Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/39
    kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno Yachting u Hrvatskoj

Evo nije mo?žda najsretnija tema za otvaranje topica, ali tematski ulazi ovo... Dakle prema članku iz dana??nje Slobodne konačno propala firma Spectator Solis, jedna od rjeđih superyachts charter firmi kod nas i zastupnik Sunseekera za Balkan. Razlozi mnogobrojni, tipična hrvatska poslovna priča, ??u??kalo se o tome već dosta, ali sada je izgleda to konačno...

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.

Početno

prijatelj mi se bavi prodajom nauticke opreme za brodove... kaze da je situacija tragedija... jbg...
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Drago društvo, evo ovog vikenda malo veselih vijesti iz yachting voda u Hrvatistanu. Kako preko cijelih stranica pišu novine i portali u splitskoga ACI-a se vezala megajahta Cakewalk Yacht CAKEWALK - Charter Luxury Crewed Motor Yacht Oko 80 godina stara megajahta iz USA, po nekim kriterijima najveća tamo napravljena i ko oće čitat pune su je novine, poanta je da svaki put kad neka takva više manje zaluta kod nas, odma nas naši počnu ucrtavat na svjetsku yachting scenu. To da strane posade kod nas mogu boravit max 90 dana u jednoj kalendarskoj godini što je i glavni problem za duži boravak brodova preko 24m, to se obično prešućuje u medijima. Pa ako već nemamo infrastrukturu, bar da riješimo zakonsku regulativu....

Druga stvar, govori se puno ovih dana o prodaji na dražbi megajahte vlasnika TV Pink, Željka Mitrovića. Informacija koju san jučer dobija privatnim kanalom je da su naši carski ljudi ovaj put potpuno u pravu, dakle cila kampanja što je gospodin Mitrović diže kroz svoje medije će bit samo prdac u vitar. Nažalost ipak ima i tu šporkice na našoj strani, brod je već piciran i nitko se ni ne javlja na natječaj, namjerno mu se ruši cijena dok ne dosegne zakonski minimum od 10% vrijednosti broda, kada će biti prodan već određenom budućem vlasniku.

Treća vijest, skoro nan se utopija Jenki! Za one koji nisu sa splitsko-trogirskog područja radi se o poznatom i blago rečeno kontroverznom ugostitelju Draganu Jurišiću. Iša je svojin brodon sa Hvara, došlo je do požara i skočija je u more nasrid Bračkog kanala. Srićom nije došlo do eksplozije motora. Kaže da se tri ure drža za pajole i tako pluta i da je mava nekon crvenon krpon. Navodno da je više brodi prošlo u blizini, ali izgleda da ga niko nije sinja, jer ne želin virovat da je naš svit baš takav da ne bi obadavali brodolomca... Na kraju su ga spasili neki anglosi, izvukli na brod, utoplili, dali mu čaja sa mlikon i čikolate da se pridigne...
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 08-08-2011 at 01:01 PM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    ... Na kraju su ga spasili neki anglosi, izvukli na brod, utoplili, dali mu čaja sa mlikon i čikolate da se pridigne...
    Nasi su bice vidili o kome se radi.

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Nasi su bice vidili o kome se radi.
    Ma falija san utoliko ??ta nisan stavija navodnike na ono ugostitelj.

Kad san već diga topic iz pra??ine, spominje se u nautičkim krugovima kao skoro jedina pozitivna vijest od ove godine gradnja manje marine ispred hotela-dvorca Martinis u Maslinici... no budući da znan kakve je reakcije skoro identičan projekt izazva u mome selu (također dvorac/hotel te planirana marina uz njega, koja bi bila u lokalnom portu) mogu samo mislit kakve su reakcije po ?*olti.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

