01.04.2015.

novi kruzerS brodovima se budimo i idemo spavati, pa nije čudno što smo i ovog, 150 tona teškog ljepotana, nestrpljivo iščekivali – komentirao je brodovlasnik Arsen Ercegović iz Krila Jesenice izvlačenje svoga novog 40-metarskog broda iz hale "Salonita", gdje ga je splitska tvrtka "Brodska montaža" izgradila u nešto više od šest mjeseci. Služit će mu jedino u svrhe nautičkog turizma, a isplatit će ga, kaže, za deset godina.
Pioniri turističkih brodova
– Ovo je dugoročna investicija i prije svega obiteljski posao. U posao uvodim tri sina, dvojica su već završila pomorsku školu, u poslu su vješti, tako da straha nema, tradicija će se nastaviti.

Cijeli naš život, 24 sata dnevno, 12 mjeseci godišnje vrti se oko brodova. Krilo Jesenice pioniri su turističkih brodova namijenjenih za višednevna krstarenja još od šezdesetih godina prošloga stoljeća, od prvih turističkih prenamjena plovila za prijenos pijeska. I ja sam brod naslijedio od oca.

Baš taj nedavno sam prodao i dao izraditi ovaj, dug 40, a širok devet metara. U međuvremenu, prije šest godina, kupio sam još jedan, tako da sada imamo dva, koja će, naravno, ostati u naslijeđe mojoj djeci – kaže Ercegović i potvrđuje nam da će brod već 20. srpnja krenuti na prvu plovidbu.

Potražnje za luksuznim jahtama, ali i brodovima za nautički turizam, veličine od 40 do 60 metara ima, potvrđuje i Damir Petrić, direktor "Brodske montaže".

– Interes je definitivno zadovoljavajući, a i posla ima, samo da se tako i nastavi. Ovo je prvi od četiri broda koja trenutno gradimo; zajedno teže oko 800 tona, već je i peti u dogovoru. Klijenti su zadovoljni, pa namjeravamo godišnje prosječno izbaciti četiri do pet brodova. Inače naša tvrtka sjedište ima u Splitu, a poslujemo u trima djelatnostima – objašnjava Petrić.

www.slobodnadalmacija.hr

01.04.2015.

ETo pomorac.netObaviještavamo sve kandidate koji imaju u planu polaganje ispita za ishodovanje CoC Časnik elektrotehnike, s riječkog područja da krećemo s dodatnim programom izobrazbe u našoj riječkoj poslovnici.

Prijave na: tel: 051 343 512 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Početak tečaja je 07.04.2015., a krećemo s predmetom brodska elektroenergetika (80 sati).

Naglasili bi još jednom da svaki kandidat koji u toku školovanja nije odslušao i položio određene sadržaje (brodska elektroenergetika, brodska automatika i brodsko strojarstvo) mora odslušati dodatni program naobrazbe u trajanju od 190 sati.

Ministarstvo pomorstva je izašlo u susret svim pomorcima koji imaju kratke ugovore i dopustilo da se program izobrazbe može odslušati po modulima/ predmetima. Znači ne morate odslušati cijeli program izobrazbe odjednom već možete iz maksimalno tri puta. Bitno da odslušate svaki predmet u cjelosti.

Isto tako, poručili bi svim pomorcima da se dobro informiraju moraju li uopće odslušati dodatni program izobrazbe odnosno imaju li pravo pristupu ispitu bez pohađanja izobrazbe.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo je upute za ishođenje svjedodžbe o osposobljenosti za časnika elektrotehnike (STCW III/6) u kojem se navodi sljedeće:

Osobe koje su završili na:

- Pomorskom fakultetu u Rijeci dodiplomski studij Brodske elektronike i komunikacija (generacije koje su školovanje započele od akademske godine 2000/2001 do 2004/2005);

- Pomorskom fakultetu u Rijeci preddiplomski studij Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu (generacije koje su školovanje započele od akademske godine 2005/2006 do 2011/2012);

- Pomorskom fakultetu u Splitu preddiplomski studij Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije (generacije koje su školovanje započele od akademske godine 2005/2006 do 2013/2014);

imaju pravo pristupiti ispitu BEZ pohađanja posebnog programa izobrazbe za časnika elektrotehnike.

Zbog mnogobrojnih upita kandidata navodimo i sljedeće:

Vježbenik elektrotehnike koji posjeduje svjedodžbu o osposobljenosti za brodskog električara (HR III/2 ili STCW III/7) i ostvari najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u službi stroja nije dužan voditi vježbenički dnevnik.

Cijeli dopis možete vidjeti na sljedećem linku:

http://www.mppi.hr/UserDocsImages/Uputa%20za%20ishodenje%20svjedodzbe%20ETO%20v%201_4%20_1_.pdf

U Poslovnici Split smo krenuli i s DP maintenance i HV (Operational i managment level) tečajevima, te nam je u cilju uspostaviti iste i u riječkoj poslovnici.

Sve novosti možete paratiti na naš FB stranici:

https://www.facebook.com/Uciliste.Libar?ref=aymt_homepage_panel

i na našem FB profilu:

https://www.facebook.com/pou.libar

I naravno za kraj, pozdrav od cijele POU Libar ekipe 

01.04.2015.

OrebicKonkretna akcija uklanjanja triju nasukanih teretnih brodova koje je orkanska bura još početkom ožujka otrgnula s veza kod tvornice cementa u Kaštel Sućurcu, i dalje je na čekanju. Dok su „Orebić" i „Krka", koje je more odnijelo do Prve vode na Marjanu, postali svojevrsna atrakcija, čiji su kadrovi dospjeli i do vremenskog izvještaja CNN-a, „Vranjic", nasukan ispred Slatina na sjeveroistočnoj obali Čiova, za mještane je popriličan problem.

Kao što smo već pisali u našim novinama, zbog ruzinavog broda na plaži, novi, ali i stalni gosti već otkazuju svoje aranžmane. Prema riječima Tomislava Andrijolića, predsjednika Mjesnog odbora, Slatine su naselje koje opstaje prvenstveno na turizmu s 200 tisuća gostiju godišnje, a nasukani brod prijeti uništavanjem sezone.
Slatinjane šetaju amo-tamo
- Pomaka i konkretnog odgovora još uvijek nema. Kontaktirali smo s Ministarstvom turizma koje nas je uputilo na Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, ono pak na Gradsku upravu koja nas je preusmjerila na Županiju. Zbog ovakvog prebacivanja odgovornosti, sazvat ćemo zbor građana ovoga ili sljedećeg tjedna kako bismo zajednički odlučili koje mjere poduzeti da se napokon nešto pokrene – izjavio je Andrijolić.

Davor Vidan, lučki kapetan, komentirao je kako brzinsko rješenje za ovu situaciju ne postoji, te da će u svakom slučaju strpljenje biti potrebno.

- Za uklanjanje brodova zadužen je vlasnik, u ovom slučaju Splitska plovidba, koja nam za sada prosljeđuje ponude izvođača radova. Prošlo je gotovo 30 dana od samog događaja, tako da uskoro očekujemo neki konkretniji odgovor. Ako vlasnik ne može provesti akciju, tada je Ministarstvo prometa ono koje je treba pokrenuti. Mi kao Lučka kapetanija nemamo novca za uklanjanje ovakvog opsega, budući da financiranje nije u našoj nadležnosti – pojasnio je Vidan.

Iako komentar od direktora društva Stjepana Račića nismo uspjeli dobiti, neslužbeno doznajemo da se Splitska plovidba unatoč postupku predstečajne nagodbe nalazi u financijskim problemima, tako da je upitno hoće li imati dovoljno novca potrebnog za uklanjanje brodova.

www.slobodnadalmacija.hr

01.04.2015.

mina 1Djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske su u ponedjeljak oko 14.30 sati zaprimili dojavu o pronalasku mine u moru kraj Savudrije. Utvrđeno je da je minu pronašao ribar i mrežom dovukao do obale. Protueksplozivni odjel policije je utvrdio da se radi o protubrodskoj kontaktnoj mini iz II. svjetskog rata te su je transportirali do Umaga. Nakon što su osigurali potrebne sigurnosne uvjete, policijski službenici su iz mine uklonili inicijalni mehanizam, a potom su minu oko 20 sati uništili kontroliranim spaljivanjem.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima, prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. U slučaju uočavanja minsko-eksplozivnog sredstva u moru, s plovila ili prilikom ronjenja, potrebno je zabilježiti poziciju uz uporabu GPS sustava navigacije i po mogućnosti s plutačom te dojaviti policiji na broj 192.

U slučaju ulova minsko-eksplozivnog sredstva unutar mreže ili podizanja na palubu plovila, potrebno je zaustaviti plovilo, na vraćati minsko-eksplozivno sredstvo u more, kako se plovilo ne bi prevrnulo ili sredstvo eksplodiralo, te odmah javiti policiji. Policija će na teren poslati stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

www.glasistre.hr

01.04.2015.

puerto ricoSljedeće godine će u Portoriko po prvi put uploviti dva najveća kruzera na svijetu. Izvršna direktorica turističke tvrtke Puerto Rico, Ingrid Rivera, rekla je da će u 2016. Royal Caribbean Allure i Oasis of the Seas u San Juan dovesti 60.000 putnika. Procjenjuje se da će posjeti donijeti 6,4 milijuna dolara prihoda.

Rivera je dodala da će iduće godine brodovi posjetiti teritorij SAD-a deset puta te da svaki brod ima kapacitet za gotovo 6,300 putnika.

Vlada Portorika pokušava privući još više brodova nakon osam godina recesije.

Prema podacima u prošlom je mjesecu samo u jednom danu otok posjetilo 17.847 putnika sa brodova za krstarenje.

www.cruisemapper.com

01.04.2015.

scandlines1Nakon opsežne inspekcije u brodogradilištu Remontowa u Gdanjsku u Poljskoj, zajedno s timom iz Scandlinesa na licu mjesta, počeo je popravak scandlinesovog trajekta MV „Prinsesse Benedikte", koji je oštećen za vrijeme izlaska iz plutajućeg doka u srijedu 11. ožujka, priopćio je Scandlines u izvješću.

Planirani remont trajekta u brodogradilištu trebao je biti završen u roku od tri tjedna, tijekom kojeg je brod, između ostalog, dobio novi dizelski motor, radarski sustav, sustav ventilacije i podvodni premaz, no brod se nagnuo i skliznuo unutar doka. Prilikom pada trup broda je oštećen i prodrla je voda.

Scandlines očekuje da će popravak ovog, ne baš malog, oštećenja, potrajati oko tri mjeseca. Povratak trajekta u službu trebao bi biti krajem lipnja 2015. godine.

MV „Prinsesse Benedikte" je jedan od četiri putnička trajektima koji rade na ruti Puttgarden-Rødby.

www.worldmaritimenews.com

01.04.2015.

Meiyu 18Tegljač „Meiyu No. 18", težine 19 tona, prevrnuo se i potonuo u tjesnacu Tsugaru kod Hokkaida u Japanu. „Meiyu No. 18" plovio je s pontonskom baržom „Hakodate" natovarenom brodskim dijelovima kada je tegljač izgubio stabilnost i prevrnuo. Jedan član posade imao je sreće da je uspio pronaći mali disanje prostor u kabini. Proveo je 15 sati zarobljen dok ga je nije spasila japanska Obalna straža. Tri člana posade su nestala, a dvojica su poginula.

www.shipwrecklog.com

01.04.2015.

MSC OliverRanije nego što se očekivalo, „MSC Oliver" je službeno kršten, objavio je MSC. Ceremonija je održana 30. ožujka, u brodogradilištu DSME u Busanu u Južnoj Koreji. Slijedeći tradiciju, boca pjenušca razbijena je prilikom krštenja drugog od ukupno dvadeset mega brodova koji bi trebali biti isporučeni do kraja 2015. godine.

Izvršni predsjednik MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, koji je nazočio događaju, je izjavio:

""MSC Oscar" i „MSC Oliver" su brodovi u istoj klasi - ne samo da mogu prevoziti više kontejnera, nego su također ekološki učinkovitiji i štedljiviji od bilo kojeg drugog kontejnerskog broda kojim poslujemo."

On je također objasnio da je sljedeća generacija MSC kontejnerskih brodova dobila ime po unucima Gianluigija Apontea, osnivača kompanije MSC.

Krajem ovog tjedna, „MSC Oliver" počinje s radom između Azije i Europe u sklopu Albatross usluge.

www.vesselfinder.com

Spoj nogometa, Heinekena i broda

Porinuće broda ˝Isaac Newton˝ u Uljaniku

Prolaz jahte Stevea Jobsa kroz 'usko grlo'

Blok po blok do ˝Anthem of the Seas˝


1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
TEČAJNA LISTA 63 (vrijedi od 01.04.2015)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,307347
GBP
1
10,52519
USD
1
7,125413
EUR
1
7,641293
$
=

posalji vijest

posalji video

Get it on Google Play

Anketa

Kako birate svoj kafić?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved