Novcana naknada

deck monster

New member
Pozdrav..neznam koliko je vas culo ili dobivalo onu novcanu naknadu ako imas 9mj staza u 2 godine uz te i te uvjete...Ja sam je dobivao radeci u skladistu supermarketa kad sam tamo prestao raditi ali sada me zanima dal imam pravo traziti i posto sam obavio 10 mjeseci kadeture i sve troskove prema mirovinskom i zdravstvenom platio..hvala..

vidis... pametno razmisljas...!! i meni je to proslo kroz glavu ali se bojin da bi mogli naic na odgovor od drzavnog aparata u stilu ''...pa ti si pomorac, sta oces?!''

Ja mislim da imas pravo nakon 6 mjeseci trazit tih 1800 ili 1600 kuna ali samo ako je brod na kojem si navigavo bio pod RH zastavom, a ako je bio pod stranom nista od toga. Sad kakva će situacija biti kad uđemo u EU i hoce li priznavati zastavu drzava clanica EU, to se sad treba raspitati, a i ovo prvo sto sam napisao treba provjeriti.

sve je to ok sta si napisa i ima smisla... ali postoji jos jedna stvar po meni koja je kljucna u ovom pitanju a to je da DOPRINOSE placamo RH a ne zastavi na koju navigas... isto tako navigas na RH matrikulu (jer inace ne bi mora placat doprinose koliko ja znan) i radni staz se upisuje u RH radnu knjizicu pa zasto onda ne bi ima pravo na naknadu...

to je moje vidjenje stvari naravno ne bi se cudija da RH drzavni aparat ima skroz drugacije kao i po 1000000 drugih stvari koje bi tribale bit jednostavne a nisu...

Vidis, dobro ti govoris, to treba sve provjerit.

Problem je sta se nijedan lini pomorac nije dobro raspita ( prvo JA ! )... Ako imamo pravo na bolovanje tribali bi imat i na naknadu za nezaposlene....
Doprinose placamo ka i svi zaposleni,imamo radnu knjizicu i onda kad ostanemo bez posla (nakon zavrsenog ugovora) valjda bi tribali imat pravo na naknadu ka i sva ostala "stoka sitnog zuba".

Obecavan da cu se u pon ic raspitat malo vise.......mada ce mi rec da san prvi pomorac koji tako nesto trazi i da bas neznaju,pa da iden vamo-tamo........a ja cu puknit pa pravo na kavu!!!:rolleyes:

Nista od love!!!

Nista od love!!!

Evo obecanje izvrseno....al od para nista!

Mi (pomorci) placamo mirovinsko i zdravstveno a tribali bi i nekakav fond za zaposljavanje,pa bi onda ostvarili pravo na naknadu za nezaposlene. Kako neplacamo ti fond-nista od naknade.

Da bi placali fond morate napravit ugovor sa zavodon u ZG ( ima ih samo 4683-mora san ovo napisat :p),pa placat svaki misec taj fond i na kraju se to finaciski i neisplati bas.

A savjetnik mi je reka da on zna samo jednog momka sta je ovo napravia....i morate imat u 2 god 9 miseci da bi ostvarili 3 miseca naknadu. Taj fond uglavnom neplacamo mi i obrtnici.

Ukratko - NISTA!!!

:uzdravlje

Back