ajme majko. dry dock ka sekondo? stojis na mostu ispravljas karte, eventualno pravis drustvo survejoru u tanku ako je cif umoran. dakle, cujte i pocujte. na nyk san bija pet godina, u svojstvu inspektora, dok se management u singapuru nije ni otvorija . zvali su me na prelaz ali san ima bolje ponude, pa san isa dalje. dakle...u stara vrimena, japanac nije moga postat barba prije cetrdeset i sest godin. glupo? yes.kogo od pedeset pet godina moga je al pari frisko avancanome barbi u placi. takva su bila vrimena. toliko o japancima. sok je bija kad san se pojavija sa trideset i pet u guzicu, i sest godina ka kapo...ali, skuzili su brzo, nisan ima ni najmanjih problema, dobri i najbolji rezultati...drzali su me odlicno. za brodove.. nije najmodernija tehnologija, ali..ok. nasi su radili u pocetku velike bulkove i par kontejnerasa, kasnije se rasirilo. veliki plus je bija vlcc todoh, na kojega su japi stucali, a nasi ga vozili ka ficu. japanci su teski, imaju blokadu mozga i primozga,tesko kuze stvari van japana. ali...ako si pravi, znaju cijenit. zato, nemojte se cudit cudnin pravilima...to je drugi svit. ja san ga prosa sa super odlicnin, ali kosta puno volje i zivaca. jebi ga...nema nista bez muke.