima odgovara Zadar bas zbog toga sto su sve module rasjeckali na svaki po misec dana i to sto mozes ici slusat i polagat svaki modul neovisno da li si prije neki preskocio. Ides na onaj koji se trenutno predaje bez obzira na sve prije. Tome je mana sta se jako zna oduziti to cjelokupno skolovanje! Kod Splita to ide puno brze ukoliko mozes ostat 3mj za cijeli taj semestar doma, jedan rijesis odes na brod i onda opet na drugi (ili ako si komodan ostat doma 6-7 mj i sve rijesiti odjednom!)
kod zadra jenkolega jedan cekao na jedan modul godinu dana da opet ga uhvati! Oduzilo mu se to sve na dvi ipo godine!

Pa informacijama koje sam cuo i raspitao se Dubrovnik i Split ne odgovaraju kolegama sa kracim ugovorima od 3 mjeseca. Offshore kolege su tu u jako losoj situaciji. Njima odgovara Zadar bas zbog toga sto su sve module rasjeckali na svaki po misec dana i to sto mozes ici slusat i polagat svaki modul neovisno da li si prije neki preskocio. Ides na onaj koji se trenutno predaje bez obzira na sve prije. Tome je mana sta se jako zna oduziti to cjelokupno skolovanje! Kod Splita to ide puno brze ukoliko mozes ostat 3mj za cijeli taj semestar doma, jedan rijesis odes na brod i onda opet na drugi (ili ako si komodan ostat doma 6-7 mj i sve rijesiti odjednom!)
kod zadra jenkolega jedan cekao na jedan modul godinu dana da opet ga uhvati! Oduzilo mu se to sve na dvi ipo godine!

Prije dok je Offshore bija na snazi slali su svoje ljude u skolu i drzali ih doma na placi i plus platili skolu.Sad je to neko drugo vrime kome se treba prilagodit.Ovaj modul od 3x3 je puno bolji samo malo tko od nas to sebi moze priustiti,dok ovo u Zadru je zgodni ali se oduzi to na dugo dugo dugo.Malo tko to moze ispod godine i po zavrsit.

Prije dok je Offshore bija na snazi slali su svoje ljude u skolu i drzali ih doma na placi i plus platili skolu.Sad je to neko drugo vrime kome se treba prilagodit.Ovaj modul od 3x3 je puno bolji samo malo tko od nas to sebi moze priustiti,dok ovo u Zadru je zgodni ali se oduzi to na dugo dugo dugo.Malo tko to moze ispod godine i po zavrsit.
Ja sam zavrsio u malo manje od 7mj jer mi je bio jedan modul preskočio.... sve se moze samo triba biti uporan.

Dvojica kolega sa putnickih su zavrsili sve za godinu dana a navigaju 2/2.

Ja sam zavrsio u malo manje od 7mj jer mi je bio jedan modul preskočio.... sve se moze samo triba biti uporan.

Dvojica kolega sa putnickih su zavrsili sve za godinu dana a navigaju 2/2.

Ti si zavrsija jer si doma bija svih tih 7mj.U nas je to nesto sta se ne desava nikad.
Mos zavrsiti s 2/2 ako ti se bas poklopu svi modeli kad si doma.
S ugovorima 4/4,5/5,6/6 (weeks) nema sanse za godinu dana zavrsit.

Ti si zavrsija jer si doma bija svih tih 7mj.U nas je to nesto sta se ne desava nikad.
Mos zavrsiti s 2/2 ako ti se bas poklopu svi modeli kad si doma.
S ugovorima 4/4,5/5,6/6 (weeks) nema sanse za godinu dana zavrsit.
Zavrsili su momci sa ugovorima 54dana on/ 54 dana off ... u roku 12mj svi moduli rjeseni.

Evo ekipa malo novosti vezanih za Split.
Prominili su datum pocetka zimskog termina.

evo copy paste sa stranice fakulteta

"Novi ciklusi na Alternativnom studiju (Posebni program obrazovanja) će započeti 07.01.2019. godine.

Prijave i rezervacije su u tijeku za sve cikluse. Ciklusi će se organizirati ukoliko se prijavi dovoljan broj pristupnika. Prijave su u tijeku.

Svi zainteresirani neka se jave kolegici Dijani na e-mai:dijana.kozomara@pfst.hr ili mob/viber/whatsapp: 099/607-8427."

Mislim da je za to jos rano.
Koji bi ti upisivala modul u 4 mjesecu prvi ili drugi?
Nitko se ne javlja sa info koliko ih je uopce upisano sada u rujnu?!

Pozz Mario,
Upisa bi prvi, triba san krenit sad u prvi misec, al su mi prominili schedule tako da ne stizem na taj.
A receno mi je da bi tribalo bit u 4 misec, e sad dal je to prvi ili drugi nznm... Jel se moze uopce upisat drugi ako nisi zavrsia prvi ?

Back