28.06.2016.

luka SplitGradska luka postupno dobiva novi izgled, ali i modernije sustave. Zahvaljujući sudjelovanju u EU-ovu strateškom projektu, vrijednom nešto više od 6,5 milijuna eura, Lučkoj upravi Split je iz programa "Jadranska prekogranična suradnja" odobreno 304.110 eura. Novac je utrošen na aktivnosti vezane za poboljšanje jadranskog sustava luka, integraciju sa zaleđem i jačanje unutarjadranskih veza, ali i na dvije studije izvedivosti.

- U ovaj dio projekta uključena je ugradnja novih informacijskih ekrana i semafora s plovidbenim redom povezanih s Lučkim operativnim centrom te ugradnja rampi i kamera s čitačem registracijskih oznaka.

- Sve je već u funkciji, a najveći dio novca utrošen je na dvije studije: prva je za izvedbu zgrade novog međunarodnog putničkog terminala u Gradskoj luci, a druga za izgradnju i modernizaciju infrastrukture s ciljem jačanja prekogranične integracije na jadranskoj obali - kazao nam je Goran Kotur iz Lučke uprave na Otvorenom danu spomenutog projekta održanom u ponedjeljak u hotelu "Atrium".

U razdoblju do 2041. godine, u pripremi su dva nova strateška projekta - prvi podrazumijeva novi međunarodni putnički terminal, a drugi rekonstrukciju Gata sv. Petra i izgradnju novih lučkih kapaciteta na Stinicama i Žnjanu.
Novi putnički terminal
Međunarodni putnički terminal podijeljen je u tri dijela. Prvi obuhvaća nekadašnju upravnu zgradu tvrtke "Jadran ribolov" na lukobranu i dio skladišta, drugi se nastavlja na dio do bivšeg sjedišta "Dalmacijavina", a treći se odnosi na sam objekt ispod Katalinića briga i okolne zone.

Predviđeno je da Lučka uprava preuzme nadzor nad bivšom direkcijom "Jadran ribolova", pri čemu bi se tu smjestili sadržaji poput čekaonice, agencijskih i uredskih prostora, zone za prodaju karata, ali i schengenski granični prijelaz.

Drugi dio proteže se na nešto više od 5000 kvadrata bez krovne terase, a tu bi bili komercijalni prostori, trgovine, uredi i turističke zone kojima bi upravljao privatni koncesionar. Treći dio, nekadašnja zgrada "Dalmacijavina", podrazumijeva preuređenje objekta u kongresni centar s tri dvorane, na pet etaža.

- I taj, treći prostor dali bi u koncesiju. Hotel bi možda bio isplativiji, ali studija je pokazala da je našem gradu potreban kongresni centar. Okvirni trošak radova na sva tri dijela bio bi oko 330 milijuna kuna, a postoji mogućnost sufinanciranja iz europskih fondova, ako se to ne ostvari, druga opcija financiranja je davanje u koncesiju - kazao je Kotur.
Porat na Stinicama
Drugi projekt u pripremi, koji bi se mogao realizirati u idućih 20-ak godina, kako je istaknuo Vice Mihanović, v.d. ravnatelj Lučke uprave, iznimno je važan. Uvid u okvirni trošak kaže kako vrijednost ukupnih radova iznosi 370 milijuna kuna. Od toga bi za proširenje Gata sv. Petra i Obalu kneza Domagoja bilo potrebno oko 150 milijuna kuna, za Stinice 168 milijuna, a Žnjan 52 milijuna kuna.

- Zbog povećanja prometa putnika i vozila u Gradskoj luci bit će nemoguće osigurati dovoljno kapaciteta i odgovarajuće uvjete za prijevoz na otoke, posebno tijekom ljeta, stoga je nužno proširiti Gat sv. Petra i izgraditi lučke prostore na Stinicama i Duilovu. Na taj način povećala bi se dostupnost otoka, te bi se tako osigurale značajne uštede u vremenu zbog kraćeg čekanja, a i štitio bi se okoliš odvajanjem teretnih vozila od putničkog prometa - obrazložio je Mihanović.

Proširenjem Gata sv. Petra dobile bi se najmanje dvije nove "rampe" za pristajanje trajekata. Predviđa se i proširenje Obale kneza Domagoja, zahvaljujući kojemu bismo dobili novi kapacitet za 400.000 putnika i najmanje 150.000 vozila godišnje, a ulaganjem u Stinice dodatnih 30.000 vozila.

