24.01.2017.

8357506Poprilično zadovoljstvo među školovanim pomorcima izazvala je vijest s Pomorskog fakulteta čiji su čelnici napravili veliki iskorak u zapošljavanju mladih pomoraca kojima se do sada bilo poprilično teško ukrcati na brod kao kadet.

Naime, samoinicijativno ih je posjetio Alexander Hadjipateras, sin vlasnika i izvršni potpredsjednik prestižne tvrtke Dorian LPG, želeći pobliže upoznati uvjete u kojima se obrazuje novi radni kadar. Sastanak uprave tvrtke održan je u petak, a zahvaljujući novoj suradnji, pomorcima koji su završili školovanje odsada će biti puno lakše pronaći uistinu dobar posao.
Nova flota
- Najplodonosniju suradnju imamo s tvrtkom Pasat d.o.o. s kojom imamo potpisan ugovor o nastavnoj bazi, a omogućili su ukrcaj našim bivšim studentima na tvrtku Dorian LPG. Potez je ovo vrijedan pažnje, jer dok se u Hrvatskoj čeka za prvi ukrcaj i do godinu ili dvije, ova grčka tvrtka uzima naše studente gotovo odmah nakon diplome. Lani je ukrcala 39 studenata, a njih 33 je ponuđen dugoročni ugovor na pet godina. Tvrtka ima jako atraktivne plaće, a flota broji 19 eko VLGCS brodova i 3 moderna broda.

Iako su relativno mladi, odlučili su svoju novu flotu, za razliku od većine brodara, sami uvježbati - kazao nam je Pero Vidan, prodekan za znanost Pomorskog fakulteta.

Inače, Pomorski fakultet u 58 godina postojanja završilo je oko sedam tisuća nautičara, brodostrojara, pomorskih menadžera, elektroničara i inženjera jahti i marina. Danas na Fakultetu studira 1550 studenata, a hvale se i izvrsnom opremom, novim nautičkim i brodostrojarskim simulatorom, simulatorom za visoki napon, a ubrzo bi trebala stići i zvjezdarnica.
Zvjezdarnica
- Financijska konstrukcija je napravljena, zvjezdarnica će se financirati iz vlastitih sredstava. Projekt građevinskih radova je napravljen, kao što je nabavljena i programska podrška. Split će, dakle, ubrzo imati zvjezdarnicu, koja će biti otvorena i javnosti - kazao je Vidan napominjući kako su upravo pomorci značajna privredna grana.

- Hrvatska ima oko 26 tisuća pomoraca i računa se da u državu godišnje unesu oko milijardu dolara, što je respektabilan prihod u devizama. Kvaliteta naših ljudi je poznata, a u zadnje vrijeme i samog Pomorskog fakulteta. Recimo, od 2015. certificirani smo od Ministarstva pomorstva Japana, te se našim bivšim studentima priznaje diploma bez endorsementa i bilo kakvog dodatnog polaganja ako plove na japanskoj trgovačkoj floti - zaključio je prodekan.

www.slobodnadalmacija.hr
24.01.2017.

jadrolinija ferry tripsU žeži 70. rođendana kompanije, koji je obilježen u petak, članovi Plenkovićeve Vlade u četvrtak su "Jadrolinijinoj" Skupštini predložili razrješenje dvojice od trojice preostalih članova Nadzornog odbora državnog putničkog brodara i popunjavanje tog tijela s četvero novih predstavnika države, dok peti zastupa radnike tvrtke.

Budući da Skupštinu čine trojica ministara, Oleg Butković iz pomorsko-prometnog resora, "financijer" Zdravko Marić i šef turističke administracije Gari Cappelli, ujedno i redom HDZ-ovci, potvrđivanje odluke iz Banskih dvora trebalo bi biti samo formalnost.

Ministri su opozvali dosadašnje "nadzornike" dr. Slavka Lončara, bivšeg dugogodišnjeg predsjednika "Jadrolinijine" Uprave, te Antu Mađerića, dugogodišnjeg savjetnika za financije, Vojka Obersnela, SDP-ova riječkoga gradonačelnika.

Na rok od najviše šest mjeseci u Nadzorni odbor kompanije imenovani su dr. Damir Zec, aktualni prorektor riječkog Sveučilišta i dugogodišnji profesor na Pomorskom fakultetu, dr. Mile Perić, tajnik Autokluba "Rijeka" i član tamošnjeg HDZ-ova Gradskog odbora, Mirta Lozančić, pročelnica za financije, gospodarstvo i turizam u lošinjskoj gradskoj upravi kojoj je na čelu godinama bio današnji ministar Cappelli, te Stipe Čogelja, HDZ-ov pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u našoj Županiji i šef Gradskog kotara Split 3.

www.slobodnadalmacija.hr
24.01.2017.

2017 01 23 14 24 9762 Novogradnja 545, brod za nautički turizam izgrađen za domaćeg naručitelja, tvrtku Mladin Punta d.o.o. u vlasništvu obitelji Mladin iz Jesenica, jučer je u Brodosplitu položena u more. Brodosplit je izradio čelični trup i nadgrađe za brod dužine 42,36 metara, širine 8,5 metara, visine na boku 3,82 metara i neto težine 160 tona. Ima tri palube, glavnu palubu i gornju palubu koja se proteže cijelom dužinom broda te sunčanu palubu. Primat će 36 putnika, a opsluživat će ih šest članova posade.

Ovo je jubilarni deseti 'mini kruzer' iz serije putničkih brodova za nautički turizam koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje, a gradnja broda realizira se u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare - male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

www.dalmatinskiportal.hr
24.01.2017.

zelvvaDvije glavate želve osvanule su jučer na obali mora u Posedarju, a spašene su zahvaljujući brzoj intervenciji mještana. Do dolaska dr. Marina Mirčete iz veterinarske stanice Puntamika, koja je uključena u projekt zaštite i spašavanja morskih kornjača na području Zadarske županije, mještani su po njegovom naputku kornjače izvukli na suho i utoplili ih dekama.

- Obje su jako pothlađene, ali se ipak nadam da će preživjeti. Ekipa iz pulskog Centra za rehabilitaciju morskih kornjača doći će sutra ujutro po njih, rekao je dr. Mirčeta, s kojim je u Zadar otputovala manja kornjača nazvana Odette, oklopa dugog 65 centimetara, dok je drugoj, Brankici, s oklopom dugim 85 centimetara, privremeni dom pružila Posedarka Brankica Bolić. Odette je dobila ime po talijanskoj državljanki koja je bila uključena u spašavanje, a Brankica, dakako, po Brankici Bolić.

Ova ljubiteljica životinja i vlasnica pizzerije u centru Posedarja već ima iskustvo s glavatim želvama, a i dovoljno veliku posudu za privremeno zbrinjavanje. Brankica je, naime, prije četiri godine na 24 sata udomila glavatu želvu nazvanu Bumbo. Nije joj bilo teško bdjeti nad ovom ugroženom vrstom tijekom cijele noći, što je podrazumijevalo održavanje temperature vode u posudi na 18 stupnjeva Celzijusevih. Kornjača Brankica je, složio se i dr. Mirčeta, dospjela u prave ruke i samim time dobila šansu za preživljavanje.

Od početka ove godine, odnosno u nepuna dva tjedna, na obali mora u Pridrazi, Karinu i Posedarju pronađeno je deset glavatih želvi, što je inače godišnji prosjek. Od tog ukupnog broja, tri su životinje pronađene mrtve, dok je jedna uginula dan nakon spašavanja u pulskom Centru za rehabilitaciju morskih kornjača. Riječ je o najvećem primjerku pronađenom u Jadranskom moru, kornjači nazvanoj Melita, koja je težila preko 130 kilograma, a oklop joj je bio dug jedan metar. Kao uzrok njezine smrti navedena je starost, dok su preostale tri uginule zbog pothlađivanja, dehidracije i iscrpljenosti. Odette i Brankica od sutra će praviti društvo trima srodnicama koje su spašene nekoliko dana ranije u Karinskom moru, a nazvane su Marko, Miroslav i Patricija. Sve tri kornjače srednje su veličine s oklopima dugim između 55 i 65 centimetara.

Dr. Marino Mirčeta nije sa sigurnošću mogao reći što je uzrok jučerašnjeg nasukavanja dviju kornjača u posedarskom plićaku, budući da je temperatura bila daleko iznad nule, a nije bilo ni vjetra. Kako su obje bile pothlađene i iznemogle, za pretpostaviti je da su već dulje vrijeme plutale, odnosno da su krivac za nasukavanje ipak hladnoća i neuobičajeno niske temperature zraka i mora, koje u kontinuitetu traju već 20-ak dana.

Spašeni primjerci ovih ugroženih morskih životinja prezimit će u Puli, a potom će, kad temperatura mora dosegne idealnih 18 stupnjeva, biti čipirane i vraćene u more. Za stručnjake koji proučavaju život morskih kornjača, koje se legu u Egejskom moru i potom kreću na pet godina dug put preko oceana do Floride i natrag, i uginule životinje u dobrom stanju vrijedne su kao dijagnostički materijal.

www.zadarskilist.hr
24.01.2017.

Maersk Resolute rigDanski izvođač radova bušenja Maersk Drilling sklopio je novi ugovor s tvrtkom Petrogas E&P Netherlands B.V. za jack-up platformu „Maersk Resolute". Maersk Drilling je u ponedjeljak izjavio da je ugovor obuhvaća bušenje dvije bušotine, A8 i A9 u bloku A12 nizozemskog epikontinentalnog pojasa. Procjenjuje se da će bušenje trajati 75 dana. Osim toga, postoji mogućnost da se produži ugovor za pet dodatnih bušotina.

Prema tvrtki, operacije se očekuju da će početi u lipnju 2017. godine u nizozemskom sektoru Sjevernog mora.

„Maersk Resolute" je trenutno „warm-stacked" u luci Esbjerg u Danskoj i sada su počele pripreme za nadolazeću kampanju bušenja. Platforma je stigla u luku u svibnju prošle godine radi servisa i održavanja.

"Jako sam zadovoljan što je Maersk Drilling osigurao novi ugovor za jack-up platformu „Maersk Resolute". Unatoč trenutnom stanju na tržištu, Maersk Drilling i dalje nastavlja sklapati ugovore", rekao je Michael Reimer Mortensen, potpredsjednik i voditelj globalne prodaje u tvrtki Maersk Drilling.

Platformu, tipa MSC CJ50-X100 MC, izgradio je Keppel Fels 2008. godine.

www.offshoreenergytoday.com
24.01.2017.

Levant HorizonTeretni brod „Levant Horizon" nasukao na rijeci Tajo u Lisabonu u Portugalu. Brod je napustio luku, ali je skrenuo s plovnog puta nakon pogreške u navigaciji i pogreške časnika. Brod se nasukao u muljevitom plićaku u blizini okruga Oieras i nije se uspio odsukati vlastitim pogonom. Nesreća je prijavljena lokalnim vlastima, a na mjesto događaja su poslana dva tegljača koji su odvukli teretni brod u sigurnu dubinu. Nije bilo prijave štete na trupu broda, niti prodor vode, ali je brodu naređeno da se vrati u Lisabon radi posebnog pregleda i inspekcije.

Nije bilo ozlijeđenih osoba i nema onečišćenja voda tijekom nasukavanja teretnog broda, a istraga je u tijeku. Prema preliminarnim informacijama, nasukavanje se dogodilo nakon navigacijske pogreške časnika. Brod je napustio luku s pilotom na brodu, ali odgovornost snose navigacijski časnik i zapovjednik.

Teretni brod „Levant Horizon" ima ukupnu dužinu od 122 metra, širinu 19 metara i maksimalni gaz 5,5 metara. Nosivost broda je 6.917 DWT, a bruto tonaža je 5712 BRT. Brod je izgrađen 1997. godine u brodogradilištu Selah u Istanbulu u Turskoj. Zanimljivo je da je brod bio preimenovan iz „Madeirense 3" u „Levant Horizon" samo dan ranije u luci Lisabon.

www.maritimeherald.com
24.01.2017.

Arca1„Arca 1", tanker za opskrbu gorivom, odsukan je 8. siječnja tjedan dana nakon nasukavanja sjeverno od Sydneya, New Scotia, navodi Canadian Chamber of Shipping. Nakon neuspjelog pokušaja vuče i opsežnog iskrcaja vode iz brodskih balastnih tankova spasilački tim je uklonio 300 tona balastnih voda i oslobodio tanker tijekom plime. Dana 15. siječnja, brod je stigao u Sydney i u potpunosti je pregledan kako bi se utvrdio uzrok problema.

U trenutku incidenta, brod nosivosti 1317 dwt bio je na putu za Sydney radi popravka kada je upao u nevolje zbog kvara motora i gubitka propulzije. „Arca 1" nije prevozio nikakav teret, ali je imao oko devet tona dizela i njegovi balastni tankovi su sadržavali morsku vodu.

Nakon incidenta, kanadska Obalna straža koordinirala je akciju spašavanja šest članova posade vojnim helikopterom.

Dužnosnici Obalne straže potvrdili su da nije došlo do zagađenja kao rezultat nasukavanja ili operacija vuče.

www.worldmaritimenews.com
24.01.2017.

Maimi.2017.2Prva ovogodišnja regata za olimpijske klase - Svjetski kup u Miamiju održava se od 22. do 29. siječnja u SAD-u na Floridi. Na startnoj listi je 465 jedriličara, što je iznad prosjeka prijavljenih jedriličara na ovoj regati u post olimpijskoj godini. Krajem olimpijskog ciklusa u Miamiju jedri preko 800 jedriličara. U gotovo tridesetogodišnjoj povijesti regate, na listi pobjednika 2014. godine bio je i Tonči Stipanović.

Od utorka u zaljevu Biscayne ispred Miamija pratimo nastup Sandre Lulić u Laser Radialu, Tonča Stipanovića i Filipa Jurišića u Laseru te Josipa Olujića u Finnu.

Nakon Miamija još su dvije stanice Svjetskog kupa u 2017. godini, tradicionalno krajem travnja je regata u Hyeresu i završnica u Santanderu početkom lipnja.

www.nautica-portal.com
Brod u oluji u Sjevernom moru

Bospor: Kontejneraš umalo udario u obalu

Evakuacija posade teretnog broda ˝Cabrera˝

Nesreća na suhom doku u Cape Townu

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
TEČAJNA LISTA 15 (vrijedi od 24.01.2017.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,276573
GBP
1
8,842918
USD
1
7,140853
EUR
1
7,630895
$
=

posalji vijest

posalji video

Koja mora su vam najdraža za plovidbu?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved