Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/11
    Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno Gotova asistentura, sta dalje?

Pozdrav svim pomorcima!
    Zavr??io sam asistenturu za elektricara na jednoj njemackoj kompaniji.
    Bio san na manjem bulk carrieru, 100m.
    Ali sam svih ??est mjeseci bio sam na brodu bez elektricara, znaci samo asistent, kako se kaze "dru?že snađi se"! Imao sam srece sta san prije broda radija struju po brodovima i jahticama pa sam imao nekog znanja tako da san to sve odradio bez problema.
    E ali nakon ovoga bi se ?želio ukrcati na neku bolju kompaniiju, pa me zanima kada ??aljem molbe kompanijama odnosno agencijama dali mi je prednost to ??to sam bio sam bez električara ili da to ne spominjem?

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kusko-st Vidi poruku
    Pozdrav svim pomorcima!
    Ali sam svih ??est mjeseci bio sam na brodu bez elektricara, znaci samo asistent, kako se kaze "dru?že snađi se"! Imao sam srece sta san prije broda radija struju po brodovima i jahticama pa sam imao nekog znanja tako da san to sve odradio bez problema.
    E ali nakon ovoga bi se ?želio ukrcati na neku bolju kompaniiju, pa me zanima kada ??aljem molbe kompanijama odnosno agencijama dali mi je prednost to ??to sam bio sam bez električara ili da to ne spominjem?
    Ma ne spominji nista, nije ti to neka prednost ako mene pitas. Samo povlaci neka druga pitanja i sumnje tako da bolje to presuti.
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kusko-st Vidi poruku
    Pozdrav svim pomorcima!
    Majstore daj mi objasni ovo boldano i ovih par pitanja ispod.
    Bija si asistent elektricaru kojeg nije bilo na brodu? Kako ste bili u vezi? Priko skypa i kamera po makinji?
    Kome si bija asistent ako nisi elektricaru kapu, kuvaru, nostromu ili nekom drugom?
    Sta bi bilo npr. da te struja mlatnila i da si osta nedaj Boze invalid ko bi bija kriv?
    Mislin da ode ima nekih nedjela gledano s pravne strane pa ti Frankie moze dat koji savjet. Ukrcan si za asistenta, a sam si prvi put na brodu i to su te platili po placi asistenta.
    Nekako mi nestoji pa ti je moj savjet da pitas direkt ostatak love na telefoni zapritis se ITF-om i ekipom jer ovo sta su majstori izveli je za svaku osudu po meni. Cuja san da ljudi obicno falsificiraju papire pravnog i ekonomskog faksa a nisan jos cuja da se ko strujon zajebaje osim da posalje koga drugog ka sta su oni tebe.
    Mozda je pitanje minimum maintenance crew na brodu po kojem mozda elektricar i netriba bit na brodu pa su se s te strane pokrili, a tebe ostavili da ucis sam od sebe. Triba bi vidit pod kojon je brod zastavom i prokopat sta kazu zakoni za tu zastavu i vrstu broda.

Sta se tice daljnjeg ukrcaja moj ti je savjet da odes do nasih firmi osim SSM-a i pokusas se ubacit ali prije toga sastavi dobar CV kako triba.
    O tome je bilo vec govora u prethodnim temama.

Eto toliko, pozdrav

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

....Bija si asistent elektricaru kojeg nije bilo na brodu? Kako ste bili u vezi? Priko skypa i kamera po makinji?
    Kome si bija asistent ako nisi elektricaru kapu, kuvaru, nostromu ili nekom drugom?

Ass elektrike na brodu na kome nema električara....ba?? ste mi popravili ovaj tmuran dan hahaha
    ....mladost je htjela daljine , luke bez tvoje topline
    al uvijek si bio i ostao grade če?žnja u srcu mom
    ja sam u tvojoj ,ti u mojoj du??i , Rijeko jer moj si dom

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

A na brodu je bilo samo 11 ljudi, barba, chief, sekondo, kapo, sekondo makinje, kuvar, 4 filipinca i ja, minimum crew.
    Brod je pod zastavom Antigua i Barbuda, nije uopce predvidjen elektricar, ali posto je kineska gradnja uvik ima nekih problema zato salju po tim brodovima elektricare ili asistente.
    Tako da san ja ustvari radija posao elektricara, ali mi se pisala asistentura (app ele.) posto sam prvi put na brodu.
    Mislim da je sada jasnije.
    Posljednje uređivanje od kusko-st : 01-20-2012 at 01:27 PM

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

A kao da je bitno, sta se svi sad lovite pizdarija. Dobio si posao, odradio ga, dosao do breveta i to ti je jedino bitno. Ja sam bio za cifa na par brodova iako nemam visu ni breveta i lijepo mi se to danas vidi u matrikuli i poslodavci to cijene A sad da ja njima idem objasnjavati kako sam ja ultrasposoban da sam zasluzio takvu poziciju a da uopce nemam breveta, mislim da bi bilo vrlo kontraproduktivno jer dovodi u pitanje legitimitet tih firmi i ljudi sa kojima sam radio, a i sva moja dosadasnja iskustva. Suti covjece, odradio si posao, dobio si brevet i guraj dalje, ne govori ovo nikome jer ces si samo svraba navuci.
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Iz osobnog iskustva mogu ti rec da je dosta tesko nac posal za struju sa samo odradjenon asistenturon tako da bi ti savjetova da odes jos jedanput na istu kompaniju samo ovaj put za elektricara pa ce nakon toga bit puno lakse nac nesto bolje....
    Di god se sad javis rec ce ti da nemas dosta iskustva. Mislim probaj naravno ali nemoj ni staroj firmi zalupit vrata iako su te naguzili za prvi ugovor.....

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Iz osobnog iskustva

Vecina vas pise totalne gluposti
    (skuzajete necu nabrajat ko i kako sami ce se nac)

osobno sam ukrcao covika za struju prvi put na brod i grantirao za njega na kontenjera 2000teu i 3 dizalice(davno je to bilo)
    radia je nesto mehaniku doma i struju u struci na poslu
    ma ne da je bia dobar vec zbilja izvrstan,+5
    (nikad asistent, full strana posada)
    sta to znaci??

momak /covik savjet

LIPO TI ZVRCNI TE TVOJE S BALKOVIMA I PITAJ TI NJIH DA SI SPREMAN ZA IC NA BROD

odradi tamo ugovor dva sve ostalo su ti gluposti
    to su jednostavni brodovi mahom novi i ako si pametan snac ces se, naucit
    ponesto i izgradit sebe u struci
    a to da nisi ima struju, pa 50% struja koji su samo na takvim brodima su samo takvi talibani(cast izuzecima )
    od kojih ces malo i nista vidit

sritno

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

Na ovoj firmi nisam zalupio vrata, jos sam tu, tocnije trebao bi za mjesec dana ponovo na brod, naravno sad kao elektricar. Kazu da sam dobio odlicne ocjene i pohvale na brodu gdje sam bio, prvenstveno zbog toga sto sam sve uspio rijesiti sam bez icije pomoci, ali sam mislio poslat CV na par drugih firmi.
    To dali su me ovi naguzili ili ne neznam, ali stanje je takvo da se je jako tesko ukrcat za asistenturu, ovo mi je bilo jedino gdje sam se uspio ukrcat, tako da nije bilo biranja, uostalom znao sam i prije nego sam i??ao na brod da cu biti sam.

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Ma nisu te naguzili. Znam dosta slucajeva di su ljudi isli za asa struje pa kad su dosli na brod vidili su da nema struje. Jedino sta si ih triba upirat da ti u matrikulu upisu da si struja.

Ja san 3 miseca bija na brodu ka asistent i onda me kapo pita bili tija ostat za struju kad mi sef ide. Ja prista i iz firme poslali novi ugovor sa placom struje. Niko sritniji od mene ali mi je bilo jebeno ta iduca 4 miseca.

Kad san dosa u kapetaniju za napravit brevet elektronicara nisu mi tili dat jer neman 6 miseci navigacije za asistenta. Ja dosa sutra dan kad je bila druga smjena i dali mi brevet bez problema.

Odradi koji ugovor i skupi jos iskustva na toj firmi a posli ces imat vece sanse za ukrcaj na neku bolju firmu.

Sritno

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

S obzirom kakva su vrimena drzi zasad to sto imas i usput spijaj uokolo dok ti ne uleti sto bolje.
    Born in Croatia

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •