• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

ÄŒlanak 49.

Svakako korak naprijed. Jedino mi smeta onaj dio: ministarstvo MOŽE sudjelovati u placanju doprinosa vjezbenicima. Znaci moze, ali ne mora.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

jos uvijek ne vidim pomaka u slucaju da pomorac ne moze naci ukrcaj i tko bi tu potvrdu uopce mogao dati.pokriveno je onaj dio za napustanje pomorca od strane brodarao kao i neispuinjenje ugovora zbog poslovnih razloga drodara sto ustvari ispada isto.misljenja sam da je ovo nesto bolje ali opet polovicno kako smo i navikli od strane "sindikata".EU dopusta izuzece određenih grupa od poreza u koje spadaju i pomorci.Samo tajnistvo za more je najavilo takvu mogucnost prije dvije godine,gdje se to izgubilo trebalo bi pitati "sindikat"

Ma to je sve štrc-brc! Luda kuća, ništa drugo!

Obavezan, nije obavezan - pušite qrac vi u ministarstvu - nećete dobiti od mene ni colja!

Bjelo-svjecka šuga od države, a još priti.., obavezan/nije obavezan.., možete mi jedino mijur ispumpat!

Over & out

Ma to je sve štrc-brc! Luda kuća, ništa drugo!

Obavezan, nije obavezan - pušite qrac vi u ministarstvu - nećete dobiti od mene ni colja!

Bjelo-svjecka šuga od države, a još priti.., obavezan/nije obavezan.., možete mi jedino mijur ispumpat!

Over & out
Gavro uplati koji cent drzavi,treba mi za novu maskirnu gortex jaketu.

Gavro uplati koji cent drzavi,treba mi za novu maskirnu gortex jaketu.

Dobro, ako triba - mogu cilu Karaulu obući i obuv nabaviti - al' ove qrčine hdzejske mi idu na qrac - sjebali su i Karaulu i državu!!!

Jes' vidio kako je onaj majmun tijo avione polovne kupiti - a platio bi ih tri puta skuplje od novih?!

A koja će to budala letjeti na avionu od četres' godina.., ahime!!!

Vezano za temu, jucer dosla potvrda o danima navigacije 2018. i za prijenos su uracunati i dani putovanja, sto koliko se sjecam nije bilo prije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobro si reka strc brc, samo da odrade. Ono njabitnije je i dalje na.cekanju.

Dani putovanja su i prije bili uracunati kao i izobrazbe u inozemstvu ukoliko se prijave kapetaniji.
I meni je stiglo prekjucer izvjesce.

Stigli dani iz kapetanije u vidu DPOM obrasca.

Po novom zakonu stručna izobrazba ( predpostavljam da pod to misle pohađanje tečajeva za ishođivanje breveta ) koja ulazi u dane za oslobođenje od poreza računa se za tečajeve i u hrvatskoj, dok je prije bilo samo u inozemstvu.

E sada dali je ovaj zakon već došao na snagu? Te primjenjuje li se on za dane ostvarene u 2018. godini ?

U DPOM obrascu koji mi je stigao na adresu nisu ništa naveli - naravno. Pa me zanima dali da se idem s njima natezat na kapetaniju ili ne!? Šteta je izgubiti dane ako se nemora, tko zna kada će zatrebat.....

Stigli dani iz kapetanije u vidu DPOM obrasca.

Po novom zakonu stručna izobrazba ( predpostavljam da pod to misle pohađanje tečajeva za ishođivanje breveta ) koja ulazi u dane za oslobođenje od poreza računa se za tečajeve i u hrvatskoj, dok je prije bilo samo u inozemstvu.

E sada dali je ovaj zakon već došao na snagu? Te primjenjuje li se on za dane ostvarene u 2018. godini ?

U DPOM obrascu koji mi je stigao na adresu nisu ništa naveli - naravno. Pa me zanima dali da se idem s njima natezat na kapetaniju ili ne!? Šteta je izgubiti dane ako se nemora, tko zna kada će zatrebat.....
Zakon ako je donesen ove godine ne vrijedi za proslu godinu.

Back