31.08.2015.

jadroplov122Ako Glavna skupština “Jadroplova” danas usvoji Financijsko izvješće za 2014. godinu i izvješća Uprave i Nadzornog odbora, hrvatska će država, kao većinski vlasnik, preko svog Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), prihvatiti neistinitu bilancu tvrtke: temeljni kapital koji iznosi 33,5 milijuna kuna, Uprava i Nadzorni odbor iskazali su u vrijednosti od čak 527 milijuna kuna.

Lažiranje bilance Uprava je obavila tako što je vrijednost flote “Jadroplova”, koja na tržištu iznosi oko 65,5 milijuna dolara, prikazala kao imovinu vrijednu 143,5 milijuna. Riječ je o vrlo slobodnoj procjeni, svojevrsnom popisu želja, a ne iskazivanju stvarne trenutne vrijednosti. Uprava “Jadroplova” je svoju procjenu temeljila na dvostruko višoj razini najamnina brodova od realne.

Sve do 2011. godine, vrijednost flote u financijskim izvješćima “Jadroplova” uvijek je iskazivana u iznosu njihove tržišne vrijednosti na temelju procjene vodećih londonskih brokera. Na taj način je onemogućena bilo kakva manipulacija vrijednošću brodova, koji čine više od 90 posto ukupne imovine brodarske tvrtke. Tržišna vrijednost brodova svakodnevno se vrlo precizno utvrđuje na temelju postignutih cijena na svjetskom tržištu. Sadašnja Uprava je 2011. godine promijenila tu računovodstvenu realpolitiku i sebi otvorila mogućnost manipulacija i dezinformiranja vlasnika o vrijednosti brodova, odnosno imovine i temeljnog kapitala. Sada je sve to dovedeno do apsurda.

Siguran pokazatelj izvrtanja činjenica jest razlika u cijeni dionice na burzi i njezine knjigovodstvene vrijednosti. Iskazani temeljni kapital “Jadroplova” od 527 milijuna kuna daje vrijednost od 323 kune po dionici. Istodobno, na Zagrebačkoj burzi cijena dionice “Jadroplova” u posljednjih šest mjeseci ne prelazi iznos od 45 do 50 kuna.

Stoga, da je riječ o neistinitom financijskom izvješću, vrlo dobro znaju mali dioničari koji su uložili novac i trguju dionicama “Jadroplova” na burzi: do sada su izgubili oko 400 milijuna kuna. S druge strane, birokrati države koja je u “Jadroplovu” izgubila tri puta više (više od 1,1 milijardu kuna), zaduženi da upravljaju tvrtkom, to ne znaju. Ili ne žele znati. I još nešto.

Kako bi skrenula pozornost vlasnika, u prvom redu države, s neistinitog Financijskog izvješća za 2014. godinu, Uprava “Jadroplova” predlaže Glavnoj skupštini smanjenje temeljnog kapitala za iznos akumuliranoga gubitka koji je iskazan u iznosu od 258 milijuna kuna. Ako je istinito Financijsko izvješće za 2014., tada je temeljni kapital već umanjen za akumulirane gubitke, što znači da je prijedlog Uprave ili logički besmisao ili priznanje neistinitosti bilance. Financijski stručnjaci tumače – da bi se temeljni kapital moglo umanjiti, potrebno je iskazati realnu vrijednost brodova, a to znači da, po odbitku dugovanja, u ovom slučaju od temeljnog kapitala ne bi ostalo ništa.

Istina o bilanci “Jadroplova” potpuno je jasna: vrijednosti brodova su uvećane za 75 milijuna dolara, ili 480 milijuna kuna. Temeljni kapital iznosi 33,5, a ne 527 milijuna kuna, koliko prikazuje Uprava. Konačno, stvarni akumulirani gubitak od 2007. do 2014. godine iznosi 1,46 milijardi kuna, a ne 258 milijuna kuna.

U Financijskom izvješću za 2007. godinu iskazana je realna vrijednost flote u iznosu od 1,57 milijardi kuna, a tvrtka je, među ostalim, raspolagala gotovinom od 100 milijuna dolara. Za samo sedam godina snažni brodar doveden je do bankrota. S dvije ugovorene novogradnje u iznosu od 300 milijuna kuna, koje ni teoretski ne može financirati.

CERP ili Ministarstvo pomorstva trebali bi odgovoriti na pitanje gdje i kako je nestala ta silna vrijednost. Zbog toga moraju odbiti Financijsko izvješće “Jadroplova” za 2014. godinu i provjeriti istinitost iskazanih vrijednosti brodova. Ako Glavna skupština, odnosno CERP i Ministarstvo pomorstva, prihvate Financijsko izvješće “Jadroplova” za 2014. godinu, to će značiti da svjesno prikrivaju istinu i vlastitu odgovornost. No, barem nitko neće moći reći da nije znao.

www.slobodnadalmacija.hr 

31.08.2015.

tankerska12Namjera predstavljena kod osnivanja društva Tankerske Next Generation, da se agresivnijom politikom prikupljanja kapitala i investiranja iskoriste prilike daleko bolje nego kroz tradicionalnu i konzervativnu politiku vođenja i investiranja tvrtke "majke" Tankerske plovidbe d.d., dolazi očito sve više do izražaja. Naime TNG tek što je počela s dva prenijeta broda iz Tankerske d.d., pa nakon prikupljanja kapitala na Zagrebačkoj burzi odmah i kupila još dva broda nove generacije, a uz čekanje dovršetka iz stare Tankerske prenijete novogradnje (početog broda) u Koreji, kreće u dodatno prikupljanje kapitala u svrhu investiranja.

Objavljen je Poziv na davanje izjave o namjeri upisa novih redovnih dionica gdje je razvidno da je Uprava društva ovlaštena, uz suglasnost Nadzornog odbora Izdavatelja, donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala Izdavatelja i izdavanju novih dionica uplatama u novcu uz isključenje prava prvenstva pri upisu dionica.

U svrhu potencijalne akvizicije novogradnje MR produkt tankera, Uprava Izdavatelja trenutno razmatra mogućnost donošenja Odluke, te se ovim pozivom, a radi utvrđenja postoji li interes za upisom novih dionica, obraća potencijalnim ulagačima, navodi se u Pozivu.

Temeljni kapital namjerava se tako povećati sa iznosa od 360.000.000,00 kuna za iznos do 80.000.000,00 kuna na iznos do najviše 440.000.000,00 kuna. Izdalo bi se 1.300.000 do 1.600.000 novih redovnih dionica. Odlukom se namjerava isključiti pravo prvenstva postojećih dioničara društva na upis Novih dionica.

Odlukom se namjerava dopustiti upis Novih dionica isključivo onim potencijalnim ulagačima koji će za upisane nove dionice uplatiti iznos u protuvrijednosti od najmanje 100.000,00 eura. Nove dionice izdat će se za iznos od 68,00 kuna po dionici. Poziv potpisuje direktor tvrtke John Karavanić.

Kažimo da su pred pripreme za ovaj postupak već obavljene. Naime, tvrtka TNG imala je već nekoliko predstavljanja, odnosno prezentacija i to kako u organizaciji Zagrebačke burze, tako i Ljubljanske burze.

Posljedica je to očito više nego dobrih rezultata oko dosadašnjeg poslovanja. Naime, uz predstavljanje rezultata tvrtke te ugovor koji je potpisan za srednjoročni najam (time charter) za prvi novokupljeni brod iz TNG već su izvijestili o iznimno uspješno sklopljenom ugovoru za drugu novogradnju (Zoilo) i prije njenog preuzimanja.

Ugovorom je već osigurana srednjoročna zaposlenost za eko tanker MT Zoilo pred isporuku iz brodogradilišta, i to - najmanje trogodišnja. MT Zoilo će biti pod ugovorom s istaknutim unajmiteljem s ugovorenom vozarinom od oko 17.750 američki dolara po danu za razdoblje od tri godine, počevši od dana isporuke. Nastavno, unajmitelj ima pravo produžiti ugovor za još jednu godinu za oko 19.750 američkih dolara po danu.

www.zadarskilist.hr 

31.08.2015.

zadarska222Zadarska Pomorska škola izabrana je među 10 škola u državi u sklopu pilot projekta e-škole. Za projekt e-škole, Razvoj sustava digitalne zrelosti prijavilo se 205 hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a odabrano ih je 150, među kojima su iz Zadarske županije odabrane i Medicinska škola Ante Kuzmanića, te Gimnazija Vladimira Nazora.

Prvih 20 škola uključit će se u prvu, inicijalnu fazu projekta već ove jeseni. To znači da će profesore i učenike u novoj školskoj godini dočekati tableti, laptopi i druga informatička oprema koja bi im trebala olakšati učenje i rad.

Interaktivna učionica

Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar, nije krio oduševljenje činjenicom da je njegova škola odabrana među prvih 10 u Hrvatskoj za sudjelovanje u projektu e-škola.

- Opremu još nismo dobili jer je natječaj javne nabave produljen, pa je očekujemo u drugom polugodištu. Dosada su obavljeni pregledi i procjene prostora, priča Perković.

- Od opreme koju će škola dobiti za provođenje ovog projekta su tableti koje će dobiti nastavnici, ravnatelj i stručno osoblje dobit će prijenosna računala i ostale edukacijske alate. Imat ćemo pouzdanu bežičnu i žičanu mrežu. Kompletna škola bit će pokrivena Wi-fi mrežom. Jednu učionicu uredit ćemo s pametnom pločom i tabletima i to će biti interaktivna učionica, a planiramo nabaviti još 30 tableta kako bismo opremili i drugu učionicu, kazao je Marin Peranić, školski pedagog i voditelj projekta e-škole.

Da bi škola stekla status e-škole, dosada su u pripremi informatičkih učionica, osiguravanju uvjeta za rad na europskoj razini, iz vlastitih sredstava škole utrošili 150 tisuća kuna. Uz ostatak priprema koje ih čekaju kako bi dovršili kompletnu informatičku strukturu utrošit će se oko 300 tisuća kuna. Taj iznos u Pomorskoj školi također namjeravaju financirati iz vlastitih sredstava koja škola zaradi održavanjem tečajeva za pomorce, posredovanjem u zapošljavanju učenika srednjih škola, te manji iznos od najma prostora.

Lektira na elektronskim čitačima

Od projekta e-škole Perković očekuje puno. Pomorska škola jedna je od vodećih u županiji po informatičkoj opremljenosti, a i u budućnosti planiraju razvijati nove programe za ljude koju mogu biti asistenti u informatici.

Jedna od novina sa kojom će krenuti u budućoj pedagoškoj godini je e-knjižnica.

- Eksperimentiramo kako bismo vidjeli što možemo i što ćemo nastaviti primjenjivati u budućem radu. Za e-knjižnicu nabavili smo dva primjerka elektronskih čitača na koje ćemo za početak skinuti hrvatsku lektiru u sastavu Carneta. Ukoliko to zaživi postupno ćemo početi skidati i ostalu literaturu koja nije u sustavu Carneta i onu stručnu. Za početak ih planiramo koristiti isključivo u prostorima škole, u našoj knjižnici, a kasnije će učenici umjesto knjiga iz lektire kući nositi čitače, najavio je ravnatelj Pomorske škole.

Tijekom ove godine u planu im je oformiti tim nastavnika koji će se educirati u primjeni informatičke opreme prenošenjem edukativnih sadržaja učenicima, izrada različitih aplikacija i slično.

"Američki razred"

Perković smatra kako je obrazovni sustav trom i primjenu i uvođenje novih tehnologija treba uvesti u onoj mjeri u kolikoj to pomaže u radu i učenju nastavnicima i mladim naraštajima. A oni su sve više informatički obrazovani i teško da mogu zamisliti svakodnevnicu bez digitalnih sadržaja.

Vrlo brzo su se naviknuli i na uporabu e-imenika, što funkcionira odlično, pa generacije koje dolaze gotovo da neće ni znati za primjenu starog, papirnatog imenika.

- Ipak treba zadržati i tradicionalne načine obrazovanja, pisanje domaćih zadaća, korištenje knjiga i ostalo, smatra Perković.

Kako su otvoreni za sve opcije novih tehnologija, namjeravaju uskoro od jedne američke tvrtke nabaviti mobilne sjedalice i napraviti "američki razred". Sjedalice nisu jeftine, a ukoliko se pokažu dobrima nove bi sjedalice mogle zamijeniti stare, drvene stolce.

Mobilnim sjedalicama u gotovo pola minute učenici mogu formirati razred u bilo kojem obliku i imaju mogućnost sjediti kako žele, ovisno o sadržaju koji se prati i načinu na koji se odvija nastava.

- I sjedalice također planiramo financirati vlastitim sredstvima, rekao je Perković.

Pomorska bi škola mogla uskoro postati i prva škola u Zadru i županiji ustrojena po američkom sustavu.

Uvođenjem novih tehnologija u obrazovanju uvelike se olakšava rad nastavnicima, učenicima i stručnom osoblju.

Pohvalna je i činjenica što ih Zadarska županija kao osnivač, potiče u nabavi i primjeni digitalnih tehnologija u obrazovanom sustavu.

www.zadarskilist.hr 

29.08.2015.

salonaNažalost još jedan brod koji je do sada ukrcavao hrvatsku posadu odlazi iz Splita. Očekuje se prodaja m/B Salona. Dugovanja prema posadi postoje ali iznos nije visok (ukupno cca 30 000 eura) te će biti namiren prodajom broda. Nakon nesreće - nasukanja broda na otočić Murvicu, Solinska plovidba koja je vlasnik broda se nije uspjela oporaviti. SPH će pratiti stanje i isplatu pomoraca.

Brod SALONA je od 22. ožujka 2015. bio u Splitu, na vezu 4 u Sjevernoj luci. Prethodno je brod ukrcao teret kukuruza na vezu ispred silosa u splitskoj luci, međutim, po isplovljavanju za odredišnu luku Ravenna, u večer 21. ožujka 2015. se nasukao na otočić Murvica koji se nalazi pokraj Drvenika malog te oštetio pramac odnosno pramčani propeler. Nakon što se uspio odsukati, vratio se natrag u Split kako bi se procijenio opseg štete, nakon čega je iskrcao teret te je premješten na vez u Sjevernoj luci.

www.sph.hr

31.08.2015.

eniprirodniplinTalijanski energetski gigant ENI objavio je u Kairu da je otkrio "najveće polje" prirodnog plina na Sredozemnom moru u teritorijalnim vodama Egipta. To polje bi moglo predstavljati potencijal od 850 milijardi kubnih metara prirodnog plina na površini od 100 kvadratnih kilometara, navela je kompanija i dodala da bi to moglo da zadovolji potrebe Egipta u idućim desetljećima.

"To je najveće otkriće plina ikada u Egiptu i na Sredozemnom moru", naveo je ENI i ocijenio da bi to mogla biti jedna od najvećih rezervi prirodnog plina u svijetu.

Egipatsko Ministarstvo energetike potvrdilo je to otkriće na dubini od 1.450 metara.

Izvršni direktor ENI-ja Claudio Descalzi "nedavno je posjetio Kairo kako bi egipatskog predsjednika Abdela Fataha al Sisija obavijestio o tom velikom uspjehu i razgovarao o otkriću s premijerom Ibrahimom Mahlabom", navodi se u priopćenju tvrtke.

www.seebiz.eu 

31.08.2015.

erinwood2Brod za opskrbu gorivom, ˝Erin Wood˝, sudario se u subotu s teretnim brodom ˝Daroja˝ na otprilike dvije nautičke milje od Peterheada, javlja obalna straža Engleske. U otprilike 17:00 sati postaja u Aberdeenu zaprimila je poziv u pomoć od strane posade broda ˝Erin Wood˝. Po dolasku na mjesto nesreće ustanovljeno je kako brod prima vodu i to u velikim količinama.

Dvojica članova posade već su lansirali brodicu za spašavanje, za slučaj napuštanja broda. Velik broj spasitelja je prebačen na brod gdje su počeli s ispumpavanjem vode koja je ušla u strojarnicu i zapovjednički most što je za dovelo do priličnog nagnuća.

Cijela operacija je trajala satima, ali je na kraju bila uspješna. Brod je stabiliziran i otegljen u Peterhead. Cijeli incident je prošao bez ljudskih žrtava.

Više o incidentu možete pronaći na sljedećem linku: FOTO i VIDEO

www.worldmaritimenews.com 

31.08.2015.

statoils1Norveška naftna kompanija Statoil nije pronašla naftu na zadnjoj bušotini u Sjevernom moru. Dozvolu za bušenje dobili su 12.08., a bušotina se nalazi otprilike 220 kilometara zapadno od Stavangera, na dubini mora od otprilike 81 metar.

Bušenje je izvršila platforma ˝Songa Trym˝, koja će sada krenuti prema bušotini 25/11-28 koja se nalazi u centralnom dijelu Sjevernog mora.

www.worldmaritimenews.com 

28.08.2015.

dsvDvojica pomoraca sa broda za potporu roniocima ozlijeđeni su u srijedu nakon što je se zapalio cjevovod na kojem su radili u Meksičkom zaljevu. Američka Obalna straža dobila je obavijest o incidentu u srijedu uvečer.

Dio cjevovoda je puknuo i nastao je požar na otprilike 25 nautičkih milja od March Island-a, u Lousiani. Oba člana posade su odvedena u bolnicu. Požar je ugašen, a vlasnik cjevovoda će poslati svoj brod da zakrpa rupu. 

Uzrok incidenta se još istražuje.

www.gcaptain.com 

Isplovljavanje ˝Norwegian Escape˝

Svjetski rekord u slobodnom padu

Arendal Spirit - pogled iznutra

Vježba komandosa na ˝Mary Maersk˝

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
TEČAJNA LISTA 165 (vrijedi od 29.08.2015.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
6,952097
GBP
1
10,30095
USD
1
6,687126
EUR
1
7,544416
$
=

posalji vijest

posalji video

Get it on Google Play

Anketa

Kako provodite slobodno vrijeme na brodu?

Facebook

Pretraživanje

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved