Moj put - osnove, a još nisam ukrcan ... put prema plinovima

Aero

New member
Pozdrav svima,

evo da ukratko opišem moja saznanja - a još nisam ušao u ovaj svijet ...
možda malo pomogne ekipi koja je nova u tome (kao ja)

Koraci prije bilo kakvog pokušaja krcanja
must have je D2 ... Basic Training (tečaj + ispit na kapetaniji)
izrada matrikule i upis D2 u matrikulu

e sada kreće sex ...

da bi uÅ¡li u postupak potrebni su ovi tečajevi + ispiti

Security awareness - nisam našao oznaku (?)
D19 Medical First Aid
D12 Advanced Fire Fighting
D13b ukapljeni plinovi - osnovna osposobljenost

evo, pa spremite nofčiće i u bitku ...

nadam se da sam nekome barem malo pomogao, također stanje sa tim tečajevima u Rijeci je koma ... tako da telefon u ruke i .... Split - Zadar - Å ibenik ... (ja sam iz Rijeke, ali to je straÅ¡no kako ovdje gledaju na tečajeve) ...

To je pandan starom brevetu Osnovne osposobljenosti za ulja koja je prije pokrivala ulja, kemiju i plin, a sad su to dva dvojena breveta. Jedan je za ulja i kemiju, a drugi za plin. To je potrebno ako se zeli ici na doticnu vrstu broda ...

Sent from my iPad using Tapatalk

točno tako i takve odgovore svugdje dobijem :) :)

još se spominje designated duties ...

i ima li security awareness kakvu oznaku ??

Last edited:
security awareness...

nadam se da se gosp. neće ljutiti ... ali evo informacije

Portorož ...

Cena kursa je 40 eur a cijena ispita nije joÅ¡ poznata poÅ¡to je novi propis tek vani. Sledeči kurs če najverovatnije biti između 9 in 13.1 – joÅ¡ nije određen tačno kad.

Å to se tiče priznavanja u RH (da oni izdaju hrvatski brevet na osnovu slovenskog) – na osnovu iskustva čisto sumnjam. Države imaju tendenciju da jedna drugoj niÅ¡ta ne priznaju iako su certifikati od svih država međunarodno priznati.

To je pandan starom brevetu Osnovne osposobljenosti za ulja koja je prije pokrivala ulja, kemiju i plin, a sad su to dva dvojena breveta. Jedan je za ulja i kemiju, a drugi za plin. To je potrebno ako se zeli ici na doticnu vrstu broda ...

Sent from my iPad using Tapatalk

Ako iman taj stari brevet da li joÅ¡ uvijek vrijedi za sve(ulje, kemiju i plin) ili moram polagat posebno za plin ako oću na njega?

Ako iman taj stari brevet da li joÅ¡ uvijek vrijedi za sve(ulje, kemiju i plin) ili moram polagat posebno za plin ako oću na njega?

Moras polagat ako nemas navigacije, ako imas onda mozes samo sa potvrdnicom u kapetaniju i dobijes "13B".

Back