E pa i niej bas tako. Svabo sto je vlasnik dvorca Martinis Marchi je primljen ko rodjeni i svi pozdravljaju sve sto radi jer sve radi jako dobro,a pare mu nisu bitne. Misto je procvalo od kad je on tamo dosa.A dokle god ima mobitela,sms-a i roaminga on nece propat.Naime njemu od svakog sms-a i poziva na roamingu u cijelom svijetu kapa zub tako da to ipak nije jedan od onih klasicnih hostaplera sto dolaze u Hrvatsku baviti se lovom u mutnom.
    http://www.martinis-marchi.com/hr/povijest.html
    Posljednje uređivanje od Frankie : 08-08-2011 at 03:02 PM

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Ajde neka i jako mi je drago da i toga ima. Za hotel i restauraciju onda više nego derutnog dvorca san zna otprije da su OK, ali ne i za marinu. Inače ovi naš je pri radovima prekršija uvjete građevinske dozvole (pročita san je), ali stvarno je mora jer su ga konzervatori bili reketarili sa nekim posve iracionalnim uvjetima koja su na terenu bili potpuno neizvedivi. Porat nije dobija, ali će koliko znan izgradit nekakvu mini marinu za svoje goste.
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 08-08-2011 at 03:06 PM

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Nisan tija postati ovo šta je bilo sa Horvatinčičem jer tragedije izbjegavam komentirati ma što god osobno mislio o njima, okolnostima i o odgovornima. Međutim htio bih se osvrnuti na za tu temu vezan članak prenesen na portalu, a koji govori o lakoći dobivanja dozvola za čamce i jahte. Izmjenama i dopunama Pravilnika o brodicama i jahtama koje su stupile na snagu ove godine kriteriji za dobivanje dozvola jesu ponešto postroženi, međutim opet nije učinjeno dovoljno. Još uvijek nisu razdvojene dozvole za motornjake od onih za jedrilice što nikako nije dobro, te i dalje ne postoji pravi praktični dio ispita. Osobno smatram da bi praktični dio bio potpuno nepotreban (osim za punjenje državne blagajne) za motornjake manje od otprilike 10m koji su poludeplasmanskog i deplasmanskog tipa, dok bi za veće takve motornjake te za apsolutno sve glisere i jedrilice trebalo uvesti i polaganje praktičnog dijela ispita. Pri postrožavanju kriterija za dobivanje dozvola nije se vodilo računa ni o još jednom pitanju, a to je da zapovjednik jahte to može biti i samo nominalno i kad mu prođe odgovarajući vremenski rok polagati za veću dozvolu, a da je npr. plovio samo mjesec dana u roku od npr. dvije godine. Tu se ni malo nije vodilo računa o bilježenju milja, actual sea timea i svega ostalog što je vani pomalo komplicirana, ali već uhodana praksa. Ukratko, mislim da je kod nas to sve i dalje samo fasada i kozmetika dok pravo rješenje nije još ni na vidiku.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

onda san dobija dozvolu u zadnji cas,ko bi jos i na praksu isa

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    onda san dobija dozvolu u zadnji cas,ko bi jos i na praksu isa
    da se nekim nevjerojatnim i ludim slučajem ??ta i pokrene oko toga, mislim da bi pomorci i dalje bili oslobođeni, ??ta je i normalno. i moga si postat nedi sliku od te svoje jurilice-zujalice, ba?? me zanima ??ta je

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

da se nekim nevjerojatnim i ludim slučajem ??ta i pokrene oko toga, mislim da bi pomorci i dalje bili oslobođeni, ??ta je i normalno. i moga si postat nedi sliku od te svoje jurilice-zujalice, ba?? me zanima ??ta je
    Nisam siguran jesu li se dogovorili, ali treba je uzest u Borca Sea Ray Sundencera. Neznam sta mu je zadnje dane, nije u elementu uopce. Da nije u koroti radi Netijaka i Caspera? Kokolo sine jesi dobro?

"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ovo mi je malo,vece sine

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

.... Izmjenama i dopunama Pravilnika o brodicama i jahtama koje su stupile na snagu ove godine kriteriji za dobivanje dozvola jesu pone??to postro?ženi, međutim opet nije učinjeno dovoljno. Jo?? uvijek nisu razdvojene dozvole za motornjake od onih za jedrilice ??to nikako nije dobro, te i dalje ne postoji pravi praktični dio ispita. Osobno smatram da bi praktični dio bio potpuno nepotreban (osim za punjenje dr?žavne blagajne) za motornjake manje od otprilike 10m koji su poludeplasmanskog i deplasmanskog tipa, dok bi za veće takve motornjake te za apsolutno sve glisere i jedrilice trebalo uvesti i polaganje praktičnog dijela ispita. Pri postro?žavanju kriterija za dobivanje dozvola nije se vodilo računa ni o jo?? jednom pitanju, a to je da zapovjednik jahte to mo?že biti i samo nominalno i kad mu prođe odgovarajući vremenski rok polagati za veću dozvolu, a da je npr. plovio samo mjesec dana u roku od npr. dvije godine....
    Nemam dozvolu ni za kajic na vesla. Nemam je nikad namjeru imat.Ako u Slavoniji ne treba dozvola za jahat konja i vozit konjsku zapregu sto je kud i kamo opasnije onda meni ne treba ni dozvola za vozit bilo sto sto plovi.Pa ja sam se rodija na moru u Splitu u srcu Dalmacije i da vidim tog pomorskog milicajca saobracajca koji ce mi napisat kaznu. U osobnoj floti imam 2 manja glisera kaic i jedrilicu od 9 i po metara,a motonjak od 10 metara sam proda. Nemam namjeru polagat ove budalastine i gubit vrime. Mada sam bahat to ne znaci da se na moru ponasam kao Tomo Horvatincic. Ni jedna dozvola ne bi izbila bahatost koju je Tomo Horvatincic pokazao,ali svaka sila za vijeka sto bi rekao nas narod.
    Trio Gu
    Posljednje uređivanje od Frankie : 08-22-2011 at 04:19 AM

Terco palube
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    valjda NCL

Početno

Nemam dozvolu ni za kajic na vesla. Nemam je nikad namjeru imat.Ako u Slavoniji ne treba dozvola za jahat konja i vozit konjsku zapregu sto je kud i kamo opasnije onda meni ne treba ni dozvola za vozit bilo sto sto plovi.Pa ja sam se rodija na moru u Splitu u srcu Dalmacije i da vidim tog pomorskog milicajca saobracajca koji ce mi napisat kaznu. U osobnoj floti imam 2 manja glisera kaic i jedrilicu od 9 i po metara,a motonjak od 10 metara sam proda. Nemam namjeru polagat ove budalastine i gubit vrime. Mada sam bahat to ne znaci da se na moru ponasam kao Tomo Horvatincic. Ni jedna dozvola ne bi izbila bahatost koju je Tomo Horvatincic pokazao,ali svaka sila za vijeka sto bi rekao nas narod.
    Trio Gu
    Kod nas jednostavno treba mnogo vi??e policije da kontrolira brzinu plovila i da tuće velike kazne i plijeni plovila onima koji ponavljaju prekr??aj. Policije nema nigdje,jer ih nema dovoljno. A glisira se svugdje, jos najmanje na??i ljudi, jer ih i ima najmanje na moru sa svim ovim turistima. Primjera radi, kroz kanal na putu za Skradin čovjek mo?že vidjeti u sat i pol vremena barem 10 glisera koji idu preko 20 čvorova, a jednom sam vidio tipa na skijama kako ga vuku kroz kanal.
    Isto je i sa Paklenim otocima, gdje bi trebalo postavit par nadzornih kamera, odmah bi se pročulo kroz jednu sezonu da Hrvatska vi??e nije meka za glisere.

Mali od ku?žine Borac avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    W.Africa

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Off Vidi poruku
    Nisam siguran jesu li se dogovorili, ali treba je uzest u Borca Sea Ray Sundencera. Neznam sta mu je zadnje dane, nije u elementu uopce. Da nije u koroti radi Netijaka i Caspera? Kokolo sine jesi dobro?

Nismo se uspili dogovorit jer ja nisan moga čekat. Nisan tija riskirat da me neka bahata budala poput T.H. ubije.
    Jutros je prodan .

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Trio Gu
    Sla?žem se sa zadnje dvije rečenice. Za ostalo, da te se ka?žnjava oduzimanjem plovila svaki put kad njime upravlja?? bez dozvole drukčije bi ti piva o "budala??tinama" bez obzira na sve pare. Ovako ako te tu i tamo treve bez dozvole to ti izađe manje od ture pića za Bratov??tinu kad se skupite i jo?? ima?? dobru anegdotu za pofalit se i narugat. ?*ta se tiče onoga "rodija san se u srcu Dalmacije...", to ne znači apsolutno ni??ta. I ne konjske zaprege nisu opasnije, ima ih i u mome selu jo?? uvik kod posljednjih mohikanaca i problem je samo u tome ??ta izaseru cestu di god prođu. Aj ?živija!

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Za ostalo, da te se ka?žnjava oduzimanjem plovila svaki put kad njime upravlja?? bez dozvole drukčije bi ti piva o "budala??tinama" bez obzira na sve pare. Ovako ako te tu i tamo treve bez dozvole to ti izađe manje od ture pića za Bratov??tinu kad se skupite i jo?? ima?? dobru anegdotu za pofalit se i narugat.
    Potpis ko' kuca
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Sla?žem se sa zadnje dvije rečenice. Za ostalo, da te se ka?žnjava oduzimanjem plovila svaki put kad njime upravlja?? bez dozvole drukčije bi ti piva o "budala??tinama" bez obzira na sve pare. Ovako ako te tu i tamo treve bez dozvole to ti izađe manje od ture pića za Bratov??tinu kad se skupite i jo?? ima?? dobru anegdotu za pofalit se i narugat. ?*ta se tiče onoga "rodija san se u srcu Dalmacije...", to ne znači apsolutno ni??ta. I ne konjske zaprege nisu opasnije, ima ih i u mome selu jo?? uvik kod posljednjih mohikanaca i problem je samo u tome ??ta izaseru cestu di god prođu. Aj ?živija!
    Nemogu se slozit sa nicim jer zakon predvidja oduzimanje plovila samo ako je sluzilo u svrhu vadjenja prstaca. A ako odlucis gazit nevine kupace po plazi zakon ti nece oduzest plovilo.I tko je sad tu lud??? Je li meni onda treba dozvola?

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Nemogu se slozit sa nicim jer zakon predvidja oduzimanje plovila samo ako je sluzilo u svrhu vadjenja prstaca. A ako odlucis gazit nevine kupace po plazi zakon ti nece oduzest plovilo.I tko je sad tu lud??? Je li meni onda treba dozvola?
    Upravo tako. Moj prvi post je bio komentar tog i takvog zakona te iskreno osobno viđenje jednog zainteresiranog sudionika nautičke "scene" u Hrvatskoj. Jadran je već sada prezagušen brodovima. Po Strategiji razvoja nautičkog turizma Republike Hrvatske osmišljavanjem koje je rukovodio jedan poznati splitski hohštapler, predviđa se poduplavanje infrastrukture i broja vezova, a time i plovila, To se zasad slabo provodi, ali se ide prema tome. Reci mi samo jednu stvar, kako i čime u to uvesti reda, da nije možda apeliranjem na osobnu savjest i odgovornost?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Kucni odgojem koliko god ti se to cinilo sumanuto. Sve polazi od obitelji i tradicionalnih vrijednosti. Na zalost one su se izgubile treba ih opet pronaci. Neces ti ni s jednim zakonom od budale napravit covika to nek ti je jasno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •