01.08.2015.

poleriIsporuka 114 'polera' za privez i odvez jahti i velikih putničkih brodova ugovorena za domaćeg naručitelja tvrtku Pomgrad, u nekoliko intervala izvršena je u Brodosplitu. Poleri različitih dimenzija izrađenim u pogonima ljevaonice i strojne obrade splitskog brodogradilišta bit će instalirani na novom vanjskom gatu splitske luke i produžetku Zapadne obale, a dio njih već je instaliran u Trogiru.

Pogon ljevaonice je tehnološki zaokružena cjelina koja posjeduje odobrenje proizvođača za sivi i modularni lijev od svih važnih certifikacijskih kuća (HRB, LR, DNV, ABS, BV, GL, RINA) i uz korištenje zajedničke infrastrukture Brodosplita proizvodi odljevke za glavne i pomoćne motore, odljevke za kompresore, kobilice, kućišta reduktora. Glavno obilježje proizvodnje je furanski postupak izrade kalupa jednostavnih do vrlo složenih oblika pozicija motora, strojnih dijelova, dijelova razne brodske opreme itd. Količina proizvoda se odvija u rasponu od izrade pojedinačnog odljevka do srednjih serija ovisno o težini, složenosti odljevka i mogućnosti zadovoljenja traženog roka isporuke. Ljevaonica posjeduje vlastitu modelarnicu za izradu modela.

- BIS-Ljevaonica i BIS-Strojna obrada, članice Brodosplit Grupe, svakodnevno dokazuju svoju vrijednost stvarajući nove proizvode i izratke iz off/on-shore tržišnog programa. Njime dokazujemo da smo u stanju odgovoriti na potrebe tržišta i pružiti proizvode kakvi trebaju domaćim i svjetskim kompanijama - poručuju iz Odnosa s javnošću Brodosplita.

www.dalmatinskiportal.hr

31.07.2015.

Silver ShalisŠibenik je sve privlačniji svjetskim bogatašima. Ovih je dana cimu na šibensku rivu bacila 55 metara duga super luksuzna jahta „Silver Shalis". Ta jahta privatna je svojina Larrya A. Silversteina, američkog biznismena koji je 2001. godine, samo tridesetak dana prije terorističkog napada u kojem je bio potpuno uništen, za 3,2 milijarde dolara na 99 godina zakupio kompleks World Trade Centra, Svjetskog trgovačkog centra (WTC-a). Bila je to najveća zakupnina ikada plaćena za neku nekretninu, a zakupac je dobio na raspolaganje 1 240 000 četvornih metara poslovnog i stambenog prostora. Nakon terorističkog razaranja WTC-a 11. rujna 2001. godine, Silverstein je od osiguravajućih kuća, nakon višegodišnjeg sporenja, uspio dobiti odštetu u iznosu od 4,45 milijardi dolara što je bilo znatno manje od traženih 7,1 milijarde dolara. Budući da je ugovorom o osiguranju bilo predviđeno da tvrtka Silverstein Properties ima isključivo pravo i obvezu radova na obnovi, tri od četiri zgrade novog kompleksa WTC-a ta je tvrtka izgradila novi WTC te zadržala pravo zakupa na tri od četiri tornja jer je nakon nagodbe Lučkom upravom New Yorka, koja je bila jedan od glavnih investitora izgradnje prvog WTC-a 1966. godine zadržala upravljanje nad jednim tornjem. Novi WTC kojeg je izgradila tvrtka Silverstein Properties visok je 541 metar, odnosno 1776 stopa što odgovara 1776. godini kada je donijeta Deklaracija o neovisnosti SAD-a od Velike Britanije.

Na specijaliziranim internetskim stranicama koje prate kretanje super jahti posebno je vidno naznačeno da je Silver Shalis trenutno u Šibeniku te da je pri plovidbi s Hvara svratila i u Zlarin. Gradnja jahte koštala je oko 30 milijuna dolara. Poznavatelji luksuznih plovila cijene da je „Silver Shalis" osobito elegantna jahta s pomno dizajniranim interijerima koji su opremljeni namještajem, sagovima, podovima i zidnim oplatama isključivo od prirodnih materijala te najkvalitetnije kože i tkanina. „Silver Shalis" trenutno krstari Jadranskim morem u koje je uplovila 21. srpnja te je preko Brindisija, Barija, Hvara i Zlarina jučer doplovila u Šibenik.

Vlasnik kompanije Silverstein properties, Larry A. Silverstein jedan je od najvećih svjetskih trgovaca nekretninama. Tvrtku Silverstein Propertis utemeljio je njegov otac, a on ju je razvio do nevjerojatnih razmjera kada se poslovno osamostalio i odvojio od svojih dotadašnjih partnera. Njegova tvrtka je do 1978. godine postala vlasnikom pet poslovnih zgrada na Petoj aveniji u New Yorku, poslovnih zgrada na Wall Streetu te nekoliko trgovačkih centara. Zgradu na Petoj aveniji Silverstein je 1983. godine prodao kompaniji „Coca Colla" za oko 140 milijuna dolara što je bilo za oko 100 milijuna dolara više nego što ju je platio desetak godina ranije. 1980. godine Silverstein uspijeva obiti pravo zakupa parcele i posao izgradnje sedme zgrade kompleksa WTC-a, ali već tada iskazuje pretenzije za preuzimanje cijelog kompleksa World Trade Centra. U tome je i uspio nakon što je guverner New Yorka George Pataki kako bi, nakon sloma američke burze, kako bi smanjio gradske troškove i povećao gradske prihode odlučio privatizirati kompleks WTC-a. Od početne namjere da se WTC proda odustalo se pa je cijeli kompleks ponuđen u zakup na 99 godina. Na natječaju Silverstein je ponudio najbolju cijenu – 3, 2 milijarde dolara, a bila je prihvaćena 24. srpnja 2001. godine. On je potom kompleks WTC-a i osigurao, a ugovor o osiguranju predviđa da će Silverstein Properties ima prava i obveze na obnovu ukoliko bi kompleks na bilo koji način bio uništen. Nakon terorističkog napada i uništenja WTC-a Silverstein je dobio odštetu od osiguravatelja u iznosu od 4,45 milijardi dolara što je bilo znatno manje od traženih 7,1 milijardi dolara. Obnova WTC-a počela je 2006. godine, a kompanija Silverstein Properties izgradila je većeg dio novog kompleksa, točnije tri od četiri tornja budući da je nakon nagodbe četvrti zadržala Lučke uprave New Yorka.

Vlasnik kompanije Silverstein properties, Larry A. Silverstien osim kao vlasnik golemog broja atraktivnih nekretnina u New Yorku, neki kažu da je on vlasnik New Yorka, poznat je i kao filantrop. Osnivač je predsjednik i emeritus Sveučilišta u New Yorku, povjerenik New York University Centra, Povjerenik Muzeja židovske baštine, Predsjednik Udruženja židovskih općina New Yorka i rizničar Nacionalnog židovskog medicinskog istraživačkog centra.

Je li Larry A. Silverstein na svojoj jahti i je li jučer prošetao Šibenikom nismo uspjeli doznati. Njegova jahta „Silver Shalis" izgrađena je 2010. godine u brodogradilištu Delta Marine u Seattleu. Njena gradnja koštala je oko 30 milijuna dolara.

www.mok.hr

31.07.2015.

plutajuća pumpaU krčkoj luci jučer je otvorena prva plutajuća - pontonska benzinska pumpa na području Primorsko-goranske županije i prva u Hrvatskoj, u luci otvorenoj za javni promet. Sličan tip plutajuće jedinice postoji u marinama i lukama sjevernog dijela Europe, a na Jadranu su postavljene u marinama Frapa u Rogoznici, Tehnomont u Puli i Haramina na Murteru, dok je krčka pumpa preseljena iz marine Kaštela, javlja Radio Rijeka.

Koncesiju na 5 godina dobila je splitska tvrtki Crno zlato d.o.o., a investicijska ulaganja iznose 3 milijuna i 500 tisuća kuna. "To je prva ploveća pumpa, no možda ih bude još", rekao je na danšnjem otvaranju župan Zlatko Komadina: "Ovo je jedan od iskoraka turističke ponude. Ako se pokaže dobrim, taj model mogu slijediti i druge lučke uprave."

"Pumpa je sigurna i namijenjena je brodovima do 40 metara dužine. Imamo dva agregata i tri 'pištolja' za tankanje dizela i benzina, tako da istovremeno možemo krcati gorivom do tri broda. Na pontonu su tri člana posade koji pomažu nautičarima da usluga bude što kvalitetnija", kaže Anastasia Petričević, direktorica splitske tvrtke Crno zlato koja očekuje godišnji promet od milijun do milijun i pol litara goriva.

"Za dodjelu koncesije odlučili smo se jer postojeća benzinska pumpa nije bila dovoljna za sve veći broj plovila u krčkom akvatoriju. Dnevno, u sezoni, u Krk po gorivo dolazi stotinjak plovila", kaže ravnatelj lučke uprave Anđelko Petrinić: "Ova je pumpa puno sigurnija, zadovoljava sve ekološke standarde, ima sve potrebne svjedodžbe, a djelatnici ovlaštenja."

Ploveću pumpu u Krku prva je isprobala posada brodice Lučke uprave Krk: "Odlično! S jedne i druge strane je mogućnost pristajanja, brzo se tanka uz pomoć posade. Uglavnom, dopada nam se."

www.radio.hrt.hr

31.07.2015.

koćaricaZnanstveno-tehnički i ekonomski odbor za ribarstvo Europske komisije (STCF) uputio je sa sastanka održanog prije dvadesetak dana preporuku da se u zoni Sjevernog Jadrana, odnosno cijelog Jadranskog mora od Crne Gore naviše, smanji obalni ribolov od 40 do 60 posto! Takav potez, nakon svih restrikcija kojima su ribari bili izloženi proteklih godina, značio bi smanjenje preostale flote za još 70 posto, što bi zapravo značilo njezino uništenje.

Istaknuo je to na sastanku Grupacije ribolova HGK u Zadru njezin predsjednik Damir Birkić, sazvanom zbog analize postojeće situacije i podrške koju će ribari, ali i prerađivači ribe dati Upravi za ribarstvo i Ministarstvu poljoprivrede kako bi poduzelo hitne mjere u zaštiti hrvatskih interesa. Za sada je inicijativa u fazi stručnih razmatranja i nije došla do politike, no upravo je ona ta koja će na kraju, nakon podastrijetih argumenata, utjecajem kroz Europsku komisiju i Europski parlament moći osporiti ovaj zaključak komisije.

- Ovime se želi uvesti kvote za malu pelagičnu ribu. Nije nam jasno zašto bi to postiglo bolje efekte od ovog što mi sad primjenjujemo - ribolov 20 dana u mjesecu, najviše 180 dana godišnje, zimski lovostaj na srdele, ove godine i prvi put lovostaj na inćune u 5. mjesecu. Većina mjera je uvedena ove ili prošle godine, i već su vidljivi pozitivni pomaci, jer je riba veća, a s njom i dobit plovnih jedinica, istaknuo je Birkić.

Osim 70 posto flote, ovakvom obustavom ribolova nestale bi i djelatnosti naslonjene na ribarstvo, poput prerade u koju je prošlih godina uloženo 2 milijarde kuna.

www.zadarskilist.hr

01.08.2015.

K Line Fixes Two LNG Carriers"K" Line LNG Shipping (UK) Limited (K-LNG), podružnica japanskog Kawasaki Kisen Kaisha ("K" Line), je kroz zajedničko ulaganje s tvrtkom Chandris (Hellas) Inc. sklopio ugovor o dugoročnom najmu sa BP grupom za dva nova LNG tankera.

Brodovi, koji će imati kapacitet od 173,400 kubnih metara, izgradit će se u Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering u Južnoj Koreji.

Isporuka brodova zakazana je za 2018. Očekuje se da će u prvom redu biti angažirani za prijevoz ukapljenog prirodnog plina iz Freeport LNG projekta u Teksasu, SAD.

K-LNG upravlja brodovima, vlasnik je i regionalni zastupnik za poslovne aktivnosti tvrtke "K" Line u Europi i široj atlantskoj regiji, uglavnom u pomorskom prijevozu LNG-a.

Uz ova dva broda K-LNG upravlja flotom od deset tankera za prijevoz ukapljenog prirodnog plina.

www.worldmaritimenews.com

01.08.2015.

LNG FUKUROKUJUNovogradnja za ukapljeni prirodni plin „LNG Fukurokuju", koja je u suvlasništvu japanskog konglomerata MOL-a i japanske tvrtke Kansai Electric Power Co, Inc krštena je na svečanosti koju je upriličio Sakaide Works of Kawasaki Heavy Industries.

Među posebnim gostima na svečanosti bio je i Yagi, predsjednik i direktor KEPCO-a, koji je dao ime brodu, dok je njegovoj supruzi pripala čast da bude kuma.

Nakon isporuke koja je planirana 2016. „LNG Fukurokuju" radit će na širokom spektru projekata, uključujući Australia/Pacific LNG projekt.

Po završetku „LNG Fukurokuju" će biti najveći brod u klasi koji može proći kroz prošireni Panamski kanal.

Uz smanjenje potrošnje goriva brod ima napredni izolacijski sustav koji će imati najnižu stopu isparavanja LNG-a - 0,08% - nižu od bilo kojeg LNG broda na svijetu. Njegov ekološki, ekonomski napredan dizajn također učinkovito kontrolira višak otparenog plina.

MOL je s tvrtkom Kansai Electric Power 2012. potpisao dugoročni ugovor za dva LNG tankera. Drugi brod gradi Mitsubishi Heavy Industries, a njegova isporuka se očekuje u 2017.

www.worldmaritimenews.com

31.07.2015.

Mariner Injured On Board NOCs RRS DiscoveryMornar na kraljevskom istraživačkom brodu (RRS) „Discovery" ozlijeđen je u ranim jutarnjim satima 28. srpnja, dok je pomicao veliki predmet znanstvene opreme s palube u spremište. Nakon što su različiti mediji izvijestili da je pomorac ozlijeđen na brodu tvrtke Fugro R/V „Discovery", Subsea World News je kontaktirao Fugro koji je opovrgnuo izvješće i rekao da se radi o brodu RRS „Discovery" kojim upravlja Nacionalni oceanografski centar (NOC).

Nacionalni oceanografski centar je potvrdio da se incident dogodio na brodu RSS „Discovery". Glasnogovornik je izjavio da je pomorac prebačen s broda u bolnicu.

"Njegove ozljede, srećom, nisu teže i on je na putu kući", napisao je glasnogovornik je u poruci e-pošte.

RRS „Discovery" je trenutno u Keltskom moru na istraživanju u sklopu Shelf Seas Biogeochemistry programa.

Glasnogovornik je dodao da će se plovidba nastaviti i RRS „Discovery" će se vratiti u Nacionalni oceanografski centar u Southamptonu 2. rujna kao što je planirano.

www.subseaworldnews.com

31.07.2015.

Norman AtlanticNa „Norman Atlantic", trajekt koji je izgorio nakon što ga je zahvatio požar krajem prošle godine, uhvatio vatru na kraju prošle godine, upali su lopovi. Lokalni mediji izvješćuju da su kriminalci provalili u olupinu, trenutno usidrenu u Bariju, u pokušaju da ukradu dragocjenosti putnika.

Prema riječima inspektora, tijekom njihovog nedavnog posjeta zapečaćeni ulaz u olupinu je uništen. Dva automobila nađena su parkirana na palubi su s razbijenim prozorima, a torbe su bile razasute po palubi. Pretpostavlja se da su lopovi pokušali ukrasti vozila.

Lokalne vlasti u Bariju istražuju pokušaj krađe uz pomoć predstavnika luke. Zaštitari koji osiguravaju olupinu nisu ništa primijetili.

„Norman Atlantic" zapalio se 35 milja sjeverno od Krfa u ranim jutarnjim satima 28. prosinca, a na njemu je u trenutku nesreće bilo 475 ljudi. U nesreći je stradalo 12 osoba.

www.vesselfinder.com

Vježba komandosa na ˝Mary Maersk˝

Disneyev film o brodu SS ˝Pendleton˝

Najveći svjetski VLOC u luci Qingdao

IMO poziva mlade na brod

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
TEČAJNA LISTA 146 (vrijedi od 01.08.2015.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,183498
GBP
1
10,77167
USD
1
6,912521
EUR
1
7,586492
$
=

posalji vijest

posalji video

Get it on Google Play

Anketa

Koju pjesmi biste otpjevali svojoj dragoj prije odlaska na brod?

Facebook

Pretraživanje

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved