30.07.2015.

LoparU Općini Lopar na Rabu priprema se projekt produljenja gata, kako bi novi Jadrolinijin trajekt koji plovi do Valbiske na Krku i natrag. Radove će sa 650 tisuća kuna sufinancirati Primorsko-goranska županija i Županijska lučka uprava Rab, javlja Radio Rijeka.

Produljenje gata u luci u Loparu, koji je sada dugačak tek 50 metara, omogućit će lakše pristajanje Jadrolinijina trajekta koji svakodnevno povezuje otok Rab s Valbiskom na Krku. Vrijednost projekta procijenjena je na sedam milijuna kuna, od čega će Općina Lopar platiti 200 tisuća kuna. Tri milijuna kuna očekuje se od resornog ministarstva. Radovi bi mogli početi do kraja ove godine.

www.radio.hrt.hr

30.07.2015.

turisti guzve kolonaPrvo ljeto u povijesti Jadrolinije tijekom kojeg je moguća kupovina karata putem interneta pokazalo je velik interes korisnika za ovu uslugu, jer je u razdoblju od 16. lipnja do 24. srpnja prodano ukupno 42.477 karata (prosječno dnevno 1.090 karata), te je ostvaren internetski promet od 4,53 milijuna kuna. Zanimljivo je da su strani državljani pokazali bitno veći interes za online kupnju, pa je udio stranaca 80 posto, a domaćih putnika 20 posto. Najviše je kupaca iz Velike Britanije, a zatim slijede Hrvatska, Francuska, SAD i Italija, piše Novi list.

Izbjegavanje obveze odlaska u agencije, te lakši, komforniji i brži ukrcaj na trajekte i katamarane bio je najvažniji cilj i kad je riječ o uvođenju sustava prodaje karata direktno pri ukrcaju, što je omogućeno korištenjem ručnih uređaja za evidenciju karata.

U istom razdoblju su prodane 74.582 karte kod ukrcaja, te je za početak iskazan visok udio putnika, koji su koristili mogućnost izbjegavanja kupnje karata u agencijama. Ukupno je »Jadrolinija« od 16. lipnja do 24. srpnja prodala 1,6 milijuna karata, a udio karata kupljenih pri ukrcaju ili putem interneta iznosi 7,32 posto.

Kako ističe glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović, početne brojke iskazane u prvih mjesec dana pokazuju da je interes putnika za online prodaju vrlo dobar, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je ova usluga ponuđena neposredno prije početka sezone.

– Navika odlaska u agencije kod kupnje karata još uvijek postoji kod mnogih korisnika, ali će se i to postupno mijenjati. Zadovoljni smo iskazanim interesom u ovoj početnoj fazi, tim više što treba očekivati kako će brojke u skoroj budućnosti rasti, a putnici sve više koristiti opciju online kupnje karata.

Ovo je i za nas u Jadroliniji novost te nastojimo čuti komentare, pohvale i primjedbe putnika, te dodatno poboljšavati sustav prodaje karata kako bi bio što jednostavniji za korisnike – ističe Zaputović, dodajući kako je takva kupnja moguća za sve linije koje održava Jadrolinija, kao i da ih treba kupiti najkasnije 24 sata prije željenog polaska. Najveći udio online prodaje karata bilježe katamaranske linije Split–Hvar–Korčula i Split–Milna–Hvar te trajektne linije Vis–Split i Lastovo–Vela Luka–Split.

www.novilist.hr

30.07.2015.

AdrianaČlanovi Grupe "Sredozemna medvjedica" s biologinjom Jasnom Antolović na čelu počeli su monitoring sredozemne medvjedice i njenih staništa u viškom arhipelagu. - Uz pomoć HRM-a, ratnim brodom "Faust Vrančić" uputili smo se do Palagruže, posjetili smo staništa na maloj Palagruži, iskrcali se na Medvidovu žolu i prvo što nas je iznenadilo bilo je da zbog djelovanja mora i morskih struja, nedostaje desni dio žala. Obišli smo Medvidina špilju, najstariju na Jadranu, a mislim i na Mediteranu, u kojoj je obitavala sredozemna medvjedica. Podaci o boravku sredozemne medvjedice u tom području datiraju od 1993. Špilja je sačuvana, u dobrom je stanju i nema nikakvih oštećenja, što znači da posjetitelja nije bilo - rekla nam je Antolović.
Pretraživanje špilja
- Ono što je tragično za nas biologe je to što nemamo nikakvih dojava o viđenju sredozemne medvjedice na području palagruškog otočja. Nakon Palagruže, bili smo nakratko na Lastovu gdje smo se s predstavnicima Javne ustanove dogovorili da će naša ekipa iz Slovenije za 15-ak dana doći na otok obići sve špilje i staništa. I u viškom akvatoriju ćemo obići špilje i staništa, po direktivi Natura 2000., što smo obvezni napraviti svake tri godine na području cijelog Jadrana.

To je područje Sv. Andrije sa pet špilja, četiri špilje su na Biševu, a na području otoka Visa smo s biologom-ekologom Nevenom Ivešom obišli jednu špilju na Stupišću gdje je 2005. viđena sredozemna medvjedica. U rujnu nastavljamo monitoring na sjevernom i južnom Jadranu - kaže nam Antolović.

U kolovozu prošle godine, nažalost, bili smo svjedoci pronalaska uginule sredozemne medvjedice na žalu uvale Vela draga u općini Ližnjan u blizini Pule. U međuvremenu, obavljena je obdukcija, kakvi su rezultati?

- Iako je pronađena ženka bila teško bolesna, njeno uginuće sve nas je jako pogodilo, naime, uginula je od teške bakterijske upale zlatnog stafilokoka. Ali, više smo bili šokirani pregledom rendgenskih snimki koje dokazuju da je nesretna medvjedica par mjeseci prije ranjena puškom sačmaricom. Mi smo ožiljke od ranjavanja registrirali na području Šišana, na morskom žalu na kojem se pojavila u ožujku prošle godine, no temeljem dobivenih fotografija zaključili smo da je još uvijek bila u dobrom stanju, međutim, ona je uginula u lipnju - kazuje Antolović.
Stižu i nalazi iz Amerike
- Pronađeno je više od pedeset zrna sačme u njenoj glavi, a oko šezdeset u području donjeg dijela repa. Riječ je različitoj veličini zrna, rane na repu su starijeg datuma, a rane na glavi su novije. Kontaktirala nas je policija iz Pule koja je pokrenula prekršajni postupak protiv nepoznatih osoba. Koji su to bolesni umovi koji mogu gađati morskog sisavca puškom? - pita se Antolović.

Obdukcija je pokazala da je medvjedica imala nekoliko poroda. Iz Grupe sredozemna medvjedica imaju podatke da je zadnji bio 2010. godine. Antolović nam je kazala kako će još barem godinu dana trajati istraživanje o tome koliko je bila stara uginula medvjedica kada iz američkog laboratorija stignu podaci dobiveni iz njezinih očnjaka.

- To je jako važno jer se do sada, temeljem dokaza i znanstvenih priopćenja smatra da je najstarija sredozemna medvjedica imala 35 godina, a postoje naznake da bi ova mogla biti i starija - ističe Antolović.

www.slobodnadalmacija.hr

30.07.2015.

Dora obnovljenaPutnički brod Dora koji prometuje na relaciji Zadar-Preko u utorak je zbog manjeg kvara propustio dva putovanja, jedno na liniji Preko-Zadar i drugo iz Zadra za Preko, potvrdila je Marija Zaputović, glasnogovornica Jadrolinije.

- Dora je bila na remontu s kojeg se vratila 21. srpnja. Od tada je jednom bila priključena na drugu liniju, onu za Silbu jer se brod koji tamo prometuje pokvario, a željeli smo ispoštovati red plovidbe. Tada je za Preko vozila Lara. U utorak je Dora propustila jedno povratno putovanje zbog manjeg kvara koji je brzo otklonjen, a putnici su autobusima prevezeni na trajekt u luku Gaženica, rekla je Zaputović.

Dodaje kako u sezoni nastoje ispoštovati plovidbeni red za sve brodske linije kako ne bi bilo kašnjenja ili otkazivanja, stoga je apelirala na putnike zamolivši ih za strpljenje i razumijevanje ukoliko se povremeno dogodi da brod koji je inače vozio na određenoj relaciji bude zamijenjen drugim.

www.zadarskilist.hr

30.07.2015.

Torghatten Orders Eco FerryNorveški trajektni operator Torghatten Trafikkselskap AS potpisao je ugovor s norveškim brodogradilištem Fiskerstrand Verft AS za izgradnju trajekta za prijevoz automobila i putnika, s opcijom za još dva trajekta.

Trajekt će imati kapacitet za 60 automobila i 249 putnika i članova posade.

Brod ima prostor za vozila koji je u potpunosti pokriven te putnički salon s panoramskim pogledom i velikim staklenim površinama, a putnici će imati pristup velikoj vanjskoj palubi.

Trajekt će imati hibridni dizel-električni pogon. Dizelski motori su sposobni za rad na biodizel.

Novi trajekt operirat će na ruti Tjøtta-Forvik.

www.worldmaritimenews.com

30.07.2015.

cap san marcoTvrtka Diana Conteinerchip sa sjedištem u Nasdaqu odlučila je smanjiti svoju flotu i prodati jedan od svojih Panamax kontejnerskih brodova neimenovanom kupcu do sredine ožujka 2016.

Diana će dobiti 24,25 milijuna dolara za 3.739 TEU „Cap Domingo", izgrađen 2001. godine. Brod je do 8. ožujka 2016. u najmu njemačke brodarske tvrtke Rudolf A. Oetker KG, podružnice tvrtke Hamburg Süd.

Kontejnerski brod „Cap Domingo" (bivši „Cap San Marco") izgradio je južnokorejski Samsung Heavy Industries.

Nakon prodaje, flota tvrtke Diana Conteinership sastojat će se od dvanaest kontejnerskih brodova u rasponu kapaciteta od 3.426 TEU do 6.541 TEU.

www.worldmaritimenews.com

30.07.2015.

Hoegh Seoul„Høegh Seul" postao je prvi brod koji je pristao na novootvoreni kontejnerski terminal Indira Gandhi (ICT) u Mumbaiju. ICT je 18. srpnja službeno otvoren za ro-ro operacije. Prema riječima brodovlasnika, Høegh Autoliners, trebalo je gotovo dvije godine da ICT dobije odobrenje za korištenje.

„Høegh Seoul" pristao je na vez 20. srpnja sa gotovo 2.000 vozila (proizvođač Volkswagen i General Motors) koji su iskrcani za 15 sati. Brod otplovio sljedeći dan.

"Terminal nudi najsuvremenije objekata, što odgovara drugim međunarodnim ro-ro terminalima i možemo očekivati minimalne zastoje i brži pretovar nego drugdje u Indiji", izjavio je Karolath Gopinath, voditelj tvrtke Høegh za područje indijskog potkontinenta.

www.vesselfinder.com

30.07.2015.

150725 ESS Hamburg Day3 115The Wave Muscat sa skiperom Leighom Mc Millanom pobjednik je pete sezone regate Extreme Sailing Seriesa u Hamburgu ispred ruskog Gazproma. Omanski tim je tako još malo povećao vodstvo u ukupnom poretku. Sljedeća regata jedri se od 20.-23.8.2015. u ruskom Saint Petersburgu.

Extreme Sailing Series Hamburg:
1.The Wave, Muscat (OMA) - 200
2. Gazprom Team Russia (RUS) -190
3. SAP Extreme Sailing Team (DEN) - 183
4. Red Bull Sailing Team (AUT) - 182
5. Oman Air (OMA) - 178
6. Team Turx (TUR) - 171
7. Lino Sonego Team Italia (ITA) - 156
8. GAC Pindar (GBR) - 134
9. Team Extreme Germany (GER) Paul Kohlhoff – 78

Extreme Sailing Series 2015:
1.The Wave, Muscat (OMA) 47
2. SAP Extreme Sailing Team (DEN) 44
3. Red Bull Sailing Team (AUT) 41
4. Gazprom Team Russia (RUS) 33
5. Oman Air (OMA) 29
6. Team Turx (TUR) 24
7. GAC Pindar (AUS) 24
8. Lino Songeo Team Italia (ITA) 18

www.ijedrenje.com

Vježba komandosa na ˝Mary Maersk˝

Disneyev film o brodu SS ˝Pendleton˝

Najveći svjetski VLOC u luci Qingdao

IMO poziva mlade na brod

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
TEČAJNA LISTA 144 (vrijedi od 30.07.2015.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,127303
GBP
1
10,72774
USD
1
6,853003
EUR
1
7,585589
$
=

posalji vijest

posalji video

Get it on Google Play

Anketa

Koju pjesmi biste otpjevali svojoj dragoj prije odlaska na brod?

Facebook

Pretraživanje

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved