JohnnyC
3rd officer
a o nasoj nizoj posadi necu trositi rijeci, nostromo umislio da je barba pa lomi Bogove, dere se i svaki put je trazio nacin da se izdere na mene, a tek omalovazavanje, samo sto sam ja imao jaku vezu iza sebe pa kad bih mu ja zaprijetio barbom ovaj bi umukao, jednom je cak digao ruku na mene pa sam mu rekao udari li me isjeci cu ga na komade a prije toga ga barbi reci, odmah se poceo izvinjavati. Časnici su mi bili prva liga, sad ce mi niza posada biti indonezani hvala Bogu, nasa stoka je najgora. Politika moje firme naspram kadeta nije nimalo dobra, ali tako je kako je ostao je jos ovaj drugi dio, to odradit i kasnije ce biti bolje, ali istina je da se bez veze tesko mozes igdje ukrcati, ja sam bio slao aplikacije na brojne renomirane svjetske kompanije i svi su mi trazili tko mi je preporuka, znaci na kulturan nacin te pita tko ti je veza, tako je to danas! Pozz
Å to se tiče nasilja i agresije koju si doživio to se stručno zove mobbing (Mobbing - Wikipedija),
to se događa i ljudima koji su zaposleni i na kopnu. Ja sam na brodu imao 2-3 fizička okrÅ¡aja (uvijek sa
hrvatskom nižom posadom), od kojih je samo jedan put bio pravi pravcati fight (na moju sreću bio sam jači).
Jedan jedini put mi se i jedan hrvatski chief unio u lice prijeteći i pozivajući na fizički obračun, ja sam ostao
smiren i nisam prihvatio. Å to se tiče niže strane posade (Filipinci itd.) apsolutno nikad nisam imao neko loÅ¡e
iskustvo. Ovo Å¡to se tiče mobbinga i nasilja vjerojatno bi trebalo stavit u poseban thread, siguran sam da
bi ljudi imali Å¡to za ispričat.
Ovo Å¡to si rekao da politika firme nije dobra prema kadetima to si potpuno u pravu. Ima firmi koje uopće
ne krcaju kadete i asistente (Å¡to tek reći za takve pokvarenjake), pa onda firme kojima su kadeti/ass.
manovali i čistači te na kraju firme koje su po meni najbolje a to su one koje zaista stvaraju kvalitetne
buduće časnike.
, a da doma to radi ne bi se bash provea..