24.04.2015.

Adriatic Sea ForumJučer je u Dubrovniku započelo drugo izdanje susreta „Adriatic Sea Forum - cruise, ferry, sail & yacht", međunarodnog putujućeg događanja posvećenog sektorima pomorskog turizma na Jadranu.

Cilj je Foruma, koji je ove godine organiziran u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik, Gradom Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i ACI Clubom, pružiti priliku za poslovne susrete koji stvaraju povoljno okruženje za nastanak ili produbljivanje zajedničkih inicijativa ili projekata te, istovremeno, omogućiti trenutke za promišljanje, usporedbu i analizu potencijala Jadrana kao jedinstvene, vrhunske turističke destinacije pomorskog turizma.

Nakon uvodnog pozdrava i kratkog predstavljanja grada domaćina, prezentaciju je održao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić forum se nastavio prvom plenarnom sjednicom pod nazivom „Jadran: jedno more, jedna destinacija, jedan brend".

U sesiji, u kojoj su sudjelovali voditeljica Sektora za istraživanje i razvoj agencije Spirit Slovenija Maja Pak, izvanredni povjerenik ENIT-a – talijanske nacionalne agencije za turizam Cristiano Radaelli i ravnateljica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić – debatiralo se o realnim mogućnostima promoviranja Jadrana kao jedne turističke destinacije radi uvećanja pozitivnih efekata koji utječu na sve različite države regije.

Unatoč činjenici što su svi predavači izrazili svoje pozitivno mišljenje, naglašena je trenutna situacija u kojoj riječ „Jadran" izostaje u skoro svim promocijskim materijalima država i regija koje graniče sa Jadranskim morem.

Tijekom debate podvučena je potreba da se identificiraju instrumenti kojima bi se moglo doprinijeti učinkovitoj promociji jadranskog brenda.

U poslijepodnevnim satima, nakon stanke predsjednik Risposte Turismo Francesco di Cesare predstavio je novo izdanje „Adriatic Sea Tourism Report", istraživačkog izvješća o pomorskom turizmu na Jadranu koje se bavi sektorima kružnih putovanja, trajekata i nautike, a koje je izradilo društvo Risposte Turismo.

Što se tiče prometa kružnih putovanja, istraživanje društva Risposte Turismo pokazuje da će se u 2015. godini kroz jadranske luke koje sudjeluju u kružnim putovanjima prevesti oko 4,89 milijuna putnika (što je 5,05 posto više u odnosu na 2014. godinu) te će se izvršiti 3.072 pristajanja brodova (8,47 posto više nego lani).

Ti podaci plod su nacrta koji je društvo Risposte Turismo izradilo o prognozama za 15 i 20 jadranskih luka koje sudjeluju u kružnim putovanjima; za pristaništa na koja se u 2014. godini odnosilo 86,7 posto od ukupnog broja prevezenih putnika i gotovo sva pristajanja brodova.

Vrijedi istaknuti da navedeni porast neće nadoknaditi pad prometa kružnih putovanja zabilježen u 2014. godini (-10,9 posto u odnosu na 2013. godinu) te da će oporavak očekivan na Jadranu biti slabiji od onoga koji Risposte Turismo predviđa za Italiju do kraja 2015. godine (+5,4 % u odnosu na 2014. godinu).

Na razini pojedinačnih luka, u 2015. godini Venecija bi se trebala čvrsto održati na prvom mjestu s oko 1,63 milijuna prevezenih putnika na kružnim putovanjima (-5,7 posto) i 525 pristajanja brodova (+7,6 posto), a slijedit će je Dubrovnik s oko 870 tisuća putnika na kružnim putovanjima (+3,1 posto) i 584 pristajanja brodova (+1,2 posto) te Krf sa 670 tisuća putnika na kružnim putovanjima (bez promjene) i 405 pristajanja brodova (+2,5 posto).

Analizirajući promet kružnih putovanja po državama, novo izdanje izvješća „Adriatic Sea Tourism Report" potvrdilo je da u 2014. godini prvo mjesto zauzima Italija s oko 2,4 milijuna prevezenih putnika na kružnim putovanjima (52,6 posto od ukupnog broja putnika na Jadranu) i 768 pristajanja brodova (27,1 posto od ukupnog broja), slijedi je Hrvatska (oko 1,1 milijun putnika na kružnim putovanjima, što iznosi 24,9 posto od ukupnog broja te 1.247 pristajanja brodova, što iznosi 44 posto od ukupnog broja) te Grčka (oko 676 tisuća putnika na kružnim putovanjima, što iznosi 14,5 posto od ukupnog broja te 410 pristajanja brodova, što iznosi 14,5 % od ukupnog broja).

Što se tiče sektora trajekata, izvješće sadrži analizu putničkog prometa i pristajanja brodova za 40 luka Jadrana.

Prognoze za 2015. godinu, za 15 pristaništa u kojima se obavilo 58,4 posto ukupnog putničkog prometa u 2014. godini, pokazuju značajnu stabilnost u usporedbi s prethodnom godinom (17,31 milijuna putnika, +0,32 posto), a takav se rezultat očekuje i za broj pristajanja brodova predviđen do kraja godine (zahvaljujući rastu od +0,98 posto procjenjuje se da će broj pristajanja doseći 80 tisuća i 600).

Konkretnije, od analiziranih luka, Split bi u 2015. godini trebao ostvariti promet od više od 4 milijuna putnika (+3 posto), Zadar oko 2,2 milijuna (-3,2 posto), Krf više od 1,5 milijuna (bez promjene) i Ancona nešto više od 1 milijun (bez promjene).

U analizi putničkog prometa po državama za 2014. godinu, izvješće „Adriatic Sea Tourism Report" potvrdilo je vodstvo Hrvatske, osvojeno zahvaljujući nešto više od 9 milijuna prevezenih putnika (no ukupno 52,5 posto od sveukupnog jadranskog prometa) i oko 46 tisuća pristajanja brodova (no ukupno 57,4 posto od ukupnog broja zabilježenih pristajanja brodova).

Slijedi je Grčka s nešto više od 4 milijuna putnika te Italija koja je u 2014. godini zabilježila nešto više od 2 milijuna prevezenih putnika.

Osim kružnih putovanja i trajekata, izdanje izvješća „Adriatic Sea Tourism Report" za 2015. godinu bavi se svim vrstama pomorskog turizma te posvećuje značajan prostor i nautičkom sektoru. Nastavljajući istraživanje započeto 2013. godine, s prvim izdanjem izvješća, evidentirano je 325 marina s ukupno više od 78 tisuća vezova, tj. u prosjeku oko 240 vezova po marini, a taj je broj ostao nepromijenjen u 2014. godini.

Od zemalja na obali Jadrana, Italija je ponovno država s najviše marina. Drugo mjesto na podiju pripada Hrvatskoj (127 marina i oko 20.500 vezova), a treće mjesto dijele Slovenija i Crna Gora, od kojih prva ima 6 marina i 2.993 vezova, a druga 8 marina i 2.893 vezova.

Izvješće još sadrži i prognoze poslovanja za 2015. godinu za uzorak od 70 marina i 20 čarter tvrtki na Jadranu.

Oba uzorka pokazuju snažne optimistične znakove za tekuću godinu, po čemu se može pretpostaviti da će njihovo poslovanje biti stabilno ili će rasti.

Konkretnije, što se tiče marina, 53 posto anketiranih predviđa stabilnost vrijednosti klijenata, a 36 posto njih očekuje porast.

Kada je pak riječ o čarter tvrtkama, 67 % uzorka predviđa porast broja klijenata za jedrilice, a ta se vrijednost povećava na 83 % za plovila s motorom.

Prvi dan Foruma nastavljen je uvodnim govorom potpredsjednika za komercijalni razvoj tvrtke Royal Caribbean Cruise Line o analizi infrastruktura za kružna putovanja na Jadranu te dvjema istodobnim sjednicama posvećenima, redom, budućnosti nautike u ovom području i uspostavljanju novih trajektnih linija.

- Podaci o pomorskom turizmu na Jadranu koji su predstavljeni danas izbor su iz mnogo opširnijih rezultata sadržanih u novom izdanju izvješća „Adriatic Sea Tourism Report" i pokazuju inverziju pozitivne krivulje za sektor kružnih putovanja u 2015. godini, što potvrđuje postepeni, iako još uvijek blagi, oporavak trajektnog prometa i povjerenje operatera u porast nautičkih aktivnosti, a to povjerenje podupiru i kontinuirane investicije duž čitave jadranske obale. - kazao je di Cesare.

- Ti znakovi nisu dovoljni da prikriju još uvijek značajan raskorak potencijala Jadrana kao destinacije za turistička kretanja i dosad postignutih rezultata. Tu prazninu mogao bi popuniti rad na projektu srednje dugog trajanja koji bi mogao preobraziti Jadran u destinaciju s vlastitim imidžom, vlastitim položajem na tržištu, vlastitom markom i jedinstvenom ponudom koja bi se očitovala u njegovim proizvodima. - riječi su di Cesarea.

- Upravo to je smjer u kojem bi operateri te javni i privatni donositelji odluka na ovom prostoru trebali ići i upravo se na taj obećavajući put uključuje Adriatic Sea Forum koji, i u svom drugom izdanju, želi doprinijeti naporima da se jadranskim prostorima dodijeli uloga glavnog igrača na međunarodnoj turističkoj sceni kakvu Jadran zaslužuje. - zaključio je on.

Forum će se nastaviti u petak s dvije plenarne sjednice posvećene vodećoj ulozi koju sektor kružnih putovanja ima u razvoju Jadrana („Sektor kružnih putovanja vodi razvoj Jadrana") te marinama koje se nalaze u ovim područjima („Marine istočnog i zapadnog Jadrana"), a zaključit će se plenarnom sjednicom pod nazivom „Održivi gospodarski rast Jadrana".

www.dubrovnikpress.hr
24.04.2015.

Nina RijekaNakon kratke pauze i preuređenja, klub Nina 2 ponovo otvara svoja vrata. Brod usidren na novoj lokaciji na Adamićevom gatu posjetitelje dočekuje već večeras kada će biti proslavljen početak novog poglavlja kluba.

– Na krmi će biti smješten »main floor« za ples i zabavu, bina s VIP stolovima i DJ-pultom. Na pramcu će se nalaziti floor za clubbing sačinjen od unutrašnjeg dijela u kojem se nalazi šank i DJ-pult te vanjskog dijela sačinjenog od terase, šanka i šanka za barmena. Disco room je najšareniji dio broda gdje će se subotom od ponoći pa sve do 6 ujutro moći plesati u ritmu house groovea i fashion housea, najavljuju s Nine 2.

Večerašnje otvorenje Nine 2, s početkom u 23 sata, svojim će performansom uveličati poznata riječka plesna grupa Flame, a za glazbu će se pobrinuti DJ Ved Lemar, DJ Pick A Boo, novosadski violinist Boris Time, Mr. Holywood i DJ Bobo koji će biti rezident u klubu.

– Budite dio nezaboravnog otvorenja jer ovo je samo početak budućih nezaboravnih događaja i vrhunske zabave u gradu koji teče. Glazbeni pravci i gostovanja od rocka, domaće estrade, R'n'B-a, pa sve do housea i tvrđih ritmova, poručili su s Nine 2.

www.novilist.hr

24.04.2015.

Andrija MohorovičićKako doznajemo, Hrvatska uskoro šalje u humanitarnu misiju na Sredozemlje brod "Andrija Mohorovičić". Radi se brodu starom nešto više od četiri desetljeća, dugačkom 73 metra i izrazito otpornom na sve vremenske uvjete na moru, piše Novi list.

"Andrija Mohorovičić" pomagat će u spašavanju ilegalnih imigranta koji se krijumčarskim brodićima pokušavaju domoći obala Europske unije, poglavito Italije.

Vlada još nije donijela formalnu odluku, ali o tome je već konzultirana i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Zoran Milanović je o slanju broda u humanitarnu misiju jutros izvjestio talijanskog predsjednika Sergia Mattarelu, a danas poslije podne sudjelovat će na izvanrednom sastanku Europskog vijeća posvećenom upravo temi humanitarne katastrofe na Mediteranu.

24.04.2015.

hidroavion33U tijeku su ozbiljni pregovori između Lučke uprave Split s njemačkom kompanijom "European Coastal Airlines" (ECA) o pristaništu za hidroavione u istočnom dijelu Gradske luke. Potvrdio nam je to Milan Blaževski, ravnatelj krovne lučke ustanove, te je dodao kako su otvoreni prema svim ulagačima, uz poštovanje zakonske regulative i sigurnosti odvijanja pomorskog prometa.

Glavna dvojba u realizaciji pristaništa u luci upravo je njegova lokacija.

Naime, kako nas je izvijestila Marija Vuletić iz ECA-e, predstavnici tvrtke od lanjskog listopada pregovaraju s Lučkom upravom i Lučkom kapetanijom o smještaju hidroaviona unutar Gradske luke, nakon što je odbijena potencijalna lokacija na Matejuški.

Nijemci su tražili desetogodišnju koncesiju za "vrh" Gata sv. Petra, uz mogućnost pristajanje dvaju hidroaviona.

– Ponton bi postavila Lučka uprava, a pod koncesiju bi se dao samo prostor od 15 kvadrata na gatu, gdje bi bio montažni kiosk za pružanje zrakoplovnih usluga, za koji ne treba lokacijska dozvola.

U trenutku kada smo pomislili da smo konačno korak do povezivanja Splita s otocima Hvarom, Visom, Korčulom i Lastovom, te obalnim gradovima, iz Lučke uprave dobili smo informaciju da bi koncesija za takav kiosk bila samo za 18 mjeseci, no milijunska ulaganja za uspostavu mreže linija, nabavu hidroaviona i opreme, te zapošljavanje stručnog osoblja ne može se realizirati s takvom koncesijom – napomenula je Vuletić i dodala kako veličina pontonskoga gata manja od 25 metara nije dovoljna za pristajanje dvaju hidroaviona.

Nakon toga ponuđena im je, kako poručuju iz ECA-e, nova lokacija na vanjskom dijelu lukobrana, koju su odbili jer je nepovoljna zbog jakog juga i zbog toga im neprihvatljiva.

Nakon što Lučka uprava nije mogla pozitivno riješiti pitanje koncesije na Gatu sv. Petra u roku od sedam mjeseci, ponuđena im je nova lokacija na vezovima 23 i 24 u središnjem trajektnom "bazenu", na mjestu gdje se svakodnevno odvija gust pomorski promet, što je za njemačku kompaniju bilo nepovoljno.

Zbog spornih dodatnih pet metara dužine pontona, a u svrhu pronalaženja rješenja, napravit će se studija postavljanja i sidrenja pontona od 20 i 25 metara, te studija sigurnosti plovidbe u luci.

– Mi smo i dalje spremni za pregovore. Međutim, ako se situacija u skoroj budućnosti ne riješi, projekt hidroavionskih letova u Dalmaciji sa središtem u Splitu do daljnjega će biti obustavljen – rekla je Vuletić.

www.slobodnadalmacija.hr

24.04.2015.

manMrtvozornica u Australiji presudila je da je kineski mornar najvjerojatnije ubijen, bačen s broda, te da su ga potom pojeli morski psi. Sun Peng (28) potukao s još jednim članom posade na brodu za rasuti teret „Great Talent" u ožujku prošle godine, dok je bio na australskoj sjevernoj obali blizu Weipa u Queenslandu. Brod je čekao utovar boksita oko 22 kilometara od obale u vodama poznatim po pojavi morskih pasa.

News.com.au izvještava da se mrtvozornica Queenslanda Jane Bentley, složila s policijskim izvješćem da je tijelo mornara vjerojatno bačeno u more i da su ga pojeli morski psi.

"Jasno je da ako je Peng bio živ kada je bačen s broda, teško da bi preživio dulje vrijeme u vodi, a ako nije bio živ, njegovo tijelo brzo su pojeli morski predatori u tom području", rekla je mrtvozornik.

Navela je uzrok smrti kao "neodređen, ali sumnjiv".

U istrazi mrtvozorničkog suda Cairns, sud je rekao da je Peng bio uključen pijanu svađu s još jednim članom posade, Sun Wendongom. Pritom je bilo razbijanja stakla i Peng je porezao ruku.

Sljedeće jutro krv je pronađena na brodu, a Peng je nestao. Brisbane Times izvještava da je krv pronađena na gornjoj palubi, palubi A, palubi B, strojarnici i glavnoj palubi, ali nije bilo dokaza o većoj količini koja bi ukazala na obilno krvarenje.

Wendong je zanijekao da je ubo Penga i da ga je bacio u more, te je Bentley utvrdila da nije bilo dovoljno dokaza za bilo koju optužbu.

www.maritime-executive.com

24.04.2015.

zatvorRuski zapovjednik broda osuđen je zbog prekoračenja dozvoljene količine alkohola za vrijeme dok je bio na brodu usidrenom u King's Lynnu na istočnoj obali Velike Britanije. Lokalni suci rekli su Alexandru Chuyko da će biti pušten na slobodu ukoliko plati ukupan iznos izrečene novčane kazne.

Chuyko (45) je prekjučer priznao krivnju za dvije optužnice. Po prvoj se tereti da je kao profesionalni zapovjednik broda imao prekoračenu granicu dozvoljene količine alkohola u dahu, a po drugoj da je odbio surađivati prilikom alkotesta.

Rus je bio zadužen za latvijski teretni brod „Vita", nosivosti 4.100 dwt, kada je uhićen od strane policije u ponedjeljak, 20.travnja.

Ukoliko ne može platiti kaznu od 2.000 dolara morat će odslužiti zatvorsku kaznu od 28 dana.

www.splash247.com

24.04.2015.

kerguelenportklangKontejnerski brod „CMA CGM Kerguelen", dužine 389 metara, po prvi put je pristao na terminalu u luci Klang u Maleziji, došavši u vrlo jedinstvenom aranžmanu, izjavila je CMA CGM Grupa.

Zbog iznimne dužine broda i kapaciteta broda od 17.722 TEU za istovar je istovremeno korišteno dvanaest dizalica, što je ujedno novi rekord za CMA CGM.

Isporučen u ožujku, pod zastavom Velike Britanije „CMA CGM Kerguelen" je prvi od šest novih brodova ovog tipa koji je 2015. ušao u flotu CMA CGM.

Širina broda je 54 metra, dubina 16 metara, a izgrađen je 2015. u brodogradilištu Samsung Heavy Industry.

Jedinstveni brodski kaštel koji se nalazi na prednjem dijelu broda, maksimalno iskorišćuje prostor i omogućuje bolju vidljivost s mosta te daje brodu veću otpornost na torziju, objašnjava CMA CGM, dodajući da ovakav raspored također omogućuje da se tankovi goriva nalaze ispod kaštela. Ujedno ima dvostruku oplatu, čime je u skladu s uredbom MARPOL 12A. Strojarnica se nalazi u stražnjem dijelu u neposrednoj blizini propelera.

„CMA CGM Kerguelen" je opremljen najnovijom generacijom motora MAN B & W 11S90 ME - C9.2, osmišljenih posebno za brodove, omogućujući bolju energetsku učinkovitost i smanjenje emisije stakleničkih plinova, navodi CMA CGM. Motori smanjuju potrošnju goriva u prosjeku za 3% i nafte za 25%.

Brod je opremljen sa sustavom za pročišćavanje balastnih voda koji tretira balastne vode izravno kada je pumpa na brodu i ponovno tijekom filtriranja i UV lampe. CMA CGM je rekao da je izabrao ovu vrstu sustava, jer se kemijski proizvodi ne odbacuju u more.

www.marinelink.com

24.04.2015.

U Luku Kotor jučer su uplovila tri kruzera koji su doveli nekoliko tisuća turista. Najinteresantniji je bio kruzer njemačke kompanije "TUI Cruises" iz Hamburga "Mein Schiff 3″, koji je izgrađen po visokim standardima zaštite životne sredine, a kojeg zovu zeleni brod. Mein Schiff 3 uplovit će u Bokokotorski zaljev ove godine još 12 puta.

Pored njega jučer su u luci Kotor boravili i kruzeri "Norwegian Jade" poznate norveške kompanije "NCL (Norwegian Cruise Line)", kao i brod "Black Watch".

mein schiff kotor
Mein Sciff 3
Mein Schiff 3 je kruzer u vlasništvu tvrtke TUI Cruises. Napravljen je u brodogradilištu STX Finland Turku 22. svibnja 2014. godine. Brod je napravljen s ekološki prihvatljivim energetskim postrojenjima i energetski efikasnim rješenjima koji smanjuju emisije za 30 posto u usporedbi s drugim kruzerima slične veličine.

Mein Schiff 3 je dugačak 295 m i širok 35.8 m, gaz broda je 8 m, a BRT iznosi 99.700 t. Brod sadrži 15 paluba za putnike s 1253 kabina gdje je uključeno oko 80 posto kabina s balkonom.
The Great Freedom, jedan od glavnih karakteristika broda, je staklena površina u obliku dijamanta izvana koja pokriva dvije palube čija je ukupna površina oko 167m².

Brod karakterizira i zabavnu zonu ,Grosse Freiheit i druge restorane, barove i lokale. Na brodu ima i prva Filharmonija na moru Klanghaus, veličine 270m² sa 300 sjedećih mjesta.

Dodatni sadržaji na brodu se unutrašnji bazen, vrtić, bolnica i sve popratne prostorije koje se nalaze na svakom kruzeru kao recepcija i drugo. Brod nudi veliki broj opcija za jelo u restoranima kao što je Atlantic, buffet restoran Anckelmannsplatz, GOSCH s jelima od ribe, Backstube bakery i Hanami, s japanskom kuhinjom. Također tu je i Richards restoran, Surf & Turf, Tag-und-Nacht bistro i slastičarnica. Na palubi 14 je Alster Bar & Grill. Tu je i veliki broj barova kao Abtanz bar, Diamant bar, Café lounge, TUI bar, Ueberschau-bar, Indispensable Bar i Champagnertreff.

Brod ima 12,000m² otvorenog prostora sa ležaljkama, spa i sauna, sportske arene s osobnim trenerima, trake za jogging, bazeni i vanjski sportovi. Na brodu je i Paul Mitchell frizerski salon kao i veliki broj duty free butika.

norwegian Jade Kotor
Norwegian Jade
Za putovanja po Mediteranu koja traju i po godinu dana, Norwegian Jade je savršen način da obiđete piramide, dvorce, katedrale, romantične otoke i sofisticirane gradove Europe. Dok krstarite od luke do luke predivnom obalom, na brodu ćete imati zabavu dan i noć koja uključuje noćne klubove, nagrađivane restorane, veliki kasino, bazene, spa centar, room servis, umjetničku galeriju, terene za košarku, tenis i odbojku, salu za sastanke, fitness centar, internet cafe, biblioteku, kazalište, butike i jogging trake.

Također ima mnogo zabave za djecu tako da je Norwegian Jade pravi kruzer za cijelu obitelj. Brod je šest puta dobitnik nagrade za "Vodeći Europski kruzer" od strane World Travel Awarda.
Brod plovi pod zastavom Bahama, dužina broda je 294 m, a BRT je 93.558.

Black Watch
Black Watch
Kruzer Black Watch tvrtke Fred.Olsen Cruise Line plovi pod zastavom Bahama, dužine je 205,46 m i ima 28613 BRT. Putnici na brodu mogu uživati u nekoliko restorana i cafe barova, buticima, kazalištu i ruletu. Za relaksaciju na ovom brodu tu su zaduženi spa centar i salon, fitnes centar, bazen i jacuzzi, sauna, biblioteka, sala za ljubitelje kartaških igara i dr.
Na brodu se nalaze apartmani, kabine s balkonom, unutrašnje kabine, vanjske kabine i jednokrevetne kabine.

www.bokanews.me


bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
TEČAJNA LISTA 79 (vrijedi od 24.04.2015)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,316978
GBP
1
10,58213
USD
1
7,050164
EUR
1
7,578926
$
=

posalji vijest

posalji video

Get it on Google Play

Anketa

Kako birate svoj kafić?

Facebook

Pretraživanje

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved