05.02.2016.

aman1U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula održana je radionica o dodjeli potpora za ribarstvo i akvakulturu i natječajima za ovo područje. Radionicu su održali predstavnici Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji su predstavili pravilnike i natječaje u sklopu kojih se dodjeljuju sredstva Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014.- 2020. Riječ je o natječajima u sklopu mjere IV.3. "Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture" te mjere IV.4. "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture". Rokovi za podnošenje zahtjeva, ovisno o natječaju su 1. ožujka, odnosno 1. travnja.

Inače, Hrvatska gospodarska komora raspisala je već treći natječaj za dodjelu vaučera namijenjenih izradi projektne dokumentacije za projekte. Natječaj je namijenjen isključivo članicama Gospodarske komore, korisnicima sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo te je kroz njega osiguran iznos od 150.000 kuna. Sredstva su namijenjena sufinanciranju izrade projekata za prijavu na natječaje "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture" i "Produktivna ulaganja u akvakulturu", koje raspisuje Ministarstvo poljoprivrede. Natječaj je otvoren do 29. veljače ili do iskorištenja sredstava.

Vaučeri se mogu realizirati kod članica Komore, registriranih za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, koje u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK imaju evidentiran najmanje jedan ugovoren projekti. Poslovni savjetnici organizirano djeluju pri HGK putem Zajednice poslovnih savjetnika dok poslovni savjetnici iz Istarske županije djeluju putem Strukovne grupe poslovnih savjetnika Županijske komore Pula.

www.glasistre.hr
05.02.2016.

bura trajektBila me je malo uhvatila panika kad sam vidjela da krvarim, ali sada je sve dobro. Osjećam se odlično, nemam nekih tegoba i sretna sam što sam uspjela doći do Splita i splitske Ginekologije – kazala nam je u četvrtak u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split Nada Đurđević (34) iz Visa.

Po nju se u Vis jučer rano ujutro nakon isplovljavanja vratio trajekt "Lastovo" s pedesetak putnika, kojim je zapovijedao kapetan Jere Lukšić, kako bi je prevezao do splitskog rodilišta.

Nadine "putešestvije" započele su u četvrtak ujutro oko pet sati, kada je vidjela da krvari. Kako je u 36. tjednu trudnoće, odmah je telefonski nazvala dr. Nebojšu Đorđevića, liječnika u Visu, koji je žurno reagirao i pregledao trudnicu.

– Kad je doktor Đorđević vidio da krvarim, rekao je da hitno moram u Split i da će pozvati helikopter. No, helikopter nije mogao uzletjeti i doći po mene zbog loših vremenskih prilika. Jedino prijevozno sredstvo koje nam je preostalo na raspolaganju bio je trajekt "Lastovo". Međutim, trajekt je nekoliko minuta prije, u 5.30, isplovio iz Visa put Splita. Zvali su kapetana i rekli mu o čemu se radi i da moram hitno u Split. Čovjek je zaustavio trajekt i vratio se po mene i moje još nerođeno dijete. Za cijeli taj manevar trajektu je trebalo 15-ak minuta, ali, eto, najvažnije je da je sve prošlo u redu. Vozilom Hitne pomoći i uz pratnju moga supruga Ivice i dr. Đorđevića ukrcali smo se u trajekt i došli u Split. Malo je valjalo, ali ništa mi nije smetalo, samo sam htjela što prije doći u Split – kazuje nam Nada.

Inače, Nada i njezin suprug već imaju dvojicu sinova, Milana od 9,5 godina i Ivana od 6,5 godina, a sada čekaju još jednoga, trećega sina.

– Termin za porod mi je 28. veljače i sve će biti u redu. Ovdje u splitskom rodilištu odmah su me pregledali i smjestili, super se brinu o meni – pohvalila je Nada djelatnike splitske Ginekologije.

Na kraju smo je upitali kako bi se osjećala da nije bilo mogućnosti da je trajekt "Lastovo" preveze do Splita.

– Malo je grubo kada živiš na otoku, ustvari ovisiš o vremenskim prilikama. Eto, helikopter nije mogao poletjeti, ali, na sreću, trajekt je mogao ploviti. Snašli bi se Višani, zvali bi policijski gliser ili bi netko upalio svoj gliser pa se sa mnom zaputio put Splita. Uvijek Višani nađu rješenje – kaže Nada Đurđević.

– Trudnica se nalazi u 36. tjednu trudnoće i primljena je na Kliniku za ženske bolesti i porode zbog krvarenja. Njezino zdravstveno stanje je stabilno, ona i dijete nisu ugroženi i nastojat ćemo dijete zadržati u maternici dok se plod u potpunosti ne razvije – rekao nam je prof. dr. Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

– Desetak puta godišnje imamo potrebe za helikopterskim prijevozom s otoka Visa. Nikada nitko, barem ne u mome dežurstvu, nije umro jer helikopter nije mogao letjeti. Imao sam slučaj da je pacijent preminuo zbog jako lošeg zdravstvenog stanja dok smo čekali helikopter, ali da je netko preminuo jer nije bilo moguće zbog vremenskih (ne)prilika doći po njega helikopterom, to se nikada nije dogodilo. Snalazimo se kako znamo i umijemo, jer je otok Vis, uz Lastovo, najlošije povezan otok s kopnom.

Ma znali smo mi biti i po 20 dana u izolaciji dok je otok "držala" tzv. JNA, onda ni trajekti nisu plovili. Na sve smo mi ovdje na Visu navikli. S vojnim helikopterima HRM-a nikada nismo imali problema. To su veliki, jaki i izdržljivi helikopteri. Ovo jučer je bio možda drugi put da vojni helikopter nije mogao doletjeti na Vis zbog lošeg vremena. Na Visu je bio pravi "kažin" od vremena – rekao nam je dr. Nebojša Đorđević, koji je već 30 godina liječnik na otoku Visu.

www.slobodnadalmacija.hr
05.02.2016.

jadrolinija putniciIako se za otočane ništa nije promijenilo u pravima na povlašteni prijevoz trajektima, katamaranima i putničkim brodovima, zbog uvođenja otočnih iskaznica bitno je smanjena mogućnost zlouporaba. Ranije je sustav dozvoljavao pojedincima, pogotovo u špici turističke sezone i na najfrekventnijim linijama, da kupuju povlaštene karte za putnike i vozila, koje bi onda preprodavali turistima, pa se tako prijašnjih godina znalo dogoditi da na liniji Zadar – Preko, koju održava »Jadrolinija«, u samo jednom danu, gotovo cijelo stanovništvo otoka Ugljana i Pašmana (oko 10.500 ljudi) putuje do Zadra i natrag, piše Novi list.

Upravo je kontrola i evidencija broja putovanja putem otočnih iskaznica već u prvoj godini primjene spriječila preprodaju povlaštenih karata. To potvrđuju i podaci na kvarnerskim linijama, gdje je u prošloj godini bilo gotovo 20 posto manje povlaštenih karata. Na liniji Valbiska – Merag prošle je godine bilo 138.226 putnika s povlaštenim kartama, što je za 19,5 posto manje nego 2014. godine. Praktično identičan trend bilježi se i na liniji Brestova – Porozina i samo na ove dvije kvarnerske linije smanjen je broj povlaštenih putničkih karata za 38.659 karata u prošloj godini.
Višemilijunske uštede
Kako ističe ravnatelj agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević, sustav otočnih iskaznica zaživio je od početka prošle godine te je dosad izdano oko 97.000 otočnih iskaznica za osobe te još 37.500 vinjeta za vozila.

– Prošle godine smo na svim linijama na Jadranu imali ukupno 14 posto manje povlaštenih karata za vozila, odnosno oko 20 posto manje karata za otočane u odnosu na 2014. godinu kada iskaznica nije bilo. Ostvarene su višemilijunske uštede, jer sada svatko može imati samo jednu povratnu kartu dnevno s povlaštenom cijenom. Već u prvoj godini projekt je vratio sva uložena sredstva, a tu moram naglasiti da je u uvođenje novog sustava otočnih iskaznica investirano oko 6 milijuna kuna, kaže Franičević.
Periodične provjere
– Imali smo ranije primjere da je cijelo stanovništvo nekog otoka u istom danu putovalo na kopno i natrag, što je naprosto nemoguće i ukazivalo je na zlouporabe. Danas se takvo što više ne može događati. Mislim da je i otočno stanovništvo prihvatilo iskaznicu kao jedan novi identifikacijski dokument, kao i da je velika većina otočana iskoristila pravo na besplatnu izradu prve iskaznice, koja se izdaje na rok trajanja od pet godina, ističe Franičević. Agencija također, zajedno s operatorom sustava SEOP, Agencijom za komercijalnu djelatnost, provodi periodičke provjere podataka korisnika povlaštenog prijevoza u službenim registrima MUP-a, HZMO-a, MZOS-a. Periodične provjere će se obavljati nekoliko puta godišnje za sve kategorije korisnika povlaštenog prijevoza kako bi se osiguralo da nema zlouporaba.

www.novilist.hr
05.02.2016.

ramponŠušur oko jedne ribarske brodice i jednog viličara privukao je na osunčanu pulsku rivu i novinare. Što je toliko zaposlilo ribare? Misterij je brzo razriješen, 14-metarska brodica Luka, uz dosadašnju koču, dobiva i rampon. Postavljanje ovog specifičnog poteznog alata, koji se u Istri koristi isključivo za izlov školjkaša poput jakobovih kapica, potrajat će slijedećih tjedan dana.

- Nakon toga izlazimo na more, i to na potezu od Rovinja prema Vrsaru, a lovit ćemo kapešante i oštrige. Trenutno se slabo lovi, u pulskom akvatoriju gotovo da nema ribe, pa bi trebalo "potegnuti" do, primjerice, Suska ili Dugog Otoka. Odlučili smo se zato privremeno prebaciti na rampon. Dopremili smo ga iz Italije i za njega potrošili oko sedam tisuća kuna - doznajemo od posade broda.

Naši sugovornici kažu i da je ribarima pogodovalo višestruko pojeftinjenje nafte tijekom posljednjih mjeseci, ali je u posljednjih pet godina sve izraženije smanjenje ribljeg fonda. Mreže se pune ribom uglavnom od rujna do prosinca, nakon čega posla gotovo da i nema, dodaju. Tome su odlučili doskočiti novim alatom, a na proljeće se opet vraćaju koči.

Foto: D. Memedović

www.glasistre.hr
05.02.2016.

ArchimidisGrčki Capital Product Partners potpisao je novi ugovor o vremenskom najmu za dva kontejnerska broda kapaciteta 8,266 TEU. Dva broda, „Agamemnon" i „Archimidis", iznajmljeni su "uglednom operateru" na razdoblje od 12 mjeseci, počevši od travnja 2016. Unajmitelj ima dodatnu opciju produženja ugovora na godinu dana.

Capital je rekao da je nakon sklopljenog ugovora o najmu pokrivenost za 2016. iznosi 93 posto.

www.splash247.com
05.02.2016.

ZIM BarcelonaIzraelska brodarska tvrtka ZIM Integrated Shipping Services pokrenula je opsežan program usmjeren na mijenjanje svoje organizacijske strukture. Promjena se temelji na poslovnom planu tvrtke da se usredotoči na profitabilna područja trgovine s ciljem izgradnje agilnog poduzeća.

ZIM je rekao da je bit promjene jačanje tri velike poslovne jedinice kao neovisne: Pacifičke jedinice - trgovina između Azije i Sjeverne i Srednje Amerike; Intraazijske jedinice - trgovina u Aziji; Jedinice Suez - Atlantik - trgovina između Azije i Mediterana, intra europska trgovina (uključujući Izrael) i trgovina između Sredozemnog mora i Amerike.

Tvrtka je dodala da će otkazivanje upravnih područja omogućiti zemljama da brzo reagiraju na potrebe tržišta i rade izravno s poslovnim jedinicama.

"Nova struktura jača položaj ZIM-a u trgovini u kojoj djeluje i važan je element u provedbi našeg strateškog plana te u poboljšanju razine usluge za naše klijente", rekao je Rafi Danieli, predsjednik i izvršni direktor ZIM-a.

Na čelu poslovne jedinice će biti dopredsjednik tvrtke koji će odgovarati izravno predsjedniku i izvršnom direktoru ZIM-a.

ZIM je također izjavio da će nastaviti s operacijama na drugim tržištima bez promjene.

Program će stupiti na snagu 1. ožujka 2016. godine.

www.worldmaritimenews.com
05.02.2016.

IRISL111Nova brodska ruta pokrenuta je između Kine i Irana nakon podizanja sankcija protiv Teherana. Naime, dolaskom iranskog kontejnerskog broda „Perarin" u luku Qinzhou u srijedu službeno je obilježena prva brodarska usluga koja će povezati Bliski istok i zaljev Beibu te zaljev Guangxi Beibu, potvrdila je Lučka uprava kineskoj novinskoj agenciji Xinhua.

Brod je navodno isporučio 978 kontejnera iz zemalja koje čine dio pomorskog Puta svile 21. stoljeća. Kineski predsjednik je uveo "Belt and Road" inicijativu za izgradnju gospodarskog pojasa svile i pomorski Put svile 21. stoljeća 2013. godine.

Nova ruta povezuje južnu i jugoistočnu Kinu, Singapur, Maleziju, Ujedinjene Aparske Emirate s Bandar Abbasom.

Brod, kapaciteta 3.280 TEU u vlasništvu Islamske Republike Iran Shipping Lines (IRISL Group), na povratku je u Bandar Abbas, gdje se njegov dolazak očekuje 9. veljače.

Iran je već potpisao nekoliko ugovora koji se odnose na prijevoz, uključujući i najnoviji s francuskim brodarom CMA CGM.

Štoviše, Iran će se po prvi put predstaviti u nacionalnom paviljonu na SMM u Hamburgu.

Odluka je objavljena nakon što je izaslanstvo Hamburg Messe u prosincu 2015. godine posjetilo Iran i prisustvovalo na Iranimexu, međunarodnoj izložbi pomorske industrije. Prilikom ove posjete, Grupa je pozvala potencijalne posjetitelje, izlagače i izaslanstava u Njemačku.

www.worldmaritimenews.com
05.02.2016.

cscl indian oceanJedan od najvećih svjetskih kontejnerskih brodova nasukao se na rijeci Elbi na putu prema terminalu Eurogate u luci Hamburg. Kontejneraš „CSCL Indian Ocean" dužine 400 metara i kapaciteta 18.890 TEU nasukao se 3. siječnja oko 21.30, a lokalni mediji nagađaju da je na brodu došlo do nestanka struje ili navigacijske pogreške.

Nasukavanje broda tvrtke China Shipping uzrokovao je zastoj u brodskom prometu. Pet tegljača raspoređeno je kako bi pomogli brodu pod hongkonškom zastavom kad dođe plima.

Nema izvješća o onečišćenju i curenju nafte.

Kritičari tvrde da je plovni put na Elbi postao preuzak za sve veće kontejnerske brodove, pogotovo u slučaju nesreće.

www.splash247.com
˝Modern Express˝ uzet u tegalj

Evakuacija pomoraca s ˝Modern Express˝

Teretni brod udario u poznati most Evripos

Život na kontejnerašu

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
1811daNakon dopisa upućenog direktoru Plovputa, g. Darku Meštroviću, kojim predlažemo otvaranje mogućnosti ukrcaja pripravnika, dobili smo pozitivan odgovor! U utorak je dogovoren sastanak kada će se dogovoriti sve vezano uz kadete/asistente koje će Plovput početi ukrcavati. Na sastanku će se formalizirali detalji: koliko kadeta/asistenata, plaće, pomorski dodatci, itd...
U nastavku se nalazi dopis kojega je pripremio voditelj ureda SPH u SPlitu, Neven Melvan. Detaljne informacije vezane uz početak ukrcaja pripravnika objaviti ćemo nakon gore spomenutog sastanka. Ovim putem se zahvaljujemo g. Meštroviću za podršku ovakve inicijative, ali i razumijevanje zbog sve lošije situacije s hrvatskim kadetima kojima je sve teže pronaći mjesto pripravnika na brodu!

www.sph.hr
TEČAJNA LISTA 24 (vrijedi od 05.02.2016.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,129493
GBP
1
10,12977
USD
1
6,981873
EUR
1
7,767188
$
=

posalji vijest

posalji video

Anketa

Da li ste član SPH (Sindikata pomoraca Hrvatske)?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved