06.05.2016.

Brodosplit231U 2015. godini "Brodosplit" je, prema podacima kojima raspolaže "Slobodna Dalmacija", ostvario minus od skoro 160 milijuna kuna. Poslovni su im rashodi bili za nekih 120 milijuna kuna viši od poslovnih prihoda, a financijski rashodi premašili su financijske prihode za četrdesetak milijuna kuna.

Škverska Uprava prošlogodišnje minuse obrazlaže gubitkom na novogradnji 474, troškom amortizacije iz revalorizacije dugotrajne materijalne imovine, raskidom ugovora s kupcem novogradnje 475, troškovima faktoringa koje imaju jer „prodavatelj dionica", tj. država ne ispunjava svoje obaveze, rezervacijama za „garantne radove" na novogradnji 482 te troškovima za stare sudske presude i neiskorištene godišnje odmore. Lanjski minus u svim je stavkama viši od ostvarenog u 2014. godini kada je dosegnuo 133 milijuna kuna.

Prema informacijama objavljenim na službenim stranicama "Brodosplita", novogradnja 474 porinuta je polovicom lipnja prošle godine. Riječ je o brodu za prijevoz teških tereta, takozvanom heavy lifteru, građenom za nizozemsku tvrtku „Jumbo". 
Novogradnja 475 građena je za ruskog naručitelja koji je, prema informacijama objavljenim u medijima, zbog kašnjenja tužio "Brodosplit", dok je novogradnja 482 brod betonara za splitski „Plovput". Porinuta je lani u kolovozu.

Danima smo čekali, no od škverskog vodstva nismo dobili ni rečenicu službenog odgovora. Stoga, ovdje citiramo što je o ovoj temi u nedavnom intervjuu Globusu izjavio Tomislav Debeljak, vlasnik "Brodosplita": „Prošle godine smo s navoza pustili posljednji od brodova ugovorenih s nizozemskom tvrtkom 'Jumbo' koji je ugovoren dok je brodogradilište bilo u državnom vlasništvu.

Taj brod je ugovoren za oko 40 milijuna eura i na njemu smo izgubili oko 150 milijuna kuna." Debeljak je ustvrdio da bi bez tog gubitka i sličnih „troškova prošlosti poput kamata na faktoring za odgođeno plaćanje države Brodosplit poslovao s dobiti", a pohvalio se da je stanje u tvrtki „iznimno dobro".

Financijsko učešće države za cijelo trajanje programa je sukladno računovodstvenim standardima iskazano u prvoj godini.

Zbog toga su rezultati za 2014. i 2015. godinu čisti od tih prihoda i vrlo transparentni", rekao je.

www.sobodnadalmacija.hr
06.05.2016.

olujaŽupanijski centar 112 dobio je u srijedu poslijepodne dojavu kako je na jedrilici kraj otoka Vrgade teško ozlijeđena 56-godišnja žena, austrijska državljanska, koja je skupinom od deset prijatelja isplovila na more.

Uslijed snažne promjene vjetra, metalna lantina glavnog jedra, poznatija kao "boom" udarila je nesretnu Austrijanku u glavu. U zadarskoj bolnici su joj utvrdili teške ozljede glave, slomljena joj je čeona kost te je dobila krvarenje u mozgu. Do ozljede je došlo najvjerojatnije od udarca jedra. 
Nakon što je posada uputila poziv za pomoć, posadu je u Pakoštanima dočekala ekipa hitne pomoći i nesretna je žena odmah prevezena u zadarsku Opću bolnicu. Jedrilica na kojoj su plovili austrijski državljani bila je u čartetu, pod hrvatskom zastavom.

www.zadarski.hr
06.05.2016.

eektrojug poaganje kabelaElektrojug Dubrovnik završio je s polaganjem 4,5 kilometara dugog podmorskog kabela od otoka Koločepa do Lopuda i Šipana. Ovom 5,2 milijuna kuna vrijednom investicijom Elafitskim otocima osigurana je još bolja i sigurnija opskrba električnom energijom u skoroj budućnosti.

„Ovim radovima povećat ćemo kvalitetu opskrbe energijom Lopuda i Šipana. Novi podmorski kabel uvelike će pridonijeti sigurnosti opskrbe jer će poboljšati trenutno elektroenergetsko stanje na ovim otocima", rekao je direktor Elektrojuga Dubrovnik Zvonimir Mataga i najavio skoro puštanje kabela u pogon.

„Sada se obavljaju potrebna ispitivanja i čim se to dovrši električna energija ovom će novom trasom poteći prema Lopudu i Šipanu. Najvjerojatnije već kroz nekoliko dana", objasnio je Zvonimir Mataga koji se ujedno zahvalio i partnerima u ovom projektu, ekipi Elektrodalmacije Split. 
Dovršetak ovih radova označio je i završetak investicijskog ciklusa HEP Operatora distribucijskog sustava i polaganja podmorskih kabela diljem hrvatskog podmorja. Dubrovačko podmorje bila je 11. dionica ovog ciklusa, u sklopu kojega je položeno ukupno 30 kilometara novih kabela, a vrijednost obavljenih radova iznosi 40 milijuna kuna.

„Predstoji nam novi ciklus ulaganja u podmorsku kabelsku infrastrukturu koji kreće izradom dokumentacije nadmetanja za usluge snimanja podmorja. U desetogodišnjem periodu planiramo zamijeniti postojeće podmorske kabele kojima je životni vijek pri kraju na području Pule, Rijeke, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Riječ je o otprilike 132 kilometra kabela, a cijela investicija biti će vrijedna oko 100 milijuna kuna" najavio je direktor HEP ODS-a, Željko Šimek, koji je uz svoje pomoćnike Davora Sokača i Nikolu Šulentića nazočio svečanom polaganju podmorskog kabela.

Na području Pule i Rijeke u planu je polaganje 30 kilometara kabela, 50 kilometara na području Zadra i Šibenika, dok će se na području Splita i Dubrovnika položiti novih 40 kilometara podmorskog elektroenergetskog kabela."

www.dubrovacki.hr
06.05.2016.

sudar regataNa startu regate Rovinj-Pesaro Rovinj dogodio se sudar jedrilica Sly 42 'Kuka' Roberta Casadeija i maxija od 83 stope 'Chica Magnum' Michelea Cinquepalmija pri kojem je 'Kuka' ostala bez jarbola, a jedan član posade je i ozlijeđen i odmah prebačen u bolnicu. 
www.ijedrenje.com
06.05.2016.

shellBritansko-nizozemska kompanija Royal Dutch Shell najavila je da će u ovoj godini smanjiti investicije za dodatnih 10 posto jer je zbog niskih cijena nafte u prvom tromjesečju zabilježila oštar pad dobiti.

Shell će smanjiti ulaganja na 30 milijardi dolara, s ranije planirane 33 milijarde jer se poslovodstvo našlo pod pritiskom dioničara da smanji troškove, objavio je u četvrtak BBC.

Tvrtka je također izvijestila o padu dobit u tri mjeseca do ožujka na 800 milijuna dolara, s 4,8 milijarde dolara u istom lanjskom razdoblju. Ako se isključe jednokratne stavke, zarada Shella pala je u tromjesečju na 1,6 milijardu dolara, s 3,8 milijardi dolara.

Cijene nafte oštro su pale u proteklih 18 mjeseci. U prosjeku je cijena nafte u prva tri mjeseca 2016. iznosila oko 35 dolara za barel, dok je u lipnju 2014. godine iznosila 115 dolara.

Tvrtka je također upozorila da će niske cijene nafte i plina, značajni troškoviodržavanja u proizvodnim pogonima i značajni troškovi za otpremnine i restrukturiranje pogoditi zaradu i u drugom tromjesečju.

Dobit iz Shellova poslovanja vezanog za preradu - koji uključuju rafiniranje - pala je u proteklom kvartalu na 2 milijarde dolara, s 2,6 milijarde dolara godinu dana prije.

Gubici u poslovima proizvodnje, koji uključuju istraživanje i proizvodnju, povećani su na 1,4 milijarde dolara, u usporedbi sa 195 milijuna dolara zabilježenih godinu ranije.

"Prerada i integrirani plinski poslovi ostvaruju snažne rezultate i podupiru naše financijske rezultate, unatoč kontinuiranim niskim cijenama nafte i plina. Nastavljamo smanjivati razinu potrošnje, hvatati troškovne prilike i upravljati financijskim okvirom u postojećem okruženju", rekao je izvršni direktor Shell-a Ben van Beurden.

Ranije ove godine Shell je dovršio 54 milijardi dolara vrijedno preuzimanje kompanije BG Gro.

www.seebiz.eu
06.05.2016.

BahriNacionalna brodarska tvrtka Saudijske Arabije (Bahri) potpisala je kredit s Alinma Bank u iznosu od 700 milijuna riala (186,7 milijuna doara). Kredit će se koristiti za financiranje akvizicije tri VLCC-a, izjavio je Bahri u podnesku za burzu. 

Kao što je rečeno, kredit će pokriti 80 posto vrijednosti broda, te će biti vraćen u polugodišnjim ratama s počekom od šest mjeseci. Prema uvjetima iz ugovora, kredit će se otplaćivati tijekom deset godina.

Bahri je rekao da su brodovi, koji će se financirati, dva rabljena VLCC-a, „Voss Spirit" i „Hemesdal Spirit", izgrađeni 2010., kupljeni u prosincu 2015. od Alpha i Beta VLCC LLC, podružnice Tanker Investment po ukupnoj kupoprodajnoj cijeni od 155 milijuna dolara.

Treći brod „Hanjin Ras Tanura", izgrađen 2011. kupljen je u veljači ove godine za 75 milijuna dolara.

Isporuka triju brodova Bahriju je predviđena za prvi kvartal 2016. godine.

www.worldmaritimenews.com
06.05.2016.

Tamaya 1Tanker pod panamskom zastavom, identificiran kao „Tamara 1", nasukao se na obalu u blizini Robertsporta u sjevernoj Liberiji, potvrdile su libijske pomorske vlasti portalu World Maritime News.

Prema izvješćima Radio Liberije, brod izgrađen1980., nosivosti 1.441 DWT , nasukao se 4. svibnja na obali bez posade na brodu.

Nije poznato što se dogodilo s posadom, međutim neka izvješća povezuju nestanak posade s potencijalnim piratskim napadom.

Istraga je u tijeku od strane lokalnih vlasti, a liberijske pomorske vlasti održale su sastanak kako bi se utvrdilo činjenično stanje incidenta. Uskoro bi se trebalo znati više detalja.

Prema AIS podacima od 22. travnja, tanker je posljednji put bio na putu prema luci Dakar u Senegalu.

World Maritime News još nije dobio odgovor od liberijske Obalne straže po tom pitanju.

www.worldmaritimenews.com
06.05.2016.

louisiana1Crowley Maritime Corp. je objavio da će u četvrtak, 5. svibnja, održati svečanost krštenja u New Orleansu za novoizgrađenu „Louisianu", treći od četiri nova Jonas Act tankera. Tanker, dugačak 182,88 metara i nosivosti 50.000 dwt, kapaciteta 330.000 barela radit će zaljevu SAD-a i prevoziti sirovu naftu ili naftne derivate kao i razne druge kemijske proizvode.

Crowley ima mogućnost prenamijeniti novi tanker na LNG pogon u budućnosti, budući da je brod među prvim tankera koji je dobio odobrenje American Bureau of Shipping (ABS) za LNG.

Crowley je rekao da očekuje da će više od 100 gostiju prisustvovati svečanosti u luci New Orleans, uključujući Carrie Templin, suprugu Dona Templina, izvršnog potpredsjednika za Marathon Petroleum Corporation, unajmitelja broda, koja će razbiti bocu šampanjca preko trupa „Louisiane" i krstiti brod. Tom Crowley, predsjednik i izvršni direktor Crowley Maritime tom će prigodom održati govor.

„Louisiana" je izgrađena u brodogradilištu Philly, koje je također izgradilo sestrinske brodove „Ohio" i „Teksas" za Crowley, a trenutno gradi četvrti i posljednji brod iz serije.

www.vesselfinder.com
Dramatičan pad pilota s ljestava

Potonuće ˝Titanica˝ u stvarnom vremenu

Ukrcaj na trajekt uz divljanje mora

Pomorac.net koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, funkcionalnost i prilagodio sustav prikaza informacija.

Prihvati

bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
bourbonKompanija “Bourbon”, jedan od vodećih svjetskih offshore brodara s flotom od gotovo 460 brodova, u Splitu je održala prezentaciju za učenike i studente pomorskih smjerova kojima upravo taj gospodarski sektor može pružiti priliku za zapošljavanje i napredovanje.

Budući da se posredovanjem pomorske agencije “Muštra” (“Mariner”) iz Trogira i Hrvatska nalazi među 45 država svijeta u kojima djeluje taj div u offshore brodarstvu, naši budući pomorci bili su vrlo zainteresirani za njihove nove programe angažiranja vježbenika.

Motivacija i energija

“Bourbon Offshore Greenmar” iz Švicarske predvodnik je u “offshore oil&gas” poslovima. Za naše klijente obavljamo najzahtjevnije radove na površini mora i u podmorju, a u posljednje vrijeme dosta radimo na potpori poljima vjetrenjača na moru. Okupljenim srednjoškolcima i studentima prezentirali smo naš program koji uključuje i zapošljavanje kadeta, odnosno vježbenika palube i stroja.

Drago mi je bilo vidjeti veliki interes mladih hrvatskih pomoraca, njihovu motivaciju, energiju i želju za ulazak u offshore sektor, što potvrđuje naša dobra iskustva u radu s pomorcima iz vaše zemlje − istaknula je Aleksandra Doray iz kadrovskog odjela švicarske kompanije, u čijem su društvu bili inspektori Tonči Tomaš i Istok Dragojević, te Tomislav Muštra, direktor “Bourbonova” predstavništva u Hrvatskoj.

Studenti Pomorskog fakulteta iz Splita Teo Tičinović i Mate Bedrica ustvrdili su kako je pronalazak budućeg zaposlenja i izbor tvrtke važan korak mladim ljudima pred diplomom.

Drago nam je što smo bili na prezentaciji. Sve je teže naći kompaniju u kojoj ćete obaviti vježbenički staž. Predstavile su nam se tvrtke “Bourbon” i “Mariner”, odnosno brodovi offshore tehnologije, pa smo mogli doznati gdje nam kompanija omogućuje ukrcaj i na koji način možemo napredovati − kazali su studenti.

Prezentacija je bila edukativna i zanimljiva. Dobio sam informacije koje obično ne mogu doznati u školi, posebice o radu na offshore brodovima. Upoznao sam se s načinom života asistenta na tim specijaliziranim brodovima − rekao je Ante Ivić, učenik četvrtog razreda brodostrojarskog smjera Pomorske škole u Splitu.

Sličnog je mišljenja i njegov vršnjak Frane Visković:

Na prezentaciji sam dobio informaciju da mi je bolje završiti fakultet prije ukrcaja na brod, iako ne nužno, radi lakšeg napredovanja, što mi je i bila namjera. Također sam shvatio da je, osim dobrog poznavanja struke, vrlo važno dobro se služiti engleskim jezikom.

www.slobodnadalmacija.hr
TEČAJNA LISTA 88 (vrijedi od 06.05.2016.)

Tečajna lista | Kalkulator

val. jed.
srednji
CHF
1
7,095883
GBP
1
9,662240
USD
1
6,710450
EUR
1
7,621134
$
=

posalji vijest

posalji video

Anketa

Na kojem brodu trenutno plovite?

Facebook

Copyright © 2015 Pomorac.net All rights reserved