Izgradnjom nove luke na Stinicama dobila bi se obalna linija duga 870 metara s pet trajektnih pristaništa, a time i prostor za prihvat 200.000 kamiona godišnje.
Pristanište na Žnjanu
Na Žnjan bi se prebacio dio trajektnog prometa na liniji za Supetar, s mogućnošću godišnjeg prometa od 765.000 putnika i 153.000 vozila godišnje. U planu je izgradnja gata dugog najmanje 100 metara, koji bi ujedno bio i bočni lukobran za buduću marinu u sklopu projekta Duilovo, uz koji bi se izvele dvije trajektne "rampe".

U tom slučaju nužno bi bilo povezati novo lučko područje na Žnjanu s Lovrinačkom ulicom i daljnjim spojem prema rotoru na Bilicama.

www.slobodnadalmacija.hr
28.06.2016.

marina gruz 01Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušuć najavio je u ponedjeljak da će Međunarodni žiri među dvadeset pristiglih prijedloga u utorak izabrati konačno rješenje izgleda terminala u Gružu, a projekt je vrijedan 93 milijuna eura.

''Međunarodni žiri će sutra izabrati rješenje za izgled budućeg terminala u Gružu. Pristiglo je dvadeset rješenja, suženo je na deset radova, a sutra će biti izabrano jedno rješenje, odnosno izgled budućeg terminala u Gružu'', rekao je Vlahušić na sjednici Gradskog vijeća.

Terminal će graditi francusko-turski kozorcij Dubrovnik International Cruise Port Investment. U njegovom sastavu su francuska grupa Bouygues Batiment International, kojoj je osnovni posao građevinarstvo, te turska grupa Global Liman Isletmeleri A.S., specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama.

Budući koncesionar prostor u Luci Gruž dobit će na 40 godina, s tim da neće samo gospodariti tim prostorom, već će ga najprije trebati i izgraditi, a investicija se procjenjuje na više od 93 milijuna eura.

Na obuhvatu od oko 25 tisuća metara četvornih bit će smješten terminal za brodove na kružnim putovanjima, trgovački centar, prostor za parking 700-tinjak vozila te novi kolodvor za autobuse. Vrijednost koncesije procjenjuje se na oko 750 milijuna eura.

Gradnja bi trebala početi koncem ove godine, a realno je za očekivati da luka u punoj funkciji bude 2019. godine.

Ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik Antun Asić, predsjednik Uprave Dubrovnik International Cruise Port Investment Arpak Demircan te član Uprave Dragos Victor Stefanescu potpisali su u veljači u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Predugovor Ugovoru o koncesiji za gradnju i korištenje Putničkog terminala Gruž, dok krajnji rok za potpisivanje ugovora istječe u listopadu 2017. godine.

www.poslovni.hr
28.06.2016.

Jedinstveni u Hrvatskoj Creska osnovna skola u svoj program uvrstila jedrenje ca largeDok je većina njihovih vršnjaka širom Hrvatske odavno zaboravila na bilo kakve školske obaveze, za 22 creskih učenika nastava još uvijek traje. Ne radi se o produžnoj nastavi i popravljanju ocjena, već o prvom slučaju u Hrvatskoj da je jedrenje uključeno u školski plan i program kao slobodna aktivnost, piše Novi list.

– U suradnji sa creskim Jedriličarskim klubom Reful i Jedriličarskim savezom Primorsko-goranske županije, Osnovna škola Frane Petrića uvrstila je u svoj godišnji kurikulum jedrenje. Radi se o vannastavnoj, ali školskoj aktivnosti koju provodi profesor tjelesne i zdravstvene kulture Ognjen Marković. Teoretski dio nastave provodili smo tijekom nastavne godine, a praktični sada, kad su povoljni uvjeti za takve aktivnosti, rekao je Josip Pope, ravnatelj OŠ Frane Petrića, te izrazio zadovoljstvo što su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda pokazali tako veliki interes za jedrenje.

Male jedriličare koji nastavu pohađaju u blizini ACI marine Cres posjetili su predsjednik Jedriličarskog saveza PGŽ Neven Baran i predsjednik creskog Jedriličarskog kluba Reful Marčelo Damijanjević koji je zahvalio ravnatelju Popeu i profesoru Markoviću što su prihvatili provođenje ovog projekta, te izrazio nadu da će se s njim nastaviti i sljedećih godina.

– JK Reful rado će pružiti svu tehničku potporu i pomoć svojih članova kako bi se ovaj projekt uspješno realizirao i djeca stekla osnove snalaženja na moru, a Klub će i dalje organizirati svoju uobičajenu ljetnu školu jedrenja, najavio je Damijanjević.

Baran je podsjetio na dugogodišnju uspješnu tradiciju creskog jedrenja iz čega je proizašao i ovaj projekt.

– U Cresu se godinama uspješno organiziraju regate, a Reful je stvorio mnogo jedriličara, pa tako i našeg olimpijca Igora Marenića. Zato smo se odlučili za Cres kao idealno područje za bavljenje jedrenjem kako bismo ovdje proveli ovaj pilot-projekt kojem je cilj djecu naučiti na more. Naša županija ima 800 kilometara četvornih mora više nego kopna, a mnogi su ga svjesni samo od lipnja do kolovoza. Ovim projektom priviknut ćemo djecu na more, naučit će ponešto o veslanju i jedrenju, a za 20 godina ćemo imati ljude koji razumiju more, rekao je Baran.

Foto: Walter Salković

www.novilist.hr
28.06.2016.

sarinPomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kap. Goran Šarin sa suradnicima iz Uprave sigurnosti plovidbe posjetio je nadležne službe sigurnosti plovidbe koje su stacionirane na području Splitsko - dalmatinske županije, gdje obavljaju poslove nadzora sigurnosti plovidbe morem.

Uz pomoćnika ministra, kap. Šarina ispred nadležne Uprave Sigurnosti plovidbe u službenome posjetu sudjelovao je kap. Joško Nikolić, načelnik Sektora za inspekcijske poslove i tehničke standarde, Lukša Čičovački, načelnik Sektora za nadzor i upravljanje pomorskim prometom, traganje i spašavanje i zaštitu mora, Boško Ercegovac, načelnik Sektora upravnih i stručno - tehničkih poslova i Roko Mrvica, voditelj Službe stručno – tehničkih poslova u nadležnoj Upravi.

Pomoćnik ministra kap. Šarin i suradnici održali su cijeli niz radnih sasatanaka sa predstavnicima nadležnih institucija na temu aktualnih problema unutar djelokruga poslova nadzora sigurnosti plovidbe, kao i o prijedlozima suradnje sa resornim Ministarstvom u cilju pronalaska adekvatnih rješenja, a razgovarali su i o aktualnim i planiranim projektima i pitanjima unutar djelokruga upravljanja i unaprijeđenja sustava nadzora i sigurnosti plovidbe na području nadzora sigurnosti plovidbe hrvatskim dijelom Jadranskoga mora.

Sastanci su održani i sa djelatnicima Lučke kapetanije Split kao nositeljem poslova sigurnosti plovidbe na županijskome području, zatim sa predstavnicima Hrvatskog registra brodova, Plovputa, Hrvatskog hidrografskog instituta i Lučke uprave Split te Obalnom stražom RH.

Delegacija Ministarstva sudjelovali je i na Sjednici skupštine Udruge visokoškolskih pomorskih učilišta Republike Hrvatske, koja se održala na Pomorskome fakultetu u Splitu, na kojoj se između ostaloga razgovaralo o nastavku zajedničke suradnje resornog Ministarstva i pomorskih učilišta na podizanju kvalitete ispita za stjecanje svjedodžbi o osposobljenosti za pomorska zvanja. Takođr je bilo riječi i o mogućnosti korištenja najsuvremenijih simulatora tijekom ispitnog postupka, ažuriranju baza ispitnih pitanja te o mogućnosti održanja ali i mogućnostima unaprijeđenja visoke stručnosti i konkurentnosti hrvatskih pomoraca na svjetskom tržištu, u okviru obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

www.nasiskolji.hr
29.06.2016.

Happy Star 2Nizozemski stručnjak za prijevoz teških tereta BigLift Shipping naručio je treći broda Happy S tipa s kapacitetom 1.800 metričkih tona. Novi brod će biti identičan kao BigLiftov vodeći „Happy Star" koji ima dvije Huisman dizalice za teške terete od 900 mt.

Novogradnja će biti nazvana „Happy Sun" i bit će izgrađena u brodogradilištu Ouhua u Zhoushanu u Kini. Isporuka se očekuje u prvom tromjesečju 2018. godine.

„Happy Sun" će biti dugačak 156 metara, imat će 29 metara palube i nosivost 18,374 dwt. Njegova dužina i prednji dio nadgradnje ponudit će jedan, veliki skladišni prostor za teret i široku, otvorenu palubnu površinu.

Tween paluba „Happy Sun" bit će podesiva po visini i BigLift će moći ploviti s otvorenim palubnim otvorom i gazom do 7,5 metara. Brod će imati finsku/švedsku 1A Ice klasu i moći će postići brzinu od 15 čvorova.

Uz dodatak broda „Happy Sun", BigLift flota će se sastojati od 16 specijaliziranih plovila za prijevoz teških tereta uz kapacitet podizanja do 1.800 metričkih tona.

www.gcaptain.com
29.06.2016.

Wisdom Marine LinesWisdom Marine Lines iz Taipeia odlučio je ući na tržište tankera, naručivši dva nova broda iz Japana, navodi se u izvještaju tvrtke za burzu. Narudžba novog tankera za prijevoz nafte, nosivosti 115.000 dwt, naručena od japanskog brodograditelja Japan Marine United (JMU), procjenjuje se na oko 100 milijuna dolara.

U odvojenom priopćenju, tvrtka je rekla da je Uprava odobrila kupnju broda za prijevoz rasutih tereta, nosivosti 28,386 dwt, od tvrtke Tiger Gate Holdinga S. A.

Wisdom Marine pristao je platiti cijenu od 25,2 milijuna dolara za bulker.

Tvrtka upravlja flotom od 109 brodova, uključujući Handy, Panamax, Supramax i Cape brodove, te ima više od 20 novogradnji naručenih u raznim brodogradilištima.

www.vesselfinder.com
28.06.2016.

VOS ChallengeBrodarska tvrtka Vroon preuzela je u Kini isporuku svog AHTS broda „VOS Challenge". Prema tvrtki, brod je napustio Fujian Southeast Shipyard (FSES) u Fuzhou u Kini u četvrtak, 23. lipnja, i krenuo na svoje putovanje prema Tajlandu, gdje će biti dostavljen unajmljivaču PTTEP.

„VOS Challenge", 65-metarski AHTS brod, prvi je u novoj seriji od šest takvih brodova u izgradnji u brodogradilištu za tvrtku Vroon. Brod je dizajniran od strane Khiam Chuan Marine i Vroonovog Ureda za inženjering koji su surađivali s KCM-om kako bi se poboljšale sposobnosti broda.

Tvrtka napominje da „VOS Challenge" ima DP2 sposobnosti, 39 kreveta za posadu i osoblje, poboljšane performanse što se tiče buke i vibracija, 425 m2 palubnog prostora AHT vitla dimenzija 1.500 m x 64 mm.

Po dolasku u Tajland, brod će raditi za PTTEP u poljima Arthit i Bongkot, gdje će se prvenstveno podržavati aktivnosti bušenja. Dužnosti uključuju AHTS operacije.

Brodom će upravljati Vroon Offshore Services Singapore.

www.offshoreenergytoday.com
28.06.2016.

Aban Offshore Wins ONGC ContractPodružnica tvrtke Aban Offshore dobila je ponudu od kompanije Natural Gas Corporation (ONGC) za raspoređivanje deepwater broda za bušenje „Aban Abraham". „Aban Abraham", koji je obnovljen 2009. godine u brodogradilištu Sembawang u Singapuru kako bi se omogućilo jedinici da buši na dubini vode do 2.000 metara, radit će za fiksno razdoblje od dvije godine.

Prema izvješću tvrtke za burzu, očekivani prihodi od te implementacije procjenjuju se na 87 milijuna dolara.

Zapošljavanje se očekuje tijekom četvrtog tromjesečja kalendarske 2016. godine, dodala je tvrtka.

www.subseaworldnews.com

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
TEČAJNA LISTA 124 (vrijedi od 29.06.2016.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,221929
GBP
1
9,225841
USD
1
6,933100
EUR
1
7,630928
$
=

posalji vijest

posalji video

Anketa

Koliko je Hrvata na brodu na kojem trenutno plovite?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved