26.07.2016.

037Nakon što su hrvatska i talijanska strana odlučile kako zabrana izlova u Jabučkoj kotlini traje sve do sredine listopada, do tada će se završiti obrada prikupljenih podataka, donijeti ocjenu stanja resursa i utjecaja zone zabrane, te na osnovu toga moći dati preporuke za buduće upravljanje ovim izuzetno osjetljivim područjem.

Potvrdio nam je to Nedo Vrgoč, ravnatelj Instituta za oceanografiju i ribarstvo zadovoljan što je došlo do sporazuma s Talijanima:

- Zadovoljstvo mi je kazati da je ovog puta razum pobijedio, te da je bilateralno između Hrvatske i Italije dogovoreno produženje zabrane koćarenja u zaštićenom dijelu Jabučke kotline do 16. listopada. Koristim priliku da čestitam administracijama, znanstvenicima i ribarskim asocijacijama obiju država što su uspjeli u zadnjem trenutku zajednički spriječiti otvaranje ove zone, te tako spriječiti da se u par tjedana ne uništi područje koje se godinu dana štitilo – kaže Vrgoč, naglašavajući kako će do sredine listopada biti oznanjeni rezultati istraživanja.

- Posebno zahvaljujem medijima, prije svega Slobodnoj Dalmaciji koja je prva reagirala, a koji su odigrali veliku ulogu u senzibiliziranju domaće i strane javnosti, ali i političara oko rješavanja ovog problema - kaže Vrgoč.

Foto: Pomorac.net

www.slobodnadalmacija.hr
26.07.2016.

pomorska policija231Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture zaprimilo je Izvještaj Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o koordiniranim potražno - spasilačkim akcijama na splitskom, šibenskom, zadarskom i riječkom području nadzora sigurnosti plovidbe.

MRCC Rijeka tijekom nedjelje, 24. srpnja koordinirala je slijedeće akcije traganja i spašavanja na moru:

LK SPLIT – ONEČIŠĆENJE MORA NA BRAČU, RONILAC U OPASNOSTI, SPAŠAVANJE BRODICE
U 09.56 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Split u Lučku kapetaniju Split proslijeđena je obavijest očevidaca iz Povlja, otok Brač, o onečišćenju mora, slijedom čega je u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Milna poduzet inspekcijski nadzor na dojavljenoj poziciji onečišćenja. Djelatnici nadležne ispostave izvijestiti će Lučku kapetaniju Split po dovršetku očevida, tijekom današnjega dana.

Posredstvom ORP Splitradio u 15.45 sati MRCC Rijeka zaprimila je dojavu posade broda naziva „Partly Cloudy" koji su tijekom plovidbe u smjeru viške luke prevozili grupu ronilaca, među kojima je jednome pozlilo prilikom izrona, stoga im je iz Središnjice naloženo odmah po pristajanju u višku roniocu omogućiti pregled mjesnoga liječnika.

U 16.10 sati Središnjica je zaprimila poziv voditelja gumene brodice, hrvatske zastave bez posade, koji je prijavio kvar vanbrodskoga pogonskog stroja ispred uvale Stiniva, na otoku Visu, o čemu je obavještena Lučka kapetanija Split i NPCPP Zadar čije se plovilo nalazilo u obližnjoj uvali Rukavac te je odmah isplovilo i pružilo tegalj havariranome gumenjaku.

LK ŠIBENIK – NASUKANJE NJEMAČKE JEDRILICE, NEMA OZLIJEĐENIH
Tijekom ranijega poslijepodneva, u 14.05 sati djelatnici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od njemačkoga MRCC Bremen o havariji njemačke jedrilice naziva „Caprich" dužine 8 metara, njemačke zastave sa dva člana posade, skipper M.W. i jedna članica posade N.B., na poziciji između Arte Vele i Vrgade u Vrgadskome kanalu gdje je, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i jakoga vjetra prijetila opasnost od nasukanja na obližnje obalne stijene, stoga je u spasilačku akciju angažirana službena brodica Lučke ispostave Murter. Nedugo nakon pokretanja akcije djelatnici murterinske Ispostave uočili su njemačku jedrilicu koja je zbog jačine vjetra ipak udarila u stjenovitu obalu pri čemu je nastalo oštećenje pramčanoga dijela u vidu otvora 15 x 25 cm pri površini mora te oštećenje bočnoga dijela trupa jedrilice uz prodor mora u potpalublje. Jedrilica je uzeta u tegalj u marinu Hramina, otok Murter, kamo je sigurno usidrena u 15.30 sati.

LK RIJEKA / LI MALI LOŠINJ - NASUKANJE TRIMARANA, POTRAGA ZA TURISTOM SA PEDALINE, MEDICINSKI PRIJEVOZ SLOVAČKE TURISTKINJE
Djelatnici MRCC Rijeka u 13.15 sati posredstvom Obalne radio postaje ORP Rijekaradio zaprimili poziv u pomoć sa trimarana, dužine 3,5 metra, hrvatske zastave sa 2 člana posade, koji se nasukao u uvali Artatore, Mali Lošinj. Oba člana posade su neozlijeđeni napustili trimaran te isplivali na obalu nakon čega su samostalno organizirali odsukavanje plovila koje nije prouzročilo onečišćenje mora.

Gotovo istovremeno, u 13.15 sati posredstvom ŽC112 Rijeka djelatnici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu očevidca iz uvale Zabojci, otok Mali Lošinj o gumenoj brodici bez vidljive posade koje sa uključenim pogonom kruži uvalom bez nadzora na oko 100 metara od obale. Slijedom zaprimljene dojave o MRCC Rijeka obavijestila je nadležnu Lučku ispostavu Mali Lošinj čiji djelatnici su isplovili prema poziciji, no u međuvremenu je posada privatne jedrilice u prolazu uspjela uzeti napuštenu gumenjak u tegalj do luke Mali Lošinj. Očevidom je ustanovljeno je kako je član posade gumenjaka, S.D. (rođen 1973. godine), državljanin Kazahstana nesmotrenošću ispao iz gumenjaka tijekom plovidbe te ga je neozlijeđenog iz mora izvukao S.K., hrvatski državljanin.

U 13.25 sati posredstvom ORP Rijekaradio MRCC Rijeka uspostavlja komunikaciju sa plovilom naziva „Hunter" čija je posada ukrcala na plovilo i spasila četvero mlađih osoba iz mora ispred uvale Privlaka, kod Malog Lošinja. Spašena četvorka je odmah po ukrcaju na palubu prijavila nestanak petoga člana, o čemu je obaviještena nadležna Lučka ispostava Mali Lošinj čiji djelatnici su odmah pokrenuli potražnu akciju za nestalim. Prema prikupljenim podatcima petero turista plovilo je na iznajmljenoj pedalini iz smjera mjesnog auto kampa u Povljani, kada su iz neutvrđenog razloga, svi završili u moru. O potrazi je obavješteno i Pomorska policija Rijeka čije je službeno plovilo također uključeno u potragu za nestalim, no u međuvremenu je dojavljeno sa plovila „Hunter" kako je nestala mlađa muška osoba doplivala do obale, neozlijeđen, slijedom čega je Središnjica obustavila potragu, dok su djelatnici nadležne malološinjske Ispostave pokrenuli potragu za nestalom pedalinom te poduzeli očevidne radnje nad vlasnikom pedaline kao i spašenom posadom s ciljem utvrđivanja uzroka ove pomorske nezgode, koja je srećom završila bez žrtava.

U 15.07 sati Središnjica je posredstvom ŽC 112 Rijeka zaprimila dojavu o ozlijeđenoj slovačkoj turistkinji uvali Krivice, Mali Lošinj slijedom čega je angažirano službeno plovilo Pomorske policije jer se u trenutku dojave nalazilo najbliže poziciji ozlijeđene, te je Slovakinja u 16.35 prevezena u Mali Lošinj odakle su je u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj. Djelatnici malološinjske Ispostave u suradnji sa službenicima Pomorske policije utvrdili su da je slovačka turistica zadobila ozljede kralježnice uslijed udara privatnoga glisera kojim je plovila kao putnica u veći val, te je pokrenut očevid o uzrocima ove pomorske nezgode.

LK ZADAR – HAVARIJA TURISTIČKOG BRODA, GUMENE BRODICE, SPAŠAVANJE DVA SURFERA U PAŠMANSKO KANALU
U 14.25 sati MRCC Rijeka zaprimila je dojavu očevidca sa rta Plitkača, kod Sukošana o surferu koji se velikom brzinom udaljavao od obale. S obzirom da je u području Pašmanskog kanala puhao jaki maestral uz najavu neverina, Središnjica je o događaju obavijestila nadležnu Lučku kapetaniju Zadar kao i NPCPP Zadar, a obavijest o surferu razglašena je svim sudionicima u pomorskom prometu na području potrage putem ORP Zadar, no u u 16.03 sati djelatnici zadarske Kapetanije dojavili su da je surfer pronađen živ, izvučen iz mora od strane djelatnika lokalne charter tvrtke i prevezen u Sukošan, čime je ova potražna akcija ujedno i okončana.

Sa zadarskog područja nadzora sigurnosti plovidbe u16.03 sati MRCC Rijeka zaprimila je posredstvom ŽC112 Zadar poziv sa turističkog broda naziva „Plima" koji ostao bez pogona na poziciji između otoka Molat i Vira, sa ukrcanih 70 putnika. Budući da je u vrijeme dojave na području havarije puhao jaki vjetar uz visoke valove, Središnjica je obavijestila djelatnike Lučke kapetanije Zadar koji su uspostavili komunikaciju sa posadom turističkoga broda te stavili dvije spasilačke brodice u pripravnost, kao i tegljač tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći plovilima i osobama na moru, u slučaju potrebe spašavanja posade i broda, no nedugo potom je posada broda dojavila da su samostalno otklonili kvar te nastavili plovidbu prema Zatonu, kamo su sretno i sigurno pristali u 18.07 sati, nakon čega je nastavio redovnu plovidbu prema odredištu, na otok Vir.

Posljednja spasilačka akcija jučer je poduzeta u 18.05 sati kada su djelatnici Lučke kapetanije Zadar dojavili o spašavanju surfera, V.B. (rođen 1996. godine), hrvatski državljanin, koji je ostao plutati u moru ispred punta Skale.

www.mppi.hr
26.07.2016.

indeksiraj4343Marinetek NCP u Šibeniku gradit će betonske pontone za marinu u Portonovi Resort Villageu, u Kumboru pokraj Herceg Novog na jednom od najvećih gradilišta na Mediteranu. Na gradilištu većem od 25 hektara, planirana je gradnja stotinjak apartmana, 40 vila, novi One&Only hotel najviše kategorije, te marina s 250 luksuznih vezova, za jahte duljine od osam do 80 metara.

Pontoni će nakon dovršetka u nekoliko faza biti ukrcani na plovnu baržu i dopremljeni do gradilišta u Crnoj Gori. Preuzimanje pontonskih elemenata, instalaciju opreme i sigurno sidrenje svih gatova Seaflex sistemom, kao i instalaciju sidrenih sustava plovila, izvest će Marinetek sa svojim instalacijskim timom, posebno certificiranim za Seaflex sidrene sustave.

Početak gradnje prvih pontonskih elemenata predviđen je odmah po potpisu ugovora s naručiteljem, prvi transport i instalacija na gradilištu predviđena je koncem ljeta, a konačna primopredaja predviđa se u travnju 2017.

- Gradnja marine Portonovi jedan je od najznačajnijih projekata koje je Marinetek NCP tim imao u posljednjih deset godina, i svi smo izuzetno uzbuđeni zbog veličine projekta i zahtjeva koje je klijent postavio pred nas. Pregovore i pripreme za gradnju prihvatili smo izuzetno ozbiljno, a našem cilju da uspješno, na vrijeme, i na zajedničko zadovoljstvo i nas i investitora podredit ćemo sve svoje mogućnosti. Višegodišnje iskustvo, duga lista uspješno odrađenih projekata, te podrška kolega iz Marinetek grupacije iz cijeloga Svijeta, naša su garancija da ćemo u tome i uspjeti – kazao je Boris Miškić, direktor Marinetek NCP-a.

Inače, Portonovi će po završetku svih radova sadržavati arhitektonske i funkcionalne elemente koji će ga učiniti jedinstvenom destinacijom na Mediteranu, stoga je Marinetek za gradnju marine morao ponuditi širok raspon vlastitih tehničkih rješenja kako bi se korisnicima usluga marine pružila najkvalitetnija moguća usluga.

Izuzetno zahtjevan projekt marine predviđa mogućnost sigurnog korištenja svih vezova u marini tokom cijele godine, uz mogućnost pojave olujnog nevremena sa snagom vjetra preko 44 čvora. Veliki raspon različitih veličina plovila, dodatni su zahtjevi na koje je Marinetek trebao odgovoriti.

Marina je osmišljena tako da pruži siguran vez kako za manja plovila u vlasništvu korisnika vila i apartmana u samom resortu, tako i velikim superjahtama tijekom kraćeg posjeta na njihovim krstarenjima.

Cjelokupni akvatorij marine zaštićen je čvrstim nasipnim valobranima, te je ulaz u marinu postavljen prema istoku, odnosno prema Tivtu. Kao dodatna zaštita od valovanja iz Tivatskog zaljeva, ispred ulaza biti će postavljen 180 metara dugi plutajući valobran sastavljen od Marinetek plutajućih valobranskih elemenata širine 5 metara.
Taj najnoviji valobranski ponton prvi put se gradi u Marinetekovoj tvornici u Šibeniku, i prvi put će, nakon instalacija u Oslu i Brooklynu, biti instaliran na Mediteranu upravo kao zaštita nove marine Portonovi. Valobran, kao i pontonski gatovi u akvatoriju marine, biti će usidreni posebnim elastičnim Seaflex sustavom sidrenja, koji uz minimalno održavanje osigurava pontonskim elementima dodatnu sigurnost i stabilnost.

www.sibenik.in
26.07.2016.

XO03277937Nedaleko Novigrada pronađena je uginula kornjača - glavata želva. Dojavu o stradaloj životinji zaprimio je Županijski centar za obavještavanje u nedjelju u 14.30 sati od strane Pomorske policije.

Nakon pronalasku uginule strogo zaštićene morske kornjače na mjesto dojave upućena je ovlaštena veterinarska služba koja je pristupila zbrinjavanju uginule životinje. Još se ne zna uzrok njenog stradavanja.

Slučajno ili ne, dan prije u moru kraj Poreča pronađen je uginuli delfin. Na poziv građana reagirala je za to ovlaštena Veterinarska bolnica Poreč, a kako doznajemo od njenog direktora, magistra veterine Branka Jurića, uzrok smrti nesretnog sisavca utvrdit će specijalizirani znanstvenici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na pitanje koliko su učestali takvi slučajevi na području Istre, kazao je da se ne događaju često. No, prije desetak dana je također pronađen uginuli, mali delfin kojega su, poštujući proceduru, otpremili na zagrebački Veterinarski fakultet. Što mu se točno dogodilo i zašto je izgubio život zasad još nije poznato.

www.glasistre.hr
26.07.2016.

ConocoPhillips employeesMultinacionalna energetska korporacija ConocoPhillips smanjit će još 1.000 radnih mjesta, pokušavajući se nositi s padom cijena nafte i negativnim trendom na tržištu. Većina rezova pogodit će Sjevernu Ameriku, a bit će zahvaćeni i Teksas i Aljaska. Rezovi će obuhvatiti 6% radne snage tvrtke ConocoPhillips, koja je od rujna 2014. već smanjena za 3.400 radnih mjesta. Tvrtka provodi niz mjera za prilagodbu nižim i nestabilnim cijenama nafte, pokušavajući zadržati tržišni udio i ojačati svoje pozicije. ConocoPhillips ozbiljno je smanjio kapitalne aktivnosti i završio neke velike projekte, koji će biti popraćeni smanjenjem radne snage.

"Aljaska će biti pod utjecajem otpuštanja, i iako ne možemo dati pojedinosti ipak, ne očekujemo značajno smanjenje radne snage u tom području", rekla je glasnogovornica ConocoPhillipsa za Aljasku, Natalie Lowman.

"Sadašnji broj zaposlenika na Aljasci je 1.070 ljudi", dodala je Lowman. 

ConocoPhillips već je smanjio 1.800 radnih mjesta u 2015. godini i srezao godišnji proračun za 40%, na 5,57 milijardi dolara, no još uvijek nije u mogućnosti poboljšati likvidnost i profitabilnost.

ConocoPhillips Co je američka multinacionalna energetska korporacija sa sjedištem u Houstonu, Texas.

www.maritimeherald.com
26.07.2016.

superjahta luna03Jučer je, na dopunu goriva u barsku luku uplovila nekadašnja jahta Romana Abramoviča – "Luna". Agenturu je odradila "Allegra - Montenegro". Dugačka 115 metara, 23. je po veličini u svijetu. Izgrađena je 2010, a koštala je 400 milijuna eura.

Ambramovič je "Lunu" prodao bliskom prijatelju Farkhadu Akhmedovu, za 400 milijuna američkih dolara. Novi vlasnik je poslao na dodatno sređivanje u njemački Bremerhaven, što ga je koštalo još 50 milijuna.

Jahta ima 10 VIP kabina za goste, površine od po 100 m2, veliki vanjski bazen dužine 20 metara, 9 paluba, kao i osam pomoćnih čamaca, malu podmornicu i posadu koja broji 50 članova. Pored toga jahta ima i dva heliodroma.

Sigurnost gostiju je na prvom mjestu, pa jahta posjeduje anti-raketni sustav, svi prozori su otporni na metke. Čelični trup je debljine 17,5 cm. Zanimljivo je da je Luna opremljena LRAD - sustavom akustičnih topova. 

Kapacitet tankova za gorivo je 1000 tona (milijuna litara), što joj daje "domet" od 9,000 nautičkih milja pri brzini 16-18 čvorova.

Foto: Zvonko Radević

www.barinfo.me
26.07.2016.

zoscoKineska brodarska tvrtka Zhejiang Ocean Shipping Co (ZOSCO) prodala je svoja dva Capesize broda za prijevoz rasutih tereta južnokorejskoj brodarskoj tvrtki Sinokor Merchant Marine, navedeno je u podacima VesselsValue.

Brodovi o kojima je riječ su „Zosco Jiaxing" i „Zosco Shao Xing", a svaki ima nosivost 176.000 dwt.

Izgrađeni 2009., bulkeri su prodani po cijeni od 14,9 milijuna dolara svaki, nešto manje od njihove tržišne vrijednosti koja iznosi 15,2 milijuna dolara.

Dva broda za prijevoz rasutih tereta imaju dužinu od 291,8 metara i širinu 45 metara, a izgradio ih je kineski brodograditelj Jinhai Heavy Industry.

Sa 91,971 bruto tona, brodovi su dio flote od 12 Capesize brodova. 

Nakon zaključenja prodaje i isporuke tih dvaju brodova, Zhejiang Ocean Shipping će upravljati flotom od deset Capesize brodova za rasute terete u rasponu od 175,900 do 180,400 dwt.

Flota tvrtke sada će se sastojati od brodova izgrađenih u Jinhai Heavy Industry 2010. i 2011. godine.

www.worldmaritimenews.com
26.07.2016.

fishing vessel fireRibarski brod „Lady Anna" zapalio se na dvije nautičke milje južno od Honolulu Harbor, Oahu. Posada je zatražila pomoć od američke Obalne straže u Honolulu nakon što je crni dim počeo kuljati iz strojarnice. Vatra je izbila nakon kratkog spoja dizel generatora, a potom su se zapalili kablovi u strojarnici. Na mjesto nesreće su poslani spasilački brodovi opremljeni P-6 pumpama za gašenje požara. Međunarodna posada ribarskog broda „Lady Anna" evakuirana je i prebačena u drugi ribarski brod u blizini. Požar na brodu ugašen je nakon nekoliko sati. U incidentu nitko nije ozlijeđen, ali je brod pretrpio ozbiljno oštećenje.

Sva posada je uspješno prebačena u Honolulu Harbor, dok je ribarica „Lady Anna" dotegljena na gat 17, na kojem će se obaviti popravak i inspekcija. Srećom nije bilo ozlijeđenih osoba i nema onečišćenja mora. Vlasti i obalna straža će provesti istragu o uzroku nesreće te provjeriti da li su poduzete sve mjere sigurnosti na brodu. 

Ribarski brod „Lady Anna" ima ukupnu dužinu od 24 metra, širinu 6 metara i maksimalni gaz 2,5 metra. Brod posluje pod zastavom SAD-a i sudjeluje u obalnom ribolovu.

www.maritimeherald.com

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
TEČAJNA LISTA 143 (vrijedi od 26.07.2016.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,183009
GBP
1
9,064092
USD
1
6,946872
EUR
1
7,595561
$
=

posalji vijest

posalji video

Anketa

Ovo ljeto provest ćete?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved